İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

Ideal evlilik yaşı 25 üstü diye düşünüyorum. Ideal doğunun da vücut için 27 28 yaşları olduğunu dinlemiştim bi uzmandan. Amma velakin ben evliyim yaş 27 e geliyor şu anda çocuk düşünmüyorum. Herkesin pasa gönlü bilir...

Tıbben en kaliteli yumurtalar 20 li yaşlarda oluşur.genetiği en iyi yumurtalar yani.o yüzden bilimsel olarak bakmamak lazım.psikolojik olarak hazır olunup olunmadığına bakılmalı

Bu konu kişiye göre değişir. Örneğin bence: 22-23 yalında üniversite bitirdim atandım. İlk yıl alışmakla 2. Yıl aranmakla 3. Yıl işimde ve özel hayatımda Nirvana dönemi ve sonunda evlilikle bitti. 25-26 yaşındaydım evlendiğimde . 2. Yılın sonunda Bebek istedik hamileyim 29 yaşında Doğum yapacağım Allah izin verirse. Eşim benden 5 yaş büyük. Arada konuşuyoruz bebeği keşke 1.yılın sonunda yapsaymışız diyoruz. 2. Çocuk için zamanın daraldığını düşünüyoruz. Hatta eşim neden bu kadar çok beklemişim ki evlenmek için diyor. 25-26 gibi evlensem şimdi çocuğum ilkokulda olurdu diyor. Yaşım kaç oldu çocuk 34-35imde kucağıma gelecek diyor.. büyüdüğünde aramızda çatışma çıkabilir diyor . Düşüncelerimizi Mantıklı görüyoruz ama kader kısmet böyle yaşamak gerrkiyormuş böyle oldu zaman geri alınmaz hayatımıza da çok şükür...

Bende ideal bir yas yok diyenlerdenim. Yalnizca yasal olarak cocuk sayilacak yaslarda (18 ve alti) cocuk veya evlilik yapilmamasi gerektigini dusunuyorum.

Bazen ne cocuk ne de evlilik senin kontrolun altinda olmuyor. Her turlu korunmana ragmen cocuk oluveriyor. Bir anda kendini evlenirken bukuyorsun falan felan. Yani bu isler biraz kismet. Uf tamam sacmaladim susuyorum

Kendini hazır hisseden anne idealdir ama 35 yaş üstü çok iyi birseymis gibi yazıp durmayın arkadaşlar. Çocukta genetik hastalık görülme riski 35 yaş sonrası dramatik bir şekilde artiyor. Yani çok ta elzem değilse gece bırakmamak lazım.

Kendim için 23 yaşında evlendim. İlk çocuğu 26 yaşında, 2. yi 34 yaşında doğurdum. Hala ilki erken, 2. de gec oldu gibi geliyor.

İlla cevap yazılmıştır ama yazmadan edemeyeceğim.

Anneliği nasıl sadece doğum yapmakla sınırlayabiliriz ki? Asıl iş doğumdan sonra başlıyor. Doğum sonrası her kim size ne kadar yardımcı olursa olsun, adı üstünde sadece yardım ediyor, asıl işi anne olarak kadın yapıyor ve inanılmaz yorucu bir süreç. Dolayısıyla ne kadar erken olursa fizyolojik açıdan daha iyi, sizin söylediğinizin aksine. Tabi bu durumu mental açıdan da dengeleyerek herkesin kendine göre en uygun zamanı bulması gerekir. Ama 35+ ideal yaş olarak adlandırılamaz asla, çünkü zaten hamilelik için riskli grup sayılıyor otomatikman.
Ki yine sizin söylediğinizin aksine doktorlar hamilelik için de 20-23 yaş arasını ideal görüyorlar ve yaş aldıkça süreç zorlaşıyor.

Ben 25 imde evlenip 32 yaşımda ilk sağlıklı bebeğimi kucağıma aldım.
Evlenme yaşımı erken, hamilelik yaşımı geç buluyorum

Bana göre ideal evlilik yaşı kadın için 28.
Anne olmak için ise 2 çocuğun da 30 yaşından önce dünyaya gelmesini isterdim. Ortak küme oluşturamıyorum görüldüğü üzereikiz olmazsa tabi.

Mesela ben 20 li yaslardayim ve yeni evliyim eltim 32 yaşında ve yeni çocuğu var konuşuyoruz arada diyorki kesinlikle geç kalmışım çünkü çocuk enerji istiyo ve ne yaparsan yap yaşın etkisi çok büyük zamanla anlıyorsun ama yetemediğin zamanlar oluyor diyor. Mesela benim annem beni 33 yaşında doğurmuş şimdi suan 56 yaşında bana çok yetemedi çünkü 40 tan sonra dahada yoruluyorsun genç bir çocuğun arkasinda koşturmak kolay değil tabi herkesin kendi görüşü ama zor oluyor kendine ne kadar iyi bakarsan bak ne yaparsan yap öyle bi zamandan sonra yaşın etkisini daha fazla anliyorsun sanırım. Birde çocuk büyütmekte evlenmekte tamamen kişilik meselesi 20 yaşında da bilinçli anne olunabilir 30 yasinda da bunu yapamayan olabilir bu kişinin olgunluğuna bağlıdır diye düşünüyorum

