- 10 Mayıs 2011
- 1.805
- 1.719
- 133
İnsallah guzel dogumlar gerveklestiririz.Aslında kesiyi kastetmedim ondan korkma . Bende hep ondan korkardım ama kesi estetik amaçla yapılıyor zaten . Gerçi o kasları şimdiden esnetmeye çalışırsan egzersizlerle , kesisiz de Doğum yapabilirsin . Yırtık olma ihtimali zaten Yok, çünkü bebeğin başı oraya dayandığında yırtığa sebep olacaksa doktor kesiyor zaten .
İki Doğum yaptım , biri 27 aylık biri 21 günlük :) ilk doğumum suni sancı ile oldu 12 saate yakın çektim . Suni sancı zor ama dayanılmayacak bişey değil , sancı çekerken zorlanıyordum ama Bi yandan tahmin ettiğim kadar zor değilmiş diyordum .
Fakat ikinci Doğumum çok zor oldu , vakumla oldu . Ve ebeler acele ettirmek istedikleri için öyle zor oldu . Çok müdahele ettiler elleri ile Rahmi genişletmeye çalıştılar . Dikişlerim şuqn düşüyor ama oradaki kaslarımı hala hissetmiyorum o elleri ile zorladıkları yerler hala çok ağrıyor .
Ben tevekkül edemedim sanırım , o yüzden böyle müdaheleli oldu . Kendi sancımı beklemedim 40. Haftayı geçti diye hemen hastaneye teslim oldumfakat herşey fıtri geliştiğinde Doğum o kadarı kolay ki, İnan büyük tuvaletini yapmak gibi
İnşallah . Ama bir çocuğa verilecek en güzel hediye bir kardeş :) ben çok mutluyum yaşları yakın olduğu içn , şusn biraz zor ama büyüdüklerinde çok güzel olacak inşallahİnsallah guzel dogumlar gerveklestiririz.
Sizin 30 yaşında bebeğiniz kucağınızda olacak muhtemelen
canım sağolasın ama genç görünmeninde yaşla alakası yok ailemde eşimde beni çok yıprattı yani benimki büyüyünce annesi zannedecekler
Amin inşallah cnm Allah gönlüne göre versin.sennde gec degil cok yetistirrsin bence :) benim üçüncü çocuk diğerleri büyük biri 11 diğeri 9 yaşında bu biraz zor geliyo ama istedik artık .İnsallah bence vok sanslisiniz :)) ben bakabilecek durum saglarsak 5 cocuk, saglayamazsak 3 cocuk istiyorum. Suan ilk hamileligim. Zor yani 30 a gelmeden isteklerimi bitirmek :/ ama insallah gec olsun guc olmasin. Saglikla istedigim gibi teker teker dogururum :))
Sen fark gormesende tip ve jinekologlar cok farkli dusunuyolar tatlim.. 40 yasindaki bir kadinin yumurtasiyla 25 yasindaki kadinin yumurtasi asla bir olmaz. Risk daha fazladir yas buyudukce..Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.
Ya cok sacma bi soru sorcam :) annem 40 yasinda dogurmus beni cok hastalandim bunyem zayif bu yumurta ya da gelisimle alakali mi hep merak ediyorum :) bagisiklik sistemim nerdeyse yok :)))))Sen fark gormesende tip ve jinekologlar cok farkli dusunuyolar tatlim.. 40 yasindaki bir kadinin yumurtasiyla 25 yasindaki kadinin yumurtasi asla bir olmaz. Risk daha fazladir yas buyudukce..
Ne alaka 35 ustu daha bilincli anne olur? Kimi 25 inde bilincliyken kimi 40 yasinda daha bilincsiz olabilir. Bunu yas ile sinirlandirmak sacma degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?