- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
kimseeye karşı laf ettirmezdim..
yemek konusunda çok iyiyimdir.. eşim çok severek yer benim yemeklerimi onda sıkıntı yok.
misafir gelince elim ayagim dolanir.. normalde o şekilde sorun yaratmam da..
misafirlerde sıkıntı oluyor. mesela eşimin akrabalari.. komşulari gelirse ortasinda rezil edecek bişey yaparsam çok kötü oluyorum.. çok yavaşca hareket ediyorum görme yüzünden.. hızlı pratik yapsam aa gelin çok pratik hanim hanim gözaçik dersinler istiyorum oda yok. becerikli de çok yavaş...
çok utanirim böle şeylerden aklima gelir üzülüyorum off ben niye böleyim dediğim oluyor.içim rahat etmiyor misafirlerde...
evet özgüven eksikliğim var.. bunlari düşünüyorum. ne yalan söleyim ki..Azarlanma kaygısı,millet ne der kaygısı,rezil olma kaygısı,bunların hepsi özgüven eksikliği.
Sen çocuk musun da seni azarlasınlar veya azarlamalarına iin veriyorsun.Sen hizmetçi misin,garson musun işyerinde misin de,güzel yapmazsan eksik yaparsan seni azarlasınlar.Rezil olmak ne.Hırsızlık mı arsızlık mı saygısızlık mı yaptın da rezil oldun.Gece körlüğü nasıl birşey bilmiyorum ama böyle bir rahatsızlığın varsa rahatsızım der geçersin.Ona göre iş yaparsın.Mizacın alışkanlığın yavaş yapmaya uygundur yavaş yaparsın.Hayatı kendine zehir etme.Ona buna millete kendini kanıtlama derdine düşme.Neysen o sun.
bilmiyorİyi de sizin mazeretiniz var. İnsanlar bilmiyor mu durumu? Allah korusun tamamen görme yetiniz olmayabilirdi. Öyle de bir sürü gelin var. İnanın hızlı diye hamarat diye kimseye madalya takmıyorlar. Bunlar için güzel canınızı sıktığınıza değmez.
insanlarin (kalabaliğin ) içinde yapmak rezildir.Rezil olmak bardak kırmak,yemeği güzel pişirememek değildir.
4. Retinitis Pigmentozahttps://multiyasam.com/gece-korlugu-belirtileri-ve-tedavisi/
Bunlardan hangisi sizinki? Çok geşçmiş olsun bu arada.
4. Retinitis Pigmentoza
Retinitis pigmentoza gece körlüğüne doğrudan yol açan genetik bir hastalıktır. Hastalık ilerledikçe görme tamamen kaybolur. Usher sendromu da duyma kaybıyla birlikte retinitis pigmentozaya neden olarak dolaylı yoldan gece körlüğüne yol açar.
Retinitis Pigmentoza Tedavisi: Bu hastalık tamamen tedavi edilemez fakat A vitamini takviyesi ve ameliyatla ilerleyişi kontrol altına alınabilir. Hastalığın kesin tedavisi henüz bulunamamıştır fakat gelecekte yapılacak retinal transplantlar hastalığı kesin olarak tedavi etmeyi sağlayabilir. Bu hastalara doktorlar tarafından gözlerini ultraviyole ışınlardan korumak için güneş gözlükleri tavsiye edilir.
bende bu iştesaolun .
yapmaz miyim.. herşeyi yiyorum işde fayda etmiyor mesela havuç a vitamin.. hergün iki tane yerdim ispanak yerim çiğ yerim salataya güzel oluyor. fayda etmedi..A vitamini takviyesi yapıyor musunuz? Düzenli bir doktorunuz var mı? O ameliyat için ne diyor. Allah şifa versin inşallah.
Canım tek bir doktorla kalma lütfen. Gözlük numaramı doğru vermedikleri için 4 tane doktor dolaştığımı bilirim.yapmaz miyim.. herşeyi yiyorum işde fayda etmiyor mesela havuç a vitamin.. hergün iki tane yerdim ispanak yerim çiğ yerim salataya güzel oluyor. fayda etmedi..
doktora gittim tedavisi yok dedi..
aslinda uzagi görüyorum yakini da gözlüksüz hemde.
gece körlüğü bunu engelliyor görmesini.. bulaniklaşmaya başliyor.
yoksa gayet çok iyi görürdüm önümü sağa sola hiç bakamiyorum
nasıl desem.. kapının anahtar deliği varya bi bakin hani aynen ole görüyorum.
eşim biliyor.Canım tek bir doktorla kalma lütfen. Gözlük numaramı doğru vermedikleri için 4 tane doktor dolaştığımı bilirim.
