İçimi dökmek istedim

bende öyleyim mutfağa giremiyorum kaç kerede buzdolabını açtığım burnuma kötü koku geldi diye istifar ettim bu yüzden evde duramıyorum annemler yakın diye onlarda kalıyorum ara ara
Istifar değil istifra.
Sarma, poğaça canı normal zamanda bile istemeyen var mıdır?
Evinizde kim yapıyor yemekleri de anneniz size yakarsın kendini diyor?

Ben hiç yazdıklarınızı abartı bulmadım. Burda ne çok acımasız yorum yapan var ya. Ben yaptım yedım diyenler yapabildiyseniz ne mutlu size. Bende 4 aya kadar sureklı mığde bulantısı yaşadım. Aynı sizin gibi buzdolabını açamak istemiyordum. O koku beni mahvediyodu ama mecburdum yemek yapmaya çunku benım 2 yaşında bebeğım var hem evde benden başka yemek yapacak biri yok. Yapiyorum surune surune ama asla yiyemiyodum. Annemin evi banada yakın ama annem çalişiyo arada yemek yapiyodu çağırıyodu o zaman karnım doyuyodu işte. Kaşke annem evde olsaydıda bende sizin gibi sürekli gitseydım. Benimde canım sarma istemişti mığdem bulana bulana yapmıştım. Kendi evinizde gidip yapabilirsiniz mesala. Daha rahat olursunuz. Boyle gereksiz darılmalara gerek kalmaz. Çunku hamileyken insan çok daha alıngan olabilir. Ama akşam saatinde poğaça kalmaz ki😀zaaten çok faydalı olan bişey değıl ama yine sizi anlayabiliyorum. Çünku bende ilk kızımda çok yerdım canım çok poğoca börek çekerdı.

Yani , aslında anlatmaya çalıştım ama anlatamadım. Anne dediğimiz varlık on kaplan gücünde olmalı. Bebeğin yaptığı kakayı içinde tehlikeli bir şey var mı diye parmağınızla tek tek incelerken de kv yi çağırır artık kokuyor diye. Fakir hamileliği bizim ki gibi oluyor, zengin hamilesiysen annen yemeği yapıyor, temizliği kocan yapıyor, sende yumurtanın üstünde oturuyorsun kuluçka da . pardon biz yumurtlamıyorduk değil mi 😬
Var benim çevremde hizmet bekleyerek doğuran doğurunxada yardım bekliyor. Sonrada o gelmedi bu bakmadı muhabbetleri dönüyor. On kaplan gücünde olamasakta insan başının çaresine bakabilmeli. Hastalık olur bişey olur ona tamam bisey denmez.

2.trimester balayı diyorlar gerçekten öyle hormonlariniz yatisir kendinize gelirsnz evinize dönün minnet etmeyin kimseye

Hamilesiniz diye herkesin etrafınızda pervane olmasını istiyorsunuz. Unutmayın bebeği siz istediniz de yaptınız. Poaca istediyse canınız gider alırsınız hem yürüyüş yapmış olursunuz iyi gelir. Sarma istediyse canın kendine kadar sarıp pişirebilirsiniz. Size ev işleri yemek yapmak zor gelmiş ki ailenizin yanına gitmişsiniz.

Var benim çevremde hizmet bekleyerek doğuran doğurunxada yardım bekliyor. Sonrada o gelmedi bu bakmadı muhabbetleri dönüyor. On kaplan gücünde olamasakta insan başının çaresine bakabilmeli. Hastalık olur bişey olur ona tamam bisey denmez.
Bana göre insan anne olmayı göze almışsa iş bitmiştir, yeryüzünde tek başına kalsa bile kendi ayaklarının üstünde durabilir. Annelik çok çok güzel bir şey. Anne değilim İnşallah bir gün olurum hayatta en çok istediğim şey çünkü :)
Konu sahibine gelirsek biraz abartmıssınız. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

riskli bir gebelik geçirseniz annenizde kalmanızı anlarım da.. buzdolabı açınca burnuma kötü kokular geliyor istifra ediyorum diyip annenizde kalmanız artık abartmanın dik alası geldi bana. Komik olmayın bu kadar yaaa. Ağırlaşınca yada Doğurunca ne olacak çok merak ediyorum.

