icimi dokmek icin yazdim sadece. dersanedeki ogretmenim :(

Evet katiliyorum ama ne yazik ki dersler zeka olcutu sayiliyor. Oturup konussan iki cift laf edemeyen adamlari tepemize cikariyorlar zeki diye benim sorunum zaten anlamamaktan ziyade calisma duzenim yok. Yoluna koymaya calisiyorum iste yavas yavas

Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim. Menapoz teyze lafina cok guldum ya

Yanlis anlasildim. Inanin arkamdan konusan cok insan var gercekten ve farkindayim soylediklerinizin ne kadar dogru oldugunun. Insanlari gercekten umursamiyorum. Yalnizim kimsenin olmak istemeyecegi kadar yalnizim hem de. Cunku baskalari ne der diye dusunmeden dogru bildigimi yapmaya devam ettigim ve dogrulari soylemeye devam ettigim icin. Ama burda olay cok farkli. Ogretmenlerime karsi hep cok saygi ve hayranlik duymusumdur. Benim annem de ogretmen. Ve bir ogretmenimin ozellikle de sevdigim bir ogretmenimse benimle ilgili ne dusundugune cok onem veririm. Beni motive eden sey takdir edilmek ve babamin gelip aferin kizim iyi not almissin demesiyle gunumun buyuk kismini birlikte gecirdigim ogretmenimin bendeki basariyi fark etmesi benim icin cok cok farkli. Ogretmenlere bu kadar fazla anlam yukledigim icin soylediklerine cok kirildim. Ama haklisiniz bu kadar takmam dogru degil sonucta o da herhangi biri...

Ne guzel yaa istediginizi basarmissiniz. benim ilkokuldaki ingilizce ogretmenim aklima geldi simdi. Dunya tatlisi bir kadin su an ingilizceyi bu kadar cok seviyorsam ve ne ogrendiysem onun sayesinde. Liseye gectim geceli ingilizce bos ders zaten ama ilkokulda ogrendiklerimle yazililardan yuksek aliyorum yine umarim sizin de boyle sizi cok seven ve hep minnetle hatirlayan ogrencileriniz olur 💖

Evet bu tarz ne kadar cok olay yasanmis. Yalniz degiliimm

Tesekkurler :) sizin olay cok daha fenaymis ama umarim basta dediginiz gibi basarili olup laf sokarim ona

Beni bir akrabam vardi ve ogretmendiii.....adini yazmiyacagim bi memleket adi bu.o memleketlilerden nefret ederdi.ve anneme derdi kii o cocuklari gorunce sisleyesim geliooo..dusun bir ogretmen ve ilk okul ogrtmeni.annemde ona kizmisti..cocuklarin ne gunahi varrr.dieee.halen soyler annem.ogretmen olmus ama..bos bir kova......sen onun ne dedigini gun gelecek unutacaksin.ama onun yuzunden yanlislik yapar okulundan vazgecersen onu hep hatirliyacaksinnn...unut onuuuu.okumak cehaleti giderir esseklik baki kalir..

Hayatim boyunca ogretmenlerden hep nefret etmisimdir ve hic iyi bir ogretmen cikmadi karsima gercekten hic bi zaman samimi olamadim hepsi igrenc davrandilar 1. Siniftan beri gercekten tiksiniyorum allahtan bitrdim okulu kurtuldum oh bee

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hakli aslinda soyledigi dogru bilmiyorum ve farkindayim ama ogrenmek icin caba sarf ediyorum en azindan.
haklı olduğunu düşünmüyorum ben. orayı kazanarak gitmişsin sonuçta. lisede insan bi adaptasyon sorunu yaşayabiliyor. ondan kaynaklı olabilir. çaba sarfetsen de sarfetmesen de, bilsen de bilmesen de böyle bişey söylemeye hakkı yok bunu da bilmesi lazım

ben senin yerinde olsam inadına hırs yapardım beni de ablamla kıyaslarlardı o hukuk okudu ben de vasattım bi gün bi öğretmen ablan gıbı olamıcan sen yok falan zırvalamıstı ınan bır hırslandım o yıl sınıfta ıyı bır sevıyeye geldım su an avukat değilim ama devlette kadrolu öğretmenim .. işin garibi aynı öğretmen ablama da sen kazanamazsın böle demişti..lütfen salma ve daha çok hırslan bırak ölelerini kendini bırakarak haklı çkarırsın anca..

