Alacağınız puan zekanızdan çok çalışmanıza bağlı. Okul dersleri, sınavlar, hepsi çalışmanızı ve bilginizi ölçer, zekanızı değil. Ne zekiler var çalışmayıp sokaklarda top koşturan, sınıfta kalan. Bir de bazı öğrenciler var kafası dersi ancak 3-4 kez anlatırsan anlar, ama öyle azimli çalışır ki, bütün derslerden tam puan alır. Hocalar da der ki, aa zeki öğrenci. Derslerinize bakın, test çözün, konu tekrarı yapın ki öğrendikleriniz pekişsin. Yazılı olarak çalışın, öğrendiklerinizi birine sözlü olarak anlatarak pekiştirin. Elalemin zekanız akıllarınca ölçmelerine takılmayın, iq testi yapılsa zeki geçinenlerin çoğu barajı bile geçemez belki.
Canımcım bu seneden sonra hayatının sonuna kadar görmeyeceğin bir dershane hocası için bu kadar üzülüp çalışmayı bırakmaya değer mi? Ben de senin gibi sbsyle (o zamanlar lgsydi adı) tam puanla girilen yabancı dilde öğretim veren bir liseden mezunum. Son seneye kadar gırgır şamata, zaten yabancı dilde matematik fenle test tekniği kesinlikle uyuşmuyor, 11. sınıfta da afsyle yurdışına gitmiştim. 12. Sınıfta geri geldim ve tabi ki hiçbir şey bilmiyorum. Ilk sınavımdan berbat bişey aldım ama bir sene içinde gayet güzel çalışarak eşit ağırlıktan ilk bine, yabancı dilden ilk yüze girdim. Test tekniği pratiğe bağlı olduğu için tamamen çok kolay alışıyorsun. Annem bana "acaba bir yeri tutturabilecek misin" diyordu düşünTabi şu an üniversite giriş sınavı daha zor ama ben kesinlikle yapabileceğine inanıyorum. O liselerin zaten olayı odur. Ilk senelerde liseye geçmiş olmanın heyecanıyla herkes laylaylomdur. Son senelerde ise herkes çalışır ve neredeyse bütün öğrenciler yapar yani.
Rezil olma konusuna gelince, emin ol ki rezil olmadın ve o hoca bir istisna. Genelde herkes seni seviyordur merak etme. O gözlerin dolu dolu olması hissini çok iyi bilirim. Bazı insanların kötü bir anına denk geliyor, yapacak işleri olmuyor o an sıkılıyorlar, böyle saçma şeylerle eğlenebiliyorlar. Kişsel alma kesinlikle. Benim de arkamdan çoğu insan "Ya bu kız da ne saf, ne salak bişey ya" dedi, ben de aynen bunu böyle kazaran duydum birçok kez. Yani yıldızlarımız uyuşmadığı zaman insanlar bizi anlamıyor ve kesin yargılara varıyorlar. Herkes de herkesi hemen anlayamaz, sevemez. O kişi o an benim saf salak bir şey olduğumu düşünmüş olabilir. Ama ben şu an hayatta en sevdiğim işi yapmak üzere yüksek lisans yapıyorum, çok akıllı olduğumu düşünen arkadaşlarım ve sevgilim var. Muhtemelen senin de vardır, o yüzden menapoz teyzeyi takmamanı tavsiye ederim
İnsanların düşüncelerini bu kdr takmasan? Yani etrafindaki herkes sana kul kole olmuyor emin ol bi cok insan gicik aliodur elestiriodur arkandan konusuyordur ve bunu ogretmenin deil en yakin arkdsim dedign kisi bile yapablir bunlara kendini alistir ve senin hayatin kisiligin herseyin insanlarin dedigi gibi olmadigini senin hayatini sadece sen ve allah blicegini aklina kazi ve oyle yasamaya devam et kim ne derse desin ne dusunurlerse dusunsunler.. gerci bunu yasayarak ogrenceksin daha kucksun bole seyler icnde butn sinavlarndan da sifir alma ilerde cok pisman olcaksin degersiz insanlar icn bunlari yaptigina
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım okuyunca direk yıllar önce yaşadığım bir olay geldi.Lise birinci sınıfta bölüm seçiyoruz yabancı dil bölümünü seçmek istedim ingilizce öğretmenim herkesin içinde kaldırdı ve benimle alay etti 'ne ingilizcesi sen ne anlarsın ingilizceden bence kız mesleğe dikiş nakış bölümüne gitte mesleğin olsun' dedi mahvoldum o an çok etkilendim iki gün okula gitmedim ama çok hırslandım ve allah nasip ederse bir hafta sonra ingilizce öğretmeniyim yıllar geçsede unutamıyorum bu olayı sana tavsiyem daha çok hırslandırsın bu olay seni hiç üzülme canım benim
ben bir eğitimciyim. eğitimde "hiçbir şey bilmemek" diye bir şey yoktur. sen binlerce insanın girdiği sbs den tam puan almışsın. demek ki bir şeyler biliyorsun, hem de çok iyi biliyorsun.
