İçimi dökmek istiyorum..

O an bişi demedim diyemedim.
Biz geliriz haftasonu dedi gelmeyin diyemedim buyrun gelinde demedim
duymamazlıktan geldim eşime söyledim eşim dışarı çıkcaz falan dicek ararsa.
Evde ben eşime güzel masa mumlar falan böyle şık bi masa hazırlamak istiyorum
O gün kaçıcaz sanırım.

Senin bilecegin is ama iyice düsman edeceksin esinin ailesini kendine...

Eşimde Allahtan benim tarafımda..
O da başbaşa kalmak istiyor.
Zaten çalışcak o gün 8 gibi gelcek. ama ertesi gün izinli akşam ben gidicem diye izinli olacak.
Ben o gelene kadar napıcam evde annesiyle babasıyla.Ertesi günde akşam gidecekler ben eşimi göremicem zaten 1 hafta.
Eskiden bekarken annesi babası git oğlum evde durma arkadaşlarınla ol derlermiş.
Evlenince mi birlikte olasıları geldi anlamıyorum.
Ya mesela gece 11 12 gibi arıyor oğluna sömestrda nereye gideyim babanla tatile diye saat 11 de gece.
Benim ailem onları 3 4 gün aramazsam anca o zaman arar gündüz akşam 8 den sonra aramazlar çekinirler.

Bi kere doktora gideceğiz doktor size yakın diye bizde kaldılar.
Ben yemek yaptım güzelce.
Çay yaptım arkasından çayımı beğenmedi babası.
Ertesi gün uyandım kayınvalidem bütün gece uyumadı baban yemekler dokundu ağır geldi yemekler dedi.
Çok bozuldum ya ağlayacaktım resmen varya:((
Tabi birde doktora falan gidilmedi doktor işi yalan oldu

afedersin ama zıkkım yesin o zaman insan gerçekten rahatsız olsa bile söylemez bunu nezaket icabı. onu da geçtim madem rahatsız olacağını biliyorsun az ve ölçülü ye o zaman. hem homdini gırtlak ye hem de ay ben rahatsız oldum çok görgüsüzlermiş gerçekten çok ayıpladım onları.

Umarım dilediğiniz gibi geçer geceniz... En azından eşin 'ayıp olur' dememiş
sana benim eşim gibi...

Ben dua ederim sizin için... Ama eğer başbaşa olursanız bir içeçek de
benim için iç lütfen...

Belki yapısı öyledir
Bazı insanlar çok merak eder birinin evi ya da temizliği nasıldır diye, hele bu kayınvalidenmiş ve siz yeni evlisiniz merak etmiş demek ki

Ama diğer konuya gelirsem
Bence sende eşin gibi ol
Nasıl ondan çekiniyor sana söylüyorsa , senden fazla yüz bulduğunu gözterir bu
Senden de çekinsin, azıcık çek kendini

bir daha yatakodana girmesine izin verme yaa o ne öyle hatta söyle kv ne geçen gün odama girdiğinizde çamaşırlarım ortadaydı çok utandım de.

B]
İçimi dökmek isitoyurm.
Kızlar benim eşim iş değişikliği yaptı.Diğer işi artık son demlerini yaşıyordu çoğu zaman evdeydi.
Mecburi kapanacaktı diğer işyeri.
Yeni iş yeri çok ağır sabah 7 30 da çıkıyor akşam bazen 8.30 de bazen 9 da çıkıyor.
Ama maaşı pek bu saati haketmiyor.
Ben tabi evlilik boyunca sabah 8 akşam 3-4 gibi görmeye alışmıştım.
Bu saatler ağır geldi haliyle çok özlüyorum. oda çok özlüyor ama belli etmek istemiyor.
Birde tek arkadaşım o yani. Onsuz çok sıkılıyorum.
Artık yılbaşı akşamı bişeyler yaparız diye plan kuruyoruz zaten sonra ailemin yanına gitmem lazım 1 hafta orda kalıcam.
Hem işlerim var halletmem gereken hem de yakın bi kuzenim doğum yaptı.

