İçinden çıkamadım...

emlytknr

Hayattaki tek doğrum sizsiniz...
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
3.406
194
688
39
merhaba
Ben 15 yıllık evliyim. Biri 9 diğeri 2 yaşında iki çocuğum var. Kısaca anlatacağım..
eşimle severek evlendik. Geçen yıllarda çok zorluklardan geçtik ama yıkılmadık. Maddi sorunlar çok fazla dağıttı bizi iletişimi kopardı. Eşim maddi sıkıntı olduğunda hayat duruyor onun için. İkimizde çalışıyoruz ama hayat şartları işte Zorlanıyoruz. Ben de dert ediyorum ama huzursuzluk çıkartmıyorum. Eşim aşırı ilgisiz. Bu da beni evde çok etkiliyor. Basit bir konu olan sen bana trip attın surat astın sinirli hareket ettin diye kavga çıktı. Eşim boşanmak istiyor. Aileden araya girenler oldu ama yok. Çocuklar için alttan alayım dedim yine olmadı. İnat mı yaşanılan ve yaşatılan nedir bilmiyorum. Ama o kararını vermiş ve dönmeyecek gibi. Aile terapisti önerimi kabul etmedi. Çabalayacak gücüm yok dedi ben ikimzin yerine de çabalarım dedim umudum yok dedi kabul etmedi. Ben de durumu kabullendim sanırım. Anlaşmalı boşanma olacak. Benimle önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Sadece maddiyat yüzünden mi boşanmak istiyor..

15 yıllık evlilik bir çırpıda nasıl silinir anlamıyorum. Ki ortada dogru düzgün bir sebepte yokken. Erkekleri anlamıyorum nerde ne atak yapacakları hiç belli olmuyor. Empati yaparsam böyle bu durumda olsaydım uzlaşma yoluna gitmeye biraz daha mücadele ederdim sanırım. Biraz kafasını boşaltmasına izin verin bence, sizde uzaklaşın sonra tekrar bir konuşma yapabilirsiniz. Sizin ve çocukların yoklugunu hissettirmelisiniz.

Sevgi de bitmiş gibi eşinizde yoksa sadece maddiyat yetemediğini düşündüğü için boşanmayı göze alamaz kaldı ki siz desteksiniz maddi olarak.

15 yıllık evlilik bir çırpıda nasıl silinir anlamıyorum. Ki ortada dogru düzgün bir sebepte yokken. Erkekleri anlamıyorum nerde ne atak yapacakları hiç belli olmuyor. Empati yaparsam böyle bu durumda olsaydım uzlaşma yoluna gitmeye biraz daha mücadele ederdim sanırım. Biraz kafasını boşaltmasına izin verin bence, sizde uzaklaşın sonra tekrar bir konuşma yapabilirsiniz. Sizin ve çocukların yoklugunu hissettirmelisiniz.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Mücadele etmeye çalıştım ama dinlenmiyorum. Nasıl davranacağımı kestiremedim. Şimdilik sessizce bekleyişteyim. Ya da ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum.

Adam boşanmak istiyor
Bu evlilik bitmiş onun için

Bunu fazlasıyla dert edip bunaldı sanırım. Hiçbirşeye yetemiyorum psikolojisinde.
altında baska bırsey var sankı
maddı olarak yetemıyorum dıye bır erkek bosanmaz
herkesın ıslerı sıkıntılı

hakkınızda hayırlısı olsun

Sevgi de bitmiş gibi eşinizde yoksa sadece maddiyat yetemediğini düşündüğü için boşanmayı göze alamaz kaldı ki siz desteksiniz maddi olarak.
:( bıkkınlık var mücadele yok. Beni artık sevmiyorsan mücadele etmeyeyim seni de kendimi de yormayayım dediğim de sana karşı nötr üm dedi... sanırım o da yok

Bunu fazlasıyla dert edip bunaldı sanırım. Hiçbirşeye yetemiyorum psikolojisinde.

Maddi sebeple boşanmak istemesi çok saçma. Boşandığınız zaman daha çok yetiremeyecek. Ayrı ev, ayrı kira, ayrı faturalar, nafaka. Şu an bir evde iki maaşlı kişi yaşıyorsunuz en azından. Boşanmak isteyince bunları düşünüp, stres olup boşanma fikrinden vazgeçmesi gerekirdi.

