- 16 Aralık 2014
- 331
- 348
- 103
- Konu Sahibi belki sonra
-
Hayat böyle ne zor değil mison 1 aydır bende öyleyim. Herkesin kahkaha ben burun kıvırıyorum. Sanki içim çekilmiş gibi. Kimseyi görmeye tahammülüm yok. Anne, baba vs. En ufak bir laftan nem kapıyorum. En sevdiğim halam geldi misafirliğe. Onun yanında bile duramıyorum. Kısacası huysuz biri oldum çıktım.
Kendi başima atlatamyacagumi görďum zaten yapamazdim öyle.psikologa gidiyorum.Depresyon yaşıyor olabilirsiniz, imkan varsa destek almaya çalışın, bazen güçlü olduğumuzu sanıp sıkıntılarımızın üzerine gitmiyoruz ama büyüyüp altında kalıyoruz hep. O yüzden bir uzman desteği şart. Rabbim evladınızı bağışlasın , size de gönül ferahlığı versin...
Şuan bana öyle iyi geliuor ki geçmısle yaşamak.ama katiliyorum geçmisin icine battikca bugunden ve yaşadiklarimdan daha fazla uzakjlaşiyorum.Bazen bende aynı şeyleri hissediyorum ana geçmiş geri gelmez ki mümkün değil bu bi süre sonra sürekli geçmişi düşünüp geçmişte yaşıyormuşum gibi hayal dünyasına kapıldığımı fark ettim ve bu şuan yaşadığım hayattan soğumama sebep oldu. Bence kendini yasak koy geçmiş aklına geldiği an başka bişey düşün emin ol böylesi daha iyi olur şuan yaşadığın hayatı güzelleştirmeye çalış namaz kıl İnan çok iyi geliyor bol bol dua et bak bi evladın varmış onun için ayakta kalmaya çalış.
Eşim şimdi bambaşka biri oldu...Geç saatlere kadar dışarda olan msjlaraıma dönmeyen adaam şimdi evden çıkmıyor nerdeyse. konuşmazdı mesela şimdi saçmasapan bişeyden bile konuşmaya çalışıyor...yüzüme bakmazdı ağlasam söylensemde şimdi haliyle mesafeli duruyorum ya noldu neyin var bişeymi oldu nasılsın hastamıısın ilaçetirmeler iç hadi diye üstelemeler..doğru dürüst hiçbi arkadaşını tanımazdım ben ve ailecek görüşmezdik şimdi ise şu arkadaşlara gidelim mi hem çcuklarda eğlenir şu gün de bunlarala görüşürüz olurmu demeler...daha birsürü şeyler işte...zamanında ben bunların sadece birtanesini ondan görebilmek için günlerce gecelerce konuştum tartıştım ağladım acı çektim ben konuşmaya çalıştıkça o benden kurtulmaya çalıştı. bana yaşattıklarından ötürü içimde bi yerlerde affedemiyorum onu galiba...o benden kaçardı şimdi ben ondan kaçıyorum resmen.böyle bi ruh haliymiş demekki onun yaşadığı da !! yanıma gelmesin pek bişey sormasın bana gece olup hemen uyuyalım ve gün bitsin bende evden çıkayım istiyorumm...Tıpki eskiden onun yaptığı gibi
Indsnlara biraz cabuk inanr güvenirdim insanogluna givenilmemesi gerektigini anladim herkesten hersey beklenilebirmis meger...iyilik eden iyilik bulmuyormuş cok aci şekilde gördüm iyi olma istegimi kaybettim mesela...koşulsuz şartsiz katiksiz sevginin üstesinden gelemeyecegi hicbisey yoktur diye dusunurdum hepInandigim tum degerleri kaybettim demissiniz biraz acar misiniz??
Inanir misiniz cumle cumlesine sizinle ayni duygulari yasiyorum tek farkim ben evli degilim bekarim.Yazdiklariniz cok guzel boyle insanlar kaldi mi dicektim ki yazinizi okudum demek ki var.Sadece etrafimizda yok galiba umarim zamanla gecer ve birakin biraz esiniz sizin yaralarinizi sarsin sizi kiran o cunku.Olmadi ne guzel bir evladiniz var hala umut var demektir sizin gibi bir insanin yetistirecegi bir insan olmasi beni mutlu etti.Indsnlara biraz cabuk inanr güvenirdim insanogluna givenilmemesi gerektigini anladim herkesten hersey beklenilebirmis meger...iyilik eden iyilik bulmuyormuş cok aci şekilde gördüm iyi olma istegimi kaybettim mesela...koşulsuz şartsiz katiksiz sevginin üstesinden gelemeyecegi hicbisey yoktur diye dusunurdum hep
..sevgiyle kazanilamayacak kalp yoktur diye yaşardim ama artik sevginin insanlar icin çokta önemli olmadigini gördüm en yakinim esime bile yetmedi sahip oldugum degerlerim..insanogluna başka şeyker lazim artik demekki..