Aynı durumda olanlar var mı bilmiyorum veya hamileyim diye ben abartıyorum...

3 aylık 13+2 haftalık hamileyim ve ara ara annemlerde kalıyorum kendi evimde bir şey yapamıyorum bundan ötürü daha kötü oluyorum bir şey yiyemiyorum annemlerde yapılıyor diye onlarda kalıyorum... bazen konuşuyoruz işte soruyor senin canın nasıl bir şey çekmiyor hiç mi çekmiyor yapabileceğimiz varsa söyle falan filan diye bende hayır öyle çok çekmiyor diyorum aslında yeri geldiğinde çekiyor.. beşamel soslu sebzeli fırın yemeği sarma vs vs çekiyor bazen söylüyorum canımda şunda çekti diye hiç umursanmıyor az öncede mutfağa geçtim sarma yapıcaktım annemde mutfaktaydı sarma yapalıö yeriz diyorum ben elimi yaktım diyor ablanın dersi var diyor bende tek sararım dedim bu sefer de ocakta salça yapıyorum bir yerini yakarsın dedi bende bir şey demeden mutfaktan çıktım... dün eşim annemlerdeydi ben zaten annemlerdeyim bir tane çorbadan bahsediyorlar etli bir çorba🤮 çocuğa kızıyor tamam anlatma karının canı çekicek diye sanki kendisi çok umursuyormuş gibi... dün mesela poğaça çekti akşam üstüydü kardeşimi gönderelim alsın dedim bu saatte poğaçamı kılır diyor umursamıyor yani bende hiçbir şey demiyorum biraz daha düzeldikten sonra kendim yaparım...
Mide bulantısı zordur mutfağa giremezsiniz evet.. Ama anneniz size soruyormuş ki zaten ne çekiyor canın diye.. Orasını anlayamadım sonra siz isteyince yapmıyor 🤔 e madem öyle gidin kendi evinize yine girmeyin mutfağa eşiniz çalışsa bile size bakabilir.. Yeri gelir o yapar yeri gelir annenize gidersiniz bazen de kayınvalideye gidersiniz arada da dışardan kaçamak yaparsınız.. Sarma yapmaya yeltenecek kadar iyisiniz demek ki bence gidin kendi evinize tabi umursanmadığınızı düşünüp kırılıyor ve rahatsız oluyorsanız...

Asıl sizin bu görüşünüz çok saçma iki üç şey aşermek (aşermek denmez) canım çekti diye bu kadar abartman hem absürt hemde komik iştahlı olsam vitamin eksiklerim olmaz zayıfta olmam aksine fazla yemeklerle aram yok o fırın yemeğiyle sarma en zayıf noktam hepsi bu. Ben annem yapmıyor diyede kaprislere girmiyor annemede nazlanmıyorum sadece bazen soruyor bende söylüyorum yapmıyor ki yapmak zorunda değil ama hormon değişikliğinden insan güceniyor ya hiç sorma yada soruluyorsa yapmaya çalış. Ben annemde kalıyorum diye her şeyleri onlara yüklemiyorum özel değişik soslu makarnalar yaparım ve hepsi aşırı sever iyi olduğumda onlara geçen gün onuda yaptım, ki sarmayıda ben kendim yapacaktım sadece tamam malzemeler orda sen yap yardım edebilen gelir demesini beklerken ocakta şunu bunu yapıyorum demesi gücendirdi her şeyi zorakiye çekmeyin komik oluyorsunuz fazla abartılarınızla
Emredersin Komutanim

