- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
Evet ama benden daha iyi yani benim kadar değilAnneniz depresif bir kadın mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ama benden daha iyi yani benim kadar değilAnneniz depresif bir kadın mı?
İnsan kendine yapılan haksızlıkları sindiremiyor zamanla geçer emin olun kimler kimler unutulmadı ki ölüm bile unutuluyor annemin babası öldü mesela şimdi annem diyor ki günlerce bazen hiç aklıma bile gelmiyor o derece geçti acısı diyor emin olun sizinki de geçicek sizi seven değer veren birini bulduğunuzda iyiki benden ayrılmış diyeceksiniz şükrediceksiniz bazen her yerde bir hayır vardır bırakın o sizi kaybettiği için acı çeksin siz mutlu olucaksınız ben hissediyorumNe yazık ki tamamen geçmedi, eskiye nazaran daha iyiyim o kadar canım acımıyor artık ama dediğim gibi içim buruk üzgünüm , bana yaptığı haksızlık, terk edişi derinden yaraladı beni .
Doğru bende herşeyi imtihana bağlamaktan hoşlanmıyorumAyrica burasi imtihan dünyası sozunu cok acimasizca buluyorum dunyaya aci cekmeye gelmedik ölümden baska herseye care var. Allah bizi bir duruma sokup hadi kulum çık bakalim der cozumu de vardir . Cozumu bulun belki de imtihaniniz bu mutsuzluk zincirini kirmaktir
Evet aynen. Bu kitap
Konu sahibi Böyle psikoloji kitapları okuyup, iç dünyasını da anlamlandırmalı bence.
Ben kısmen katılıyorum. Benim Kp ve Kv korkunç despot, nemrut insanlar. Ama eşim bilakis hiçbir şeyi ciddiye almayan, eğlenmeyi seven bir insan. Birazda kişiyle alakalı. Yetişkin olduğumuzda yaptığımız
yani okumaktan fayda sağlamak için biraz otodidaktik olmak gerekli öyle misiniz? şayet değilseniz bence vakit kaybetmeden bütçe ayırın aksiyon alıp aile dizimi terapisine ve psikoterapisine başlayın. Evet piyasa çok kötü 100 TL bile artık bizler için kıymetli ama inanın akıl ve ruh sağlığı herşeyin üstünde. Bir kere gitti mi bulması çok zor hatta geri gelmiyor bazen.Doğru bende herşeyi imtihana bağlamaktan hoşlanmıyorum
İnşallah kurtulucam bu durumdan
Peki bana okumak için önerebileceğiniz başka psikoloji kitapları filan varmı
Evet öyleyim terapiste gidicem zaten gitmesem olmazyani okumaktan fayda sağlamak için biraz otodidaktik olmak gerekli öyle misiniz? şayet değilseniz bence vakit kaybetmeden bütçe ayırın aksiyon alıp aile dizimi terapisine ve psikoterapisine başlayın. Evet piyasa çok kötü 100 TL bile artık bizler için kıymetli ama inanın akıl ve ruh sağlığı herşeyin üstünde. Bir kere gitti mi bulması çok zor hatta geri gelmiyor bazen.
Haklısınız mutlu etmeye çalışıyorum kendimi az çokMutlu olmayı bir hayat gayesi ya da hayatın biricik şartı olarak görmeyerek.
İnanın mutlu/dertsiz insan çok az. Kendimizi mutlu etmeyi bilmek lazım. Kendimizden başka kimseden bizi mutlu etmesini beklememek lazım. Herkes kendini mutlu etmeye çalışan birer gariban zaten şu dünyada. Hele ki bu ülkede, insanlar dilediğimiz kadar ince ve düşünceli de değil.
Sizi mutlu edecek şeyleri bol bol araştırın. Biri muhakkak mutlu hissettirecektir. Psikolog desteği ve bol bol şükür etmek; gidenlere değil kalanlara odaklanmak süreci kolaylaştıracaktır.
Çok sağolun bu kitapları okiycamKitap önerisi istemişsiniz. Viktor Frankl - İnsanın Anlam Arayışı’nı okuyabilirsiniz. Auschwitz Nazi toplama kampından (holokost) sağ çıkmış çok değerli bir psikiyatr. Kitabı bence sizi iyi gelecektir. İnsan kara bulutların ardından mavi günler yaşayabilir, bunu hatırlatacaktır.
Bir de Maid adlı kısa diziyi izleyebilirsiniz. Bayılırsınız inanın. Hayatındaki en mutlu günü henüz yaşamadığını düşünen herkes bu diziyi izlemeli bence. Umut dolu.
Teşekkür ederim, amin inşallah dediğiniz gibi olur , Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip hepimiz içinİnsan kendine yapılan haksızlıkları sindiremiyor zamanla geçer emin olun kimler kimler unutulmadı ki ölüm bile unutuluyor annemin babası öldü mesela şimdi annem diyor ki günlerce bazen hiç aklıma bile gelmiyor o derece geçti acısı diyor emin olun sizinki de geçicek sizi seven değer veren birini bulduğunuzda iyiki benden ayrılmış diyeceksiniz şükrediceksiniz bazen her yerde bir hayır vardır bırakın o sizi kaybettiği için acı çeksin siz mutlu olucaksınız ben hissediyorum
Emin olun çevremden gördüklerimi söylüyorum size kim sizin eşiniz gibi eşinin terk edip yaralıyorsa köpek gibi pişman oluyor ve kadın evlenmiş ve çok mutlu oluyor genelde
Rica ederim Amin inşaAllahTeşekkür ederim, amin inşallah dediğiniz gibi olur , Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip hepimiz için![]()
Evet geçmişini birikintisi farketmedende olsa çıkıyorGeçmişin birikintisi olabiliyor bende öyleyim hiçbir sıkıntım olmasa bile o an içimde bir boşluk burukluk oluyor pskolojik tedavi önemli