İçim deşiliyor,acıdan ölüyorum..

Zor ama kafa yormak, anlamaya çalışmak, cevap beklemek anca sizi yıpratır.

Kaldı ki bütün açıklamaları birbirinden saçma. Hala neden diye sormak onun egosunu okşamaktan başka bişeye yaramayacak gibi.

Size, evladına değer vermeyen biri için, kendi ruhunuzu darlamak yerine, bazen de zıkkımın dibine gitsin, ne hali varsa görsün, beni istemeyeni ben hiç istemem diyebilmek lazım.

eşin eskiden böyle değilmiş. anlattığına göre mutlu bir evliliğiiniz varmış. bipolar olsaydı farklı bir davaranışı olurdu mesela bazen çok enerjik hatta fazla iyi, bazen de yataktan çıkmayan sürekli uyuyan hayalet gibi.. eşinde böyle bir durum yok. ama onda da 180 derece bir değişim var anlattığına göre.

profosyonel yorum yapmam burda doğru olmaz çünkü eşini tanımıyorum ama genel olarak şöyle diyebilirim. eğer ailede kalıtsal bir rahatsızlığı olan varsa, küçüklüğünde ailesinden sıkıntı yaşamışsa, bunları belli bir döneme kadar bastırıp kendi içinde atlatmış gibi görünebilir. ama evlenmek, aile kurmak özellikle baba olmak gibi büyük değişimlerle karşılaşınca bastırılan büyük sıkıntılar kontrolsüzce su yüzüne çıkabilir. daha kendisi de bunların farkında olmadığı için senin hamileliğinle baş edememiştir. sen de zaten lohusalıkla uğraşırken doğal olarak kendinde evliliğin için mücadele edecek gücü bulamadın, çünkü artık önceliğin kendin ve bebeğindi. bütün bunlar aranızdaki uçurumu açtı. senin farkında olmadan yaptıkların onun beynindeki rahatsızlığı tetikledi ve giderek uzaklaştı.

şimdi yapılması gerekene gelirsek; önünde iki yol var: ya tamamen kendi haline bırakıp boşanacaksın fakat bu çocuğunla babasının iletişimi için iyi olmaz. ya da üstüne gidip ona ulaşacaksın, bir şekilde doktora götüreceksin tanı konulcak, tedavi edilecek ve evliliğinize devam edip etmeyeceğinizi göreceksiniz. eğer ilaçlarla kontrol edilebilecek bir şeyse belki de devam edersiniz. ama boşansanız bile kızınızla babasının normal bir ilişkisi olmasını sağlayabilirsiniz. inşallah doktora gitmeye razı olur en azından bir yerden başlarsınız. eğer bir rahatsızlığı varsa evlilik hastalıkta sağlıkta yanında olmak demektir elinizden geleni yapın derim.

Neden kendinizi bu kadar paralıyorsunuz ?
Siz kendinizi iyileştirmeye çalışmıyorsunuz, aksine dibe çökmeye çalışıyorsunuz.. Yapmayın bunu kendinize lütfen..
Güçlü olun onsuz da hayatta mutlu olmaya bakın.. Sizi umursamayan bir adam için bu kadar acı çekmek niye..
Bittiyse bitti artık kendinize yeni bir sayfa açın ve bu adamı bir an önce unutun.
Hem ne güzel çalışmaya da başlamışsınız kafanızı dağıtıyorsunuz bu şekilde
Mutlu olun, En azından mutlu olmak için çabalayın kendinize yazık etmeyin..
Kadınlar bu kadar güçsüz olmamalı..

prometheus Arkadaşım merhaba..

Sana çok şey söylemek isterim aslında.benim konumu okudun mu bilmiyorum. Bende aynı yollardan gectim. Küçük kuzum 17. Ayına girecek inşallah. Ve bende bı zamanlar bizi çok sevdiğini sandığımız oğlumun babasından haftaya çarşamba bosaniyorum .. ben 9 nisan akşamı ölüyorum sandım. Vücudum bile garip tepkiler vermişti . Onun benden boşanmak istediğini söylediğinde .. şimdi nasıl miyim? Yaşıyorum ve çok mutluyuz kuzumla. İzinli olduğum her gün geziyoruz oyun alanlarindayiz. Bi ağırlıktan kurtuldum.