oyy canım benim. ayyynı kendimi gördüm sende. ben de ilköğretimde okulda hatta ilde başarılara imza atmış bir öğrenciydim. sonra çok iyi bir liseyi kazandım ama sınıfta herkes çok iyiydi tabi ki. ben bir bocalama yaşadım ki sorma. sınava giriyorum hep sonuncu oluyorum neredeyse. her sınav öncesi sinir ilaçları, sakinleştiriciler alıyordum. "yine rezil olcam,bişi olsa da sınava girmesem..." hep bunlar geçiyordu aklımdan. o yılın sonunda fark ettim ki gerizekalı değilim, başarısız hiç değilim ama kendime güvenim yok, yapacağım varsa da yapamıyorum stresten. kimse beni kaale almadı o yıl ama bir sonraki sene uhuuuuu dereceyle mezun oldum. çok iyi bir üniversite kazandım....
sen stres yapıp, başarısızlığını kabullendikçe istesen de yırtınsan da başarılı olamazsın. bi rahat ol bakalım. zaten gayet başarılıymışsın. senin yaşlarında, o dönemlerde emin ol birçok kişi yaşıyor aynı bunalımları. sınava girmemek diye bir şey yok, girersin kötü olur ama sen vazgeçmeyeceksin, daha bunlar ne ki? ne sınavlar, ne yarışlar var önünde canım benim. öyle pes edemezsin ki? inan çooook minik detaylar bunlar hayatta, birkaç sene sonra gülüp geçeceksin bunlara. ne bir öğretmen, ne annen, ne başkası kimse senin kendine inancını, güvenini zedeleyemesin hayat boyu, dik durmalısın. iş hayatında bu öğretmeninden çok daha kötü niyetli ve patavatsız insanlar olacak, onlara pabuç bırakmamalısın.

çok merak ediyorum siz ne iş yapıyorsunuz? dün mühendislik sümüktü, bugün öğretmenlik kaka. yani isterseniz oxford da profesör olun sizin kafa hep aynı. ne garip.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım inşallah sende densiz hocana inat hayatta istediğin başarıyı elde edersin...

terbiyesizlik yapmış hoca resmen. bak ben dershaneye giderken bir tane geometri hocası vardı bir kere soru çözmesi için götürmüştüm bana şunu dedi ' sen zaten çok geridesin seninle vakit kaybedemem zaten kazanamazsın böyle gidersen' o kadar içime oturdu ki hala unutmam ki o hırsla mimarlık kazandım

Nasıl yani kadın sana öyle dedi hemde diğer öğrencilerin yanında sen de eve kapanıp ağlıyor musun ? şaka gibi ya o an onu yerin dibine sokardım ben olsam sen ne diyorsun zaten derslerim iyi olsa buraya niye kovayla para dökim derdim senin iki üç kendini eğitimci sanan mahluklar yüzünden derslerim bu halde derdim sonrada dershane yönetimine gider bir güzel kırılan onurumdan gençlik gururumdan bahseder dava açacağımı söylerdim ailemide ayağa kaldırıp ona herkesin önünde özür dilettirirdim tabi işten çıkarmazlarsa ! Tepkimin büyüklüğünün nedeni bu olay senin hayatını tümden değiştirebilir bu yaşlarda bir kırılma ömür boyu kendini yetersiz hissetmene neden olabilir ,eğer sen bu lafa içerleyip eğitimini sürdüremezsen belki sürekli kötü bi koca eline bakmak zorunda kalırsan bu başarısız hayatın bedelini kim ödeyecek hakkını ara

