icimi dokmek icin yazdim sadece. dersanedeki ogretmenim :(

bu yoruma katılıyorum. insanlar kendi komplekslerini hırslarını başkalarından çıkarıyorlar.

konu sahibi çalış yazılılarına gir. bu laf için de üzülme sadece hırs yap.

iyi bir üniversite ve bölüm kazan. bu laf seni hırslandırsın.

ben bir eğitimciyim. eğitimde "hiçbir şey bilmemek" diye bir şey yoktur. sen binlerce insanın girdiği sbs den tam puan almışsın. demek ki bir şeyler biliyorsun, hem de çok iyi biliyorsun.
yazılılara girmemek de neymiş?
oturup adam gibi çalışıp gireceksin tabi ki.
bildiklerin eksik ya da yetersiz demek ki, o yüzden derslerinde istediğin başarıyı gösterememişsin. önce bu eksiklikleri ve sorunları belirle.
hem sen öğretmenler ya da başkası için değil kendin için çalışacaksın.
benim ortaokuldaki ingilizce öğretmenim beni sınıfın önüne çıkarıp sınıfın en kötü ingilizcesi olan öğrenci diye rencide etti.
ve ben türkiye derecesi yaptığım bir okulu bitirip ingilizce öğretmeni oldum.
demek ki öğretmenler de yanılabiliyorlarmış, değil mi?

Seni okadar iyi anlıyorum ki, bende birzamanlar benzer şeyler yaşamıştım. Sakın o hocaya kızıpta herşeyden elini çekme, tam tersine daha çok çalış o sonuçlar açıklandığında karşısına dikilip 'bende bişi bilmiyordum ama bak neler yapmışım dimi' diye laf sok.

Ben lisedeyken aynı senn gibi dershaneye gidiyordum, çok sevdiğim bir kimya hocam vardı. Sınıfta herkese işte sen şu olursun, sen bu olursun falan diyo bende seviyorum ya böyle heycanla bekliyorum acaba nedicek bana diye. Baktım bunun söyliceği yok ben sordum 'hocam sizce ben ne olurum' dedim, 'valla canım senin bu ders bilginle çok zor ama kpss ye falan gir açıköğretimide bitirirsin sorun yapma, aslında güzel kızsın zengin bi koca bul boşveeer' demişti gülmelerini espriye vurmalarını tahmn edebilrsin. Nasıl üzülmüştüm anlatamam, bulunduğum sınıf çok çalışkan bir sınıftı ve o sınıfa göre ben vasat bir öğrenciydim bunu biliyordum ama neden yüzüme vurursunki

şimdi hatrladıkça gülüyorum ama ozamanlar bende senin gibi çok kafama takmıştım ve kazanamamıştım. Sonra o alaycı bakışlar falan, kendi kendime bir söz vermişim bir gaz vermişim, Şimdi Türkiye'nin sayılı teknik üniversitelerinden birinde mühendislik bölümünden mezun olacağım. O gerizekalı adam nerde ne yapıyor bilemiyorum ama o sınıfta okuyanların bir kısmının baya baya üstüne çıktım şimdiden

sen sen ol, elindeki gücü azmi bırakma sakın. Uzun oldu idare ediver

not: yukardaki yoruma katılıyorum ve zamanın da Albert Einstein'a gerizekalı demişlerdi adam neler yaptı. Herkesi memnun edemezsin canım ya, kimseye kulak asmadığın sürece başarılı olursun. Oyüzden sakın ama sakın düşünme böle şeyleri, sınavlarına odaklan.. Başarılaaarrr :)

Son düzenleme:

Canim benim niye hemen vazgeciyorsun, hicbisey seni yildirmasin aksine hirs yap, heryerde karsina cikacak böyle olumsuz konusanlar,sen daha cok derslerine saril ve utandir. Birde ogretmen olacak, seviyesizlige bak.ben senin gibiydim herseye takilirdim, sonra universitede aklim basima geldi, hocanin ozel olarak beni odasina cagirtip, % 1 ihtimal gecersin dersimden, bence bu sene alma dedigi oldu ki donem uzattiracak bi dersti. Sansimi deneyecegim diyerek ciktim ama ciktiktan sonra birde bana sor, inan gidip dersi sildirecektim nerdeyse,sonra dedim neden yapamayayim ben aptalmiyimki, o hirsla bi calismisimki, o dersi cok yuksek bi puanla gecmistim. Cok uzun oldu ama belki hata yaptiginin farkina varirsin diye anlattim. Lutfen kalk ve ders calis!

Bu yorumun bi kısmına katılmıyorum bir öğretmen adayı olarak.
ANCA öğretmenlik kazanabilmek nedir ya? Belki isteği oydu? Kpssyi de bilemeyiz. Kimine zor gelir doğuya atanmak. Şahsen ben de kız başıma ailemden uzağa ücra yerlere gitme taraftarı değilim. Devlette çalışmak çok daha avantajlı olsa da, gerekirse özelde çalışırım.

