• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim sıkılıyor

özel olmazsa ne yaptınız bilezik mi yokşa tam altın falanmıydı...bide şuan altın fiyatı gerçekten çok yüksek bende kendim biriktirip birşeyler yapmayı düşünüyorum
tabıkı soylıyım, nişanda abimlere iki tane çeyrek yaptım verdım onu takıtlar ev nısanıydı zaten. dugunde de 9 sene once 400 tl esıme saat almıstım. yıne abımlere ceyrek ıkıser tane. valla yalan yok anneme de sahte bılezık alıp verdım onu taktı. sadece bız bıldık. kımseye acıklama yapmak durumunda degılsınız. ama ıllakı konusan olur olacaktır da laf duyup canım sıkılacagına bu sekılde bır yol cızdım

dostlarınız gerçek dostlarınız değil bence. sizi hem de böyle telaşlı bir zamanda daha üzmüşler.
imitasyon alın, dostlarınızın da gözüne sokun.

başĺikta da yazdığım gibi içim çok fena sıkılıyor,düşünmekten uyuyamıyorum resmen saçımda beyazlarım artarak çoğalıyor
yakın bi zamanda düğünüm olacak çeyizimi herşeyi aldım aileminde yardımıyla tabi...babam 20bin gibi kredi çekti sağolsun... onu ödeyecekler o yüzdende düğünde bana altın falan takacak durumları yok ...benim için hiç bir önemi yok sağolsunlar kimseye muhtaç etmeden çeyiz alışverişini,nişan,düğün alışverişimi yapmama yardımcı oldular ama gel gelelim düğünde sana bişey takmazlarsa çok ayıp olur diyor yakın dostlarım ...bi söz var ya taştan çıkar yoktan çıkmaz diye durum da o durum ailemin yapacak gücü yok...biz ne yapalım diceksiniz belki ama ben bi yazayım rahatlayım istedim belki akıllıca bi fikir verecek çıkar yada moral verecek birileri bulurum diye yazdım...gerçekten düşünmekten bi hal oldum resmen mideme ağrılar girdi☹

imitasyon al geç canım
ama kimselere söyleme sakın
ne kendini ne aileni üzmeye değmez.

tabıkı soylıyım, nişanda abimlere iki tane çeyrek yaptım verdım onu takıtlar ev nısanıydı zaten. dugunde de 9 sene once 400 tl esıme saat almıstım. yıne abımlere ceyrek ıkıser tane. valla yalan yok anneme de sahte bılezık alıp verdım onu taktı. sadece bız bıldık. kımseye acıklama yapmak durumunda degılsınız. ama ıllakı konusan olur olacaktır da laf duyup canım sıkılacagına bu sekılde bır yol cızdım
ablam kendi çeyreğini yaptı takmak için bende babam taksın diye bir bilezik yapmayı düşünüyorum düşük ayarda olsa hiç yoktan iyidir dedim eşime saat almayı düşünüyordum ne gerek var zaten saat aldın dedi (doğum günü için almıştım) evlilik için yanlış zamanı seçtim sanırım hayat pahalılığı baya büktü belimi

Kime ne ki size ne takılmış ne takılmamış?
inanın başkasına bende böyle söylerim hatta böyle de düşünüyorum ama nedense uygulamada eksiğim... ailen sana takı takmadı densin istemiyorum...işin garibi kendi annem de kim ne derse desin gücümüz olsa neden yapmayalım boşver takma diyor ama baya bi takıyorum işte

Aynı telaş bende de var. Kesinlikle her şeyin çok pahalı oldugu zamana denk geldik. Gönlumden geçen imitasyon alacKsN eşinde bilmesin

başĺikta da yazdığım gibi içim çok fena sıkılıyor,düşünmekten uyuyamıyorum resmen saçımda beyazlarım artarak çoğalıyor
yakın bi zamanda düğünüm olacak çeyizimi herşeyi aldım aileminde yardımıyla tabi...babam 20bin gibi kredi çekti sağolsun... onu ödeyecekler o yüzdende düğünde bana altın falan takacak durumları yok ...benim için hiç bir önemi yok sağolsunlar kimseye muhtaç etmeden çeyiz alışverişini,nişan,düğün alışverişimi yapmama yardımcı oldular ama gel gelelim düğünde sana bişey takmazlarsa çok ayıp olur diyor yakın dostlarım ...bi söz var ya taştan çıkar yoktan çıkmaz diye durum da o durum ailemin yapacak gücü yok...biz ne yapalım diceksiniz belki ama ben bi yazayım rahatlayım istedim belki akıllıca bi fikir verecek çıkar yada moral verecek birileri bulurum diye yazdım...gerçekten düşünmekten bi hal oldum resmen mideme ağrılar girdi☹
Düşünme canım benim . Biz ne kadar çok elalemi takar olduk böyle ya. Onlar laflarını söyleyip kenara çekilirken biz kendi kendimizi yiyoruz ne kadar kötülük ediyoruz kendimize. Bak canım sevdigin insanla evlenceksin Allah mutlu mesut etsin en önemlisi bu. Annen baban sıkışınca darlığa düşünce sen mutlu mu olcaksin . İnsanların dediğini hiç takma. Allah yardımcınız olsun bu devirde evlenmek gerçekten çok zor.