3 aylık 13+2 haftalık hamileyim ve ara ara annemlerde kalıyorum kendi evimde bir şey yapamıyorum bundan ötürü daha kötü oluyorum bir şey yiyemiyorum annemlerde yapılıyor diye onlarda kalıyorum... bazen konuşuyoruz işte soruyor senin canın nasıl bir şey çekmiyor hiç mi çekmiyor yapabileceğimiz varsa söyle falan filan diye bende hayır öyle çok çekmiyor diyorum aslında yeri geldiğinde çekiyor.. beşamel soslu sebzeli fırın yemeği sarma vs vs çekiyor bazen söylüyorum canımda şunda çekti diye hiç umursanmıyor az öncede mutfağa geçtim sarma yapıcaktım annemde mutfaktaydı sarma yapalıö yeriz diyorum ben elimi yaktım diyor ablanın dersi var diyor bende tek sararım dedim bu sefer de ocakta salça yapıyorum bir yerini yakarsın dedi bende bir şey demeden mutfaktan çıktım... dün eşim annemlerdeydi ben zaten annemlerdeyim bir tane çorbadan bahsediyorlar etli bir çorba🤮 çocuğa kızıyor tamam anlatma karının canı çekicek diye sanki kendisi çok umursuyormuş gibi... dün mesela poğaça çekti akşam üstüydü kardeşimi gönderelim alsın dedim bu saatte poğaçamı kılır diyor umursamıyor yani bende hiçbir şey demiyorum biraz daha düzeldikten sonra kendim yaparım...
Hamilesiniz hasta değil. Ne bu naz yahu? İstemem yan cebime koy. Hem soruyorlar hayır diyorsunuz hem de müneccim olmalarını bekleyip canımın çektiğini anlayıp yapsınlar diyorsunuz. Şimdi ben öyle demek istemiyorum demeyin alt metnin bağırmasından anlaşılıyor zaten

Asıl sizin bu görüşünüz çok saçma iki üç şey aşermek (aşermek denmez) canım çekti diye bu kadar abartman hem absürt hemde komik iştahlı olsam vitamin eksiklerim olmaz zayıfta olmam aksine fazla yemeklerle aram yok o fırın yemeğiyle sarma en zayıf noktam hepsi bu. Ben annem yapmıyor diyede kaprislere girmiyor annemede nazlanmıyorum sadece bazen soruyor bende söylüyorum yapmıyor ki yapmak zorunda değil ama hormon değişikliğinden insan güceniyor ya hiç sorma yada soruluyorsa yapmaya çalış. Ben annemde kalıyorum diye her şeyleri onlara yüklemiyorum özel değişik soslu makarnalar yaparım ve hepsi aşırı sever iyi olduğumda onlara geçen gün onuda yaptım, ki sarmayıda ben kendim yapacaktım sadece tamam malzemeler orda sen yap yardım edebilen gelir demesini beklerken ocakta şunu bunu yapıyorum demesi gücendirdi her şeyi zorakiye çekmeyin komik oluyorsunuz fazla abartılarınızla

Ben size hak verdim. Yapmayacaksa ümitlendirmesin anneniz de bir zahmet . Ama yine de annedir kırılmayın gücenmeyin . Kendinize az da olsa yetebiliyorsanız kendi evinize geçin. Kafanız rahat olur.

Ben size hak verdim. Yapmayacaksa ümitlendirmesin anneniz de bir zahmet . Ama yine de annedir kırılmayın gücenmeyin . Kendinize az da olsa yetebiliyorsanız kendi evinize geçin. Kafanız rahat olur.
Aynen öyle o an bi böyle alınganlık geldi şu an evimdeyim, evime geçtim o an ki alınganlığım yüzünden nerdeyse ağlıcam hemen özledim... bazen ben çok alınganlaşıyorum yeri geliyor yapıyor bayramda kendine ayrı bana ayrı sarma yapmıştı yaptığı zamanlarıda var tabii ama işte o an ki alınganlıkla insan eskileri ne yazık ki unutuyor :( Allah ailelerimizi anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin

dert mi bu?
hamilesiniz tamam butun kk ya bildirdiniz.
aseriyorsunuz demek ki.. bebek degiliz. aseririz ve aserdigimiz seyi elbet birgün yeriz.

kisaca sorun yok ortada. hamilesiniz tamam. ögrendik.

