iddaa ve eşim

Signature

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
29
17
288
35
Merhaba arkadaşlar
Eşimle sorunsuz bir evliliğimiz var. 6 yıllık evliliğimizde birbirimizi kırmamaya birbirimizi mutlu etmeyen özen gösterdik. İşlerimizde iyi olduğundan maddi açıdan hiç sıkıntı çekmedik çok şükür.
Eşim 4 ay önce 10 arkadaşı ile birlikte işten çıkarıldı. Çok üzüldü hep destek oldum takmamasını söyledim birşekilde iyi bir iş bulana kadar idare ederiz dedim. Elimizde takılarımız var bankada paramız var gerekirse ordan kullanırız dedim. Kendisi ısrarlar bana kendimden ve çocuğumdan kısmam gerektiğini yoksa çok üzüleceğini söyledi. Kartlar krediler kira derken bu ay sıkıştık bankadan para çekmesini istediğimi söyledim olur dedi erteledi acaba çekmek istemiyor mu diye düşündüm takı bozalım dedim olur dedi erteledi. İşten çıkarılan bir arkadaşı ile mesajlarını okudum tüm parayı ve takıları bozdurup iddada kaybetmiş. Beynimden vurulmuşa döndüm konuştum ona sordum yok öyle birşey diyor nerede ozaman diyorum yok diyor borç verdim alamadım diyor.sabaha kadar uyumuyor yemiyor içmiyor çok üzülüyorum. Şuana kadar aramızda hiç para muhabbeti olmadı şuan bana para muhabbeti yapıyorsun neyin eksik diyor çok üzüldü hayasızında farkında ama artık çok geç . Allah’a şükür eksiğim yok ama yıllarca olan birikim de yok. Geçen ay maaşım yattı tüm parayı çekmiş yine para ortada yok. Kartım onda şuana kadar ben hiç para mevzularına karışmadım hep o hallederdi herşeyi,fazlası ile harçlık verirdi banada. Ona sürekli para muhabbeti yapıp kırmak istemiyorum bir şekilde kırmadan kartımı alıp evi benim geçindirmem gerekiyor yetmeyeceğini de biliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim fikirlerinize ihtiyacım var.
 
Bu aralar o kadar çok iddia hikayesi okudum ki. Siz de açın okuyun. Onların psikolojisini anlarsınız. Üst düzey bir bağımlılık.

Kartınızı alın. En önemlisi bu. Kredi kartlarınızı da kapatın ve bu durumdan kurtulmak istiyorsa yapacağı şeyleri adım adım belirleyip yapmalı.

- kredi ve kredi kartı kullanmamalı, hatta bankalara gidip kendisine kredi vermemelerini not düşürebilir ( böyle yapan birisini okumustum )

- para yönetimi onda olmamalı.

- durumu aileyle en azından paylasmalisiniz. Çünkü onlardan da yalanlarla borç isteme olasılığı yüksek.

- çevresini değiştirmeli .çünkü arkadaşlarından etkilenecektir. Herhangi turde kumar oynayan kişilerden uzak durmalı.

- tekrar etmesinin çok ama çok kolay olduğunu okudum. Aylar sonra, yıllar sonra ufak bir karamsarlıkta tekrar başlayan çok.

Pendik ya da Kartal'da bu bağımlılıkla ilgili bir merkez olduğunu da okumuştum. Konuyla ilgili kurumları da araştırin.

Bu yüzden ailesini dağıtan, milyarlarca borç yapan çok kişi var. Dediğim gibi bağımlilik. Umarım sağlam bir farkındalık oluşur eşinizde ve tamamen bırakabilir.
 