Toplumdaki bu algı beni uyuz ediyor. Adamlar zaten kredi çekmişler destek olmuşlar. Ne yapsınlar yani bi bilezik takmayıversinler

Düşünme canım benim . Biz ne kadar çok elalemi takar olduk böyle ya. Onlar laflarını söyleyip kenara çekilirken biz kendi kendimizi yiyoruz ne kadar kötülük ediyoruz kendimize. Bak canım sevdigin insanla evlenceksin Allah mutlu mesut etsin en önemlisi bu. Annen baban sıkışınca darlığa düşünce sen mutlu mu olcaksin . İnsanların dediğini hiç takma. Allah yardımcınız olsun bu devirde evlenmek gerçekten çok zor.
ben o krediyi çektirdiğim için bile üzgünüm ama elimden bişey gelmez. Allah tüm evlenenlere ev geçindirenlere yardım etsin şu zaman herşey çok çok pahalı ve gün geçtikçede pahalılaşma artıyor

• Beğen
Reactions: Z P
Toplumdaki bu algı beni uyuz ediyor. Adamlar zaten kredi çekmişler destek olmuşlar. Ne yapsınlar yani bi bilezik takmayıversinler
evlatları için hiç birikim yapmamışlarmı dicekler de annemin 10 tane adana bileziği vardı 2 sene içinde abim sağolsun hepsini yedi güya 1 tanesi annemin diğerleri 3 kardeş arasında bölüşülcekti ama öyle olmadı ...şimdi eşimin ailesine de abim yedi benim bilezikleri demekte de zorlancam ....yani aşşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumu

evlatları için hiç birikim yapmamışlarmı dicekler de annemin 10 tane adana bileziği vardı 2 sene içinde abim sağolsun hepsini yedi güya 1 tanesi annemin diğerleri 3 kardeş arasında bölüşülcekti ama öyle olmadı ...şimdi eşimin ailesine de abim yedi benim bilezikleri demekte de zorlancam ....yani aşşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumu
Eş ailesine ne Allah aşkına. Taviz vermeyin. Bir şey derlerse de çeyizimi aldılar daha ne destek olacaklar deyin.

ben o krediyi çektirdiğim için bile üzgünüm ama elimden bişey gelmez. Allah tüm evlenenlere ev geçindirenlere yardım etsin şu zaman herşey çok çok pahalı ve gün geçtikçede pahalılaşma artıyor
Evet canım çok zor dönemdeyiz. Ama şuan çok üzülüyorsun ya o borçta biter gider. Başka borçlar olur. O da biter. Hayat böyledir aslında. Borcunuz var diye hiç üzülmeyin. Her evin kendine göre borcu harcı vardır. İnsanın bazı dönemleri eli bol olur bazen sıkışık olur. Aslında herkesin yaşadıkları aynı. Bu borçlar illaki biticek kafasın da olun 🥰

inanın başkasına bende böyle söylerim hatta böyle de düşünüyorum ama nedense uygulamada eksiğim... ailen sana takı takmadı densin istemiyorum...işin garibi kendi annem de kim ne derse desin gücümüz olsa neden yapmayalım boşver takma diyor ama baya bi takıyorum işte
Gerçekten bayağı takmissiniz bu kadar insanın söyledikleri sizi hiç etkilemedi. Amannn deyip gecemiyorsunuz. İnsanlar kötü niyetli olduktan sonra başınıza herhangi bir şeyi de kakarlar.

İlk aklıma gelen sahte bilezik taksınlar .Hiç kimse fark etmez .Sonrada aaa kim taktı ki bu sahte bileziği dersiniz. Şaka bir yana bence de takısız olmaz.Eğer çalışıyorsanız kendiniz alın ailenize verin takmaları için

Bu devirde çeyiz tamamlamak, düğün yapmak hiç kolay değil. Aileleriniz ellerinden gelenin en iyisini yapmış. Mis gibi evlat yetiştirmiş, evlenmelerine destek olmuşlar daha ne yapsınlar?
Karı-koca birbirinizin ailelerine bu konuda anlayış gösterin. En önemlisi bu.. ilerde takı için para için birbirinizi kırmayın.

Dostlarmış, çevreymiş onların dediklerine kulaklarınızı tıkayın mutlu olmaya bakın.
Düğün günü , nikah günü hem siz eğlenin mutlu olun hem ailelerinizin yüzünü güldürün. Bu konuda kimseyi dinlemeyin..

Ben de üç mahçup olacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Çevrenizdeki insanlar da hiç de halden anlamıyormuş.

Ayrıca benim ailemin bana ne taktığını eşim bile bilmez. Annem düğünden önce evde vermişti. Kimse de sormadı. Sorulması, ona buna gösteriş yapılması da çok ayıp
Kesinlikle katılıyorum. Kız tarafının ne taktığına değilde daha çok geline erkek tarafı ne taktı diye merak ederler..

Ben oturupta size böyle bir soru soracaklarını düşümüyorum.

İlerde boşuna üzüldüğünüzü anlayacaksınız.

Eş ailesine ne Allah aşkına. Taviz vermeyin. Bir şey derlerse de çeyizimi aldılar daha ne destek olacaklar deyin.
evet öyle diyeceğim zaten.. çeyizime çok yardım ettiler ellerinden gelenin fazlasınıda yaptılar ama insanlara anlatması zor...kendime milleti takma diyorum ama bi yanımda milleti fazlasıyla takıyor

Back
X