İçimizdeki şüphe

ankamaras11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
48
29
3
31
Öncelikle mrb herkese
Konu yeğenim üç yaşında konuşmama sorunu var biz bunu hiç dert etmedi kız yeğenim abimde 5 yaşında konuşmuş çünkü diye
Ama bazı takıntılı davranışları var parmak haraketleri kendi etrafında dönme parmak ucu yürüme gibi
Onun dışında ismini biliyo ismine döner göz teması var hayali oyun oynuyo dün Bn hasta oldum o doktor sonra o hasta oldu yalandan öksürüyo falan
Bebeğine mama yediriyor uyutuyor falan
Taklit yeteneği çok güçlü
Arkadaşlarıyla oynar genelde
Söyleneni anlıyo
Kaba ve ince motor gelişimi yaşıyla uyumlu
Yene içme bunları tek başına yapıyo
25 haziranda randevumuz var bi doktor arkadasım konuşamadığı için kendini rahatlatmak için yapıyo olabilir ama uzmana götürün dedi
Dönmesi saatlerce değil en fazla bi dakika
Yorum yapan herkese teşekkürler
Bu arada aşırı tek ve tablete maruz kaldı bence uyaran eksikliği ama annesi otiMden korkuyo
Telefondan yazıyorum yazım hataları içim özür dilerim

Bence doktor randevunuzu bekleyin ve içinizi o zamana kadar ferah tutmaya çalışın. İsmine tepki vermesi, göz teması ve sembolik oyun oynaması , taklit etmesi çok güzel. Ancak bahsettiğiniz diğer davranışlar otizm şüphesi yaratmış sizde anladığım kadarıyla. Otizmli çocukların çoğu taklit edemez, sembolik oyun oynayamaz, ismine tepki vermez, göz teması kurmaz. Çok fazla ekrana maruz kalmak çocukta otistik bazı davranışlar görülmesine neden olabiliyor. Hep ekran karşısındaysa ve sözel uyaranlar çok az veriliyorsa konuşmama durumu da buna bağlı olabilir. Ekran süresini kesinlikle kısıtlamalısınız

Benım oglumda aynıydı arasında 2 3 ay olan kuzenlerımın cocuklarından cok gerıde kalıyordu bende korkmaya baslamıstım suan 5 ay gectı sadece 5 ayda okadar cok degıstıkı konusmadıgı hıcbırsey yok hatta masal bıle anlatıyor ve cok akıllı duzelır merak etmwyın. Bu arada yegenımde 6 yasında konusmaya basladı

Öncelikle mrb herkese
Konu yeğenim üç yaşında konuşmama sorunu var biz bunu hiç dert etmedi kız yeğenim abimde 5 yaşında konuşmuş çünkü diye
Ama bazı takıntılı davranışları var parmak haraketleri kendi etrafında dönme parmak ucu yürüme gibi
Onun dışında ismini biliyo ismine döner göz teması var hayali oyun oynuyo dün Bn hasta oldum o doktor sonra o hasta oldu yalandan öksürüyo falan
Bebeğine mama yediriyor uyutuyor falan
Taklit yeteneği çok güçlü
Arkadaşlarıyla oynar genelde
Söyleneni anlıyo
Kaba ve ince motor gelişimi yaşıyla uyumlu
Yene içme bunları tek başına yapıyo
25 haziranda randevumuz var bi doktor arkadasım konuşamadığı için kendini rahatlatmak için yapıyo olabilir ama uzmana götürün dedi
Dönmesi saatlerce değil en fazla bi dakika
Yorum yapan herkese teşekkürler
Bu arada aşırı tek ve tablete maruz kaldı bence uyaran eksikliği ama annesi otiMden korkuyo
Telefondan yazıyorum yazım hataları içim özür dilerim
Uzmanlar , öğretmenler , psikologlar bas bas bağırıyor ,
Çocuklara tablet , telefon vermeyin diye.

Sonra yine uzmana , öğretmene koşuyorsunuz ;
Çocuğum otizm mi diye ?

Benım oglumda aynıydı arasında 2 3 ay olan kuzenlerımın cocuklarından cok gerıde kalıyordu bende korkmaya baslamıstım suan 5 ay gectı sadece 5 ayda okadar cok degıstıkı konusmadıgı hıcbırsey yok hatta masal bıle anlatıyor ve cok akıllı duzelır merak etmwyın. Bu arada yegenımde 6 yasında konusmaya basladı
Takıntılı davranışı var mıydııı

Back
X