İçimi dökmek istedim. Beni dinler misiniz?

2 yıl ne ki? Çocukta yok her ne kadar özel alanlarınız olsada bir sevgi göstermeniz lazım arada. Yemek yerken sohbet etmeniz bazen el ele tutuşup dışarda hava almaya çıkmanız lazım. Birlikte zaman geçirecek şeyler yapmanız gereken zaman. Sizde bunların hiçbiri yok mu? Hiç mi ortak bi zamanınız yok? Şiddet konusu ayrı mesele zaten ne demek vurmak. Morluklar oluyor demişsiniz vücudunuza da mı vuruyor?
Uzun bir süredir çok şükür. Yok. Konuşamıyoruz konuşmalarımız hep kısa kısa.

Şiddetin küçüğü büyüğü olmaz eşiniz sizden yüz bulmuş siz dur demezseniz ileride daha çok vuracak ben de ex eşim tarafından ufak tefek ittirilmelere vurmalara maruz kaldım bide ben sana vurmadım o vurma değil hastanelik mi oldun diyor du eşin ya düzelicek yada sen seçim yapıcaksın
O kadar çok istiyroum ki düzelmesini

Yani sizi dövsün, siz ilgi bekleyen yavru köpek gibi peşinde dolanın ama illa ayrılmanız için aldatılmanız gerek? Ya lütfen sırf gençliğinizi beraber geçirmiş olmanız ona bağımlı olduğunuz ve asla ayrılamayacağınız anlamına gelmez. Önemli olan vicdanlı olması değil size nasıl davrandığı. Siz onu o kadar tolere ediyorsunuz ki sorunun ne olduğunu göremiyorsunuz. Siz buna devam ederseniz düzelmez, sizin her zaman ona taptığınızın farkında çünkü.

Aynı yaştayız çok üzüldüm yaşadıklarınıza çocukta yokken boşayın bunlar böyle böyle başlıyor önce ağıza yapıştırma sonra göze yapıştırma sonra kesme vurma kendinize bunu reva görmeyin en güzel çağlardayız

25 yaşındayım lise 2 den beri birlikteyiz 2 senelik evliyiz bana karşı ilgisizliğin o kadar sıkıldım ki. Bilgisayar telefon. Sürekli böyle. Güzel güzel giyinirim süslenirim makyaj takı Her bişeyime dikkat ederim ama karşılığını görememek beni çok üzüyor artık. Ya oyun oynuyor oyuna para atıyor. Ben para harcayınca bana kızıyor, çok öfkeli çok sinirli ağzımı açsam ikinci kelimemde sinirlenip vuruyor, ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım artık 😢😢
Ayicikkk...Sizde bu iliski artık hayati bir alışkanlığa dönmüştür.Ne desek bos ama bence artik dur demelisin.Biraz kendinden emin ol dik dur karşısında.Onu en iyi sen tanırsin bir yolunu bulursun

Peki sizin vücudunuza ve tabii ki direk olarak psikolojinize saldıran bir insan, sizi aldatmazsa iyi bir hayat arkadaşı olur mu? Yapmayın lütfen, seven insan kıyamaz sevdiğine böyle yapmaz. Sevmediği için döver, aldatır da. Ben yıpranmış olduğunuzu düşünüyorum, rica ederim kendinizi toparlamaya bakır. Kapıyı çektikten sonra hayat kolaylaşacak, inanın. Sizi dövmeyecek, hasta olduğunuzda üzülecek, size şefkat gösterecek adamlar da var dışarıda. Olmasa bile siz kendinize yetersiniz, gezersiniz, çalışır kazanırsınız, üstüne dayak yemezsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Yaşamak da mutlu olmak da evlilik de bu değil benim fikrimce.

Tabiki normal karşılamıyprum böyle bişey normal karşılanır mı ya. Benim çocukluğum gençliğim. O kadar kolay değil ki bırakmak dediğim gibi her kavgamızda geliyor üzülüyor vicdanlı biri. Ama. Aması var işte yapıyor. Yani uzun süredir çok şükür ileri gitmedi, fakat ilgisiz işte şuan muzdarip olduğum konu bu
Özünde ıyı bırı dıyosun yani, napsın adamcık fıtratı odur onunda oyleyse.
Vurur gonlune alır sonra gene vurur uzulur.
Özü ıyı adamlar candır.
Sıkayet etme bu ozu ıyı adamdan, bak hep kotu seyler yazdık tanımadıgımız ıcın kotu bırı sandık onu 😥

Sizin bağımlılığınızın asıl nedeni burda iste "üzülür bi sey olsa dayanamaz" ama vurur da.. Kafanızı karıstırıyor. Bi iyi bi kötü davranıyor, sadece kötü davransa ayılırdınız. Ama dengesiz davranmak bence açık sevgisizlikten daha kötü ve zarar verici.. Eşinizi bi kenara koyup kendinize neden bunu reva gördüğünüz üzerine kafa yorarsanız, boşanmaya ancak o zaman karar verirsiniz. Su an gençliğim senelerim diyosunuz, ama onun gencliği de sizsiniz o neden aynı özeni göstermiyor kırmaktan korkmuyor? Sorgulayın lütfen.. Umarım kalbiniizi dinler ve mutlu olursunuz.

