- 11 Ekim 2019
- 4.407
- 21.736
- 228
- 30
Gül şöyle ya sal kendini reis kimseye hesap vermek zorunda da değilsin istersen 500 kez sınava girersin.Allah iyiliğinizi versin![]()
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gül şöyle ya sal kendini reis kimseye hesap vermek zorunda da değilsin istersen 500 kez sınava girersin.Allah iyiliğinizi versin![]()
![]()
Kesinlikle ama huyum kurusun bu beceriksizlik damgası yapısmıs üstüme ruhuma hemen geriliyorum.Gül şöyle ya sal kendini reis kimseye hesap vermek zorunda da değilsin istersen 500 kez sınava girersin.
Beceriksizlik falan değil kasma kendini hiç olmadı bi rapor al o ay ki sınava girme bol bol tekrar yap bilen biri ileKesinlikle ama huyum kurusun bu beceriksizlik damgası yapısmıs üstüme ruhuma hemen geriliyorum.![]()
Sizin yorumlarınız kalp benHayatta hepimizin yoruldugu seyler var ve yapamadigimiz cok seyde var. Insanlar bunlarla ilgili konusuyor mu ağızları var konuşuyorlar. Ehliyet olayim yok ama büyük kaybedislerim var cogu insan gibi. Araba kullanmak hayalinizse alana kadar mucadele edeceksiniz. Kimi tek seferde alir kimi 20 seferde. 5 ay ne ki... insanlar diyorsunuz ya bunu konusamayan insanlar kimlerdir biliyor musunuz kendi yapamadiklari beceriksizlikleri sizin beceriksizliginizle kapatmaya calisan insanlardir. Koyverin bi salın onlari. Size verilen tek bir hayat var baskalarinin senaryolarina göre yasamak istemezsiniz. Hayatinizin senaristi olun. Alamadin deyin benim hedefim bi 3 kez daha girmek de. Nolacak dünyanın sonu mu sanki. Gözünüz goruyor mu sagliginiz yerinde mi? Diger hersey 5. 10. Da Kazanilsin. Siz iyi olun yaptigimiz ve yapamadigimiz hersey de helal olsun valla insaniz daha cok hatalar beceriksizlikler yapariz. Güçlü olun bir dahaki seferleri denemeden şansınızı öldürmeyin
Girmek istemiyorum zaten :/ hiç tamamlamasam yolu aklımda kalacak ama malesef tekrar edecek arabası olan biri yok. bizimde arabamız yok ders ücretleri aldı başını gidiyor.Beceriksizlik falan değil kasma kendini hiç olmadı bi rapor al o ay ki sınava girme bol bol tekrar yap bilen biri ile
cabala belki 10uncu da belki 20incide belki de önümüzde ki sınavda alacaksın.
Bilemezsin.
Üzme kendini tatlı canından önemli değil hiç bisey
Reis arkadaşın falan da mi yok hiç yaGirmek istemiyorum zaten :/ hiç tamamlamasam yolu aklımda kalacak ama malesef tekrar edecek arabası olan biri yok. bizimde arabamız yok ders ücretleri aldı başını gidiyor.
Var oda benimle bir yazıldı aldı bile ehliyetini...Reis arkadaşın falan da mi yok hiç ya![]()
Olsun be rica et (eğer istekliysen)Var oda benimle bir yazıldı aldı bile ehliyetini...var tek tük ama çok yakın değil evlerimiz malesef.
Kesinlikle daha çok pratiğe ihtiyacım var. Ama malesef araba yok ders ücretleride aşıyor beni artık. Umarım güzel haber verebilirim sizlere... Kısmet artık :) güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim canım.Merhabalar çok geçmiş olsun.
İnternetten arabaların çalışma mantığına dair yazılar okumak ve videolar izlemek sizi rahatlatacaktır. Misal debriyaj pedalı, motorla tekerlekler arasındaki bağlantıyı keser bir nevi. Yani yokuş aşağı inerken debriyaja basarsanız, motorun gücünü lastiklerden alırsınız. Bu da yuvarlak bir cismin eğimli bir yerden boşta inmesine benzer, yani araba hızlanır. Acemi olduğunuz için de farkında olmayarak araba hızlanınca frene daha sert basarsınız. Yokuş aşağı inerken önce debriyaja basmak yerine, hafif hafif frene basıp, tam duracağınız esnada debriyaj-fren yapmanızı tavsiye ederim.
Kimse doğuştan çok iyi araba kullanmıyor, hata yaparak öğreniyoruz. Bu kadar kullanıp son anda hata yapmış olmanız sizin beceriksiz olduğunuz anlamına değil, pratiğe ihtiyacınız olduğu anlamına gelir çünkü araba kullanmak temelde motor hafızasıdır ve kullanırken eylemlerimizi önceden hesaplamayız. Nasıl yürürken "şimdi sol adımımı atacağım" demiyorsak, bu da aynı şey.
Size tavsiyem, bol bol videolar izleyin. Direksiyon hocalarının videoları var mesela. Maddi olarak zorlamayacaksa ders almaya devam edin. Sınavı da sanki ehliyetiniz varmış da, o insanları gezdirecekmişsiniz gibi düşünün. Ben öyle yapmıştım :) Yine heyecanınızı yenebilmek için radyoyu açmalarını rica edebilirsiniz. Müzik de sizi sakinleştirecektir. Yaparlar mı bilmiyorum, benim sınavımda yapmışlardı. Arabanın mantığını iyice öğrenin, araştırın.
