- 1 Şubat 2011
- 5.043
- 3.766
- 198
- Konu Sahibi TwoPrincess
-
4 Kişilik
Haz. Süresi: 60 dak
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 10 dak.
Püf Noktası: Cevizleri robotta çekmeyin toz gibi olursa kıymadan farkı olmaz, kırıp iri şekilde ekleyin.
Açıklama: hamuru elimizle kontrol ediyoruz tutmazsa 1 yumurta daha koyup yoğuruyoruz
Açıklama: şekil verirken yanınızda su bulundurun elinizi ıslatarak daha rahat şekil vereceksiniz.
süpersin cnmm ya ben de tam içli köfteyi kim ekleyecek diye düşünüyordummm. Çok canım istiyor bu araEllerine sağlıkkkk enfes
süpersin cnmm ya ben de tam içli köfteyi kim ekleyecek diye düşünüyordummm. Çok canım istiyor bu araEllerine sağlıkkkk enfes
teşekkürler canım, bende çabuk çabuk yaptım ödüm kopuyodu aynısından bende önce eklerlerse onca emeğim boşa gidecek diye
Bismillah...Bu ne hız maşallah sana
Ellerine sağlık canım,yarışmada başarılar dilerim
çok iyi etmişsin canım,benimde eşim Adana'lı ve içli köfte çerez niyetine yapılıyor evde:)sık yaparım bunu favori yemeklerimizdendir bu yüzden el çabukluğu oldu artık bi yandanda laptoptan takip ediyordum içli köfte ekleyen oldu mu diye
ya ben senı bulmusken sorıyım,,,koftelık bulgur dedıgınız hanı su kısırlık bulgur dıme?
Malzeme Listesi
İçi İçin
300 gram dana kıyma
yarım su bardağı ceviz
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,kekik
sıvıyağ
Hamuru İçin
1 buçuk su bardağı reis köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 soğan rendesi
yarım su bardağı un
tuz
Kızartmak İçin
sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları rendeleyip yağda kavuruyoruz kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.Baharatları ve tuzu isteğe bağlı miktarda koyup, cevizleri elimizde iri parçalar halde kırıp ekledikten sonra maydanozunu ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 618676 Eki Görüntüle 618677 Eki Görüntüle 618678 Eki Görüntüle 618679
Ayrı bir kapta bulguru sıcak suyla ıslıyoruz, suyunu çektikten sonra irmik,yumurta,tuz,salça,soğan rendesini,un ekleyip yoğuruyoruz.
Eki Görüntüle 618680 Eki Görüntüle 618681
hamuru elimizle açıp içini hazırlamış olduğumuz kıymalı içten koyup nazikçe kapatıyoruz ve şekil veriyoruz
Eki Görüntüle 618684 Eki Görüntüle 618685
Köfteleri sıvıyağda kızartıp servise sunuyoruz.
Eki Görüntüle 618686
Eki Görüntüle 618687
Eki Görüntüle 618688
Afiyet Olsun
Müthiş görünüyor..
Ellerine sağlık arkadaşım:13:
Çok severim içli köfteyi ve şuan canım çekti çok ama çoook
teşekkürler canım, ev yakınsa buyur gel yiyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?