Aynı sizin gibi her şeyi aşeriyorum ve yapılmıyor. Kızıyorlar "tut şu boğazını" diye. Yalnız ben hamile bile değilim sanırım karnımda fil var. Dün gece saat 3'te canım soğan halkası çekti mesela. Bugün de lahmacun kokusuyla uyandım. Mide fesadı geçirmeme ramak kaldı. :KK53:

Ben sizi hakli gordum ama bosverin geciyor gidiyor, benim de hamileligmde canim cok sarma istemisti kendim yapamiyordum cok yogun calisiyordum zamanim kalmiyordu ve yoruluyordum ama kimseye birsey demedim birgun eltimn caya cagirdi gittim sarma vardi asiri mutlu oldum ama servis tabaklarinda 3 4 tane vardi bitince cekinerek biraz da hamileyim biliyorlar ya verirler diye umut ederek sey varsa az daha sarma alabilir miyim dedim ama eltim az kaldi dedi vermedi baska misafir de gelmeyecekti ama inanin o sarma oyle icimde kaldi ki ..sonra is yerinde gece nobette hasta bir teyze vardi konusurken hamile oldugumu ogre di ve direk dedi ki kizim dolapta sarmam var canin ceker sana vereyim o kadart mutlu oldum ki anlatamam 😊

Aynen öyle o an bi böyle alınganlık geldi şu an evimdeyim, evime geçtim o an ki alınganlığım yüzünden nerdeyse ağlıcam hemen özledim... bazen ben çok alınganlaşıyorum yeri geliyor yapıyor bayramda kendine ayrı bana ayrı sarma yapmıştı yaptığı zamanlarıda var tabii ama işte o an ki alınganlıkla insan eskileri ne yazık ki unutuyor :( Allah ailelerimizi anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin

Amin inşallah .
Boşverin üzmeyin canınızı. Hepsi geçiyor. İnsaniz işte bir anımız diğerini tutmuyor. Malesef alınganlık başa bela. Ve bu bi karakter meselesi . Törpülemek lazım(ben de öyleyim ).

Ve bir de herkesin hamileliği bir değil işte kimisi çok kolay bir gebelik geçirir herşeyi yapar eder ama kimisi işin hamilelik çok ağır geçer. Benim iki hamileliğim de çok zor geçti. İlkinde 4 ay bulantı çektim bir lokma yesem çıkardım, doğuma gidene kadar tansiyonum hep düşüktü şükür ki doğumda bi sorun yaşamadım.

İkincisinde bulantı yoktu ama bu sefer de çok halsizlik yaşadım. Doktor bile değerlerime baktıktan sonra iyi düşüp bayılmıyorsun demişti. Yemek yapacak kimsem de yok kendimi geçtim yemeyim desem küçük başka bi çocuğum var yemek yapmam lazım. Yaptığım yemeklerin ne tadı oluyor ne tuzu. Ve ne hikmetse ikinci hamileliğim boyunca bir gün bile lezzetli yemek yapamadım. Sürünerek yaptığımdan olsa gerek.

Lafı çok uzattım farkındayım ama herkes sorunsuz gebelik geçirmiyor. Yavaş yavaş ta olsa kendi işinizi kendiniz yapmak zorundasınız. Bebek doğunca çok zorlanırsınız sürekli birilerinden bişey beklerseniz. Çünkü herkesin bir hayatı ve sorumlulukları var. İnşallah sağ salim alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Canin cekipde yemedinmi birsey olmaz canim.Ben hamileyken gebelik şekeri cikmisti.Bildiğin aç yaşadim birsey olmadi.

Evinde git canın ne istiyorsa pişir ye.

Evim evim güzel evim diye boşuna demiyorlar. Ben evimde kaldım gitmedim bakmak isteyen yardım etmek isteyen birşey yapıp getirmek isteyen getirsin dedim😂annem Gelmek istedi doğuma yakın ihtiyacım olur dedim.Son iki ay diye yardıma çağırdım,elimi sürmüyorum çünkü ev kalabalık değil bana odaklanıyor.sizde öyle yapsanız evinize geçin,annenizi kalmaya çağırın,Kadın ev işi ,kışlık hazırlıklar,kendi evi hangisiyle uğraşsın.eğer gelmezse demekki yardımcı olmak istemiyor,başınızın çaresine bakmaktan başka çare yok.hem kimseye yük olmamış olursunuz.

Bir kaç hafta sonra mide bulantilariniz halsizlikleriniz gecer evinize geçtiğinizde kendiniz yaparsınız kendinize ne demisler elin varsa kendi başını kendin kaşı 😀😀😀

Back
X