Sanmam :) ben daha cok down sendromu vs icin demistim risk derken :)Ya cok sacma bi soru sorcam :) annem 40 yasinda dogurmus beni cok hastalandim bunyem zayif bu yumurta ya da gelisimle alakali mi hep merak ediyorum :) bagisiklik sistemim nerdeyse yok :)))))
Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Eve dönerken kendi kendime düşündüm acaba ben mi yanılıyorum diye, ama tıp çok gelişti ve 35+ yaşta doğuran bir kadın, kendini o yaşa kadar mental açıdan geliştireceği için, evlatlarına daha iyi , daha bilinçli annelik yapar diye düşünüyorum. Tıp da üstelik cok gelişti. 35+ yaşlardaki doğumların bir sorun yaratacagını düşünmüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kim haklı sizce , ben mi arkadaslarım mı ?
Kimse haklı değil kişiye, şartlara göre değişir. Ben 30umda evlendim çünkü öncesinde asla istemedim tek yaşıyordum ve gayette mutluydum. 39da çocuk yaptım çünkü öncesinde istemedim eşimle çocuksuz gayette mutluyduk. Geriye dönüp baktığımda pişman değilim. Benim için herşey zamanındaydı.Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Eve dönerken kendi kendime düşündüm acaba ben mi yanılıyorum diye, ama tıp çok gelişti ve 35+ yaşta doğuran bir kadın, kendini o yaşa kadar mental açıdan geliştireceği için, evlatlarına daha iyi , daha bilinçli annelik yapar diye düşünüyorum. Tıp da üstelik cok gelişti. 35+ yaşlardaki doğumların bir sorun yaratacagını düşünmüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kim haklı sizce , ben mi arkadaslarım mı ?
Yani mental acidan fikriniz tabi ki tartisilir kimisi icin dogrudur kimisi icin degildir.Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.
Kimse haklı değil kişiye, şartlara göre değişir. Ben 30umda evlendim çünkü öncesinde asla istemedim tek yaşıyordum ve gayet de mutluydum. 39da çocuk yaptım çünkü öncesinde istemedim eşimle çocuksuz gayet de mutluyduk. Geriye dönüp baktığımda pişman değilim. Benim için herşey zamanındaydı.Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Orası kesin. Yirmili yaşlarda çocuk yapsaydım hiç böyle olmazdım, kendim çocuk gibiydim çok gezer tozar keyif yapardım. Şimdi neyi neden yaptığımın gayet bilincindeyim. Bu arada 40 yaşına basmak üzereyim iki bebişim var enerjim aynı hiç değişmedi sadece fikirlerim olgunlaştı.aslinda yaslandikca daha sabirli oluyoruz
kendimden ve cevrede gozlemledigim bu
insan gencken daha cok sıkılıyor bir cocukla saatlerce oynamaktan cunku is hayati daha yolun basinda , kendisine daha cok vakit ayirmak istiyor vs..
ileri yasta daha degerli oluyor cocuk ve daha sabirli daha anlayisli ebeveynler oluyoruz
benim esim 47 yasinda , cok guzel vakit geciriyor bebekle , bol bol oyun oynuyor , yemegini yediriyor vs..
ikimiz de herseyi yasamisiz simdi eve tikilmak iyi geliyor bize :)
aslinda aksam bakicisi tutsan 7 yas bakiciyla aksam evde vakit gevirebilir siz de disari cikabilirsiniz
biz aksam cikmak istedigimizde oglani anneanneye postaliyoruz kiz da evde bakiciyla kaliyor
aslinda 7 tam alistirilmasi gereken yasAkşam bakıcısı vs zor artık en son 16 aylıkken bakıcı vardı
Bir de bunu biraz biz yaptık yani hata bizde zira bozuluyor
Bir seferinde halası dedi biz pizza partisi yapalım annenle baban da gitsin diye
Halasını ve pizzasını sever ama olmaz dedi çok bozuldu
Neyse zaten o gün hasta oldu gitmedik
Ondan sonra halası pizza yapayım deyince gündüz olsun dedi
Şimdi belki daha rahat kalır ama işte değişik bir duygudurumu var düzenimize bağlıyız değişikliği sevmiyor biz de ona uyuyoruz
Gece etkinliklerine de tek gidiyoruz
cinsel ihtiyaclari goz ardi etmiyoruz ki , onu yapmak icin evlilik sarti aramiyoruzBu karşılaştığınız kişiyle alakalı. 20 yaşında evlendim okulumu okudum kendimi geliştirdim. Bir ev arkadaşıyla neler yaşarsanız onu yaşadım. 25 ve 27 yaşında anne oldum. Evliliğimle ve kv ile olan sorunlar çocuk olduktan sonra başladı şuan görüşmemeye çalışıyoruz. Yani ilerde boşanırsamda pişman olmam tüh diye çünkü eşimle tanışmasam kendimi bu kadar geliştiremezdim.
Ben ideal yaşa inanmıyorum cinsel ihtiyaçlarım var 35 yaşına kadar bekleyemezdim. Kadınlar niye bu ihtiyaçları göz ardı ediyor anlamıyorum .
Başında kocaları olunca haftada ayda bir diye konu açarlar ama enteresan
malesef yanlış düşündüğünüz noktalar varBugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?