İçinden bir türlü çıkamadığım konu

Annen onu ilgilendirmeyen konularda istediğini söylerse istemediğini işitir.Eşin haklı.Kaynanan da senin anneni elestirse,senin zoruna gider.
Ayrıca eşini tebrik ediyorum.O anda gerçekten tavrını belli etmiş.Etmeseydi büyük ihtimal,annen onu ilgilendirmeyen her konuda yorum yapacaktı mutlaka.
Hiç kabahati olmayan kaynanana da cephe alman büyük hata olur.İşler daha kötüye gider

Kayinvalidem annem için böyle bir şey söylese size ne ki derdim.
Gerçekten kime ne annemin evinde pişen yemekten, temizliğinden bilmem nesinden.
Kendini övmek için falan yaptıysa daha bile çirkin.
Ben eşinizi haklı buldum.
Annenizin de ağzı bükülmez, özür dilesin.
Bu kadar konuşup konuşup özür dilememek de değişik.
Esimde ona takıldı. Ozur dilese tamamdi diyor ama annemde gururlu olduğu icin oyle birsey yapmadi.Sonucta da ben ne yapacağımi sasirdim.Cnku annem bu konuda bir turlu hatali olduğunu görmüyor.Esime söyleniyor

Kayinvalidem annem için böyle bir şey söylese size ne ki derdim.
Gerçekten kime ne annemin evinde pişen yemekten, temizliğinden bilmem nesinden.
Kendini övmek için falan yaptıysa daha bile çirkin.
Ben eşinizi haklı buldum.
Annenizin de ağzı bükülmez, özür dilesin.
Bu kadar konuşup konuşup özür dilememek de değişik.

"Ben kocama çocuğuma daha iyi bakıyorum daha iyi ev hanımıyım, yemeğim tertibim bir numaradır" demenin bir yolu herhalde, idrak etmeye çalışıyorum deminden beridir, bir insan durduk yere birine "Yemek işinde de ihmalkar o" filan diye niye der ki? Ne hakla ya da hangi standarda dayanarak? :)) Acayip saçma ya.

Esimde ona takıldı. Ozur dilese tamamdi diyor ama annemde gururlu olduğu icin oyle birsey yapmadi.Sonucta da ben ne yapacağımi sasirdim.Cnku annem bu konuda bir turlu hatali olduğunu görmüyor.Esime söyleniyor
Siz ne düşünüyorsunuz? Ve neden hak etmediği halde kayinvalideye taVır alıyorsunuz?

Esiniz hakli
İnsanlar eger patavatsizlik yaparsa sonuclarina da katlanmak zorunda

Ayrica yemek konusunda inmalkar olmak ne demek? Ne sacma bir yorumdur bu boyle?
Siz esinizin annesine neden soguk davraniyorsunuz , zeytinyag misiniz? Hem suclu hem guclu
Ya aslnda altında yatan baska bir sebep var.K.validem zamaninda benm hakkimda kirico birsey soylemisti.Bende epey icerlemistim sonradan ozur diledi bnden.Ama hala dedigi aklima geliyor.Cnku onur kirici birsey.Bende bunu bahane ediyorum kendime galiba.Burada bu sebepten konu actim.Gerçekten disaridan goruslere ihtiyacim vardı.İnsan icinde olunca gorsede kabullenmiyor bazen

"Ben kocama çocuğuma daha iyi bakıyorum daha iyi ev hanımıyım, yemeğim tertibim bir numaradır" demenin bir yolu herhalde, idrak etmeye çalışıyorum deminden beridir, bir insan durduk yere birine "Yemek işinde de ihmalkar o" filan diye niye der ki? Ne hakla ya da hangi standarda dayanarak? :)) Acayip saçma ya.

Yazık valla adam da şaşırmıştır, konu neden annem diye.
Ne alaka yani :)
Bir de açıkçası ben de dusunurum, yoktan yere bunu soyleyen, kizini da doldurur, dedikodu da yapar.
En sevdiğim savunma da yüzüne de söylerim.

Anne olmak, başka birinin annesine, hem de hiç gereği yokken laf edebilme hakkı vermez.

Anneniz hadsizlik etmiş. Siz de kendi kv mesafe koyarak tüy dikiyorsunuz şu an.

Eşinize de aferin, ses etmeseydim saygı çizgisi aşılırdı fikri son derece mantıklı.

Ayrıca madem öyle, anneniz dünürünün yüzüne söyleseymiş. Çevir kazı yanmasın işleri...

Son düzenleme:
Ya aslnda altında yatan baska bir sebep var.K.validem zamaninda benm hakkimda kirico birsey soylemisti.Bende epey icerlemistim sonradan ozur diledi bnden.Ama hala dedigi aklima geliyor.Cnku onur kirici birsey.Bende bunu bahane ediyorum kendime galiba.Burada bu sebepten konu actim.Gerçekten disaridan goruslere ihtiyacim vardı.İnsan icinde olunca gorsede kabullenmiyor bazen

En azından kayinvalideniz özür dileme erdemine sahipmiş..
Eşiniz ne yapsın?