Sagol.önerilerini dikkate alicam.cunku digru tespit algisa seciciyim su ar hep.nedense aci cekecegimi vule bile slow dinliyorum.film izleyelim dese ya dinlenicem diyip bisekilde atlatiyorum esimi yada aile dram vs izlwmek istiyorum ama ozmanda agla.ak geliyo icimdrn ama asla onun yaninda ağlamam...orta derecede bakimliyimdir zaten genelde ama şjmdi istejsizce yapiyorum rutinlerimi.simdiyr kadarki emeklerim.gitmesin diye o da.Şu sıralar icinde bulundugum ruh hali.
Kelin ilacı olsa muhabbeti...:)
Yine de bir kaç öneri.
Farkettim ki böyle dönemlerde slow muzikler jilet gibi geliyor bana.Jazz dinleyin,pop dinleyin,klasik dinleyin vs.
Siz de sizi olumsuz etkileyen,duygularınızı şahlandıran şeylerden uzak durun yani.
Kitap okuyun mesela.
Filmleri izleyin.
Kendinizle ilgilenin.Bakım yapın.
Biliyorum bunları yapmak bile ruh ister.Heves ister.
Ama en azindan deneyin.
Doktora gidip ilaca abanmaktansa :) elinizin altında olan dogal yolları kullanın.
Oglunuz icin kendi kendinize iyi gelin lutfen... :)
Sagol.önerilerini dikkate alicam.cunku digru tespit algisa seciciyim su ar hep.nedense aci cekecegimi vule bile slow dinliyorum.film izleyelim dese ya dinlenicem diyip bisekilde atlatiyorum esimi yada aile dram vs izlwmek istiyorum ama ozmanda agla.ak geliyo icimdrn ama asla onun yaninda ağlamam...orta derecede bakimliyimdir zaten genelde ama şjmdi istejsizce yapiyorum rutinlerimi.simdiyr kadarki emeklerim.gitmesin diye o da.
..böyleyim şimdilik.ama toparliycam inş.bişekilde...herşey pırlantam oğlum icin..
Sezen' in dediği gibi :) çok insani hattabbence kutsal bişey..herkese verilmemis bi duygu yoğunluğu bir deva benim gözümde..ama erkellerin gözünde cok cirkin şekilde algilaniyor altinda art niyet araniyor hattaAglamak güzeldir...
Bastırmayın :)
Sezen' in dediği gibi :) çok insani hattabbence kutsal bişey..herkese verilmemis bi duygu yoğunluğu bir deva benim gözümde..ama erkellerin gözünde cok cirkin şekilde algilaniyor altinda art niyet araniyor hatta
bence kırgınlıgınız eşinize çünkü eşinizden hiç bahsetmemişiniz direk boşanmış ve çocuğu ile yalnız bir hayat krmuş bir kadın izlenimi yaratmışınız birde babanız hayatta değil mi? ya da anneniz ile ayrı mı? ondan da hiç söz etmemişiniz...yok boşanmadım.evliyim
kendime hatta tüm dünyaya kızgın değil ama kırgınım yaaa...