Şimdi eşiniz herseyinizi kumara yatırıp kaybetmiş ve siz hala ona üzülüyorsunuz. Para bitince en cok sizin ve çocuğunuzun rezil olacağını biliyorsunuz degil mi? Hesap sorma vakti gelmiş de geçmiş bile. Üzülüyorsa üzülsün. Ya ne yüzsüz insanlar var
 
İddiada Okadar parayı yiyip kaybeden adam zıkkım yesin umrumda olmaz psikolojisi falan umrumda olmaz
Çocuklarınızın rızkını falan düşünmeden kumara yatırmış çok üzgün duruyormuş yemek yemiyor uyumuyor valla beter olsun derim
Yumuşak bir tonla da istemem kartımı paşa paşa verecek cıngar çıkartırım kapının önüne koymadığınıza dua etsin
 
İddiada kaybedilmiş altın ve paralardan bahsediyorsunuz.
Büyük ihtimalle iddiayı bağımlılık derecesinde oynuyor. Bu iş böyle kalmamıştır bence; eşinizin farklı borçları da olabilir. Dikkat edin.
 
Bu kişiler de şu psikoloji var. "Bir şans daha bu defa kazanıcam. " Sürekli ve sürekli devam ediyorlar. Her kaybetme kazanma hirslarini pekiştiriyor. Gece uyumuyor yemiyor falan diyorsunuz ya eline geçen ilk parayi kumara verecek. Ki maaşınızı vermis zaten. Evinin elektriğini, suyunu kapandığı halde ödemeyip iddia vb kumarlara harcıyorlar.

Duygusal değil, mantıklı hareket etmeye çalışın.
 
Ay düşman başına adam bütün parayı dünyanın en saçma kumarında kaybetmiş. Bütün parayı yanlışlıkla klozete düşürüp sifonu çektim dese daha iyiydi. Yukarıda bir arkadaşın da söylediği gibi iş kursa batsa o zaman üstüne gitmezdiniz de bu bambaşka bir olay.

Eşiniz sizi para olayının tamamen dışında tutuyor. Eşler arasında para muhabbeti yapılmaz mı? Evli değilim bilmiyorum ama bütçeyi birlikte planlamak daha mantıklı değil mi? Yani birbirinizin yanında soyunabiliyorsunuz ama para hakkında konuşamıyor musunuz :KK53:
 
Yemişim onun üzülmesini falanını.Islak odunla iyice bir dövmek geçer içimden.Kumar oynayıp parayı,takıları orada kaybettiğine eminseniz,daha fazla saf yerine koydurmayın kendinizi.İlerisi daha sıkıntılı olabilir.Bırakamadıkları gibi kaybettiklerini ve daha fazlasını geri kazanabileceklerini düşünüp dahada hırs yaparak devam ediyorlar.Derhal duruma tepki verin.Varsa bir aile büyüğünüz ile konuşun.Kimse birşey yapmaz,demezse iyi birşey yapıyorum sanarak devam eder.
 
Bosayin tabii ki
Calisiyorsunuz,maasinizi gormuyorsunuz ve harclik aliyorsunuz. O zaman neden calisiyorsunuz ki? Daha fazla iddaa oynasin diye mi?

Ben ailenin butun birikimini,altinlari kumarda yiyen adami gece uykuda bogarim. Bogmamak icin oncesinde bosanmam gerek. Bana yazik cunku. Bilmem anlatabildim mi?

Bir de uzuluyorsunuz yemiyormus uyumuyormus. Yemesin ve uyumasin zaten,bir zahmet
 
Neyin kirmamasi bu böyle .sizi çocuğunuzu düşünmemiş bütün birikiminizi adam yok etmiş .evi başına yikacaginiza kirmayayim diyorsunuz .maaş kartınızı alsaniza elinden. Bulsun o parayi da nerde kaybettiyse. Evladinizin hakkı o para ve çocuğunuzun rızķı gitmiş farkında mısınız? Bu kadar yumuşak olmayın. Bu çok Hassas önemli bir konu .ailelerin haberi var mı napacaksiniz böyle ?
 
Bir sekilde kirmadan mi? Adam tum birikiminizle oyun oynamis hayatinizi, guveninizi mahvetmis. siz hala para muhabbeti etmemekten gucendirmemekten bahsediyorsunuz.
 
Back
X