Merhabalar,

Lisedeki bir öğrenciye göre kötü bir olay yaşamışsın. Hoca senin duyacağını bilerek veya bilmeden olumsuz bir ifade kullanmış malesef, eğer bilerek yaptıysa o hocanın pedagojik formasyon aldığını düşünmüyorum. Çünkü o yaştaki bir öğrenci bu şekilde (tabiri caizse) gaza getirilmez. Ben de üniversiteye hazırlanırken dershanede en iyi sınıftaydım ve sınıfın da en iyisiydim. Bir gün sınıf rehber öğretmenimiz beni çağırdı ve dedi ki şu aınıfa biri dışardan baksa bu sınıfın en iyisi bu kızdır demez, hatta en son aklına sen gelirsin demişti. O an bunu pek anlayamadım ama sonradan çok üzüldüm. Neden hocalar hakkımda böyle düşünüyorlar diye. Ama bu beni yıldırmadı hatta kamçıladı ve daha çok çalışarak o hocayı şaşırttım. Demem o ki bu durum seni olumsuz etkilemesin. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali, o hocaya herhangi bir şey olmaz. Sen motivasyonunu kaybederek geleceğini olumsuz etkilemiş olursun. Bence sınavlara daha çok çalış ve o hocaya nasıl iyi olduğunu ispatla. Yoksa hoca kendi dediğini ispatlamış olur ve onu haklı çıkarırsın. Karar senin.

Öğrencisinin arkasından dedikodu yapanlar da öğretmen olabiliyor ne yapalım yani deseydiniz ya.

üzülürsün normaldir ama çok uzun süre üzülme ya da sorumluluklarını bırakma. 1 yıl sonra bir daha görmeyecegin insanların düşüncelerini önemseme bile. kendi işine bak.

Müdüre şikayet edin aklı başına gelir o zaman. Aslında o lafı duyar duymaz direk müdüre söyleseniz daha iyi olurdu.

Canım inan bu kafaya takacak bir şey değil. Bir kere öğretmenlerle aranda duygusal bir bağ oluşturma. Onlar öğretmen sen öğrencisin. Öğretmenlerin işi öğretmek. Tabi sevdiğin öğretmenlerin olacaktır ama onlara kırılacak kadar olmamalı. Benim ortaokulda fiziğim çok kötüydü. İlk sınavımın notu düşüktü. İkinci sınava çok iyi hazırlanmıştım hemde bir yardım almadan tek başıma haftalarca çalışmıştım. İkinci sınavdan yüksek bir not almıştım. Hoca notları okurken benim notumu söyler söylemez tahtaya kalk sen kopya çekmişsin diye bütün sınıfın içinde beni azarlamıştı. Bana sorular sormuştu bende hepsini tahtada çözmüştüm.

Ama ne farkeder ben bütün sınıfın önünde rencide olmuştum. O zaman küçüğümde bayağı bir üzülmüştüm. Her öğrenci her derste mükemmel olacak diye bir kanun yok. Öğretmenin eğer seni bazı konularda eksik görüyorsa üzerine düşsünde öğretsin sana onun işi bu değil mi? Eğer içine bu kadar dert olduysa öğretmeninle saygını koruyarak konuş ki bence haddini bilsin. Hiçbir öğretmenin öğrencisinin motivesini bozmaya hakkı yok. Baktın olmuyor git şikayet et.

Müdüre şikayet edin aklı başına gelir o zaman. Aslında o lafı duyar duymaz direk müdüre söyleseniz daha iyi olurdu.

Mudurle konusmayi dusundum hatta odasinin onunden gecerken soyle bir baktim iceri yerinde yoktu erken cikmis dun. Mudur beni cok sever zaten aramiz da cok iyi ama o hocaya da kotu bir sey soylemesini istemem. Yarin konusmayi dusunuyorum ama. Sikayet anlaminda degil de en azindan paylasmis olmak icin konusacagim ki benim boyle seylerden ne kadar kolay kirildigimi bilsin ve bana ona gore davransinlar ogretmenin de ne kadar patavatsiz oldugunu gorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…