içimdeki rezaleti çikamamak....:((

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.936
119.118
798
36
meraba arkadaşlar..
Gece körlüğü yüzünden çok çekiyorum işimi çok yavaş yapıyorum.. korkuyorum bişey kırılacagim diye.. bide yürürken çok zorlaniyorum... tedavisi bile yok.. nabicagimi bilemiyorum
dün kv misafirlerimiz vardi.. bulaşık yıkayim dedim bardagi kırdım.. azarlamadi da arkamdan kötü bişey demişlerdi gelin beceriksiz diye.. içim rahat etmedi
bişey yapamamaktan korkuyorum ben.. eşim bişey demesede ilerde bana azarliycak..
geçen hafta sonu da annemleri iftara çagirdim yemek olmamişti çok rezil olmuşum.. hiç biş öle yemek yapmazdim..çok sulu olmuştu olmadi iş içimden çikaramiyorum ben.
hızlı pratik yapan biri olmak istiyorum bu gece körlüğü gözüm benim hayatımı mahvetti..
hiç bişey yapamiyorum kızlar...
ilerde bişey olacak diye çok korkuyorum hep rezil oluyorum..çok üzülüyorum..
nabicagimi bilmiyorum becerikli biriyim herşeyi yapıyorum ama çok yavaşim.. hızlı pratik olmak istiyorum... napmam lazim...

Kendinizi tam ifade edemememissiniz.
Rahatsizliginiz mi var?Pratik mi degilsiniz? Konu basliginda ne demek istedini?
yani demek istediğim bu rahatsizlik yüzünden rezil oluyorum..
off ben nasıl yaparim bunu ya inanmiyorum diye rezil oluyorum sora rezil de içimde kaliyor aklima geliyor üzülüyorum..
off bi yere kaçasim geliyor.. kaybolasim geliyor çok kötü bişey yaptığımda... ((

Kendinizi tam ifade edemememissiniz.
Rahatsizliginiz mi var?Pratik mi degilsiniz? Konu basliginda ne demek istedini?
evet pratik degilim.. çok yavaşim...
gözümü bu şekilde hareketde edemiyorum... sağa sola bakamiyorum görmüyorum önümü bile...
mesela dün akşam tezgahin önümde bardak varmişti ben koymuşum da sora beynime vuruyor unutuyorum o bardagi.. sora paat diye kırıldı görmemişim önümü..
çok kötü hissettim bide misafirler vardi.
ne düşünmüşlerdi gelin beceriksiz diye..
ben sadece baktığı yere görüyorum...
tam görme engelli degilim.. sadece nereye bakiyosam onu görüyorum..
sağa sola yere bakamiyorum önüme baktığımda..

olabilir çok normal .. neden rezil olasınız ki??
size laf söyleyenler reziller. bardak bu kırılsın altı üstü kaç kuruş??
yemek de her zaman lezzetli olacak diye bişey yok. en ünlü aşçılar bile zaman zaman yemekleri tutturamayabilirler.
ama sen böyle hayıflanırsan bunu insanlar kullanabilir. yüzüne karşı kırıcı konuşabilirler. biraz özgüvenli ol. canım sağolsun de geç

Geçmiş olsun.
Bence böyle bir rahatsızlığın olmasa bile insanların beceriksiz demesinde sıkıntı yok.
Yani bence dert etme o kadar.
Herkes hamarat olmak zorunda değil ki...

mecburum ben yapmasam kim yapacak..

Ee esiniz biliyor rahatsiz oldugunuzu yardim etsin
Hastalikta ve saglikta degil mi evliligin yemini ?
Isinizi gunduz yapin
Tedavisi yoksa en mantiklisi bu degil mi?
Gece ne isi olabilir ki cok acil ?

bu şekilde kendinize baskı yapmanız daha çok elinizin ayağınızın dolaşmasına sebep olacaktır

Bu kadar yüklenmeyin kendinize. Bakın bahaneniz de var. Benim o da yok. İnsan bu hata yapabilir. Kim ne deme hakkına sahip. Siz bu kadar kesin arkamdan bir şey diyorlar diye endişelenirseniz hayat geçmez. Biraz daha rahat olmaya çalışın. Biri bir şey derse de elinizden geleni yapıyorsunuz. Allah'a havale edin gitsin. Hayır kendi öz annenize karşı bile rahat değilsiniz. O sizi niye eleştirsin yemek sulu oldu diye. Eşiniz de eleştirmez. Seven adam afiyetle yer bütün yaptıklarınızı. Beğenmiyorsa da oturur kendi yapar.

