İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

İnsallah guzel dogumlar gerveklestiririz.

canım sağolasın ama genç görünmeninde yaşla alakası yok ailemde eşimde beni çok yıprattı yani benimki büyüyünce annesi zannedecekler

Yok ya oyle deme :) dogumda butun vucud kendını yeenılıyrmuus hem 25 yasındasın henuz deertlerını absorbe edecek yastasın hele bı evladın buyusun uykuların duzene gırsın cıllop gıbı tparlanırsın sen bak gor. aha buraya yazıyom

1 aylik evliyim yasim 27.ama kendimi cocuk gibi hissediyorum.bebis fikri uzak geliyor

Amin inşallah cnm Allah gönlüne göre versin.sennde gec degil cok yetistirrsin bence :) benim üçüncü çocuk diğerleri büyük biri 11 diğeri 9 yaşında bu biraz zor geliyo ama istedik artık .

Cok anlamsiz bi tartisma olmus.. Idealin olur ama nasibin olmaz belki ve kişiye göre degisir bu durumlar.. Kimi 30unda evlenir cok mutlu olur, kimi 18inde.. Mutlak bi dogru yok bu konularda..

Evlenme icin bisey diyememde.. dogum yasi asla 37 ve ustu degildir.. kac cocuk yapmayi planliyosun 37 den sonra? 38 yasindan sonra cok cok zorlasiyo hamile kalmak.,bunu bizzat jinekolog dedi bana.. bunun gebelik donemi dogumu buyutmesi var.. dogum yasi asla 37 ve ustu olamaz..

Sen fark gormesende tip ve jinekologlar cok farkli dusunuyolar tatlim.. 40 yasindaki bir kadinin yumurtasiyla 25 yasindaki kadinin yumurtasi asla bir olmaz. Risk daha fazladir yas buyudukce..

Ne alaka 35 ustu daha bilincli anne olur? Kimi 25 inde bilincliyken kimi 40 yasinda daha bilincsiz olabilir. Bunu yas ile sinirlandirmak sacma degil mi?

18 yaşında evlendim 26 yaşında 3 çocuk annesiyim İdeal evlilik yaşı kişiye göre değişir bence

Ya cok sacma bi soru sorcam :) annem 40 yasinda dogurmus beni cok hastalandim bunyem zayif bu yumurta ya da gelisimle alakali mi hep merak ediyorum :) bagisiklik sistemim nerdeyse yok :)))))

27 yaşında evlendim. 28 yaşında anne oldum. Şimdi 30 yasindayim ve iki yaşında kabına sığmayan bir oğlum var. Allah bağışlasın beni o kadar yoruyor ki daha geç bir yaşta anne olsam kesinlikle katlanamazdim. İkinciyi düşünmüyorum zaten. Bir tane bana yetti. Bu işlerin ideali olmaz ancak yaş geçtikçe tahammül azalıyor. Bünye kaldırmıyor.

Çocuğa göre değişiyordur belki bilemem ama 30 yaşındaysan ve çocuğun sürekli etrafa tükürüp seni tirmaliyorsa hayat gerçekten çok zor kardeş.

Pekiiii diyelim ideal diye karar verdiginiz yasi gectiniz. Bu isler biraz da kader kismet meselesi. O yastan sonra evlenmeyecek misiniz veya cocuk yapmayacak misiniz? Cok sacma bir soru bu...

İdeali nedir bilemeden evlendim 17 yaşında doğurdum iyi birşey değil kabul ediyorum .. 35 yaşındayım 3.yü düşünüyorum üniversiteli ve liseli iki kızım var birlikte büyüdük şuan da arkadaş gibiyiz ne mutlu bana ..

İdeal evlilik için bir kadının yada erkeğin
1. Kendi parasını kazanması
2. İyi kötü bir araba alıp ehliyet alması
3. Bir dönem tek başına yaşamış olması yada aile evinde her işte sorumluluk alması
4. Yurtiçi-yurtdışı seyahatler yapmış olması
5. Flörtün karşısındakini tanımak için olduğunu kavraması
Gerektiğini düşünüyorum, bunları evlilik içinde yapmak pek kolay olmuyor, başarı geç gelsin ama senin olsun. Böyle bir kadıb-erkek zaten kaliteli bir kişiyle evlenir, ortamı ona bunu getirir, çocuk için ise maddiyat ne yazık ki çok önemli, hastaneler, okullar hep para.

Bencede dogurma yasi 30 ve sonrası ama iste bazlarinin da kafa kaldirmiyor o yastan sonra bebek ...tabi bu kisiden kisiye degisiyor

İdeal evlilik yasi konusunda yorum yapamam herkes ne zaman hazir hissederse o sorumlulugu almaya o zamandir. Ama dogumla ilgili 24 yasinda anne olan biri olarak bunun avantajini cok fazla gordum vucudum kendini cabuk topladi zor ama saglikli bir dogumdu bebekte ekstra hicbir sorun olmadi vs.. ve onunla ilgilenecek her gece 4 e kadar uyanik kalacak enerjim var. Fakat kisi ruhen kendini ne zaman hazir hissederse ve ne zaman baba olmaya layik bir erkek bulursa o zaman diyorum.

35-40 li yaşlar bana çok fazla geç geliyor. Ben 50 yaşın üzerinde iken çocuğum henüz yeni reşit olmuş olacak bu durumda ben 70 yaşında çocuğumun düğününü görmek istemiyorum :) Gerçi 70 yıl çok uzun, o kadar fazla bu dünyanın kahrını da çekmek istemiyorum ya neyse ayrı mevzu...

25 ve üzeri evlilik için ideal ama doğum yaşı herkese göre değişir...

25 yaşında evlendim 27 ye girmek üzereyim henüz çocuğum yok, fakat çocuk için bence 25-30 yaş aralığı mantıklı...

35-40 geç, 40 hepten geç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…