Böyle değil işte üzülür bişey olsa dayanamaz. Ama sinirli aşırı sinirli

Nasıl bir şeye dayanamaz mesela? Bana bir şey olsa dayanamaz diyorsanız adam sizi dövüyor. Bugün hafifçe patlatır yarın tekme atar sonraki gün hastanelik eder. Hepsi olabilir. Kendinizi kandırmayın. Sinirliyse sinirli, bu sinirini size yansıtmayacak sinirini de sizden çıkartmaya hakkı yok. Eşinizin açısından baksanıza bir kere yüzüne bile bakmadığı hatta şiddet uyguladığı bir karısı var. Sonra karısı ona tepkisini süslenerek, ne yapsa bir sebep bulup aklayarak gösteriyor. Eşiniz neden düzelsin ki? O memnundur gayet halinden.

Böyle değil işte üzülür bişey olsa dayanamaz. Ama sinirli aşırı sinirli

Ben evli filan değilim, şu anda halen kariyer odaklıyım, işimi gücümü oturtmadan da ilişki düşünmüyorum.
Ama benim babam da böyleydi. Okuttu beni, test kitabı isteyeyim hemen gider alırdı, kıyafet isteyeyim hemen kredi kartını verirdi. Ama gerekli gereksiz çok bağırırdı, canıma okurdu benim. Ben bugün psikolojik şiddet olduğunun en başından farkındaydım. Lisede başka şehir yazıp, yatılı okuyup onu terk etmek istedim, hastalıklarım olduğu için yalvar yakar vazgeçirdiler. Sonra pişman oldum tabii, çünkü lisede de devam etti. Ben onunla görüşmemek için okul-dershane-oda üçgeninden çıkmadım. Üniversitede gitmedim eve yazın. Ayda bir para gönderdim yazardı, teşekkür ederim yazardım bitti gitti. Sonra özür diledi. Bir kere mezuniyet senemde sınavım kötü geçti, ağlayarak aradım. Okul uzarsa uzasın ne var yani diye bağırdı. Bana bağıramazsın diye bağırarak telefonu kapattım. Hemen arayıp özür diledi. Belki merhametsiz gelecek ama hiç acımam. Aramızdaki ilişki devam ediyor, çünkü BABAM. Koca böyle bir şey değil hanımefendi. Ve olur da kızınız oldu, benim gibi oldu diyelim. Aile olduğunuzu bilemeyeceksiniz, çünkü çocuğunuz isyan edecek, tadınız olmayacak, çocuklarınız üniversiteden sizi görmeye gelmeyecek huzursuzluk yaşamak istemedikleri için.

Kısaca tadsız bir hayatınız olacak, aynı anneminki gibi.
Not: Babamın siniri çoğunlukla anneme doğruydu, ama ben bunu kişisel algılardım. Annemle başlattığı tartışmalar benimle biterdi.

Siz eşinizi seviyor ve düzelmesini umuyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama ne yazık ki bu durum için bir sihirli değnek yok. Ya da yok şöyle yapınca eşin düzelecek seninle ilgilenmeye başlayacak ve sana öfkelenmeyecek şeklinde bir formülü yok. Büyük şehirde değilseniz ve aileniz yakınızdaysa dilerseniz biraz kafa dinlemeye gidin. Yokluğunuz onun için bir fark yaratacak mı ona bakın. Hâlinden memnun sizi kaybetmekten korkmuyor ise lütfen siz de onsuz yaşamaktan korkmayın zor gelse de başaracaksınızdır.

Gayet ne yapacagınız açık.Kemdınızı sevin.Daha çok gencsınız.

Fake misin gerçek misin?
Sert vurmuyor az yapıştırıyor nedir ? Vicdanlı ama geliyor barışıyor nedir? Aldatmıyor aldatsa boşardım nedir?
Gerçek olmasını istemediğim kadar absürd.

Sözün bittiği bir durum ama herkes yinede söylenmesi gerekenleri söylemiş. Tabi sen ısrarla savunuyorsun ve boşanmayacağın ortada. Susup oturacak, ona bir de yaptıklarının karşılığında hediye olarak çocuklar vereceksin. Tabi kocan o durumda çocuk stresinden, sesinden daha da sinirli olacak, o dönemlerde ilgi ve görsellik bulamadığı bahanesiyle rahatlıkla seni de aldatacak. Hatta öfke kontrolü olmayan birinin yanında sadece sen değil çocuğun da zulüm görecek. Hergün ondan merhamet dilenecek, kendin dilenmekle kalmayıp çocuklarını da dilendireceksin. Senin hayatın tam da böyle gidecek ve eminim ki tüm bunlar olduğunda da sen yine de boşanmayacaksın.

Ne diyelim kabul etmeyene zorla yardım edilemiyor ve insanın kendine yaptığı kötülüğü kolay kolay bir başkası yapamıyor.

Boşanmak çare değil ki onca yıllık birliktelik. Her kavgada üzülüp gelir gönlümü almaya çalışır. Saman alevi gibi siniri.

E kesicen sesini oturucan aşağıya o zaman bik bik konuşup sinirlendirmiceksin adamı.

Hiç bir halta gelmiyosunuz boşan deyince hep bahaneniz hazır. Çocuk yapıp onun başını yakma da ne halt yersen ye hiç acımıyorum senin gibilere. Kendisine vuran adama süslenen kadına Allah acısın da akıl fikir versin inşallah.

Back
X