icimi dokmek icin yazdim sadece. dersanedeki ogretmenim :(

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Merhaba. Ben 11.sinif ogrencisiyim malum seneye sinava girecegim vip bi dersaneye yazildim. Dersanem basladi hocalarla da iyi anlastim zaten ortami cok sevdim buraya kadar bir sikinti yok. Ama bugun beni cok uzen bir sey oldu. Cok iyi bilinen ama aslinda hocalarin derslerde gelip oturdugu siz zeki cocuklarsiniz konuya evde calisin dedigi bir lisede okuyorum. Sbs de tam puan alarak geldim bu okula. Derslerim su an cok kotu ama aptal oldugumu kesinlikle dusunmuyordum. Bugune kadar yani. Son 2 haftadir canla basla calisiyorum 3 yildir boyle ders calismadim ben okuldaki hocalarimi sevmedikce de uzaklastim derslerden. Dersanedeki ogretmenlerimi cok sevdim ve onlari hayal kirikligina ugratmamak icin sıkı bir sekilde calismaya basladim. Ama bugun bir hocanin arkamdan konustugunu duydum. Ben yanindan gecip giderken benim duymayacagimi dusunerek "bu da o okula nasil girmisse bir sey bildigi yok" dedi. O soyledikleri resmen kafamin icinde yankilandi durdu. Aglayarak geldim eve calismayi falan biraktim. Ben cok duygusal birisiyim zaten ve su an regl donemim oldugu icin ultra duygusal ve alinganim. Kadin iyi biri aslinda cok da sevmistim ama o oyle diyince ne bileyim cok incindim. Calismaya basladigim icin beni takdir edecegini dusunmustum oysa. Ayrica o aptal dersaneye bir etek para dokmemizin nedeni zaten bir sey bilmemem. Bilsem orda isim olmazdi. Bilmiyorum gercekten su an gerizekali gibi hissediyorum oyle bir soyledi ki kadin duydugum an gozlerim dolu dolu oldu zaten. Son yazililara girmeme karari almistim bir tek matematige girecektim. Cunku matematige bu bir sey bilmiyor diyen hocayla calismistim ve sirf iyi bir not alip ona gostermek icin girecektim yaziliya. Simdi ona da girmemeyi dusunuyorum. Gercekten cok kirildim. Yaptiklarimin takdir edilmesini begenilmesini isterken arkamdan boyle konustugunu duydum. Yaninda baska ogrenciler de vardi. Cok rezil ve basarisiz hissediyorum. Hic guvenim kalmadi kendime. Yaziliya da girmeyecegim.

o hocanın patavatsızlığı. sakın bırakma derslerini canım inadına daha çok çalış. hiç kimse dört dörtlük değil. kimsenin kimseden üstünlüğü yok. sadece çalışmakla alakalı bazı şeyler o yüzden inadına çalış. o patavatsız hocayıda kafaya takma.

öğretmenlerin için değil , kendin için geleceğin için çalış ablam ..

Canimm sakin uzulme gecen yil mezun oldum liseden ve yasadigim yerdeki en iyi anadolu lisesiydi ilkokulda hep birinciyken lisede 9.sinifin ilk donemi 4 ikinci donemi 5 zayifim vardi inan her yil sorumluluk sinavlariyla gectim ogretmeninde niye oyle demis ki bosver iste ona inat iyi bir not al nasil anliyormussun goster ona

Oyle bi insan icin hayatini mi degistircrksin hic not alamayip onu haklimi cikaracaksin? Değer mi o insan icn ve emin ol bitek senn icn deil herkes icn konuşuyordur ve bole birini kafaya tkip hayatni mahvetme salla onu hayatni yaşa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alamam diye korkuyorum. Yazililarda zor soruyorlar zaten. Yapamam sanirim girmemek daha iyi dusuk alirsam iyice rezil olucam

bunlar senin hırslanman için büyük bir sebep olsun ablacım , yazılılarına güzelce çalış gir ve o laf söyleyen öğretmenin gözüneee gözüneeee sokuver, başarılı bir öğrenci olduğuna hepimiz inanıyoruz .

Simdiiiii.Oncelikle birseyi basarmayi baskalarina kendini kanitlamak icin istemeyeceksin, kendin icin isteyeceksin canim kardesim... Yani bu islerin sonu yoktur. Aileler de hocalar da boyledir. 90 alirsin neden 95 degil derler, 95 alirsin neden 100 degil derler. Yani hayattaki dusturun da bu olmali bence, biseyleri kendin icin yapmak. Sen kendine gore iyi bir mesafe kaydettiysen sevin, varsin o ogretmen oyle desin. Benim de yillaaaar once lisede basima gelmisti benzer sey. Dersane mudurunun odasina gittik birkac arkadas. Dedik ki hocam siz dersleri iyi olan ogrencilerle daha cok ilgileniyosunuz, daha cok ek ders yapiyosunuz filan.. O da ne dese begenirsin. E karsiligini verenlere daha cok emek verilir, normaldir. Yani biz karsiligini vermiyoruzya, emek vermeye degmeyiz.. Ben de kirildim senin gibi. Ama pes etmek yerine daha cok hirslandim. Sen misin beni kucuk goren, ben de calisip seni mosmor etmezsem bana da ... demesinler dedim. Calistim ve cok da guzel bi universiteyi kazandim. Hatta mezun oldum, muhtemelen o mudurden daha fazla maas aliyorum Maas isin sakasi da, burda anafikir sudur: Kimsenin senin hayallerini kirmasina, kendine guvenini zedelemesine izin verme... Calismaya tam gaz devam..O ogretmen senin gelisimini simdilik gormese de sinava yansidiginda ister istemez gorecek..Aslinda hic gormese de olur.. Onu memnun etmek icin calismiyosun, kendin icin calisiyorsun, calismalisin.. Uzun oldu biraz kusura bakmayasin

