içimdeki rezaleti çikamamak....:((

yani tezgahtaki bardağı herkes kırabilir ki

elin çarpar, elinde yıkadığın şey çarpar vs vs

ama bu gündüz de mi var sadece gece mi

o zaman ışığı ayarlamanız iyi olabilir

ama yemeğin suyu ile de bunun ilişkisi yoktur herhalde

kimse mükemmel değil bu kadarcık şeyle de rezil olunmaz

sevin kendinizi, onu bunu umursamayın

eee tamam sen yap otur misafirle eşin de servis yapsın

hem sen hem o aferinleri alsın işte

canım bende nere bakarsam orayı görüyorum
bu konularda kasma kendini ama
bende çok sakarım ama gece körü değilim
elim yavaş ama lezzetini benimde tuttaramadığım zamanlar var
önemli olanlar bu düşünceden çıkıp herkes gibi hata yapıp düzeleceğini bilmelisin
yapa yapa pratik olucaksın 1 günde değil tatlım
kendi kendine psikolojik baskı yapma

gündüz de az gece hiç görmüyorum.. duvara kapıya dokuna dokuna gidiyorum karanlıkta..
gündüz ise yürürken dikkat edemiyorum önüme bakarken çarptığım insanlar oluyor pardon affedersin diyorum.
yani dikkat edemiyorum o konuda.
gece körlüğü genetikten geliyor benimki.. ailemde yok ama. doktor genetik demişti bizde ailemde yok dedim..
hepsi gayet normal şükür..
işitme engelli olduğum için havale ateşli hastalik geçirdim.. kulagimdan görme alanim biraz yırtılmış doktorlar farketmedi..
küçükken gayet çok güzel görüyordum.. 11 yaşinda babam farketmiş dikkatsizlik önüne göremediğimi.. doktora götürdü.. tavuk karasi demiş babama babam da bana sölemedi.. üzülür diye.
sora 5 yıl önce gözlerim bulanik görüyordum. tuhaftim sonra özel hastaneye gittim..
doktor iyice kontrol etti bakti muayene hiç bitmedi tek başimdaydim.. kimsem yoktu yanimda ailem şehir dişinda.. arkadaşim bile yoktu yanimda..eve nasıl gittim bilmiyorum çok zorlandim gözlerim ilaçliydi.
3 saat muayene.. doktor sende gece körlüğü var ileryebilir demiti genetikten geliyo demişti bende yook dedim ailem gayet normal dedim anlattim.. sorada başka doktora gittim bi kaç doktora baktirdim. tedavisi yok maalesef deyip gönderdiler bana.. işitme kaybim yüzünden yırtılmış dedi bi doktor. oda tedavisi olmadığı söledi..
5 yıl doktor gezdim..
eşimle taniştim sorada evlenmeden önce sölemişim bunu gece körlüğüm olduğum için..
eşim de tamam dedi kabul etti bunu da.. evlendim..
bu şekilde idare ediyorum
bazen dikkat etmediğim için önüme bakamadığım için utaniyorum bide akrabalarda olunca..
dikkat et orkide diyorum kendi kendime.. kendime kızıyorum işte. ailem biliyor gece körlüğü olduğum için.. eşimin ailesi de biliyor onlar dişinda kimse bilmiyor. bilseler umursamazlar.

O zaman sürekli pratik yapacaksınız madem tedavisi yok sizde hayatınızı kolayaştırmak için zorlandığınız her konuda geliştirin kendinizi böyle üzülmek çaresi değil ki
kaynanıza gelince bir bardak kırmak için hasta olmaya gerek yok herkes kırabilir... bu beceriksizlik değildir!

Geçmiş olsun bilmesinler de el alem açık ararlar

Eşin biliyor sana da yardım etsin işte

Yapamayacağın şeylere el atsın

Sen de yardım iste bu sorun olmaz

Bunu getirir misin çayları doldurur musun

Geçmiş olsun bilmesinler de el alem açık ararlar

Eşin biliyor sana da yardım etsin işte

Yapamayacağın şeylere el atsın

Sen de yardım iste bu sorun olmaz

Bunu getirir misin çayları doldurur musun
ediyor çok şükür.. en zor işlerimi eşime yaptırıyorum
arkadaşlar çok çok teşekkür ederim ama özgüvenim hala eksik..

