İçimizdeki şüphe

Bende size bişey danışayım benim oğlumda 2 yaşına yeni girdi kelimeleri var ama konuşmuyor nedenini biliyorum daha önce kreşe gitti orda söylemişlerdi ben maalesef her anlattığını anlıyorum konuşmaya gerek duymuyor el hareketiyle bile anlatabiliyor. Baya sohbet edebiliyoruz konuşmadan öyle söyleyeyim. Anlamamam lazım biliyorum ama bu sefer üzülüyorum sinirlenince filan. Hem İngilizce hem Türkçe kelimeleri var. Yani şöyle mesela mavi diyip arkasına blue diyor. Top demek yerine ball diyor. Okul servisi diyince hayır diyip scholl bus dedirtiyor. Bana da mommy diyor anne hiç demedi. Taksi,mavi,mor,baba,limon,zeytin,çatal vs böyle şeyleri söylüyor. İletişimi zaten çok ilerde. Çok güzel resim yapabilir özellikle ay,Yıldız,kalp bu üçünü çok güzel çiziyor gören şaşırır yani o mu çizdi diye. Otizm olduğundan şüphelenilcek bi durumu yok Bi sorunu olmadığını biliyorum. Yaşını parmakla gösterebiliyor vs doktoru çok Zeki bi çocuk olduğunu ve üstüne gitmemiz gerektiğini söyledi. Ama konuşmayınca milletin gerizekalı muamelesi yapmasından çok sıkıldım. Özellikle eş ailesinin her aramada geç kaldı konuşması filan demesi sinirimi bozuyor bi gün kalbini kırcam birinin. Ben illaki konuşacak diye çok kafaya takmıyorum gerçekten olabildiğince ilgileniyorum daha üstünü de yapacağım bu süreç geçince. Ama ekstra yapmam gereken bişey var mıdır? Ben anladığım için konuşmuyor çünkü farkındayım. Arada canı isterse cümle kuruyor bu arada. Şimdiye kadar 2 3 kere boşluğuna gelip cümle kurarak cevap verdi. Sonra bırakıyor tekrar
Cocuklarin cizim yetenegi bilissel gelisimini gosteriyor tam anlamiyla iki uc yasinda konusuyorlar cok sıkmayin

parmak hareketleri derken...???
Yazdım ama...ayak parmklarının ğzerinde yürüdü.eltimde bunun norml olduğunu onunda çocklarının bu şekilde davrandığını söylmşti.

Öncelikle mrb herkese
Konu yeğenim üç yaşında konuşmama sorunu var biz bunu hiç dert etmedi kız yeğenim abimde 5 yaşında konuşmuş çünkü diye
Ama bazı takıntılı davranışları var parmak haraketleri kendi etrafında dönme parmak ucu yürüme gibi
Onun dışında ismini biliyo ismine döner göz teması var hayali oyun oynuyo dün Bn hasta oldum o doktor sonra o hasta oldu yalandan öksürüyo falan
Bebeğine mama yediriyor uyutuyor falan
Taklit yeteneği çok güçlü
Arkadaşlarıyla oynar genelde
Söyleneni anlıyo
Kaba ve ince motor gelişimi yaşıyla uyumlu
Yene içme bunları tek başına yapıyo
25 haziranda randevumuz var bi doktor arkadasım konuşamadığı için kendini rahatlatmak için yapıyo olabilir ama uzmana götürün dedi
Dönmesi saatlerce değil en fazla bi dakika
Yorum yapan herkese teşekkürler
Bu arada aşırı tek ve tablete maruz kaldı bence uyaran eksikliği ama annesi otiMden korkuyo
Telefondan yazıyorum yazım hataları içim özür dilerim
Benim kızımda 2 ay sonra 3 yaş olacak. Kendi etrafında dönmeyi çok seviyor. Bence sosyal ilişkilerinde sorun yoksa bu özelliklere bakmanıza gerek yok ama sosyal olarak çok zayıf ise o zaman bunlar da işaret olabilir.
Ben yeteri kadar ilgilenmediğini düşündüm konuşma konusunda.

Aynısını oğlumda yapıyor koşarken kolunu çevirerek koşuyor bazen.. uykuya geçerken sallayarak uyutuyorum malesef kolunu sallıyor yine elini de bazen açıp kapatır doktor hepsi normal demişti.. Hatta başka bir psikologla daha görüştüm üç ay önce memeden ayrıldı oğlum rahatsizligimdan dolayı ağır ilaçlar kullanmam gerekiyor du oyuzden memeden ayırmak zorunda kaldık o olaydan sonra bu hareketler başladı psikologumuz söylemişti bu şekilde kendini rahatlatmaya çalışıyor olabilir diye..
Mrblar bende oglumu sutten kestukten sonra tum otizm belirtilerini yasadik sizde neler vardu gorusebilirmiyiz acaba ozelden

Öncelikle mrb herkese
Konu yeğenim üç yaşında konuşmama sorunu var biz bunu hiç dert etmedi kız yeğenim abimde 5 yaşında konuşmuş çünkü diye
Ama bazı takıntılı davranışları var parmak haraketleri kendi etrafında dönme parmak ucu yürüme gibi
Onun dışında ismini biliyo ismine döner göz teması var hayali oyun oynuyo dün Bn hasta oldum o doktor sonra o hasta oldu yalandan öksürüyo falan
Bebeğine mama yediriyor uyutuyor falan
Taklit yeteneği çok güçlü
Arkadaşlarıyla oynar genelde
Söyleneni anlıyo
Kaba ve ince motor gelişimi yaşıyla uyumlu
Yene içme bunları tek başına yapıyo
25 haziranda randevumuz var bi doktor arkadasım konuşamadığı için kendini rahatlatmak için yapıyo olabilir ama uzmana götürün dedi
Dönmesi saatlerce değil en fazla bi dakika
Yorum yapan herkese teşekkürler
Bu arada aşırı tek ve tablete maruz kaldı bence uyaran eksikliği ama annesi otiMden korkuyo
Telefondan yazıyorum yazım hataları içim özür dilerim
Otizm olduğunu dusunmuyorum TV ve tableti kısıtlayın daha çok birebir konuşmaya çalışın ki karşılık veriyormus zaten doktorda daha çok yardımcı olacaktır

Back
X