Başaramam, beceremem sözcüklerini hayatınızdan çıkarın yoksa beyninizi buna ikna edeceksiniz ve bunu yaparsanız, o komutu geri döndürmek çok zor olacak. Her şeye 1-0 yenik başlayacaksınız. Ben başaracağınıza inanıyorum, güzel haberlerinizi bekliyorum :)
Son sansinizda da simdiki gibi elinizden gelenin en iyisini yapın. Ha olmadi mi is bulursunuz 1 yil ehliyet isine ara verirsiniz. Bu olmazsa olmaz bisey degil ki. Icinizdeki istegi kaybetmediginiz sürece o işi bırakmazsınız. Bir de gözünüzde büyütmeyin insanlar neler yapiyorlari düşünün uzaya gidiyorlar. Siz bir ehliyeti mi alamayacaksiniz. Onun bunun lafi yuzunden kendinize guveninizi kaybetmissiniz hepimiz gibi. Az silkelenin cok akilli gecinen insanlari da bilmiyoruz değil. Size iyi bir tavsiye kendinizle dalga gecmeyi öğrenin mesela sesim o kadar cirkindir ve sarki soylemeyi oylesine cok severim ki dalga gecerler bende oturup onlara eslik ederim. Ve daha bircok seyde iyi degilim ama cabayla olacak seylerden vazgecmeye tahammülüm yok sesimi degistiremem ama baska seyleri evet. Allah cabalayani sever ve istedigini verir. Inancinizi yuksek tutun. Sinava gecip kalacaginiz bu dusuncelerle girmeyin kullandiginiz arabanin tadini cikarin 3 kez olmamis varsin bir kez daha olmasin ama ilk defa stressiz sadece eglenmek icin girin. Bu kez basarili olacaginiza inaniyorum siz de kendinize inanin ve guvenin. Allah yardimciniz olsunSizin yorumlarınız kalp ben❤
Dediklerinizin her biri doğru ama sanırım zamanında benimle çok dalga geçilmiş çok laf söylemmiş onu yapamadın bunu beceremedin diye eşim bile şakayla karışık takılıp dalga geçse bildiğiniz harlıyorum üstüme ne diyosun bana diye. Bunu nasıl aşıcam bilmiyorum. Aslında aklımda ehliyet almak yoktu ailem çok istedi alayım süreyim eşimde biraz paniğin var senin dedi ama sonra oda destekledi. Uzattıkça bir giremedim alamadın ehliyeti oldu. En sonunda bulaştım bu işe bir bakıma sevdim kullanmayı ama hala tam olarak kavrayamıyorum bu işi gibi. Bıraksam son hakkım kaldı söyleniyorum ama yine gircem çünkü son hakkım girmezsem hep aklımda kalır ama maddi gücüm artık kalmadı ek ders almaya malesef belki 15 dersten fazla girdim çalıştım elimden gelen bu ömrümün sonuna kadar ehliyetle uğraşamam ki. İşe girmem gerekli. Ama hepte aklımın bir köşesinde ehliyet olacak çünkü yapamadığım için hep zayıf hissedeceğim kendimi tabi son sınavda ne olur bilemem. Komisyon katı olursa kalmak farz olur. Bugünkiler çok tolerans gösterdiler ben yapamadım.
Alma kız ehliyetArabası yok![]()
Gidişat onu gösteriyor diğer sınavda da komisyon kaybettim kesinAlma kız ehliyet![]()
Ne mutlu size ben yerinizde olsaydım hemen utanmıştım :) Son kez gireceğim zaten dediğiniz gibi birşeyi istiyorsa mücadele eder eğer kazanırsam ne ala kazanamazsam eğer işe giricem eğer aklımda kalmaz ve isteğim olmazsa bir daha denemem :) çok teşekkür ederim bu arada yorum için ayrı teşekkürler.Son sansinizda da simdiki gibi elinizden gelenin en iyisini yapın. Ha olmadi mi is bulursunuz 1 yil ehliyet isine ara verirsiniz. Bu olmazsa olmaz bisey degil ki. Icinizdeki istegi kaybetmediginiz sürece o işi bırakmazsınız. Bir de gözünüzde büyütmeyin insanlar neler yapiyorlari düşünün uzaya gidiyorlar. Siz bir ehliyeti mi alamayacaksiniz. Onun bunun lafi yuzunden kendinize guveninizi kaybetmissiniz hepimiz gibi. Az silkelenin cok akilli gecinen insanlari da bilmiyoruz değil. Size iyi bir tavsiye kendinizle dalga gecmeyi öğrenin mesela sesim o kadar cirkindir ve sarki soylemeyi oylesine cok severim ki dalga gecerler bende oturup onlara eslik ederim. Ve daha bircok seyde iyi degilim ama cabayla olacak seylerden vazgecmeye tahammülüm yok sesimi degistiremem ama baska seyleri evet. Allah cabalayani sever ve istedigini verir. Inancinizi yuksek tutun. Sinava gecip kalacaginiz bu dusuncelerle girmeyin kullandiginiz arabanin tadini cikarin 3 kez olmamis varsin bir kez daha olmasin ama ilk defa stressiz sadece eglenmek icin girin. Bu kez basarili olacaginiza inaniyorum siz de kendinize inanin ve guvenin. Allah yardimciniz olsun
Ben o büyütme işini geçeli çok oldu aslında basta biraz oluyor sonra heyecan kalmıyor. Ara sıra yokluyor o heyecan beni ama bugün fazla sevinçli şaşkındım elimde patladı.Ben ilk seferde geçtim çünkü gözümde hiç büyütmedim. Direksiyon dersindeymişim gibi düşündüm ve hiç heyecan yapmadım. Arkadaşım ise sizin gibi kafasında büyütüp geçemedi. Tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum
Kesinlikle sınavda bile önüme atlayan mı arasınız neler neler gördüm.Sakin olursanız yaparsınız. Aldıktan sonra da araba kullanmaktan yorulduğunuz da o stresi çekmek istemiceksiniz çünkü insanlar trafikte çok rahat davranıyor.