hayır estağfirullah.sadece kaygılandım.nasıl anlatırım diye tırsıyorum ya!
yani bir hayal başlıyor ve orda ben herkesi konuşturuyorum keyfimce.deli gibi.eskiye dair bir dert değil benimkisi.
şimdi araştırıyorum ruminasyon mu bilmiyorum
ben de öğretmeniyim 29 yaşındayım.ben çocukluğumdan beri konuşurum. yalnız kalmayı sırf konuşmak için isterim bazen. özellikle mutfakta bulaşık yıkarken filan. hem ben sesli de konuşurum evde kimse yoksa yada başka odadaysam. insanlardan koptum zevk almıorum,ben bu arada akşamları evde yalnız kalmaktan karanlıktan da korkarım, bir ses duyacağım diye, son zaman bu çok arttı. gece çığlıkla uyanırım...işin kötüsü çocukluğumdan beri olduğu için normali buymuş gibi geliyo bana
ben de öğretmeniyim 29 yaşındayım.ben çocukluğumdan beri konuşurum. yalnız kalmayı sırf konuşmak için isterim bazen. özellikle mutfakta bulaşık yıkarken filan. hem ben sesli de konuşurum evde kimse yoksa yada başka odadaysam. insanlardan koptum zevk almıorum,ben bu arada akşamları evde yalnız kalmaktan karanlıktan da korkarım, bir ses duyacağım diye, son zaman bu çok arttı. gece çığlıkla uyanırım...işin kötüsü çocukluğumdan beri olduğu için normali buymuş gibi geliyo bana
arkadaşlar bir insan neden kendi kendine konuşur ? ben bunun normal olduğunu hiç sanmıyorum..
tamam düşünürsün , kafanda ölçer biçersin bu ayrı da sesli konuşmak nasıl oluyor..kimle konuşuyorsun yani ne anlatıyorsun..
kesinlikle normal değil...
bence psikolojik yardım almalısın arkadaşım...
bu nasıl bişeydir ya , toplum olarak artık herşeyi normal görür hale geldik ..
Hayır delilik değil genelde hallolmamış meseler, söylenememiş sözlerin içinizde sürekli tekrar etmeniz. Üstün Dökmen buna beyin geviş getirişi der :) Beynimiz ruhumuz bu şekilde hazmetmeye çalşyor ama bence fazla içinize atmayın. Dökülün, gereken yerde korkmadan insanlara verin cevaplarını. Çnkü bu durum hastalık yapıyor insanda panik atağın sebebi bunlar. Ben psikiyatriste gidiyorum, faydası oluyor, sen de uzman yardımı al.
Birde çalışıyor musun. Fazla boş kalınca da insan çok vesvese yapıyor, şeytan vesvese yaptırıyor insana :) Mutlaka kendini hep meşgul et, kendini çok boşta brakma canım :)
ben de kafama takılan bir konu varsa. o konuyla ilgili olan kişilerle kafamda diyalog kurtudugumu farkediyorum :) Normal bişey yani. Ama iç ses olmuyor yani kendi kendimle konusmuyorum hıcsadece mesela ikna etmek istedıgım biri varsa kafamda onu ikna etmeye calısırken diyaloglar kurup duruyorum. İstemsiz de olabiliyor :) Normal bence.
ben de kafama takılan bir konu varsa. o konuyla ilgili olan kişilerle kafamda diyalog kurtudugumu farkediyorum :) Normal bişey yani. Ama iç ses olmuyor yani kendi kendimle konusmuyorum hıcsadece mesela ikna etmek istedıgım biri varsa kafamda onu ikna etmeye calısırken diyaloglar kurup duruyorum. İstemsiz de olabiliyor :) Normal bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?