İçimde birilieriyle sürekli bir diyalog var ben deli miyim?

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
İçimde birileriyle sürekli bir diyalog var ben deli miyim?Çok bunaldım bu durumdan.düşüneceğim bir konuyu o konuyla ilgili olan kişiyle sanki konuşurcasına düşünüyorum.bu bence çok normal değil.sizin de oluyor mu?bu durumdan nasıl kurtulmalıyım?elimde değil bunu yana yaptıran bence onaylanma isteği takdir edilme ve beğenilme güdüsü.kaç gündür uğraşıyorum olmuyor işt başaramıyorum.lütfen yardım edin siz düşüncelerinizi hangi suretle düşünüyorsunuz?

Canım bendede oluyor Bende acaba delimiyim diyordum kendi kendime neyseki sadece bende olmuyormuş :) içimdeki sesi tersliyorum falan garip birşey ya .s

aynen ben de konuşuyorum kendimi dinlettiriyorum varsa bir ssorun tartışıyorum.Bu durumdan bizar oldum.sizler nu duruma lütfen bir örnek verir misiniz?psikologdan randevu aldım.ama nasıl söylerim saçmalıklarımı gidip gitmeme de kararsızım

Biraz yırtıktır mesela benmimki.
Ben olmaz dedikçe üsteler, zorla kabullendirir, mantıklıymış gibi gösterir.
Dediğini yapınca da ortadan kaybolur. Ben de sap gibi kalırım.
Deli değilsiniz...

bende konuşurumm tartışırımmm kavga ederimm hatta bazılarının saçını başını yolarken bulurum kendimi.

benimki aşırılık boyutunda her şeyi öyle düşünüyorum.Biraz önce ağladım.neden bu kadar beyin kirliliği.neden başka insanları bu kadar önemsiyorum.kendim için yaşamalı değil miyim?

siz istemeden mi konuşuyor bu içiniz yoksa siz bişey düşündüğünüz zaman onu devreyemi sokuyorsunuz??( danışma babında)

ben sadece kendimi rahatlatmak istediğim zaman içten düşünüyorum sonra yok cnmm diyorum bumu ya???

bna bu olay genellikle sinirliyken oluyo ama sonra geçiyo. eğer çok rahatsız oluyosanız bi uzmandan yardım alabilirsinizz

bazen içimdeki sesi bastırmak için sesimi yükseltiyorum işte o zaman deli miyim acaba diye bi korku geliyor.

ben istemeden konuşuyor.ama bunu bazen ben de destekliyorum.bugün deneyeceğim içimdeki diyaloglara son vermeye çalışacağım.
psikologa gittim.son anda bu durumdan da bahsettim.çok şaşırdı adeta dehşete düştü tam anlayamadım dedi ve 3 ağustosa randevu verdi.nasıl söylerim saçmalıklarımı...

Hayır delilik değil genelde hallolmamış meseler, söylenememiş sözlerin içinizde sürekli tekrar etmeniz. Üstün Dökmen buna beyin geviş getirişi der :) Beynimiz ruhumuz bu şekilde hazmetmeye çalşyor ama bence fazla içinize atmayın. Dökülün, gereken yerde korkmadan insanlara verin cevaplarını. Çnkü bu durum hastalık yapıyor insanda panik atağın sebebi bunlar. Ben psikiyatriste gidiyorum, faydası oluyor, sen de uzman yardımı al.

Birde çalışıyor musun. Fazla boş kalınca da insan çok vesvese yapıyor, şeytan vesvese yaptırıyor insana :) Mutlaka kendini hep meşgul et, kendini çok boşta brakma canım :)

Son düzenleme:
Benim içimde de ses yok :26: Kendi kendime konuşmuyorum öyle, ama söylenirken kendimi yakaladığım oluyor çok sinirlenince..Hani mesela atıyorum bu ne şimdi terbiyesiz filan diyebiliyorum.Ama ben de çok düşünüyorum bazen yoruyor , gerçi bu daha çok ders sınva stresi dönemlerinde oluyor ya neyse

bendeki tek değil bazen 3 kişiye kadar çıktığı oluyor. Üstelik bazen yüksek seslede kavga ediyoruz ben gittim psikiloğa bunun için gitmemiştim ama bunuda anlattım
normal hayatını yaşamaya engel derecede olmadığı sürece bunlar normal dedi herkesin iç sesi vardır dedi çok tedavilik bir durum yoktu bu konuda. Bence sende git hiçte saçmalık falan değil rahatça anlat. Benim stresli dönemlerimde birde önemli kararlar vereceğim dönemlerde artan bir durum ve tartışma hali kendim söyleyip kendim cevaplıyormuşum gibi bir durum
mesela böyle böyle yapsam nasıl olur hemen cevap ay yok saçmala gerek yok arkasından bir cevap daha ya esasında olabilir fenada olmaz hani tarzında bir tartışma şekli bazen kendi kendime yüksek sesle cevap vermeme bile neden oluyor ama toplulukta olmadı hiç. Bununbir zararıda yok bence

Benim içimdeki değil dışımdaki ses konuşuyor ben anlamadan.

Sinirlendiğim bir olayı düşünürken bi anda kendi kendime konuşurken buluveriyorum kendimi.

Bu daha da kötü sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…