Görme bozukluğunuz varsa ona göre davranacaksınız, mükemmellik bekleyerek kendinizi üzmenin manası yok, bırakın pratik de hızlı da olmayıverin, beğenmeyen de beğenmesin canım. Hastalığınız hakkında iyice bilgi sahibi olun, ilerler mi daha da azalır mı görmeniz, öyleyse ona göre kendinizi yetiştirmeye başlayın, braille alfabesi mi öğrenirsiniz, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracan şeyler mi öğrenirsiniz.
Yani normal insan bardak kırmıyor mu, herkes aşçı gibi mi yemek yapıyor, eşiniz size yardımcı olmak yerine size niye kızsın ki?
Olumsuz düşünerek bir yere varamazsınız.

Geceleri iş yapmak sorun oluyorsa (gerçi gece körlüğü sadece geceleri mi yaşanıyor bilmiyorum ama) iş yaparken acele etmeyin sakin olmaya çalışın yavaş yavaş hareket edin.
Eşiniz ve ailesi biliyor mu rahatsızlığınızı? Biliyorsa sorun yapmazlar zaten sakarlıkları falan, bilmiyorlarsa da söyleyin.

Her bardak kırılışında, nazar çıktı nazar diyin :)
Ben bu anlattıklarınız yüzünden arkasından konuşulcak biri olduğunu sanmıyorum. Yada ben hiç görmedim!

kimseeye karşı laf ettirmezdim..
yemek konusunda çok iyiyimdir.. eşim çok severek yer benim yemeklerimi onda sıkıntı yok.
misafir gelince elim ayagim dolanir.. normalde o şekilde sorun yaratmam da..
misafirlerde sıkıntı oluyor. mesela eşimin akrabalari.. komşulari gelirse ortasinda rezil edecek bişey yaparsam çok kötü oluyorum.. çok yavaşca hareket ediyorum görme yüzünden.. hızlı pratik yapsam aa gelin çok pratik hanim hanim gözaçik dersinler istiyorum oda yok. becerikli de çok yavaş...
çok utanirim böle şeylerden aklima gelir üzülüyorum off ben niye böleyim dediğim oluyor. içim rahat etmiyor misafirlerde...

Her bardak kırılışında, nazar çıktı nazar diyin :)
Ben bu anlattıklarınız yüzünden arkasından konuşulcak biri olduğunu sanmıyorum. Yada ben hiç görmedim!
ben çok bardak kırdım ya. yeni bardak aliyorum her seferinde:)

Siz ELALEM için istiyosunuz yani. Yanlışmı anladım. Bırakın ne derlerse desinler senin hayatın bu. Sen ve eşin memnunsa onlara ne

Siz ELALEM için istiyosunuz yani. Yanlışmı anladım. Bırakın ne derlerse desinler senin hayatın bu. Sen ve eşin memnunsa onlara ne
çok utaniyorum ya
Eşim benden memnun çok şükür..
eşimin ailesi de benden memnun.. beni kızı gibi seviyorlar.. görümcem benden daha becerikli mesela.. işleri görümceme yaptırıyor kaynanam bana degil.. kv bişey kırılacak bişey düşecek diye ödü kopuyor:)

Azarlanma kaygısı,millet ne der kaygısı,rezil olma kaygısı,bunların hepsi özgüven eksikliği.
Sen çocuk musun da seni azarlasınlar veya azarlamalarına iin veriyorsun.Sen hizmetçi misin,garson musun işyerinde misin de,güzel yapmazsan eksik yaparsan seni azarlasınlar.Rezil olmak ne.Hırsızlık mı arsızlık mı saygısızlık mı yaptın da rezil oldun.Gece körlüğü nasıl birşey bilmiyorum ama böyle bir rahatsızlığın varsa rahatsızım der geçersin.Ona göre iş yaparsın.Mizacın alışkanlığın yavaş yapmaya uygundur yavaş yaparsın.Hayatı kendine zehir etme.Ona buna millete kendini kanıtlama derdine düşme.Neysen o sun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…