Vee en çok takıldığım yerde öğretmeni başarısız görmek. Çok tuhaf geldi. Hepimiz öğretmenlerin elinden geçiyoruz. Öğretmenlerime hiç bu gözle bakmadım aksine saygı duydum şahsen ben. hayatı vasat geçen insanlara borçluyuz bence geldiğimiz yerleri.

Ama bu öğretmenin söylediği laf hiç hoş değil tabiki. Kesinlikle savunduğum düşünülmesin.
Benim de üniversitede böyle bi hocam var şimdi canım. Benimki arkamdan da söylemez yüzüme söyler direkt. "siyasete ayırdığın vakti derslerine ayır. Se n öğrencisin aklın ermez böyle şeylere" demeler mi istersin. sırf siyasi görüşümü beğenmediği için beni saygısızlıkla ağzı bozuklukla mı suçlamasını istersin, ordan burdan hakaretler etmeler mi istersin...
Ama ben napıyorum diğer derslere 1 çalıyorsam buna 5 çalışıyorum. O adama malzeme vermemek için daha da çok hırslanıyorum. Sen de öyle yapmalısın.

canım seni önceki konundan da hatırlıyorum.. fizik kimya vs. gibi yazılılara girmek istemiyordun... şimdide dersanedeki matematik öğretmenin yüzünden, okuldaki matemetik sınavnada girmek istemiyorsun.. sanki biraz bana yazılılara girmemek için bahane buluyormuşsun gibi geldi be canım.. bence sen bu yazılılara girip düşük not almaktan korkuyorsun..ama korkunun ecele faydası yok biliyorsun... daha önceki konuda eklemeyi unuttuğum bişeyi buraya yazayım bari.. eğer yazılıya girmezsen raporlu olursan bu sadece o sınava sonra girme hakkı verir sana.. yok raporda vermezsen o zaman mesela o dersten iki yazılın var ve sen birine girmediysen ilk girdiğin yazılı ve bir tanede girmedi (yani sıfır ) ortalamaya katılır.. yani o dersin ortalaması çok düşer... bunu da göz önünde bulundur lütfen...

kötü yakalamış

benim babam ve abim de öğretmen ama hayatın bir de realite boyutu var duygusallığı bırakırsak.. kimse össde derece yapıp öğretmenlik okumaz. hele kpssde başarılı olamayan biri için bu imkansız. herkes doğuda görev yapmıyor sonuçta. o kadının o profille hakkı yok başarılı ve küçük bir kızcağızı üzmeye. ne donanımı ne statusu buna müsait.

canım sbs de tam puan alan bir öğrenci nasıl kendini gerizekalı hissedebilirkieminim ki bulunduğun lisede herkes başarılı ve sen bugüne kadar hep en iyisi olduğun için orda ortalama bir öğrenci gibi görünmüşsündür ama sen yine zekisin yine zekisin canım çünkü sen o liseye en iyisi olarak gittin
sınava girmeyerek kendini cezalandırıyosun bence bu durumları okulunuzda ki rehber öğretmeniyle konuş eğer sıkıntı büyükse eğitim danışanları var onlaradan yardım alabilirsin
canım sen önemli bir zekaya sahipsin tatlım ve kendine biraz güvensen harika yerlere gelebilirsin sadece vazgeçme
sorunlara takılma atla geç üstünden

Sizede cok guldum,o hocayi bulmaniz taraftariyim ; )) tebrik ediyorum gercekten

Benim tek amacımdı İngilizce öğretmeni olmak.
O yüzden hiç düşünmeden dil seçtim. Ki bilirsiniz ne kadar iyi puan yapsan da dilde meslek imkanı kısıtlı. Herkes bunu söyledi ama isteğim belli diye yolumdan şaşmadım ve başka bir meslek hiç düşünmedim. Duygusallık da değildi. Gayet de mantıklı seçim yaptım, hep derim "ben bir tek öğretmenlik yaparım" diye. başka bir şey okusam boşa geçen senelerden başka şey kalmayacaktı elimde.

He o kadını öğretmen olarak da göremedim orası ayrı.
Başarısız bir öğrenciye bile onu kırıcı en ufak bir cümle söylemez doğru düzgün bir öğretmen.
Öğretmeni savunucu tek bir lafım da yok zaten.

canım okuyunca direk yıllar önce yaşadığım bir olay geldi.Lise birinci sınıfta bölüm seçiyoruz yabancı dil bölümünü seçmek istedim ingilizce öğretmenim herkesin içinde kaldırdı ve benimle alay etti 'ne ingilizcesi sen ne anlarsın ingilizceden bence kız mesleğe dikiş nakış bölümüne gitte mesleğin olsun' dedi mahvoldum o an çok etkilendim iki gün okula gitmedim ama çok hırslandım ve allah nasip ederse bir hafta sonra ingilizce öğretmeniyim yıllar geçsede unutamıyorum bu olayı sana tavsiyem daha çok hırslandırsın bu olay seni hiç üzülme canım benim

bence o hocanın dersine daha cok calıs her soruda sen parmak kaldır herşeyde biliyormuş gibi cevap ver senin calıştığını ve derslerinde iyi olduğunu görsünde kapak olsun

O anlık düşünmeden yapılan bir söylemdir; çok takılma.. Başarın düşükse kazandığın okulda iyyise bunu düşünmesi normal aslında... eee seni rencidede etmemiş.. haklı olabilir diyip yüklen biraz daha moralini bozma, kendini gaza getir biraz daha..