Oğlum baba dediğinde elbet bende uzulucem ama çok değil. Çünkü baba olmak kanat germek demektir. Bırakıp kaçmak değil. Varken yokluk çekmek daha zordur. Nice şehit çocuğu varken benim yavruma üzülmem nankörlük biraz. O kaybetti..

İş yerinde bile herkes çok güzelleştin diyor. Gülüyorum cunku. Huzur beni kendime getirdi. Yeni bir hayat bizi bekliyor.. meğer beni dibe çeken yoran bı insanmış. Sende kendine geleceksin. Herkesin bana dediği tek şey bravo nasıl bu kadar kısa sürede kendine geldin . Benim özüme döndüm arkadaşım yavrumla..

Sende kendine geleceksin inşallah. Küçük kuzumu öpüyorum .. üzülme

Daha önce de yazdım şimdi de yazayım:

Eşim için kendimi parçalamıyorum.Onun için ölmüyorum da..Benim ve çocuğumun hayatını mahveden Ada'mla evliliğimi devam ettirmeyi düşünmüyorum.Konuyu dikkatli okursanız zaten göreceksiniz.Arkadaşlar yardımcı olabilmek adına çeşitli sorular sordular ve konu bu mecraya kaydı.

Benim problemim,eşimin çocuğu yok sayması.Onun için ölüp biterken bir anda çocuk yokmuş gibi davranması.Çocuğun hiçbir ihtiyacını karşılamaması ve artık görmeye de gelmemesi.Kapı çalıyor çocuk baba baba diye koşuyor kapıda yabancı birini görünce ağlıyor,dayanamıyorum.İfade edemiyor ama özlüyor yavrum.

Ben zaten beni bu kadar hoyratça üzebilen bir Ada'mla gelecek düşünmüyorum.Konuda da yazdığım gibi problem benim kocasız kalmam değil çok şükür kocam yoksa ben bir hiçim diyenlerden değilim,konu çocuğumun babasız kalması.

Okudum eylülüm çok üzülerek okumuştum hem de..Benim durumum seninkinden şöyle farklı,benim eşim boşanmak istiyorum demiyor.Evin içinde anlamsız hareketleriyle cehennem azabı yaşatıyor.Bir işi yapsam yaptım diye suçlu oluyorum yapmasam yapmadım diye..Çocuğun eşyalarını,emziğini,benim çok gerekli eşyalarımı,bir yere gideceğim Zaman arabanın anahtarlarını saklıyor.Saatlerce aratıyor ve o bir anda buluveriyor nedense.Çocuk emzik istiyor uykusu var uyutacağım,emzik yok.3 tane emzik var ama hiçbiri yok!Gece saat 24:00 ve artık eczaneden alıp geleyim diyorum bir anda emziklerin üçü de meydana çıkıyor.Maksat bana saatlerce eziyet çektirmek .Çocuk ağlarken telef oluyor asıl eziyeti o çekiyor ama beyni bu bağlantıyı sağlayamıyor.İşe gideceğim geç kalıyorum arabanın anahtarı yok.Alşamdan çantama koyduğum anahtar yok oluveriyor.Tam taksi çağıracakken anahtar ortaya çıkıveriyor.Maksat beni deli gibi aratmak ve telaşa kapılmamı sağlamak.Tam bir ruh hastası mümkün değil baş edilmiyor.

Cocugunuza varlikta yokluk yasatan adamin durumunu tartisiyoruz aslinda. Sağlıklı dusunemedigi asikar. Hayattan yasamdan yilmis bezmis bir adam profili cikiyor esinizi eseleyince. Ama sorumluluklarina cocuguyla paylasim durumlarinin dogallasmasina ne yardimci olur bilemedim. Dilerim bi sebebi vardir ve bu sebep ortadan kaldirilabilor bir durumdur..psikolojik sosyolojik bir sebebi yoksa ne yapilabilir ki. Ustelik zor elde ettiginizi soylediginiz bir bebek bu. Cok istenen cok beklenen cok ozlenen...siz esinizin sizi ilgilendiren kismi acisindan guclusunuz.onun olmayisi sizi yikmaz.dilerim diger konuya cozum bulunur

hayatında biri olabilir başka bir açıklama düşünemiyorum.

Allah yardımcınız olsun, dayanma gücü versin..

Çocuğunuz var çok şükür ki.. Vicdanıyla birgün yüzleşecektir.

