İçimizdeki şüphe

Evet çok ilginç ama geri geri yürümesi daha doğrusu yuruyememesi otizm tanısı almasında etkenmis bizzat uzman söyledi
Aynı şekilde mesela 8 aylık bebeğin eliyle bay bay hareketini yapamaması da normal değil demişti

Evet çok ilginç ama geri geri yürümesi daha doğrusu yuruyememesi otizm tanısı almasında etkenmis bizzat uzman söyledi
Aynı şekilde mesela 8 aylık bebeğin eliyle bay bay hareketini yapamaması da normal değil demişti
Valla Türkiye de otistik olmayıp da otistik tanısı alan çok cocuk var bi ksç otistik bulgu rastlanıyo doktorlar tamm bu atipik otizm deyip yapıştırıyor 20 dakika da tanı koyuyorlar çocuğa
Geri geri yürümüyi bilmiyorum ama bay bay tamamen öğretmeyle alakalı bir durum büyük yeğenim 1,5 yaşında öğrendi bay bay yspmayı ne otistik ne başka bi sorunu var

Bence doktor randevunuzu bekleyin ve içinizi o zamana kadar ferah tutmaya çalışın. İsmine tepki vermesi, göz teması ve sembolik oyun oynaması , taklit etmesi çok güzel. Ancak bahsettiğiniz diğer davranışlar otizm şüphesi yaratmış sizde anladığım kadarıyla. Otizmli çocukların çoğu taklit edemez, sembolik oyun oynayamaz, ismine tepki vermez, göz teması kurmaz. Çok fazla ekrana maruz kalmak çocukta otistik bazı davranışlar görülmesine neden olabiliyor. Hep ekran karşısındaysa ve sözel uyaranlar çok az veriliyorsa konuşmama durumu da buna bağlı olabilir. Ekran süresini kesinlikle kısıtlamalısınız
Çocukların kendi kendine konuşup oyun oynaması gayet normal.yiğenim bile oynuyor.kızımda oğlumda arkadaşları olmayınca bu yönteme başvururdu.
Ayak parmkları üzerinde yürümye gelince kızımda yapardı.çom şaşırmıştım.eltim de normal bnm çocuklarda yapmıştı diye konşmuştuk.bn durumda bir anormallik görmedim.geç konuşan çok çock var.

Kusura bakmayın ama burdan biraz sitem etmek istiyorum. Okul öncesi öğretmeniyim ve velilere çocuklarınıza tablet, telefon, televizyon vermeyin demekden inanın dilimde tüy bitti.
Tablet verileceği zamanlar yerine çocuğun elinden tutulup en basitinden bir parka, bir faaliyet kulübüne götürülseydi içinizde bu şüpheler olmazdı.

Kusura bakmayın ama burdan biraz sitem etmek istiyorum. Okul öncesi öğretmeniyim ve velilere çocuklarınıza tablet, telefon, televizyon vermeyin demekden inanın dilimde tüy bitti.
Tablet verileceği zamanlar yerine çocuğun elinden tutulup en basitinden bir parka, bir faaliyet kulübüne götürülseydi içinizde bu şüpheler olmazdı.
Sizce bu çocuk otizm olabilir mi hocam

Çocukların kendi kendine konuşup oyun oynaması gayet normal.yiğenim bile oynuyor.kızımda oğlumda arkadaşları olmayınca bu yönteme başvururdu.
Ayak parmkları üzerinde yürümye gelince kızımda yapardı.çom şaşırmıştım.eltim de normal bnm çocuklarda yapmıştı diye konşmuştuk.bn durumda bir anormallik görmedim.geç konuşan çok çock var.
[/QUOTE
Parmak harekleri var mıydı peki

O kadar çok çocuk var tv tablet mağduru

Doktor randevunuzu beklemek en iyisi ama otizmin en önemli belirtileri(iletişim kurmaması, göz kontağı kurmaması, oyun kurmakda zorlanması, dil gelişi geriliği, tekrarlayan hareketler..gibi) siz de yok gibi. Sadece konuşamadığı için otizm olarak düşünülmemeli, dönme hareketi ise dönemsel olabilir.
Bence daha çok sosyal olarak desteklenmeli.

Ve lütfen ama lütfen çocuğu ekrana maruz bırakmayın. Bulunduğumuz pandemi dönemi sırasında sosyal ortamlara katılmak imkansız ama siz destekleyici olun. Mümkün oldukça açık alan ve doğada oyunlar oynayın, iletişim kurması için destekleyin, dil gelişimi için parmak oyunları, etkileşimli kitap okuma gibi aktiviteleri uygulayabilirsiniz.