Ama cok kirildim o kadar rezil hissediyorum ki kendimi. Gelip sovse bu kadar kotu hissetmezdim. Dersaneye gidesim bile yok rezil olmusum gibi hissediyorum

İnsanların düşüncelerini bu kdr takmasan? Yani etrafindaki herkes sana kul kole olmuyor emin ol bi cok insan gicik aliodur elestiriodur arkandan konusuyordur ve bunu ogretmenin deil en yakin arkdsim dedign kisi bile yapablir bunlara kendini alistir ve senin hayatin kisiligin herseyin insanlarin dedigi gibi olmadigini senin hayatini sadece sen ve allah blicegini aklina kazi ve oyle yasamaya devam et kim ne derse desin ne dusunurlerse dusunsunler.. gerci bunu yasayarak ogrenceksin daha kucksun bole seyler icnde butn sinavlarndan da sifir alma ilerde cok pisman olcaksin degersiz insanlar icn bunlari yaptigina

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alacağınız puan zekanızdan çok çalışmanıza bağlı. Okul dersleri, sınavlar, hepsi çalışmanızı ve bilginizi ölçer, zekanızı değil. Ne zekiler var çalışmayıp sokaklarda top koşturan, sınıfta kalan. Bir de bazı öğrenciler var kafası dersi ancak 3-4 kez anlatırsan anlar, ama öyle azimli çalışır ki, bütün derslerden tam puan alır. Hocalar da der ki, aa zeki öğrenci. Derslerinize bakın, test çözün, konu tekrarı yapın ki öğrendikleriniz pekişsin. Yazılı olarak çalışın, öğrendiklerinizi birine sözlü olarak anlatarak pekiştirin. Elalemin zekanız akıllarınca ölçmelerine takılmayın, iq testi yapılsa zeki geçinenlerin çoğu barajı bile geçemez belki.

Evet zaten yazili fobim var resmen yazili haftasi alerji oluyorum falan. Tesbit dogru yani haklisiniz

Canımcım bu seneden sonra hayatının sonuna kadar görmeyeceğin bir dershane hocası için bu kadar üzülüp çalışmayı bırakmaya değer mi? Ben de senin gibi sbsyle (o zamanlar lgsydi adı) tam puanla girilen yabancı dilde öğretim veren bir liseden mezunum. Son seneye kadar gırgır şamata, zaten yabancı dilde matematik fenle test tekniği kesinlikle uyuşmuyor, 11. sınıfta da afsyle yurdışına gitmiştim. 12. Sınıfta geri geldim ve tabi ki hiçbir şey bilmiyorum. Ilk sınavımdan berbat bişey aldım ama bir sene içinde gayet güzel çalışarak eşit ağırlıktan ilk bine, yabancı dilden ilk yüze girdim. Test tekniği pratiğe bağlı olduğu için tamamen çok kolay alışıyorsun. Annem bana "acaba bir yeri tutturabilecek misin" diyordu düşün Tabi şu an üniversite giriş sınavı daha zor ama ben kesinlikle yapabileceğine inanıyorum. O liselerin zaten olayı odur. Ilk senelerde liseye geçmiş olmanın heyecanıyla herkes laylaylomdur. Son senelerde ise herkes çalışır ve neredeyse bütün öğrenciler yapar yani.

Rezil olma konusuna gelince, emin ol ki rezil olmadın ve o hoca bir istisna. Genelde herkes seni seviyordur merak etme. O gözlerin dolu dolu olması hissini çok iyi bilirim. Bazı insanların kötü bir anına denk geliyor, yapacak işleri olmuyor o an sıkılıyorlar, böyle saçma şeylerle eğlenebiliyorlar. Kişsel alma kesinlikle. Benim de arkamdan çoğu insan "Ya bu kız da ne saf, ne salak bişey ya" dedi, ben de aynen bunu böyle kazaran duydum birçok kez. Yani yıldızlarımız uyuşmadığı zaman insanlar bizi anlamıyor ve kesin yargılara varıyorlar. Herkes de herkesi hemen anlayamaz, sevemez. O kişi o an benim saf salak bir şey olduğumu düşünmüş olabilir. Ama ben şu an hayatta en sevdiğim işi yapmak üzere yüksek lisans yapıyorum, çok akıllı olduğumu düşünen arkadaşlarım ve sevgilim var. Muhtemelen senin de vardır, o yüzden menapoz teyzeyi takmamanı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…