Ben çok git geller yaşadim evliliğim ocinde ama hiç pes etmedim.birlikte yasamak zor hakkaten cok emek verdim maddi manevi.sevince sabrediyorsun.bozup atmaktansa tamir etmekten yanaydim hep.hala da öyleyim hayattaki diger şeyler ıcin hala böyle dususnuyorum ama eşimle benim iliskimizdeki tamirat olaylarindan ben artik cook yoruldum.biraktim onarmayi.ona kirginliklarim kizginliklarim baya buyuk icimde..benimki anladi tabiri caizse kiymetimi emeklerimi gordu ama tam ipler koptugu anda gordu.sana yaşattigim hersey icin hakkini helal et eger etmezsen biliyorunki hicbiişim düzgün gitmeyecek çok üzdüm seni sen bunlari hakedecek bisey yapmadın kör olan nankör olan bendim diye özürler diledi...diledi de ne oldu şimdi benim içim buz gibi..ha yine beraberiz ayni evdeyiz.umut hala varmi teorikte evet.inş.uygulamda da mutlu olabiliriz..sizde toparlanirsiniz inş.ama yapmaniz gereken tüm ne varsa guzellikten yana insan olmaktan yana iyilikyen yana sonuna kadar yapin deneyin..sonra iciniz rahat olur benim mesela hicbi pismanligim yok keskelrim yok evliligim icin ugrassaydim diyecegim...bu ic rahatligi sonrasinda size çok kazandirir..zor seyler yasanacaksa bile hic degilse vicdanen rahat olursunuz sizde...Ben de sizinle ayni seyleri yasiyorum. Esim henuz bana sizin esiniz gibi donus yapmadi ama hevesim de yok. Gecmisi unutup affetmeye calisabiliriz belki ama affetmek istemiyo olabiliriz. Cunku biz kolay seyler yasamadik. Cok boslukta kaldik. Ben sahsen birisi sarilsa bana neyin var dese hungur hungur aglayacak kadar bosluklara dustum yine dusuruldum. Esime karsi cok ilgiliydim sevgisini gostermeyi seven bir insanim. Ama artik icimden gelmiyor. Olmadigim kisi gibi olmak zorunda birakildim. Zaman insallah bizden bu hisleri alip goturur. Gonul almak diye bir kavram var. Insallah yillar da alacak olsa bizim gonlumuzu almayi basarirlar, cabalarlar. Pes ederse ki daha cabalamadi bile tamamen tukenecegimi dusunuyorum.
Evet tekrar okiyunca bende farkettim öyle anlaşiliyor.babam hayatta degil bigün ansizin kaybettik onu.çok ani oldu gidişi ben uzun sure kendime gelemedimbence kırgınlıgınız eşinize çünkü eşinizden hiç bahsetmemişiniz direk boşanmış ve çocuğu ile yalnız bir hayat krmuş bir kadın izlenimi yaratmışınız birde babanız hayatta değil mi? ya da anneniz ile ayrı mı? ondan da hiç söz etmemişiniz...
Profiline baktimda öyle güzel bi yaştasın ki..hayattaki duraklarin belkid en başindaşin şimdi tam da oralardan bir kaç döbemek yaşayip hayatina yön vereceksin..sor sorgula hayati ben neyim ne istiyorum istedigim hayatta ne olmali ne olmamali kim olmali kimler olmammali diye düsünüp taetip aci tatli tecrubeler edineceksin..ben hayattaki ilk en önemli dönemecimi 21 yaşimda yaşadim hayatimin geri kalani bir nevi bunun uzerine şekillendi..çok çok guzel günlerindesin ömrünün iyi düşün iyi şeyler olsun.beden sagligina yatirim yap mutlaka ki bu sana ilerleyen yillarda psikolojik saglik olarak geri donebilsin..kendi degerinin farkina var öyle hemen bunalimlara girme...hayatin daha basindasin öyle bunalimlarla koca bi ömru geciremezsin...hayat çok güzel yaşamasini bilene..sen bilenlerden olursun inşallahAynı beennn
Daha dün gece konu açtım. İçim acıyor herşey sıkıcı ve tatsız..
Ben kendime biraz zaman tanımaya karar verdim. Başka çare yok..
İnşallah hemen hayatım bir yön bulur, bu saçma ruh halimden bende çıkmak istiyorum.Profiline baktimda öyle güzel bi yaştasın ki..hayattaki duraklarin belkid en başindaşin şimdi tam da oralardan bir kaç döbemek yaşayip hayatina yön vereceksin..sor sorgula hayati ben neyim ne istiyorum istedigim hayatta ne olmali ne olmamali kim olmali kimler olmammali diye düsünüp taetip aci tatli tecrubeler edineceksin..ben hayattaki ilk en önemli dönemecimi 21 yaşimda yaşadim hayatimin geri kalani bir nevi bunun uzerine şekillendi..çok çok guzel günlerindesin ömrünün iyi düşün iyi şeyler olsun.beden sagligina yatirim yap mutlaka ki bu sana ilerleyen yillarda psikolojik saglik olarak geri donebilsin..kendi degerinin farkina var öyle hemen bunalimlara girme...hayatin daha basindasin öyle bunalimlarla koca bi ömru geciremezsin...hayat çok güzel yaşamasini bilene..sen bilenlerden olursun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?