Doktorumuz ilk kontrolden beri bize diyor ki,
İki yaşına kadar ekran yasak. Yani az falan değil, hiç maruz kalmaması gerek.
Uzmanlar üç yaşa kadar ekranla tanıştırmayın diyor.
Yazık olmuş çocuğa. İkili iletişimleri güçlü tutun, çocukla iletişimde kalın. Umarım düzelir. Ama üç yaşıncan önce ekrana maruz kalan çocuklarda otizm riski var tabi.

Doktorumuz ilk kontrolden beri bize diyor ki,
İki yaşına kadar ekran yasak. Yani az falan değil, hiç maruz kalmaması gerek.
Uzmanlar üç yaşa kadar ekranla tanıştırmayın diyor.
Yazık olmuş çocuğa. İkili iletişimleri güçlü tutun, çocukla iletişimde kalın. Umarım düzelir. Ama üç yaşıncan önce ekrana maruz kalan çocuklarda otizm riski var tabi.
Otizime yatkınlık varsa olur o risk yoksa çocuk tv izledi diye otizm olmaz

Bir önemli unsurda beslenme. Lütfen abur cubur yemesine göz yummayın. Bu bir şekerde yazılan uyarı bir de yazılmayanlar var tabi..

Eklentiler

• IMG_20200531_110401.webp
    IMG_20200531_110401.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 55
Ben egitimciyim anlattiklariniza göre şüphe duyulacak bir durum yok. Bence anaokuluna ya da krese gitsin daha cok akranlariyla bir arada olsun

Öncelikle mrb herkese
Konu yeğenim üç yaşında konuşmama sorunu var biz bunu hiç dert etmedi kız yeğenim abimde 5 yaşında konuşmuş çünkü diye
Ama bazı takıntılı davranışları var parmak haraketleri kendi etrafında dönme parmak ucu yürüme gibi
Onun dışında ismini biliyo ismine döner göz teması var hayali oyun oynuyo dün Bn hasta oldum o doktor sonra o hasta oldu yalandan öksürüyo falan
Bebeğine mama yediriyor uyutuyor falan
Taklit yeteneği çok güçlü
Arkadaşlarıyla oynar genelde
Söyleneni anlıyo
Kaba ve ince motor gelişimi yaşıyla uyumlu
Yene içme bunları tek başına yapıyo
25 haziranda randevumuz var bi doktor arkadasım konuşamadığı için kendini rahatlatmak için yapıyo olabilir ama uzmana götürün dedi
Dönmesi saatlerce değil en fazla bi dakika
Yorum yapan herkese teşekkürler
Bu arada aşırı tek ve tablete maruz kaldı bence uyaran eksikliği ama annesi otiMden korkuyo
Telefondan yazıyorum yazım hataları içim özür dilerim
cnm otizmin bir cok çeşidi var ben dahil burada yazan arkadaslar uzman olmadikca lutfen icinizi karartmayin dr a gidene kadar sabırla bekleyin ,ben hayir degil de diyemem evet oyle de diyemem buradaki cogu kisi de öyledir uzman olmadıkça lütfen olumsuz yorumlara kulak asıp üzülmeyin ,iste benim filancanın kızı yada oğlu öyleydi falan gibi sadece şunu bilin her çocuğun gelişimi farklıdır herkes aynı yaşta konuşmaz ,yürümez, hepsinin hayal gücü farklıdır ,o yuzden hepimizin karakteri,yasam bicimi ,hayattan tat alma bicimimiz farkli ,sağlıkla kalın...

cnm otizmin bir cok çeşidi var ben dahil burada yazan arkadaslar uzman olmadikca lutfen icinizi karartmayin dr a gidene kadar sabırla bekleyin ,ben hayir degil de diyemem evet oyle de diyemem buradaki cogu kisi de öyledir uzman olmadıkça lütfen olumsuz yorumlara kulak asıp üzülmeyin ,iste benim filancanın kızı yada oğlu öyleydi falan gibi sadece şunu bilin her çocuğun gelişimi farklıdır herkes aynı yaşta konuşmaz ,yürümez, hepsinin hayal gücü farklıdır ,o yuzden hepimizin karakteri,yasam bicimi ,hayattan tat alma bicimimiz farkli ,sağlıkla kalın...
Aynen katılıyorum

[/QUO
Az önce elimi tuttu yürüdük geri geri 3 4 saniye ama kendi başına yürür mü bilemiyorum

Back
X