Neyse dün kayınvalidem geldi beni kulak için hastaneye götürcekti.
Sağolsun biraz bişiler almış hemen buzdolabına koyulacakları koydum.
Ben hazırlanayalım kuru şeyleri gelince yerleştireyim dedim geç kalmayalım.
Ben hazırlanmaya başladım arkadan poşet sesleri başladı mutfakta eşyaları yerleştiriyor.
Tamam yerleştirsin ama çok dikkatli bakıyor yani hani süzer etrafı o yüzden rahatsız oluyorum.
Kayınvalidem iyidir çok severim ama eve gelince bakışları rahatsız ediyor.
Dün işte ben makyaj yaparken kayınvalidem sormadan etmeyen yatak odama geldi.
Etrafı kesiyor gözleriyle, kulağımdan rahatsız olduğum için süpürge vs yapamıyorum eşime yaptırıyorum tozdan hapşırınca korkuyorum zarar veririm diye kulağıma.

Kayınvalidem ise bombayı patlattı dün. Bize sormadan planlar yapılıyor.
Baban(kayınpederim) yılbaşında bizimkilere gider miyiz dedi tabi gideriz beraber kutlarız dedim bende dedi ben şok.
Geliriz akşam birlikte geçiririz dedi. Bunu 3-4 kere tekrarladı.
Biz daha yeni evliyiz 3 ay olmuş ya ki eşim artık yoğun çalışıyor insan sorar müsait misiniz diye gelelim demedi.
Ki biz bi ay öncesinden planlar kuruyorduk. Ertesi gün akşam gideceğim zaten memleketime.
O geceyi birlikte başbaşa geçirmek istiyoruz.
Neyse bu konuyu hiçbişey demeden geçiştirdim.
Dün gece eşim erken çıktı eve geldi nasıl mutluyuz erken çıktı diye.
Eve geldi yemek yedik kayınvalidem aradı emanetimiz vardı onu verip gidecekti.
Ama kayınvalidem geldi oturdu bi güzel 2 saati birlikte geçirdik.
Eşim anne geç oldu git diyor. Kadın kocasını arıyor geç gelicem biraz diyor.
Uykum var nasıl gidicem onca yolu (arabası var) çok yorgunum falan.Kal desek kalıcak yol yapıyor.
Kayınvalidem eşime bişey söyleyemiyor korkuyor ondan bana söylüyor ona söyle diyor:((
Nasıl sinir oldum. Biz dakikaları birlikte geçirelim diye uğraşırken.
Belki abartıyorum bilmiyorum ama dökmek istedim içimi..
Çok sorun değil ama anlayışsızlıklar bazen canımı sıkıyor..

[/B]

Kayınvalidenizin anlayışsızlıkları konusunda haklısınız fakat ben şuna takıldım; eğer sizi rahatsız edecek birşey söylediyse sıcağı sıcağına tepkinizi koyun. Yılbaşında size geleceğiz deyince; anne yanlış anlama lütfen beni ama biz yılbaşında programyaptık, Xlere söz verdik keşke daha önce söyleseydin diyecektiniz.

Olay olup bittikten sonra kendini yemenin mantığı yok.