Eger kotu birsey söylediyse kv niz gorusmeyi kesersiniz olur biter , ama buyutulmeyecek bir mevzu ise de esinin annesine kinlenmenin hicbir anlami yok , hayatinizi zorlastirmaktsn baska ise yaramaz bu

Yazık valla adam da şaşırmıştır, konu neden annem diye.
Ne alaka yani :)
Bir de açıkçası ben de dusunurum, yoktan yere bunu soyleyen, kizini da doldurur, dedikodu da yapar.
En sevdiğim savunma da yüzüne de söylerim.

Hayır yüzüne söylese nasıl söyleyecek "Ayşe, yemek konusunda ihmalkarsın" "Ne?" "İhmalkar davranıyorsun yemek konusunda bak kocan aç aç, aç kalmış adam" "Yoo aç değilim" "Açsın Memed abi, karın ihmalkar işte" ... Yani ne bunun oluru? Adamların midesine sayaç mı takmış ben konuyu algılamaya çalıştım bi süre vallahi.

Hayır yüzüne söylese nasıl söyleyecek "Ayşe, yemek konusunda ihmalkarsın" "Ne?" "İhmalkar davranıyorsun yemek konusunda bak kocan aç aç, aç kalmış adam" "Yoo aç değilim" "Açsın Memed abi, karın ihmalkar işte" ... Yani ne bunun oluru? Adamların midesine sayaç mı takmış ben konuyu algılamaya çalıştım bi süre vallahi.

Çok çeşit yapmıyordur, salatasını yapmıyordur, pratik şeyler yapıyor, öğün atlıyordur, makarna yapıyordur da hünkar beğendi yapmıyordur, yemekleri eşi yapiyordur🤣
Ay ben de ihmalkarım sanırım. Ama sorun yok.
Evde herkes sağlıklı.

Ama tam ayrıntilari vermedim ki ben, olurda denk gelir okur diye.Konu o anda iste hamur isleri, zahmetli seylerdi.Ve benimde canımı sikan bir durum olmuştu.Zaten bende gergindim tabiki annemde biraz oyle.Agzindan kaciverdi.

Çok çeşit yapmıyordur, salatasını yapmıyordur, pratik şeyler yapıyor, öğün atlıyordur, makarna yapıyordur da hünkar beğendi yapmıyordur, yemekleri eşi yapiyordur🤣
Ay ben de ihmalkarım sanırım. Ama sorun yok.
Evde herkes sağlıklı.

"Dünürüm Ayşe, hani bu yemeğin arkasına tatlı? Kuzum sofra böyle ihmal edilir mi ne kadar tehlikeli? Bak ne yazıyor burada kurallarda "Asgari tatlı çeşidi bir ve şerbetli olmak zorunda, azami tuz 5 gr bak olmaz sen 10 gr koyuyorsun çok tuzlu böyle ihmal olmaz ya damak zevki bozulursa kocanın? Dünürüm Ayşe, bu salatanın limonu ihmal edilmiş, sirkeli mi seviyorsun? Olmaz limon olmalı çünkü kurallar el kitapçığı sayfa 25te öyle yazıyor. İhmal var FBI open the door, al al al bunu al. Göz göre göre ihmal. Memed abiyi korumaya alın, ah çılgın kadın adamı ne hale getirmiş, hemen hünkar beğendili serum bağlayın, dayan Memed abi" filan..

Son düzenleme:
anneniz klasik dedikodu yapmış da yanlış yerde yapmış

aman o ne anlar yemekten gibisinden konuşmuş galiba

örneğin annem çalışan kadın kv ev hanımı

bizim evde hiç hazır çorba pişmezdi eşimin annesi pişirirmiş

bana çok değişik gelmişti

ben 40 yaşıma geldim hala hazır çorba pişirmedim

ya da ne bileyim sabahtan akşama temizlik yapar tüm gün aralıksız çamaşır yıkar ama önlerine sadece makarna koyarmış

annem de temizlik yapmaz 3 çeşit yemek yapardı vs

yani özetle herkesin önceliği farklıdır

bunu söyledi diye eşiniz kırılmış bu aşamada üstelemeye gerek yok

Zamaninda farkinda olmadan kirici seyler söylemişti hakkmda.Sonrasnda ozur dilemisti.hala unutamiyorum o soyledigini.Bundan dolayi biraz da

Farkında olmadan söyledikleri için özür dileyen bir kadının söylediklerini unutamıyorsunuz. Belki kv de "ağzından kaçıvermiştir"?

Ama eşiniz özür bile dilenmemişken unutmalı değil mi?

Ama tam ayrıntilari vermedim ki ben, olurda denk gelir okur diye.Konu o anda iste hamur isleri, zahmetli seylerdi.Ve benimde canımı sikan bir durum olmuştu.Zaten bende gergindim tabiki annemde biraz oyle.Agzindan kaciverdi.

Benim annem de yapmaz. Yapmaz yani bu kadar.

Ben de yapmam. Buyursun bakayım biri bana ihmalkar desin, tek cevabım hoşt olur bu kadar da netim. Size mi kalmış milletin yaptığı yapmadığı, hadsizliğe bak.

Hamur işiyle, zahmetli şeylerle mi kadın olunuyor, önce dilini tutmayı, yerini bilip de konuşmayı öğrenmek lazım belki de.

Resmen sinirimi bozdu cevaplarınız.

Back
X