Ama cok kirildim o kadar rezil hissediyorum ki kendimi. Gelip sovse bu kadar kotu hissetmezdim. Dersaneye gidesim bile yok rezil olmusum gibi hissediyorum

Kuzum yazılilara girmeyerek kendine edersin. O öğretmenin dediği de doğrulanmış olur. Sen o soylenenlere inat daha bi dört elle sarıl derslerine başarını yükselt, öğretmenin utansin. Orayla ilişiğinin biteceği gün, çık karşısına zamanında herşeyi duyduğunu bir eğitimciye yakismadigini söyle. İçin rahatlasın. Sonra emin adımlarla yola devam herşeye ve herkese inat... Unutma kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin... BAŞARILAR!...

Çıkın müdüriyete şikayet edin. Dershane öğretmenlerinin görevi, sizi eğitmek olduğu kadar motivasyonunuzu da sağlamak. Başka öğrencilerin önünde dedikodunuzu yapmak değil. Muhtemelen çıkartırlar işten. Dershane öğretmenleri çok çabuk iş değiştirir sözleşmeleri vs. olmadığı için. Şikayet ettikten sonra da gidin hocayla yüzleşin. Meslek etiği öğrensin biraz.

Ahahah daha fazla maas aliyorum demissiniz ya cok guldum tesekkur ederim yazdiginiz icin insallah ben de iyi bir yerlere gelebilirim...

kendi çok biliyomuş da ondan mı dersane hocası olmuş? bence git sakin bi şekilde ağzına mıç.(umarım ban yemem)

heh aferin,girme yazılılara, okuldaki öğretmenleri de sevmiyorsun zaten orayıda boşver kendi ellerinle yok et geleceğini aferin..duygusal olabilirsin kırılmış olabilirsincevabını sınavlarına hazırlanıp başarı ile vereceğine sen pes ediyorum diyorsun o kadına '' haklısın'' diyorsun yani öyle mi?sevgiline duygusal ol ailene duygusal ol ama eğitime küsmek ne demektir? bir düşün öyle sıkı çalışıyorsun ki üni sınavında çok başarılı oluyorsun sonucu aldığında dersaneye gidip geçen sene bana aptal demiştiniz bu da kapak olsun demişsin offf süper olmaz mı ? aklını başına al güzel kardeşim amacını sorgula şartları koyan mı olmak istiyorsun,şart konulan mı?

o ne biçim öğretmenmişki senin dedikodunu yapıyor onun görevi sana öğretmek
her insanın inişli çıkışlı dönemi olabilir burda o seni motive etmeli
dedikodunu değil
ayrıca düşük almış olabilirsin onun görevi ne
herhalde başka öğrencisiyle dedikodu yapmak değil
canım abla tavsiyesi çalış çalışmayı bırakma kimse için değil kendin için

Oyle bir sey olmasini istemem. Mudurle aramiz cok iyi ona anlatsam mi diye dusundum sonra hocayla konusur diye vazgectim. Anneme de anlatamadim soylesem muhtemelen gider orayi dagitir biriyle paylasmasam daha cok kafaya takarim diye buraya yazdim ben de. Ama haklisiniz mudurle konussam iyi olur galiba aramizda kalmasini rica edip anlatacagim. Cunku hocanin duymasini istemem utanirim

dersane hocanın patavatsızlığı yüüzünden emeğini ziyan etme ablacım. şu an üzgünsün ama eğer yazılılarına girmezsen asıl o zaman ben o aptal kadın yüzünden neden girmedim sınavlara diye kendini yiyeceksin. o yüzden sen şimdi kafanı topla, kendine bir iki gün zaman tanı ve ondan sonra hemen sınavlarına çalışmaya başla olur mu?

lisede ben de senin gibiydim, çalışmadan daha yapamam edemem bu sınavı derdim. ama ben hiçbr zaman sınavlara girmemeyi düşünmedim. üniversitede de aynı şekildeydim. çalışamasam bile girerdim sınavlara demem o ki sen çalış gir sınavına. olmazsa o zaman düşünürsün, daha çok çalışır geçersin sonuçta. ama o kıytırık hoca bozuntusnu da daha fazla takma kafana

Ossde bise becerememis anca ogretmenlik kazanabilmis, kpssde bise becerememis ozelde calisiyor, yani o ogretmenin kendi basaramadigi seyi sen basardin iyi okuldasin diye komplexli bi tip. Hayati vasat gecmis cunku. Senin sbsde tam yapman o okulda okuman zoruna gitmis.

Cok agir oldu bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…