Bunun bi rakamı olamaz bence insandan insana değişir kimisi 20 sinde evlenir,kimisi 20 dindehenüz hazır hissetmez vs. Vs. Kişiden kişiye değişir. .
Boyle rakamları koyan insanların aklına şaşıyorum çok saçma çünkü

Evlilik için ideal yaş belirtemem. Ama çpcuk içim bence geç kalınmamalı. Tıbbi açıdan doğum olabiliyor. Hatta dün tv de 55 yaşında ikiz doğuran bi teyze vardı. Allahın verdiği ömrü kimse bilemez evet ama o çocuklar 10 yaşına geldiğinde anneleri 65 yaşında olucak.. Sırf çocuğum için arada uçurumlar olmasın diye genç anne olmayı tercih ettim (25). Ama tabi 30-35 üstünede saygım sonsuz. Kimin neden hangi yaşta evlendiğini doğurduğunu bilemeyiz.

Bence ideal bir yaş sınırı yok yani olmamalı kadının eli ekmek tutuyorsa kendini ezdirmeyecek kadar gelistirmisse guclenmisse bence evlenmeli ama sonuna kadar destekledigim bir konu var oda kadının okuması kadın okusun okusun okusun

Siz evlilik uzmani misiniz? Kendi hayatiniz bu sekilde diye ideal olan o demek degildir. kendi durumunuz ve sartlariniza gore ideal olan o olabilir.

Birde şu var benim kayinvalidem eşimi 35 yaşında doğurmuş ama şuan çok pişman bütün enerjimi vs sana verdim keşke dogmasaydin vs diyor sürekli buda çok üzücü bir durum eşim sürekli ağlar bu lafına daha önce 11 tane çocuk aldırmış her defasında keşke senide aldirsaydim keşke dogmasaydin diye kendi kendine beddualar ediyor

Bn evlenmedim daha ama ideal yas ideal dogurma yasi diye bir degerlendirme olmamali... Ama mantiken dusunursek bn 30a basmadan dogurur cocugumla buyurum... Dusunsenize 35 de dogursam cocuk 20 yasina gelince bn 55 olacam ...

Tabikide goreceli bir durum

Merhaba, gebelik dönemi duyguların hızla değiştiği ancak bireysel olarak farklılaşabilen yaşamın en önemli dönemlerinden biridir. Bu dönemi daha yakından incelemek, siz değerli üyelerin bu eşsiz deneyimini bilimsel olarak anlamlandırmak için Yüksek lisans tezim olarak gebelerle bir anket çalışması yapıyorum. Linke tıklayarak katılırsanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
there is no ideal. 30 yaşında doğum yaptım. 20 yaşında yapsaydım keşke .o zaman kızımla ilerde arkadaş gibi gezwrdik. Ama okuyordum. çalıştım vs vs.
bir de koca bulmadan ne idealinden bahsediyorsun. belki adamla 40 yaşında tanışacsksın belki 19 yaşında

35+ her zaman riskler barındır ayrıca 45 yaşından sonra da ne gerek var çocuğa. üstelik menopoz diye bir gerçek varken

Tabiki 40 yaşında bi kadin daha bilinçli olabilir. Fizyolojik acı dediğin neye göre anlamadım. Doğurma yetisi veya onun gibi birsey se haklısın. Her yas ta doğum kendine göre zorluk yaşatır. Önemli olan su.

40 yaşında hamile. 41 yas doğum.

Simdiiii. . sen 51 yaşında çocuğun 10 yaşında olacak. Tansiyon,şeker, romatizma,belki de farklı sağlık sorunları ..(illaki olacak)

Senden sürekli birsey isticek. Anne park,anne dışarı çıkalım,anne alisveris vs vs...sence buna FIZYOLOJIK OLARAK ENERJIN YETECEK MI??

Allah bilir tabi ama coooookkk zooorrrrrrrr.

Haberde gördüm 56 yaşında kadin ikiz bebek doğurmuş .çocukları olmadığı için yıllarca beklemek zorunda kalmışlar. Yani kendi istekleri değil. Genç yaşta olmamış Çocukları ama Allah iste.

Olmaz değil olur tabi ama beden bunu kaldıramaz. Bence çocuğunun olmaması gibi durum yoksa 30 bile geç. Yinede bu konu çok ucu açık.

Bundan 10 yil oncesinde planlar yapardim 27 yasimda evlenip, 30a gelmeden once de ilk cocugumu dogururum diye. 34 yasinda bekarim. Maalesef hayat cok farkli planlar yapiyor. Hayat farkli işliyor. Ve bir bakmissiniz ki planladiginiz yas hayli hayli gecmis ve evlilik uzak bir hayal olmus.

Beni en cok korkutan 30 yas sonrasi dogan çocuklarda olusacak olan komplikasyonlar. Kendim bu kategori de oldugum icin baya korkuyorum. Burda da zaten bolca yazilmis. Okudukca moralim daha da bozuluyor ama bilimsel gercekler bunlar.

Uzun lafin kisasi ideal yas yoktur bence de. Kendini ne zaman hazir hissedersen ruhen ve bedenen. Herkese gore degisiyor. Herkes hayatinda farkli seyler yasiyor. Fizyolojik olarak ideali var ama yasadigimiz hayat hepimize farkli ve bu idealleri yakalamak her zaman mumkun olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…