Ufak bir şeyden tartışma çıkarıp boşanmak istemesi, siz alttan alınca yumuşamaması da hayra alamet değil. Günahını almak istemem ama hayatında biri olabilir. Umarım öyle değildir, umarım sadece geçici bir bunalım yaşıyordur. Terapiye gitmesini sağlasanız işe yarar belki.

Adam boşanmak istiyor
Bu evlilik bitmiş onun için
Ortak konuştuğumuz kişiler onun bu tavrına anlam veremiyor. Yaşama ümidi de yok gibi. Bir planı da yok sanki hiçbirşey istemiyor. Çocuklar bende kalacak. Anlam veremiyorum bu tavrına bu boşvermişliğine

Ortak konuştuğumuz kişiler onun bu tavrına anlam veremiyor. Yaşama ümidi de yok gibi. Bir planı da yok sanki hiçbirşey istemiyor. Çocuklar bende kalacak. Anlam veremiyorum bu tavrına bu boşvermişliğine

Psikolojik de yıpranmıştır
Ama bu kesin bir karardır onun için

Maddi sebeple boşanmak istemesi çok saçma. Boşandığınız zaman daha çok yetiremeyecek. Ayrı ev, ayrı kira, ayrı faturalar, nafaka. Şu an bir evde iki maaşlı kişi yaşıyorsunuz en azından. Boşanmak isteyince bunları düşünüp, stres olup boşanma fikrinden vazgeçmesi gerekirdi. Ufak bir şeyden tartışma çıkarıp boşanmak istemesi de hayra alamet değil. Günahını almak istemem ama hayatında biri olabilir. Umarım öyle değildir.
Evinden işine işinden evine giden bir adam çocuklarına çok düşkün bir baba... bana evde yardımcı. Ama iletişim de sorunlar oluyordu. Sürekli yanlış anlıyorduk birbirimizi.

İşin içinde başka birşey var gibi. Maddi sıkıntılar nedeniyle boşanmak istemesine aklım ermiyor, boşanınca çocukların bakımından masrafından kurtulacağı mantığında olduğunu varsayalım, boşansa da boşanmasada babalık görevi devam ettiğinin farkındadır sonuçta. Boşandığınızı varsayalım çocuklar için nafaka ödeyecek ayrıca kendine yeni bir hayat kurup ev açacak, ee o zamanda bu evin masrafları eklenecek. Yani demem o ki ya maddi sıkıntıyı bahane ediyor gerçek sebep farklı ya da maddi problemler nedeniyle psikolojisi bozulmuş, sağlıklı düşünemiyor.

Önerim boşanmak için acele etmeyin, ama barışalım diye üzerine de gitmeyin. Üzerine giderseniz kesinlikle ters tepecektir. Eğer eşiniz boşanma için çok aceleci ve ısrarcı davranırsa ben evimde çocuklarımlayım, dilersen sen evden gidebilirsin ve boşanma davası açabilirsin deyin. Zamanla düzelir inşallah.

Erkeğin depresyonu kadından çok daha ağır oluyor. Bizler ağlıyoruz, örgü örüyoruz, kitap okuyoruz hiç olmadı iki dedikodu yapıyoruz içimizi az da olsa ferahlatıyoruz.

Erkekler ise tamamen içe kapanıyor. Doğumundan beri ona öğretilen "güçlü erkek" bir kez yıkıldı mı yetersizlik onları yiyip bitiriyor.

Umarım eşiniz psikolojik yardım almayı kabul eder. Yoksa maalesef boşanmanız kesin gibi gözüküyor.

Insallah bir cikis yolu bulursunuz.Ama erkek vazgecmisse mucadeleyi bitirmisse sarsintidan sağ cikamiyorsunuz.Keske mucadelesini kaybeden siz olsaydiniz da o tutsaydi elinizden.Siz o kadar vicdansiz olamazdiniz cünkü herseyden önce annesiniz.
Cinsiyetcilik yapmayi sevmiyorum ama erkekler kadinlara göre daha rahat,daha düsüncesiz.Hani adı vardir erkek dedigin güc,kuvvet timsalleridir öyle derler ya!
Sen daha erkeksin arkadaşım..Herseye rağmen yikilmadigin,mücadele verdigin icin yürekten kutluyorum,tebrik ediyorum seni..
O gücü toplarsin o kuzularina cok da güzel anne de olursun baba da..
Rabbim yar ve yardimcin olsun..

Back
X