İçim deşiliyor,acıdan ölüyorum..

Doktor hastalardan daha hasta. Hastalarına eziyet etmediği ne belli. Bazen olur gider ilaç alırsın daha kötü olursun, doktor neden bunu yazmış der başka doktor ve iyileşirsin. Allah yardımcımız olsun, amin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Evet gaslighting denilen şeyi yapıyor eşin... Seni duygusal olarak manipüle edip olayların gerçekliğini saptırarak senin kendinden ve aklından şüphe etmeni sağlıyor. Makaleyi bulamadım ama
https://onedio.com/haber/en-karanli...psikolojik-iskence-yontemi-gaslighting-697866
bu linkteki en aşağıdaki örnek sanırım sana uyuyor. Belki de benim hatırladığım örnek de bu idi.Neyse anlatmak istediğim gaslighting idi.

Allah sabır verdin canım inşallah benim de 10 aylık kızım var 3 yıllık evliyim ve boşanmak istiyorum. Bende senin gibi muzdaribim ayakta nasıl dururum diye. Nasıl güçlü bi anne olurum hem anne hem baba nasıl olurum diye. Ve ne güzel senin güzel bi işin ve bebeğine bakan bi ailen var şükür ki durumunda iyi. Bende onlar Yok olsa sırtımı döner çeker giderim. Bende kızım 5 aylıkken 3 hafta kız arkadaşımda kaldım ayrılmaya karar vermiştım beni görmeye gelen evli bi arkadaşım var o gün geldiğinde kızım arkadaşımın eşini babası sandı içim yandı. Resmen o gün öldüm ben. Bunu kızıma nasıl yaşattım diye. Ama eşimin umrunda bile değiliz. Gelsin yemek yesin çamaşırları yıkansın ona hiçbirşey söylenmesin çocuk ağlamasın..... vs vs vs... artık dayanacak gücüm de onurumda gururum da hiçbirşey kalmadı. Ve beni hamileyken bi kaç günlüğüne terketti ve benim telefonumda Facebook una girip bi kız arkadaşıma attığı majları yakaladım. Resmen aldatmış beni. Çok ağrıma gitti. Ve bana dediği ben yazmadım onları. Bi başkası yazmış. Ve bununla da bitmedi tekrar başka bi kız arkadaşımı ben 3 hafta evde yokken eve davet ediyor o kızada yazıyor aynı aşk masallarından. Sustum sustum kızım için. Ama artık gücüm kalmadı. Annesi de başka bi dert. Ben nasıl güçlü olurum. Nasıl. Allah yardımcımız olsun inşallah. Allah çocuklarımızı iyi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Ve seni anlıyorum. Ama şunu yapma artık o adamı düşünmeyi bırak Ve önüne bak işin var sana destek olan annen var. Ve bebeğin var. O adamı sil kafandan.

gaslighting... buldum. makaleyi bulmaya çalışıyorum şimdi ama gaslighting ile ilgili başka birşey gönderiyorum fikir vermesi içn...
İlginç...
İlk defa duydum bunu.
Teşekkürler paylaşım için,bak yeni bir şey öğrendim sayende.

Boşanmak tek çözüm değil. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. İnsanlar anne baba koca hatta evlat acısına katlanıyo. Bence bu durumda dimdik ayakta dutmalısın. Önce kendini bi silkele ve evladın için kocanın nasıl bir sıkıntısı var derdi nedir peşine düş ve kocanla bu sıkıntıyı aşın. Anllattıklarınıza göre aldatma görmüyorum.

Ben çok şahit oldum ciddi hastalıkları ortaya çıktıktan sonra sebepsiz yere yuvasını terkedip herkesten hayattan kopup bir başına savaşmaya çalışıp sonra bu hayattan göçüp giden.

Lütfen toparlanın yuvanızı kurtarmaya bakın.