Canim benim ya. Gerçekten senin durumun daha farklı . Seni yoruyor. Daha doğrusu hasta mı bu adam. Neden bı insan bunlari yapar ki. Bosanmak istediğini söylesen kabul etmiyor mu. Sana yavruna eziyet etmesen bari daha fazla. Kıyamam ..

Bununla ilgili bir yazi okumustum. Bulursam gonderiyim. Bir raharsizlik bu ama simdi hatirlayamadim adini.

Bununla ilgili bir yazi okumustum. Bulursam gonderiyim. Bir raharsizlik bu ama simdi hatirlayamadim adini.

Borderline kişilik bozukluğu ile mi ilgiliydi acaba?Eşya saklamasıyla ilgili ben de bir yazı okumuştum da.

ben erkeklerin ikinci bi yüzü olduğunu düşünüyorum.
işlerine geldiğinde . evlilik içinde ikinci yüzünü takınıyor . gerçek yüzünü saklıyor . geçimli, efendi.
ama zora geldiğinde (kendince zora geldiğini düşündüğünde) gerrçek yüzü ortaya çıkıyor . kaba , kırıcı.
o adamdan hayır gelmez artık. kendiniz için de çocuğunuz için de üzülmeyin .
daha güzel bir yerde , daha mutlu yetiştiririrsiniz çocuğunuzu.
gerçek yüzünü göstermiz size. yeniden mutlu bir evlilik yapabilirsiniz . daha temkinli adımlarla.

prometheus son yazdıklarınızı okudum eşiniz hasta gibime geldi. Sizin yerinizde olsam

1. Çocukla kesinlikle yalnız bırakmam. Alır bebeği balkondan atar allah korusun. Nasıl bir rahatsızlığı var bilmiyorum uzman değilim ama bu tip kalıtsal psikiyatrik hastalıklar genellikle menü şeklinde geliyor anksiyete, depresyon, sanrı görme, takıntı da asıl hastalığın yanında geliyor.

2. Adamla güzelce insan olarak çocuğunu düşünen anne olarak konuşun.

Bak ben çocuğumun sağlıklı babayla büyümesini istiyorum. Bana söylemek zorunda değilsin ama lütfen uzman bir psikiyatra muayene ol. Kendin için değilse bile çocuğun için yap.

derdim.

Bu tip hastalıklar tedavi olmazsa sonu intihara kadar gidebiliyor bildiğim kadarıyla.

Durumunuza üzüldüm. Adam için de zor. Yani güzel mesleği, gül gibi karısı, bebeği var ama kendi eliyle mahvediyor. Sizin için ne kadar zor onu zaten yazmicam üzüntünüz anlaşılıyor.

Umarım durumunuz tez zamanda düzelir.

Çok üzüldüm kalbim sızladı resmen.
Bu anlattıklarınız eşinizin verdiği cvp lar bana psikokojik bi sorunu olduğunu düşündürdü. Ailesiyle görüştünmü hiç

Bu nasıl bir manyaklık ya adam kafayı yemiş resmen. Boşanma adımı sizden gelsin diye sizi yıldırmaya çalışıyor gibi. Ailesinden filan mı çekiniyor da boşanmıyor. Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum

Borderline kişilik bozukluğu ile mi ilgiliydi acaba?Eşya saklamasıyla ilgili ben de bir yazı okumuştum da.
Hatırlamıyorum. Narsisizm mi idi? Duygusal manipülasyonla ilgili bir yazı mı idi? Arıyorum ama bulamadım. Bir yerde okudum hatta tam senin yaşadıklarındı. Bulur bulmaz gönderirim. Makalede birisinin hayatı örnek olarak verilmişti. Eşi sürekli eşya saklıyordu, kız bulamayıp çılgına dönüyordu. Sonra da burada nasıl görmezsin diye aniden ortaya çıkarıp kızı aptal yerine koyuyordu. Sürekli manipüle ediyordu kızı.
Eşi bir olay anlattığında kız bundan benim niye haberim yok dediğinde aa hayatım anlattım ya nasıl hatırlamazsın diyormuş, kızı unutkan yerine koyuyormuş. Kız sonra bir gün kamera koydurmuş eve ve adamın eşya sakladığı, kızın unutkan olmadığı, adamın iyi bir manipüle edici olduğu çıkmış ve boşanmış yapamam diye. Bir hastalıkla ilgili bir makale idi sanırım. bir örnek olarak verilmişti.

ilk kez böyle bir davranış duyuyorum . bi hastalık belli ki. normal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…