• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Konu abimin eşi.

3 yıl oldu evleneli onlar dünya tatlısı bir yeğenim var. Konuyu kisaca özet geçeceğim.

Yengem iki dir aile mi kötülüyor bana yani gorumcesine😶 sebep düğünde ona sadece 1 bilezik ve set takılması.

Ama gözü görmüyor ki ailem yeni ev almışken (400 bin kredi çekildi) üstüne kardesim abisinin düğünü icin 100 bin kredi daha çekmişti tek tas ve 5 tas pırlanta istedi aldılar 2 oturma grubu ve yemek odası istedi hepsinin toplam tutarı 50 bin üstü oturma odasının biri 25 bin tl idi. Istedigi gelinliği herseyi dahil alındı ailem gercekten uğraştı ve artık paraları bittiği icin düğünde 1 bilezik ve set takıldığı icin bana patladı akrabalarina arkadaslarina rezil olmuş isteseydi aileme 200 bin bile masraf ettirirdim dua etsinler dedi ben bunları duyunca şok geçirdim. Maddiyat bunlar deger verme bu kadar paraya bunlar gelip geçici dedim ama dinlemedi beni üzüldüm ailem adına babam stresten hasta oldu kimse üzülmesin diye ses etmem ama bu kadar nankörlük benim icime dert oldu 😞 abimi sorarsaniz etkisiz kendi icinde yasayan sakin bir insan.

Kimseyle konuşmak istemiyorum ben kötü olmam kimsede birbiriyle kötü olmasın isterdim ama abimin eşi bu yolda ilerliyor bu konu bir daha açılırsa ne tepki vermeliyim kalp kirmadan ona nasıl davranmaliyim.

Not= Kardesim evlenecek insaAllah simdiden herseyini kendi almaya başladı babam sadece takı alacak baska hiç birsey yapmayacak. Ona bile laf etti ona ne kadar takacaklar bakalim merakla bekliyorum diyor. Bana yapmadığı takiyi ona alacaklar dedi😶

Dedikodu yapmak degil amacım sadece ne yapmam gerek bilmiyorum icim sıkıldı belki yazarsam rahatlarim dedim.

Ailenizle ilgili size konuşmasin.

Benim yengem de bana annemi yani görümcesini kötülemişti evine gittiğim zaman.

Kimseye bi şey demedim. Ama evine bi daha gitmedim. Gitmeyi de düşünmüyorum.

Böylece ne ben kötü bi söz duyuyorum ne de ortamda geçimsizlik oluyor.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama yüzüme söylenmesini istemediğim şeyleri duymaya da ayaklarımla gidemem değil mi...

Çözüm bu. Mesafe koymak.

Nasilsa düşüncelerini degiştiremeyeceksiniz. Sana şu alındı bu alındi diye hesap kitap yapmak da çözüm değil. Bunları kendisi de biliyor çünkü.

Şu durumda bilmemek mutluluktur.

2 konu da benim evim de geçti bence de mesafe koymak en iyisi beni simdiden kardesimin düğünü stresi kaldı insaAllah sıkıntısını icinde yasar aileme birsey yansitmaz
Ailenizle ilgili size konuşmasin.

Benim yengem de bana annemi yani görümcesini kötülemişti evine gittiğim zaman.

Kimseye bi şey demedim. Ama evine bi daha gitmedim. Gitmeyi de düşünmüyorum.

Böylece ne ben kötü bi söz duyuyorum ne de ortamda geçimsizlik oluyor.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama yüzüme söylenmesini istemediğim şeyleri duymaya da ayaklarımla gidemem değil mi...

Çözüm bu. Mesafe koymak.

Nasilsa düşüncelerini degiştiremeyeceksiniz. Sana şu alındı bu alındi diye hesap kitap yapmak da çözüm değil. Bunları kendisi de biliyor çünkü.

Şu durumda bilmemek mutluluktur.