Geçmiş olsun canım benim, doktor a gitmeyi denesen bir de kesin çözüm vardır

Çok geçmiş olsun canım. Ben bi şeye deginmek istiyorum. Hani demissin ya insanlar bana pratik gelin desinler diye. Şöyle soylim aslinda ben istesem çok pratik olabilirim ama hem kendi annemin hem kv nin evinde bilerek olmuyorum. Bana yavaş derler bir iş olur bu beceremez derler. Ya pratik olursan gereksiz iş çıkartıyorlar bence bunu bi dezavantaj değil avantaj olarak düşün

Kiyamam sana sen cok tatli birisin oncelikle
Herkes de kendine baksin, bu bir kusur degil ki, sana yardim etmeleri gerekir, elestirmeleri gerekmez tatlim benim. Kimsenin haddine degil!

Sen ne diyosun bacım yumurta kiramayanlar var boşver milleti inan bana sen herşeyi dörtdörtlük yapsanda kusur bulan çok kendini düşün inşallah daha iyi olursun

kv zaten tüm işleri görümceme veriyor bana pek iş vermez:) kızım git otur der..:)
annemde öle çaylari doldurtturmuyo biliyor çünkü..
bi kere annemlerde sakarlık yapmışım çayı yere düşürmüşüm halilarda mahvolmuştu o gündür bugündür iş yaptırmıyor:)
pratik gelin degilim. olsam keşke..
ama kendi evimde de sakarlıklarim olur.. bardak da kırdım çok kez.. kvmin evinde misafirler varken paat diye kırılmasi. millet güldü.. üzüldüm işde.

Çok geçmiş olsun bende de aynı hastalık var. Maalesef yapacak birsey yok. Retinayi korumak ve hastalığı yavaşlatmak için omega3 hapları kullanıyorum doktor tavsiyesi ile. Kendinizi uzmeyin ,dikkatli olun kırıp dökmeyi bırakın kendinize zarar bile verebilirsiniz çünkü çevre görüşünüz yok geçmişler olsun

Sen benim sakarliklarimi bi bilsen
Daha gecen gun elimden yagdanligi dusurdum. Daha yeni yikattigim hali. Yeni silinmis dolaplar. Benim ustum basim her taraf batti. Guzelim zeytinyagida cop oldu tabi
Kvmin yeni aldigi buzdolabina supurgeyi carptim cokuk var ustunde
Ben kendimle dalga geciyorum genelde. Ben gulunce insanlarda guluyolar.
Esim bazen ne kadar dikkatsizsin falan dediginde. Buyur o kadar becerikliysen sen yap deyip cekilirim ordan.
Ayrica esinin seni azarlamaya da hic hakki yok. Kendini buna layik gorme.

saol omega3 faydasini gördün mü görme alanin nasıl bulanik mi?
gece körlüğü olanlar çikip gelsin konuşalim burda. benim de ihtiyacim var böle bilgiye.

yok azarlamadi eşim biliyor dikkat et karicim der bana.. napayım başim döndü diyebiliyorum..
dün yemegi yedikten sora su doldururken tansiyonum çikti.. bayılacak gibi oldum.. ayni zamanda tansiyon hastasiyim..
tatlı hamurişi pilav makarna yesem kötüleşiyorum .. yiyemiycem anladim bunu.. birazda kilom da var bende..
tansiyon bile gözlerimi bulaniklik yapıyor.. hemde gece körlüğüm var.
7,5 aylık bebegimi tansiyondan dolayı karnimda kaybettim. ikincisi olursa çok korkuyorum.. sakarlık tansiyonluk gece körlüğü ne varsa var yine kaybedersem diye ödüm kopuyor nasıl olcak diye düşünüyorum. üzülüyorum korkuyorum nabicam bilmiyorum.

bi önceki mesajda da yazmıştım yine yazacağım.
görme sorunu olan bir insansın neden hala pratik gelin değilim deyip duruyosun.
sen durumun elverdiği ölçüde yap kalanı için ailenden destek al.
bu zaten böyle olmalı senin durumunda.
ben anlamadım senin durumunu:
baya ileri derecede görme kaybın varken senin çaydır bardaktır vs. deyip durman çok garibime gidiyor.

Gecmis olsun cok uzuldum
Siz sagliginiza dikkat edin gerisi allahin takdiri..

Kıyamam ,üzülme lütfen..Herkes pratik olmak zorunda değil ki.. İş yaptırmıyorsa ne alaa otur yapma sen de ,bunun için üzmeye değer mi kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…