Eşiniz depresyona girmiş gibi ve bu yuvanızın yıkılmasına sebep olacak neredeyse, hatta olmuş gibi. Keşke tedaviyi kabul etse, çok işe yarıyor gerçekten. Fiziksel hastalıklar kadar önemli ruhsal hastalıklar da. Onu tedaviye ikna edecek biri varsa konuşun, ayrılsanız bile en azından çocuğunuzun babası için yapın.

bu manipüle yöntemi için tşk ederim iyi bir aydınlanma

Teşekkür ederim sana,konuyu okudum ve hayretler içinde kaldım.İnsan kırk yıl düşünse aklına gelmez.
Konu sahibinin eşi doktormuş,bilinçli yapıyor olabilir.Eskide kalan bir arkadaşımı hatırlattı bana okuduğum yazı.Tabii ki çok daha hafifi.Bir toplulukta konuştuğumuzda,benim savunduğum ve haklı bulunduğum fikirlerimi,başka bir grupta sanki kendi söylemiş ve kabul görmüş gibi,üstelik ben de yanındayken,anlatıyordu.Bir kaç defa adeta kendimden şüphe ettim,sonra artık demeye başladım,hayır ne alaka,onu ben söylemiştim diye.Aldığım cevap,saçmalama ya,ha sen söylemişsin ha ben,ne farkeder olmuştu.

gerçekten müthiş bir yazı. sayenizde okumuş oldum çok teşekkürler. benim eşim de 5 gündür konuşmuyor benimle. ona yalvardığım halde hiçbir açıklama yapmıyor. nolduysa açık söyle diyorum cvp vermiyor. bu yazıda olduğu gibi özürler diledim. kendimi sorguladım, aşağılanmış hissettim. şimdi tepki olarak ben de konuşmuyorum. bilmiyorum doğru mu yapıyorum. bazen galeyana gelip konuşsana be adam! diye yakasından tutup silkelemek istiyorum. ama tutuyorum kendimi.

canım konunu baştan sona okuyunca daha önce yaptığı şeyi bu sefer kızın üzerinden sana yapmaya kalkmış olduğunu görüyorum.
Hani umursamamk seni deliye çevirmek.

Şu anda seni ne deliye çevirir?

Kızıyla ilgilenmemesi. Sen paralanırsın üzülürsün. O da ne ise derdi böylece amacına ulaşıyor.

Arkadaşım kızın için üzülme şu anda. Öncelikle bu adama bir boşanma davaı aç. Ben boşan demiyorum. İşin ciddiyetini ancak kağıt eline geçince anlar. Anlaşmalı boşanmaya da yanaşmayacaktır. Ya da bir istese sonra imzalamayıp seni yine deli etme yoluna gidecektir.

Celp gitsin bi eline.Psikolojik şiddet, çocuğu ile ilgilinmemem. Avukat sana yol gösterecektir.

Belkio zaman bir psikiyatr ya da aile terapisti vb gitmeye yanaşır ya da kendine çeki düzen verir.

Boşanırsa da boşansın gitsin. Pislik adam. Ben bile okurken şiştim. Alemin delisi ni ben mi akıllandıracağım de yürü geç. Önüne bak. Ben şu anda kızımla öyle mutluyum ki. Yalnız aşım kaygısız başım. Kimseye eyvallahımız yok. ana kız gül gibi geçinip gidiyourz.

Arkadaşlar yardımcı ol,boşanma diyorsunuz da ben de 2 senedir tükenmiş durumdayım artık.Hayattan bezdim,nefret ediyorum her şeyden.Çocuğuma bile enerjim yok.Öyle çok çabaladım ki ama hamster gibi sadece aynı yerde döndüm durdum.Adam beni "gerçekten" umursamıyor.Hiçbir yardım teklifimi kabul etmiyor.Hastanedeki personel ve hemşirelerle gereksiz bir samimiyeti var ama beni rahatsız edecek bir şeye şahit olmadım.Parfüm demiş bir arkadaş evet parfüm,stick,rol-on çok kullanır ama onları evde de çok kullanır.Teni çok kokuyor çünkü.Ayrıca Bu kadar şeyin üstüne gel tedavi ol diye mi çağırayım ben yalvardım daha önce ona bunun için.Çocuğa bir kutu mama alıp gelmiyor utanmaz ben bu Ada'm için çabalayayım mı gerçekten?3 günlük sezaryenliydim hastanenin önünde kar var kayıp düşeceğim,kolumdan tutup yardımcı olmuyor,tanımıyormuş gibi önden gidiyor Allah'ın belası şimdi gerçekten çaba harcayayım mı?

Eğer ruhsal olarak önüne geçemediği bir durumsa,çocuğuna aynı şeyleri yaşatırsa?

Çok haklısın tespitlerin çok doğru.Gerçekten tek istediği benim üzülmem ve yıpranmam.Biraz paramın olduğunu biliyor,o para var diye para pul sormuyor.Bizim aidatımız 500 tl aylık sadece aidat ve faturalar beni bitirir,bir de çocuğun maması bezi,meyvesi Eti var.Yıpranayım üzüleyim diye yapıyor bu Ada'm Nasıl bir insan inanın ben çözemiyorum.

