İçimi rahatlatır mısınız?

Hoca mehiri kabul eder etmez erkek çıkarıp veriyor mu? Ölen adam zaten nasıl versin. Ben de diyorum ki karaktersiz adama mehir falan ödetemezsin. O yüzden çok da bi bağlayıcı tarafı yok miktarın.
Evet karaktersiz olan mehir falan ödemez, ki zaten karaktersiz ile en baştan evlilik olmamalı. Fakat her evlenende karaktersiz değil. Dediğim gibi kazası belası var, artı anlaşamaz ayrılırlar vs vs dünya hayatında ihtimaller bitmez. Bu yüzden mehir istismar edilmediği sürece kadın için çok güzel bişeydir, bir güvencedir. Anlatabiliyor muyum? Mehirini ödeyen karakterli iyi insanlar zaten arılmaz diye bişey yok.

Arkadaşlar burda anonimiz diye herkese her şeyi söyleme hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz.
Ben buraya sizden karakterimi asağılayın diye konu açmıyorum.
Paragözsün
Evliliğin maddiyat üzerine
Seni başkasıyla yapalım aile kurtulsun
Sen evlenme çocuk da yapma
Bunlar nasil yorumlar?
Evimi beğenmemişim diye topa tutuldum. Kendi nişanlim bana bu teklifle geldi istersen annemlerin evinde oturalim dedi ama ben istemedim duzenleri bozulmasin diye. Ve teklif onlardan gelmedi diye.
Burda her şeyi bilmeden bu kadar acimasizca yorum yapiyosunuz.
Eşim olucak kişiye daha çok takcağim bir şey olsun onun yerine dedim diye de ayri bir topa tutuldum.
Çok şükür ailesiyle de nişanlımla da aram çok çok iyi.
Ustelik konumda dini konulara da girilmiş mehir vs. Mune Mune abla yorumlara bir bakar mısın? Konumunda kapatılmasını istiyorum. Hakaret yemek için açmadım konuyu. Fikir almak için açtım.daha da açmam zaten.

Nişanlımla paylasmadiğim hiçbir şeyi buraya açmıyorum emin olun.
Kendi tavrim ne kadar doğru yanlış diye size fikir sormak için açiyorum.
Nedir bu içinizdeki nefret anlamak zor

insanların "aaa canımmm tabi ki sen haklısınnnnn" demesini beklediniz herhalde olmayınca da böyle sinirlendiniz.

Tüm yorumları okumadım.. Anladığım kadarıyla nişanlınızın ailesinin durumu iyi diye beklenti oluşmuş.. 5 i bir yerde yerine bilezik olsa daha iyi olurdu diyorsunuz..Bunu nişanlınıza söylüyorsunuz o da kırılıyor.. Haklı... Kendinizi bir bilezik için niye aşalara çekiyorsunuz.. İnanın eşimin ailesi ban vr aileme sordu ne istersiniz diye.. Ben ve ailemin dediği cümle " Siz durumunuza göre neyi uygun görürseniz onu yapın." Evlenirken özellikle kız tarafının şu kadar altın şu kadar bilezik isteriz demesinin bana göre başlık parası istemekten hiçbir farkı yok.

Maasallah eşinize ve size hep böyle mutlu olun. İşte bu tür mevzulara para altın karışıyor evlilikler balık gibi baştan kokuyor. Konu sahibi o kadar memnuniyetsiz ki ileride bu maddi konularda yüzünden çok konu açacak eminim.
Çok teşekkür ederim Allah herkesin yuvasından mutuluğu eksik etmesin. Konu sahibi belki kötü niyetli değildir ama çok aşırı beklentiye girdi. Beklentiler hep üzer insanı

Arkadaşlar burda anonimiz diye herkese her şeyi söyleme hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz.
Paragözsün
Bunlar nasil yorumlar?
Evimi beğenmemişim diye topa tutuldum. Kendi nişanlim bana bu teklifle geldi istersen annemlerin evinde oturalim dedi ama ben istemedim duzenleri bozulmasin diye. Ve teklif onlardan gelmedi diye.
Eşim olucak kişiye daha çok takcağim bir şey olsun onun yerine dedim diye de ayri bir topa tutuldum.
Ustelik konumda dini konulara da girilmiş mehir vs. Mune Mune abla yorumlara bir bakar mısın? Konumunda kapatılmasını istiyorum. Hakaret yemek için açmadım konuyu. Fikir almak için açtım.daha da açmam zaten.
Hiç kıvırmayın hiç. Daha çok takacağım bir şey falan değil mevzu, kendi ağzınızla "2 bilezik bana az geldi" dediniz.
Ev teklifini de hala onlardan bekliyorsunuz. Saçmalığın nirvanası. İnsanlar yıllarca çalışmış ev almışlar kendilerine, size verecek değiller onu da. Evi beğenmediyseniz kendinize yeni ev alınız. Onların gönlünden kopanı az bulduysanız, kendinize alınız. Az bulmak ne demek ayrıca ya? Sanki İngiltere prensiyle evleniyor

Paragözsün
Bunlar nasil yorumlar?

Back
X