yazılılara girmemek de neymiş?
oturup adam gibi çalışıp gireceksin tabi ki.
bildiklerin eksik ya da yetersiz demek ki, o yüzden derslerinde istediğin başarıyı gösterememişsin. önce bu eksiklikleri ve sorunları belirle.
hem sen öğretmenler ya da başkası için değil kendin için çalışacaksın.
benim ortaokuldaki ingilizce öğretmenim beni sınıfın önüne çıkarıp sınıfın en kötü ingilizcesi olan öğrenci diye rencide etti.
ve ben türkiye derecesi yaptığım bir okulu bitirip ingilizce öğretmeni oldum.
demek ki öğretmenler de yanılabiliyorlarmış, değil mi?
Seni okadar iyi anlıyorum ki, bende birzamanlar benzer şeyler yaşamıştım. Sakın o hocaya kızıpta herşeyden elini çekme, tam tersine daha çok çalış o sonuçlar açıklandığında karşısına dikilip 'bende bişi bilmiyordum ama bak neler yapmışım dimi' diye laf sok.
Ben lisedeyken aynı senn gibi dershaneye gidiyordum, çok sevdiğim bir kimya hocam vardı. Sınıfta herkese işte sen şu olursun, sen bu olursun falan diyo bende seviyorum ya böyle heycanla bekliyorum acaba nedicek bana diye. Baktım bunun söyliceği yok ben sordum 'hocam sizce ben ne olurum' dedim, 'valla canım senin bu ders bilginle çok zor ama kpss ye falan gir açıköğretimide bitirirsin sorun yapma, aslında güzel kızsın zengin bi koca bul boşveeer' demişti gülmelerini espriye vurmalarını tahmn edebilrsin. Nasıl üzülmüştüm anlatamam, bulunduğum sınıf çok çalışkan bir sınıftı ve o sınıfa göre ben vasat bir öğrenciydim bunu biliyordum ama neden yüzüme vurursunki
şimdi hatrladıkça gülüyorum ama ozamanlar bende senin gibi çok kafama takmıştım ve kazanamamıştım. Sonra o alaycı bakışlar falan, kendi kendime bir söz vermişim bir gaz vermişim, Şimdi Türkiye'nin sayılı teknik üniversitelerinden birinde mühendislik bölümünden mezun olacağım. O gerizekalı adam nerde ne yapıyor bilemiyorum ama o sınıfta okuyanların bir kısmının baya baya üstüne çıktım şimdiden
sen sen ol, elindeki gücü azmi bırakma sakın. Uzun oldu idare ediver
not: yukardaki yoruma katılıyorum ve zamanın da Albert Einstein'a gerizekalı demişlerdi adam neler yaptı. Herkesi memnun edemezsin canım ya, kimseye kulak asmadığın sürece başarılı olursun. Oyüzden sakın ama sakın düşünme böle şeyleri, sınavlarına odaklan.. Başarılaaarrr :)
Yanlis anlasildim. Inanin arkamdan konusan cok insan var gercekten ve farkindayim soylediklerinizin ne kadar dogru oldugunun. Insanlari gercekten umursamiyorum. Yalnizim kimsenin olmak istemeyecegi kadar yalnizim hem de. Cunku baskalari ne der diye dusunmeden dogru bildigimi yapmaya devam ettigim ve dogrulari soylemeye devam ettigim icin. Ama burda olay cok farkli. Ogretmenlerime karsi hep cok saygi ve hayranlik duymusumdur. Benim annem de ogretmen. Ve bir ogretmenimin ozellikle de sevdigim bir ogretmenimse benimle ilgili ne dusundugune cok onem veririm. Beni motive eden sey takdir edilmek ve babamin gelip aferin kizim iyi not almissin demesiyle gunumun buyuk kismini birlikte gecirdigim ogretmenimin bendeki basariyi fark etmesi benim icin cok cok farkli. Ogretmenlere bu kadar fazla anlam yukledigim icin soylediklerine cok kirildim. Ama haklisiniz bu kadar takmam dogru degil sonucta o da herhangi biri...
