Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
icra müdürlügü yani icra dairesine başvuru yapabilirsin bulundugun ilde vardır mutlaka
Avukata vermeni tavsiye ederim tek başına sıkıntı olabilir resmi olarak çok işlem yapılıyor icra konusunda...
senetlerinle bi avukata başvur zaten avukat karşı taraftan alır avukatlık ücretini de, mahkeme msraflarını da...
Adamın üzerine mal varlığı var mı onu sorar soruşturur, zaten eğer mal varlığı varsa ihtiyatlı haciz koyarsınız ozaman dava sürecinde de birşeyini satamaz...
cevabın için çok teşekkür ederim, icraya vereceğimiz kişinin babası ankarada millet vekilliği yapıyor,mal varlıkları vardır mutlaka ,yani avukata şu durumda ben hiç ücret ödemiyecekmiyim,ilgilenmesi için?
cevabın için çok teşekkür ederim, icraya vereceğimiz kişinin babası ankarada millet vekilliği yapıyor,mal varlıkları vardır mutlaka ,yani avukata şu durumda ben hiç ücret ödemiyecekmiyim,ilgilenmesi için?
tabıkı odeyeceksin ustelik tahsilatın %10-20 si gibi bir rakam daha ödeyeceksin
ama ben para istemem duanız yeter![]()
biz şirket olarak bir iki kişiyi verdik birinde paranın faizini aldı, birinde de karşı taraftan tahsil etti...
mal varlığı vardır illa ki ama kendi üzerine mi başkasının üzerine mi ona bakmak lazım...
senetin miktarı ve geciktirme süresine göre ayarlar avukat onu sanırım... bizim 100 binlik bi alacağımız vardı yasal faizi de tahsil ettikleri için onu almıştı icra sonucunda... senette de vardır illa ki bi yasal faiz miktarı filan... zaten ödeyeceksen bile davayı bitirip parayı tahsil ettiğinde alır senden de... o da avukatına göre değişiyor tabii... tanıdık bulabilirsen daha temiz olur.
Senet eşinizin adına mi?
Eğer oyle ise eşinizin vasisi kim?
Eğer vasi siz iseniz vesayet kararı veren mahkemeden bu senetleri icraya koymak icin izin istemeniz gerekir...
Yine avukat tutmak isterseniz bu durumu yine mahkemeye bildirip avukata vekaletname çıkarmak icin izin istemeniz gerekir..
Bu işlemlerden sonra senetleri icraya koyabilirsiniz...
Esınız Cezaevnde olduğu icin haklarını kullanamaz yani size vekalet veremez. Bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesi eşinize bir vasi tayin etmistir. İlk önce bu konuyu araştırın. Avukatım ve aynı zamanda vasilik yapıyorum.
Benim de basımda aynı durum vardı . Bir avukatlar görüştüm başlangıçta nir ödeme yapmam gerektiğini söyledi, icra takibini başlatmak icin.
Daha sonra başka bir avukata danıştım o da oyle söyledi .
Ancak sonra başka bir tanıdık avukatla konuştum. Sanırım hatır icin şimdilik benden para talep etmedi:) avukat icin vekalet çıkarttım. O da yaklaşık 60 tl ödedim.
Bütün senetleri verdim icra işlemlerinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü söyledi avukat.
Eğer cok yüksek mebla degilse çoğunlukla caydırıcı oluyor ve ödüyorlar.
Avukat masrafının büyük kısmını da ondan alıyor.
Bir de artık eve hacize gidilemiyormus, evde herhangi bir eşyadan 2 adet varsa haciz işlemi yapılabiliyormus.
Ayrıca mahkemeden izin almadan esınız adına herhangi bir işlem yapmazsınız. Mahkemeden izin almadan yapacağınız işlemler geçersiz sayılır.