Bir miktar para biriktirdiğim anda davayı açarım.Çok şükür Kazancı'm var ama benim şanssızlığım giderim çok,burası biraz pahalı bir yer eşim varken göze batmıyordu masrafla ama şimdi zorlanıyorum.

esinizin bu degisimden onceki haline gore karar verin bence.

eger onceki halinde mutlu bi evliliginiz varsa sonradan yaptigi herseyi hastalik sebebi olarak gorup elimden geleni yapardim ben tedavisi icin.
yok onceden de elle tutulur bi mutlulugunuz yoksa yipranmaya gerek yok tedaviye ikna vs vs.

Birde şu elin delisi sözü çok aşağlayıcı,kime ne olacak nerden biliyoruz?adam daha önce normalmiş bence durumu hamilelikle depreşmiş gibi!

Ay hayır lütfen..Ezbere konuşuyorlar bunlar..Kesinlikle uzaklaşman gerekli..
En çok da bunların ailelerine sinir oluyorum..Çocuklarını tedavi ettireceklerine birde evlendirip insanların çoluğun çocuğun hayatını kaydırıyorlar...Çok güzel numara yapıyor bunlar,akılları zehir gibi..Ben acayip efendi biriyle evlendiğimi sanıyordum...

Benim ki de verdiğim hapını bana hapımı vermedin öldürmeye çalışıyorsun diyordu.Cüzdanım burda değildi karıştırdın mı diyordu...

Annesi hala oğlunun bahtsız olduğunu aslında dünya iyisi olduğunu iddia ediyor...Oğlunu seviyorsa tedavi ettir be kadın! Tekrar evlendirmiştir bile belki...

Kendisi istemiyorsa siz hiçbirşey yapamazsınız. Hasta belliki eşiniz,yorumlara baktım ortada elle tutulut bir sebep yokken ,yaptıklarının başka bir açıklaması olamaz. Aranızda bir sorun olsa amenna ama öyle ufak şeyleri büyütmüş ki şok oldum.
Yolunuza bakın. Eşiniz istemiyorsa tedavi olmak,siz birşey yapamazsınız. Evde emziği,anahtarı saklayıp sizi çıldırtan adam bu kafayla çocuğu dahi saklayabilir bir yerlere,zarar dahi verebilir zira aklı selim hareket etmiyor. Kafasında neler kurup yapıyor bunları asla anlayamazsınız.
Sizi aşan şeyler bunlar.

Ben sana kalan ömür ve enerjini buna ayır demeyeceğim,def et ve yoluna bak diyeceğim yalnızca.Bunların acısı sana yarın katmer katmer geri döner,yavruna bile yetemezsin.Onun bezgin yorgun değil güçlü bir anneye ihtiyacı var.

yazdıklarını okurken ben bile kendimi kötü hissettim. seni bunları yaşarken hayal dahi edemiyorum. bazı ,nsanalrın karakteri böyle oluyor. sebep arıyorsun ama gerçekten odunsa odundur yani. ama sen öncesinde böyle olmadığını söyledin. evlilik öncesi ne kadar zamanlık bir ilişkiniz oldu? belki de iş resmiyete binene kadar sana rol kesti. bunun dışında bazı erkekler çocuk sorumluluğundan ciddi anlamda kaçıyorlar. olana kadr uğraşmak başka, olunca dank etmesi başka. ama sebep ne olurs aolsun normal davranmıyor ve seni de bu kadar yıpratmaya kimsenin hakkı yok. sen artık bir annesin. çocuğun her şeyden önce gelecek, onun psikolojisinden de herşeyden de. bence boşan gitsin. ortada çaba harcamaya değecek biri yok. ilerde çocuğun kavramaya başladığında onun bu ilgisiz tavırları onu da yaralayacak, her gün bir arada olurlarsa daha yıpratıcı olacak. en azından düzenli aralıklarla görüşürlerse adam için de evladı belki kıymete biner.

Evet daha önce depresyon teşhisi konmuştu zaten ilaç kullanmıştı kafasına göre ilacı kesti tam bir okumuş cahil.Ben artık eğitimsiz insanlara cahil demiyorum inanın eşim kadar taş kafalısını görmedim.Cahil için "idrakten uzak" tanımı vardır ya hah eşim tam da o.

Bu ilaçlar öyle bırakılmaz diyorum bir daha ne doktora gidiyor ne ilaç alıyor.Gebersin delire delire ben delireceğim yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…