haklı olduğunu düşünmüyorum ben. orayı kazanarak gitmişsin sonuçta. lisede insan bi adaptasyon sorunu yaşayabiliyor. ondan kaynaklı olabilir. çaba sarfetsen de sarfetmesen de, bilsen de bilmesen de böyle bişey söylemeye hakkı yokHakli aslinda soyledigi dogru bilmiyorum ve farkindayim ama ogrenmek icin caba sarf ediyorum en azindan.
Merhaba. Ben 11.sinif ogrencisiyim malum seneye sinava girecegim vip bi dersaneye yazildim. Dersanem basladi hocalarla da iyi anlastim zaten ortami cok sevdim buraya kadar bir sikinti yok. Ama bugun beni cok uzen bir sey oldu. Cok iyi bilinen ama aslinda hocalarin derslerde gelip oturdugu siz zeki cocuklarsiniz konuya evde calisin dedigi bir lisede okuyorum. Sbs de tam puan alarak geldim bu okula. Derslerim su an cok kotu ama aptal oldugumu kesinlikle dusunmuyordum. Bugune kadar yani. Son 2 haftadir canla basla calisiyorum 3 yildir boyle ders calismadim ben okuldaki hocalarimi sevmedikce de uzaklastim derslerden. Dersanedeki ogretmenlerimi cok sevdim ve onlari hayal kirikligina ugratmamak icin sıkı bir sekilde calismaya basladim. Ama bugun bir hocanin arkamdan konustugunu duydum. Ben yanindan gecip giderken benim duymayacagimi dusunerek "bu da o okula nasil girmisse bir sey bildigi yok" dedi. O soyledikleri resmen kafamin icinde yankilandi durdu. Aglayarak geldim eve calismayi falan biraktim. Ben cok duygusal birisiyim zaten ve su an regl donemim oldugu icin ultra duygusal ve alinganim. Kadin iyi biri aslinda cok da sevmistim ama o oyle diyince ne bileyim cok incindim. Calismaya basladigim icin beni takdir edecegini dusunmustum oysa. Ayrica o aptal dersaneye bir etek para dokmemizin nedeni zaten bir sey bilmemem. Bilsem orda isim olmazdi. Bilmiyorum gercekten su an gerizekali gibi hissediyorum oyle bir soyledi ki kadin duydugum an gozlerim dolu dolu oldu zaten. Son yazililara girmeme karari almistim bir tek matematige girecektim. Cunku matematige bu bir sey bilmiyor diyen hocayla calismistim ve sirf iyi bir not alip ona gostermek icin girecektim yaziliya. Simdi ona da girmemeyi dusunuyorum. Gercekten cok kirildim. Yaptiklarimin takdir edilmesini begenilmesini isterken arkamdan boyle konustugunu duydum. Yaninda baska ogrenciler de vardi. Cok rezil ve basarisiz hissediyorum. Hic guvenim kalmadi kendime. Yaziliya da girmeyecegim.
benim babam ve abim de öğretmen ama hayatın bir de realite boyutu var duygusallığı bırakırsak.. kimse össde derece yapıp öğretmenlik okumaz. hele kpssde başarılı olamayan biri için bu imkansız. herkes doğuda görev yapmıyor sonuçta. o kadının o profille hakkı yok başarılı ve küçük bir kızcağızı üzmeye. ne donanımı ne statusu buna müsait.
teşekkür ederim canım inşallah sende densiz hocana inat hayatta istediğin başarıyı elde edersin...Ne guzel yaa istediginizi basarmissiniz. benim ilkokuldaki ingilizce ogretmenim aklima geldi simdi. Dunya tatlisi bir kadin su an ingilizceyi bu kadar cok seviyorsam ve ne ogrendiysem onun sayesinde. Liseye gectim geceli ingilizce bos ders zaten ama ilkokulda ogrendiklerimle yazililardan yuksek aliyorum yineumarim sizin de boyle sizi cok seven ve hep minnetle hatirlayan ogrencileriniz olur 💖
Müdüre şikayet edin aklı başına gelir o zaman. Aslında o lafı duyar duymaz direk müdüre söyleseniz daha iyi olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?