Bence sen bişey söyleme,eşine tatlı bir dille izah et..bu ne anlayışsızlıklar ya daha yeni evlisiniz zaten az vakit geciriyormussunuz bide yılbaşı gecesi gelecekler..eşine kırmadan de ki, aşkım yılbaşı gecesi seninle başbaşa kalmak istiyorum annen zaten devamlı geliyor bari o gece tek olalim..rahat giyinmek, belki sana sürpriz bişeyler yapmak istiyorum ama büyüklerin yanında olmazki,daha yeni evliyiz bu ilk yeniyilimiz lütfen aşkım annenin kırmadan bir care bul başbaşa olalım falan de,,,tabi annesini istemiyoruz gibide yapma..kib hayırlı seneler şimdiden böyle şeyler için canını sıkma evliliğini tadını çıkarın tatlim

ay cnm benim yerden goge haklisin. bu kaynana cekilecek dert degilmis. evine geldilermi yatak odanin kapisini kapat hatta kitle hickimse kimsenin yatak odasina dalamaz efendim dingonun ahirimi orasi. kv den anlattigin kadariyla seni kiskaniyor oglunu elinden aldin ya.evlenince kiymetli oluyor zaten bu erkekler. paylasilmiyor ama sen politik ol. kibarca canimli cicimli bir sekilde bizim baska planimiz var deyiver. sakin yuz verme alttan alma bak sen sinir kirizi gecirirsinde o nun umrunda olmaz. hadi kv den cirkef kayinpederin cayi begenmemis terbiyesiz adam. vallahi bunlar kari koca cirkef. kocana onlari sikayet etme sen tavrini koy bak gor birdaha yapabiliyomu huzurunu kimseye bozdurma cnm b
benim benden sana abla tavsiyesi. 5 yila yakin evliyim. siz daha yeni evlisiniz bide kalmaya geliyorlar. arkadasin dedigi gibi zikkim icsinler. bunlar sana kol man

kol kanat gercegine seni ezmeyi kendilerine is ed
inm isler. sakin yuz verme. ayip yapan onlar haddini bildirmrzsen hadlerini bilmezler. kimseyi evine karistirma sende imali imali konusarak kv ni sinir et. ne hakki var gelini ezmeye ya. esinlede sakin bu konularda tartisma cunku sonucta ailesi. evliliginize ucuncu sahislari sokmayin... iki kisilik bir hayatiniz olsun. kv denize saygida kusur
etmeyin onlarida atmayin tabiki ysnlis anlasilmasin sadece evliligini iki kisilik yasa. gencsin bosver gil gev
c herseye kocanla iyimisin oh dusman catlatin vallahi sevgiler...

canım eşinle dışarı çıkacağınızı yılbaşını güzel bi yemek eşliğinde dışarda başbaşa geçireceğinizi söyleseniz takılmazlar heralde peşinize okadarda anlayışsız değillerdir...eşinle konul sonuçta ilk yılbaşınız başbaşa girin tabikide...

B]
İçimi dökmek isitoyurm.
Kızlar benim eşim iş değişikliği yaptı.Diğer işi artık son demlerini yaşıyordu çoğu zaman evdeydi.
Mecburi kapanacaktı diğer işyeri.
Yeni iş yeri çok ağır sabah 7 30 da çıkıyor akşam bazen 8.30 de bazen 9 da çıkıyor.
Ama maaşı pek bu saati haketmiyor.
Ben tabi evlilik boyunca sabah 8 akşam 3-4 gibi görmeye alışmıştım.
Bu saatler ağır geldi haliyle çok özlüyorum. oda çok özlüyor ama belli etmek istemiyor.
Birde tek arkadaşım o yani. Onsuz çok sıkılıyorum.
Artık yılbaşı akşamı bişeyler yaparız diye plan kuruyoruz zaten sonra ailemin yanına gitmem lazım 1 hafta orda kalıcam.
Hem işlerim var halletmem gereken hem de yakın bi kuzenim doğum yaptı.