Lütfen araştır, en iyilerine git. Belki yediklerin yeterli değildir, daha fazla takviyeye ihtiyacın vardır.
Eşin de mi durumunu bilmiyor?
Neredesin? İstanbul da mı?
susuyor bişey demiyor.. suratı düştüBaşlıkla nalaka anlamadım ama ?
Çok geçmiş olsun..
Ayrıca o kaynanaya gelen misafirlerede kocaman bidiyorum
Misafir gittiği Evin gelinine nasıl olurda beceriksiz diyebiliyorlar ! O kaynana da nasıl susuyor ! Kırılan bardak olsun benim gelinimin canı sağolsun demek varken tabii geline kötü söz söylenince işlerine geliyo tam bi cadı sürüsü bunlar !
arkadasim yap da yavas yap ben pismemis patlican yedirdim millete. suanda yemek takimimin kucuk lahvalti tabaklarindan birtane kaldi kacinci su bardagi takimi saymadim bile. ben de boyleyim. daha dun firinin dugmesini kirdim. elim kolum yara bere yanik daha anlatayim mi??? millet alosti bana nen de boyleyim ne yapayim hadi sen de bir bahane var ben de o da yok. sallama uzuldugun bu olsun yasamana bak...meraba arkadaşlar..
Gece körlüğü yüzünden çok çekiyorum işimi çok yavaş yapıyorum.. korkuyorum bişey kırılacagim diye.. bide yürürken çok zorlaniyorum... tedavisi bile yok.. nabicagimi bilemiyorum
dün kv misafirlerimiz vardi.. bulaşık yıkayim dedim bardagi kırdım.. azarlamadi da arkamdan kötü bişey demişlerdi gelin beceriksiz diye.. içim rahat etmedi
bişey yapamamaktan korkuyorum ben.. eşim bişey demesede ilerde bana azarliycak..
geçen hafta sonu da annemleri iftara çagirdim yemek olmamişti çok rezil olmuşum.. hiç biş öle yemek yapmazdim..çok sulu olmuştu olmadi iş içimden çikaramiyorum ben.
hızlı pratik yapan biri olmak istiyorum bu gece körlüğü gözüm benim hayatımı mahvetti..
hiç bişey yapamiyorum kızlar...
ilerde bişey olacak diye çok korkuyorum hep rezil oluyorum..çok üzülüyorum..
nabicagimi bilmiyorum becerikli biriyim herşeyi yapıyorum ama çok yavaşim.. hızlı pratik olmak istiyorum... napmam lazim...
Utanılacak bişey yapmamışsın utanma canımsusuyor bişey demiyor.. suratı düştüsoğuk bakiyor bana. bende utandim tabi..
eşim de canin saolsun dedi bana bende çok üzgün suratimla ellerimi yıkamaya gittim imsafirler bişey demesede gülücük atti. inanki çok utandimm.
Canım ya, Rabbim şifa versin. Dikkat et, ilerlemez inşallah.eşim biliyor.
netten kaç doktor araştirdim eske istanbula bursaya gittik dünyagöz hastanesinde. ayni.. hepsi ayni sölüyor işde
gözlük veren de oldu.. takmiyordum çünkü gözümle gözlük ayniydi. uzak yakin farki yoktu. aldim da takmadim.
optiklerde söle olsaydi gözlük almadan göz testi makine olsaydi (hastanelerde göz testi olur da optiklerde yok) uygun mu degilmi ölçeydi dedim düşün gözlük aliyorsun. dünya kadar para ödüyosun o gözlük gözüne uygun olmuyor. takamiyosun kaliyor iyi bişey degil.
gece körlüğü için kimse araştirma yapmıyor araştirma yapan çok az doktor var onlari bulamadim nette. yada uygun degildir ayni çünkü hepsi
zaten bulaşık yıkattirmadi yapma git kızım otur dedi yani bişey kırılacak düşecek diye korkuyor. ödü kopuyor o yüzden çay doldurma çaylari dagitma görevini bana vermez görümceme veriyo. ben ufak tefek olsada yapıyorum döküyorum çünkü.Utanılacak bişey yapmamışsın utanma canım
kendine güvenin tam olsun, bu durum herkesin başına gelebilir..o kaynanayada iyilikte bulunma yaranmaya çalışma ağzınla kuşta tutsan yaranamzsın ona belli
insanlarin (kalabaliğin ) içinde yapmak rezildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?