İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

Bence insan kendinı olgun hissettiği yaşta evlenmeli ve bir süre evliliğe alıştıktan sonra çocuk doğurmalı. Mesela ben 20 yaşındayim, kısmetse onumuzdeki yıl evleniyorum ve alışma durumuna göre çocuk doğururum. En onemlisi diğer yarın karşına ne zaman çıkarsa o zamanlar evlenilir bence.

Ben sana yüzdeyüz katılıyorum ama keşke hayatta herşey öyle planladığımız gibi olsa.
İdeal yaş diye 37 yi bekledik diyelim ilk çocuk için ya olmazsa
Yıllarca çocuk arayanlar var valla öyle ister istemez şakadanak olsa keşke

Ya cok sacma bi soru sorcam :) annem 40 yasinda dogurmus beni cok hastalandim bunyem zayif bu yumurta ya da gelisimle alakali mi hep merak ediyorum :) bagisiklik sistemim nerdeyse yok :)))))
Sanmam :) ben daha cok down sendromu vs icin demistim risk derken :)

35+ yaş tıpta direkt riskli gebelik sayılıyor...

tıp gelişse de yumurtalarımızın da bir yaşı var, çünkü onlar da bizimle birlikte yaşlanıyorlar...

25 yaşında bir insan da kendini geliştirmiş olup daha "iyi" ve "bilinçli" annelik yapabilir-iyi'yi ne anlamda kullandığımıza bağlı..

bu arada "annelik" kitaplarda yazıldığı gibi değil, her çocuk da kitaplarda anlatılan tanımlara uymuyor...

cok karisik bir konu kismet mi desem kadermi bazen kendi iradamizmi. kimisi cok uyumludur 20 de evlenip mutlu olur kimisi 30 dan sonra evlenir mutsuz olut yada tam tersi. Ben 27 de evlendim Ben Pek anlasamadigim icin keske 30 dan sonra evlenseydim diye cok dusunurum belki daha iyi biri cikardi diye dusunurum. daha iyi anlasicam bit insan cikardi karsima . biraz daha gezerdim o yuzden 27 erken geldi bana ama o zaman gelmiyordu sartlar onu gerektirdi istedim evlenmeyi. ah gecmisi geri alsa k neler degistirirz . ama bilemoyoruz iste gelecegi. ha cocuk icin 35 ve usti cok gec ya. arada cok yas farki oluyo. hem cocuk olacakmi belli dgl . tup bebek diyosunuzda ona ev parasi yatirip olmayan tutturamauan cok insan var . cocuk icin cok gec nasil oyle dusunuyorsunz anlamadim. Ben bebegm 28 dogurdum ideal geliyo bana iki yasinda Ben 30 . lise donemimde cogu arkafasim annes8 gencti hatta kardesleri doganlar oluyordu benimse bana teyze diye n birsuru yigenim vardi . hic hosuma gitmezdi . yeni kardesi doganlara ozenirdm.

ben 22 yasinda evlendim ama bence 25 ustu olmali.ha esin mi kotu diyeceksiniz degil ama iş guc kurana kadar ancak 25 uygun oluyor.erkek icin ise 28 uzeri diye dusunuyorum.onlar gec olgunlasiyor.benim esim bende 7 yas buyuk avantajlarini cok gordum.ama iyiki genc anne oldum o yonu cok iyi.anneligin yasla alakasi yok sevgiyle kendini gelistirip okumayla alakasi var bence.uzmanlarda gec yasta dogumlari sakincali buluyor

sen 35 + dogum sorun olmaz saniyorsun ama o oyle degil iste...
evet bazen 50 yasindaki bi kadin da dogurabiliyo ama bazen benim gibi 26sinda bi kadin da 3 sene cabaliyo ve hic bi sebebi yokken yine de olmuyo...Allah in takdiri diyim kisaca.
ama ne zmn evlenmemeli ne znn dogurmamali bana gore soyle :
20 yaş alti evlenmemeli.25 en iyi evlilik yasi 25 26 27 en iyi annelik yasi
ve bana gore tam tersi 35 inden sonra cocuk dusunmemeli
çünku hem 35 iinde dogurursan cocuk 20sine gelince sen 55inde olcan hic hos degil bence tabi bazi kadinlar cidden cok kucuk gosteriyo onlar cok sansli bu konuda

Kimse haklı değil kişiye, şartlara göre değişir. Ben 30umda evlendim çünkü öncesinde asla istemedim tek yaşıyordum ve gayette mutluydum. 39da çocuk yaptım çünkü öncesinde istemedim eşimle çocuksuz gayette mutluyduk. Geriye dönüp baktığımda pişman değilim. Benim için herşey zamanındaydı.

