yok ailemden uzakta deilim, arkadaşlarımla beraberken çok eğleniyorum, ne bilim çok esprili bi insanımdır, genelde sevilen biriyimdir de... depresyon... sanmıyorum yaa çünkü umutsuzluk yok bende, hayatımı sorguluyorum sadece çok boş geçirdiğim 19 sene var sanki, mesele önceleri küçükken bi kulübün voleybol takımında oynuyodum, resim kursuna falan gidiyodum ama dersaneyle beraber yürütmesi zor olduğu için her şeyi bıraktım, en iyi yaptığım iş ders çalışmak, ailem gurur duyuyor, ne güzel demi(!) çocuğumuz şöyle başarılı böyle iyi diye...yani kısaca profesyonel öğrenci...belkide daha önce sıkı sıkıya tutnacağın bi amacın vardı, sınavlar..
belki yine kendine sıkı bağlanacağın bi amaç bulmalısın.
gerçi sadece buysa iyide, sürekli sıkılmak, hayattan pek zevk almamak, bana depresyonu çağrıştırmadı değil
dediğin gibi sevgilinden uzak olmakta seni üzüyor olabilir
kendini en iyi sen tahlil edersin, zaten ediyosunda, ailesinden uzak şehirlerdeki üniveste öğrencilerinde bazen depresyon olabiliyor, çevremde çok rastlıyorum, bi doktora gitsen...
yok ailemden uzakta deilim, arkadaşlarımla beraberken çok eğleniyorum, ne bilim çok esprili bi insanımdır, genelde sevilen biriyimdir de... depresyon... sanmıyorum yaa çünkü umutsuzluk yok bende, hayatımı sorguluyorum sadece çok boş geçirdiğim 19 sene var sanki, mesele önceleri küçükken bi kulübün voleybol takımında oynuyodum, resim kursuna falan gidiyodum ama dersaneyle beraber yürütmesi zor olduğu için her şeyi bıraktım, en iyi yaptığım iş ders çalışmak, ailem gurur duyuyor, ne güzel demi(!) çocuğumuz şöyle başarılı böyle iyi diye...yani kısaca profesyonel öğrenci...
teşekkür ederim ilgiliniz için:)
ya canım ilk defa mesajını okudum seni tanımıyorum ama, sen zaten kendini bilen çok akıllı bi insanmışsın gibi geldi, yani benim senden akıl alasım geldi...Sen zaten sorun ne biliyorsun, çözümse yine kurslar olabilir, bazen daha önce hiç ilgi duymadığın bişeyler yapmakta iyi gelebilir, ünivestelerin bünyesinde vardır genelde ne bileyim, tenis kursu, ileri yüzme kursları, yada extrem sporlar, spor geçmişin varmış, bence kesinlikle tekrar bi şekilde spora başlamalısın, iyi geleceğini göreceksin, yeni yeni insanlar... daha fazla sosyallik...
ailene karşı içerleme duygun var sanırım, ailenle alakalı sorunlarda canını sıkıyor anlaşılan.
anlaşılan bugunkü sıkıntın ailenin psikolojine attığı temeller... ve anlaşılan ailen için bunun sonu yok
benim bi arkadaşım aklıma geldi, babası memur, babası sürekli okuması için baskı yapıyordu, dershane sonuçlarını noktasına virgülüne inceliyordu, kız üni bitirdi bu defa de doktora yapmadan benim için üni bitirmen bişey ifade etmiyor dedi, ve kız hiç ilgilenmediği halde babası için doktora yaptı, ve şuan ki işinde doktorasının hiçbi anlamı yok, geçen zamanına yazık olmadımı. 19 yaşındasın artık ergen değilsin, bence önce benim isteklerim sonra siz deme zamanın gelmiş. onlarda kötü niyetli değil tabii ki de ama ne bileyim ben çocuklara sürekli, oku hayatını kurtar tarzı konuşmaların çocuklara bi faydası olmadığını hatta zararı olduğunu düşünüyorum.
eğer sende istiyorsan profesyonel öğrenciliğe devam et, akademisyen falan olmak istiyorsan
ama sosyal tarafını ihmal etme, bunu düşünüp organize edecek olan sensin yine...
kesinlikle üni bünyesindeki spor kuluplerine üye olmalısın.. hala resme ilgi duyuyorsan buna devam etmelisin
[/COLOR]
bu arada şöyle de bi durum var, hiç bi firma, tamamen çalışmaya odaklanmış, makine gibi insanları tercih etmiyo, CVleri incelerken sosyal insanları daha çok tercih ediyolar, böle de bi durum var...
:)) valla abla evlenip çoluk çocuğa karışasım var:) bi keresinde bi hoca sormuştu 15 yıl sonra bugün kendinizi nasıl hayal ediyosunuz diye, bütün arkadaşlar şöle bi işte çalışıyo olurum, şöle para kazanırım falan dedi, sıra bana geldi ben de evlenmiş iki çocuğum olmuş, bahçede köpeğimle oynuyo olurum demiştim; hayalimdeki hayat bu sanırım...
bunu ben diyecektimde moralini bozmıyım dedim, yani özel sektörde profesyonel öğrencilik çok önemli değil, eğer akademisyen olacaksan başka..
anlaşılan şimdide ya iş bulmazsam korkusu işlemiş sana
daha o zamana çok var, belkide hemen iş bulacaksın, böyle insanlarda, daha olmamış şeyler için endişelenmeyi bırak, sana bi amaç buldum, bundan sonra hayatın tadını çıkar.. :)
hadi yaa:)) yok ben böle yapamam heralde, çünkü çalışmaya düşkün bi insanım, bu kadar seneyi boşuna yaşamış olmayı istemem...Aynısını yaşadım ben bunların. Ne zaman ÖSS bitti, ben hayvani bi puan aldım, manyak bi okulu kazandım, sonra benim pilim bitti. Hiçbir şey yapasım, gezesim göresim bile gelmedi. Baktım etrafa, bazıları hiç ara vermeden o yarışa devam ediyor. Tüm derslere tam devamlılıkla gelmek,Vizeler finallerden alınan notların önemsenme derecesi, hemen staj başvuruları, hemen iş bulma yatırımları, vs.vs., ben böyle bakıyorum. akannehir Benim öyle olmamın sebeplerinin en önemlisi dersleri sevememiş olmamdı. ailemle ilişkilerimin bozuk olması ve onlara borcumu ödediğimi düşünmem, daha fazla başarı borcum yok diye düşünmem, yani başarıyı onları ve kendimi mutlu etmek için değil de , borcumu ödemek, üzerime düşeni yapmış olmak için yapmış olduğumu farkettim. Sonra okul hasbelkader bitti, çok iyi bir iş buldum, iyi kazandıran, fiyakalı, gelecek vaadeden. Sonra ne mi oldu ? O küçükken hayal ettiğin şey :) Ben para ve sabah9 akşam6 istemediğimi farkettim. Bıraktım işi gücü, üniversiteden beri devam eden sevgilimle evlendim. Ev hanımıyım zemuszemus MUtluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?