Köfteler İçli Köfte (Reis Köftelik Bulgur İle)

TwoPrincess

Ortaya Karisik...
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
5.043
3.766
198
4 Kişilik
Haz. Süresi: 60 dak
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 10 dak.

Malzeme Listesi

İçi İçin

300 gram dana kıyma
yarım su bardağı ceviz
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,kekik
sıvıyağ

Hamuru İçin

1 buçuk su bardağı reis köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 soğan rendesi
yarım su bardağı un
tuz

Kızartmak İçin

sıvıyağ

Yapılışı

Soğanları rendeleyip yağda kavuruyoruz kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.Baharatları ve tuzu isteğe bağlı miktarda koyup, cevizleri elimizde iri parçalar halde kırıp ekledikten sonra maydanozunu ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz.

Püf Noktası: Cevizleri robotta çekmeyin toz gibi olursa kıymadan farkı olmaz, kırıp iri şekilde ekleyin.

Ayrı bir kapta bulguru sıcak suyla ıslıyoruz, suyunu çektikten sonra irmik,yumurta,tuz,salça,soğan rendesini,un ekleyip yoğuruyoruz.

Açıklama: hamuru elimizle kontrol ediyoruz tutmazsa 1 yumurta daha koyup yoğuruyoruz

hamuru elimizle açıp içini hazırlamış olduğumuz kıymalı içten koyup nazikçe kapatıyoruz ve şekil veriyoruz

Açıklama: şekil verirken yanınızda su bulundurun elinizi ıslatarak daha rahat şekil vereceksiniz.

Köfteleri sıvıyağda kızartıp servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun

Son düzenleme:
süpersin cnmm ya ben de tam içli köfteyi kim ekleyecek diye düşünüyordummm. Çok canım istiyor bu ara Ellerine sağlıkkkk enfes

Bismillah...Bu ne hız maşallah sana
Ellerine sağlık canım,yarışmada başarılar dilerim

süpersin cnmm ya ben de tam içli köfteyi kim ekleyecek diye düşünüyordummm. Çok canım istiyor bu ara Ellerine sağlıkkkk enfes

teşekkürler canım, bende çabuk çabuk yaptım ödüm kopuyodu aynısından bende önce eklerlerse onca emeğim boşa gidecek diye

Bismillah...Bu ne hız maşallah sana
Ellerine sağlık canım,yarışmada başarılar dilerim

sık yaparım bunu favori yemeklerimizdendir bu yüzden el çabukluğu oldu artık bi yandanda laptoptan takip ediyordum içli köfte ekleyen oldu mu diye

sık yaparım bunu favori yemeklerimizdendir bu yüzden el çabukluğu oldu artık bi yandanda laptoptan takip ediyordum içli köfte ekleyen oldu mu diye
çok iyi etmişsin canım,benimde eşim Adana'lı ve içli köfte çerez niyetine yapılıyor evde:)
başarılar dilerim

oyy bu ne hız :)

süper görünüyor ellerinize sağlık..çok zor ve emek isteyen bir yiyecek.

çok severim içli köfteyi ama kıymalısını pek değil.patatesli ya da ıspanaklısını daha çok seviyorum.

Son düzenleme:
Müthiş görünüyor..
Ellerine sağlık arkadaşım:13:
Çok severim içli köfteyi ve şuan canım çekti çok ama çoook

Oy oy oy kalbimden vurdun beni Ellerine emeğine sağlık çok güzel görünüyor

Herkese başarılar dilerim

cok severim icli köfteyi ama yapmasini bilmiyorum emek verilen menü olmus ellerine saglik

içli köfteyi görünce sunuma dikkat etmemiştim o da harika olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…