Keşke almasaydınız bu gelini. Görgüsüzce isteklerle başlamış bu işe. Daha da saçmalayacaktır ilerleyen zamanlarda alakasız konularda. Pırlanta istiyorum ne demektir mesela? Adam alabilirse alır beğendiğini hediye eder yani. Film orda kopmuş.

burada yazdıklarınızı söyleyecektiniz

sen o zaman şu kadarlık koltuk takımı beştaş tek taş üstüne şöyle gelinlik şu bu istedin

bunlar oldu

o alınan bilezik ve set de zaten ele güne yapılan hediye seninkileri aldılar zaten evinde oturuyoruz bak üstünde diyecektin

geline de tabii daha fazla takı alınabilir zira onun evine eşya alınmayacak diyecektin

Keşke almasaydınız bu gelini. Görgüsüzce isteklerle başlamış bu işe. Daha da saçmalayacaktır ilerleyen zamanlarda alakasız konularda. Pırlanta istiyorum ne demektir mesela? Adam alabilirse alır beğendiğini hediye eder yani. Film orda kopmuş.
Alana ben karismam ki abim görmüş beğenmiş ailem ist emis bana söz düşmüyor o konuda sade üstünden 3 yıl geçmiş gitmiş niye bu konu mevzu oldu ve ben bu olaylara niye dahil oldum çözemiyorum icim sıkıldı

Bu devirde? 😳
Biz herşeyimizi eşimizle kendimiz yaptık. Ailelerimizden de -sırf illa bişey takıcaz dedikleri için- onları yormamak üzmemek adına eşime bir saat bana küçük bir set istedik.

Sizin aileniz hiçbirşeyini eksik etmemiş ki. İyi veya kötü ucuz veya pahalı son paralarıyla bişey takmışlar mı? Olay bitti. Sussun otursun üzmesin o insanları.

Siz de hiç umursamayın. Abiniz halletsin. Sular durulur arada kalırsınız yok yere.

Size konuşması çok yanlış anlaşılan daha sindirememiş Peki söyledinizmi ev alındı şukadar borca girildi diye madem o kadar altın istiyormuş bi koltuk takımı eksik alıverseymiş şu altın pahallılığında hala böyle muhabbetler dönüyomu yaa Bir dahakine diğer abinizin takısını konuşacak olursa kendi parasıyla babanızın takacağı takıyı bile hazırladığını söyleyin Yoksa bitmez o muhabbet
Bir de kendidi çeyiz olarak ne aldı yani eve bir katkısı oldumu

Kardeşiniz bu sonradan görme görgüsüzü çok aramış mı?
Madem öyle alınan evi geri verinde sana düğünde takılmayan altını takalım deseydiniz. Hem evi var, hem bir sürü masraf çıkarmış hemde bıdı bıdı yapıyor.

bu arada eşimin abisi evlenmeden önce babasına bana yardım eder misin demiş

kp o aralar emekli olmuş, emekli ikramiyesi varmış olur vs demiş

ama abi evlenmemiş, kp de o parayı ekleyip ev almış vs vs

bu arada üniversite okuyan iki de çocuğu var

sonra abi evleneceğiz söz verdin demiş

o zamanın en pahalı markası olan Doğtaş tan salon takımı ve koltuk takımı beğenmiş, öde demişler emekli maaşı ile

neyse ödenmiş onlar

kızı istemeye dört tane bilezik ile gitmişler, takmışlar bileziği, nişanı vs vs

sonra nikah günü bilezikleri ver nikahta takalım demişler

olmaz demişler biz onları akrabalarımıza gösterdik yenisini alın

nikahta olmuş bunlar nikah da başka şehirde zaten para vs de yok ki yol parası kıyafet vs vs harcanmış

en son akrabalardan birinin takacağı hediyeyi alıp onu takmışlar vs vs

biz evlenirken evime iğneleri yok

kv bir, kp bir bilezik taktı

çalışan ama ailesi ile yaşayan iki görümce de taktı birer bilezik işte sana da 4 bilezik eşitliği sağladık dediler oldu bitti

Ayrıca benim kv de keşke bana ev alsaydı da bir tane yastık bile almasaydı.
Şimdi ev alacağız diye yırtınıyoruz. :sinirli:
Ev ailemin canim onlar onceden aldılar büyük borca girdiler abimin evliliği üstüne tekrar kredi cekip borç yaptılar abim sadece 10 gibi bir mevla ödedi kendi düğün borcu içinden 100 binin icinden yani

Alana ben karismam ki abim görmüş beğenmiş ailem ist emis bana söz düşmüyor o konuda sade üstünden 3 yıl geçmiş gitmiş niye bu konu mevzu oldu ve ben bu olaylara niye dahil oldum çözemiyorum icim sıkıldı
Tabi ki siz karışamazsınız. Keşke abiniz görseymiş bunu. ☹️ Bir de aileyi size kötülemek gerçekten anlamsız. Ananız babanız yani. Bi daha anlatırsa dinlemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X