Neyse dün kayınvalidem geldi beni kulak için hastaneye götürcekti.
Sağolsun biraz bişiler almış hemen buzdolabına koyulacakları koydum.
Ben hazırlanayalım kuru şeyleri gelince yerleştireyim dedim geç kalmayalım.
Ben hazırlanmaya başladım arkadan poşet sesleri başladı mutfakta eşyaları yerleştiriyor.
Tamam yerleştirsin ama çok dikkatli bakıyor yani hani süzer etrafı o yüzden rahatsız oluyorum.
Kayınvalidem iyidir çok severim ama eve gelince bakışları rahatsız ediyor.
Dün işte ben makyaj yaparken kayınvalidem sormadan etmeyen yatak odama geldi.
Etrafı kesiyor gözleriyle, kulağımdan rahatsız olduğum için süpürge vs yapamıyorum eşime yaptırıyorum tozdan hapşırınca korkuyorum zarar veririm diye kulağıma.

Kayınvalidem ise bombayı patlattı dün. Bize sormadan planlar yapılıyor.
Baban(kayınpederim) yılbaşında bizimkilere gider miyiz dedi tabi gideriz beraber kutlarız dedim bende dedi ben şok.
Geliriz akşam birlikte geçiririz dedi. Bunu 3-4 kere tekrarladı.
Biz daha yeni evliyiz 3 ay olmuş ya ki eşim artık yoğun çalışıyor insan sorar müsait misiniz diye gelelim demedi.
Ki biz bi ay öncesinden planlar kuruyorduk. Ertesi gün akşam gideceğim zaten memleketime.
O geceyi birlikte başbaşa geçirmek istiyoruz.
Neyse bu konuyu hiçbişey demeden geçiştirdim.
Dün gece eşim erken çıktı eve geldi nasıl mutluyuz erken çıktı diye.
Eve geldi yemek yedik kayınvalidem aradı emanetimiz vardı onu verip gidecekti.
Ama kayınvalidem geldi oturdu bi güzel 2 saati birlikte geçirdik.
Eşim anne geç oldu git diyor. Kadın kocasını arıyor geç gelicem biraz diyor.
Uykum var nasıl gidicem onca yolu (arabası var) çok yorgunum falan.Kal desek kalıcak yol yapıyor.
Kayınvalidem eşime bişey söyleyemiyor korkuyor ondan bana söylüyor ona söyle diyor:((
Nasıl sinir oldum. Biz dakikaları birlikte geçirelim diye uğraşırken.
Belki abartıyorum bilmiyorum ama dökmek istedim içimi..
Çok sorun değil ama anlayışsızlıklar bazen canımı sıkıyor..

[/B]

çok haklısın canım hatta sinir küpü olur insan :( başbaşa kalcaksnz ondadaa kv geliyor... ya orası oğlunun evi evet ama ayrı bi yuva sorarak düşünrek glp gitmesi lazm... tabi yapabilcek bişe yok olmuş bitmiş ama bunu kv tatlı bi dille knşman lazm yoksa sonu gelmz daha çok sinir olursun

çok takma canım boşver eşin halletsinh bence sen söylersen kötü olursun düşünceli olamıyo sanrımı biraz kayınvaliden. maalesef çok yogun çalışırken eşler birbirlerini görmekete zorlanıyor bizim için geçerli bu durum yapacak bişe yok maalesef geçinmek için hepimiz katlanıyoruz bunlara. ama şuna katılıyorum kayınvalidenin eşyaları yerleştirmesi hoş değil iyilk amaçlı yapsada hoş değil bende hiç hoşlanmam evimde bişeyerin karışılmasına neyse boşver dediğm fib çok takma sen çokta yüz verme kimseye...

onlar da çocuklarını özlüyorlardır belki

Ya özlesinler tamamda illa yılbaşında mı görmek zorundalar:S
Eşime ben memleketteyken git bi gece de orda kal dedim.
Benim ailem uzakta ayda yılda bi gidiyorum onlarda özlüyorlardır.
Ama yeni evliyiz diye ne arayıp sorarlar acil bişey olmadıkça ne de illa gelicez derler.
Ayrıca madem çok özlüyor kp biz onların evinin yakınındayken evde misin uğrayacağız dediğimizde arkadaşlarlayım eve geçemem demesini biliyor:S

Back
X