Yani mental acidan fikriniz tabi ki tartisilir kimisi icin dogrudur kimisi icin degildir.
Fakat fizyolojik olarak BENCE si mi var bu isin allah askina. 20 ile 45 yas arasinda fark yok diyebilmeniz icin elinizde bilimsel doneler olmasi gerekir, ama neye dayanarak soylediginizi anlayamadim.
Bunu soylemek "bence xxx hastaligi genetik degildir" demekle ayni. Tip dunyasini temelinden sarsacak arastirmalar mi yaptiniz anlamadim ki.
Bilimsel verilerin bencesi olmaz

Kimse haklı değil kişiye, şartlara göre değişir. Ben 30umda evlendim çünkü öncesinde asla istemedim tek yaşıyordum ve gayet de mutluydum. 39da çocuk yaptım çünkü öncesinde istemedim eşimle çocuksuz gayet de mutluyduk. Geriye dönüp baktığımda pişman değilim. Benim için herşey zamanındaydı.

Orası kesin. Yirmili yaşlarda çocuk yapsaydım hiç böyle olmazdım, kendim çocuk gibiydim çok gezer tozar keyif yapardım. Şimdi neyi neden yaptığımın gayet bilincindeyim. Bu arada 40 yaşına basmak üzereyim iki bebişim var enerjim aynı hiç değişmedi sadece fikirlerim olgunlaştı.

Ben 21 yasinda evlendim ilk cocugumu 22 ikinciyi 27 ucuncuyu de 41 yasinda dogurdum. Demekki isteyince her yas ideal oluyor.Bu insanin kendi dusunce durumuyla alakali biraz.

Akşam bakıcısı vs zor artık en son 16 aylıkken bakıcı vardı

Bir de bunu biraz biz yaptık yani hata bizde zira bozuluyor

Bir seferinde halası dedi biz pizza partisi yapalım annenle baban da gitsin diye

Halasını ve pizzasını sever ama olmaz dedi çok bozuldu

Neyse zaten o gün hasta oldu gitmedik

Ondan sonra halası pizza yapayım deyince gündüz olsun dedi

Şimdi belki daha rahat kalır ama işte değişik bir duygudurumu var düzenimize bağlıyız değişikliği sevmiyor biz de ona uyuyoruz

Gece etkinliklerine de tek gidiyoruz

Bu karşılaştığınız kişiyle alakalı. 20 yaşında evlendim okulumu okudum kendimi geliştirdim. Bir ev arkadaşıyla neler yaşarsanız onu yaşadım. 25 ve 27 yaşında anne oldum. Evliliğimle ve kv ile olan sorunlar çocuk olduktan sonra başladı şuan görüşmemeye çalışıyoruz. Yani ilerde boşanırsamda pişman olmam tüh diye çünkü eşimle tanışmasam kendimi bu kadar geliştiremezdim.
Ben ideal yaşa inanmıyorum cinsel ihtiyaçlarım var 35 yaşına kadar bekleyemezdim. Kadınlar niye bu ihtiyaçları göz ardı ediyor anlamıyorum .
Başında kocaları olunca haftada ayda bir diye konu açarlar ama enteresan

aslinda 7 tam alistirilmasi gereken yas
bizde 6 dan sonra alistirdik , 6 ya kadar gece ciktigimda ise gidiyorum toplanti var vs yalanlar soyluyordum cocuga , 6 yasinda ondan ayri ve onun katilamayacagi etkinliklere de gidebilecegimi yavas yavas soyledim , tabi cildiriyordu ama zamanla alisti

cinsel ihtiyaclari goz ardi etmiyoruz ki , onu yapmak icin evlilik sarti aramiyoruz

malesef yanlış düşündüğünüz noktalar var sizinkisi sutten ağzım yandi yoğurdu üfleyerek yiyeyim hesabi olmuş... 35inden sonra her kadin saglikli sekilde kolayca hamile kalip cocuk doguramiyor malesef. tabi insan işin içine girmeyince, başına gelmeyince bilmiyor. kadinlarin yumurta hücreleri yaş ilerledikce malesef verimliligini kaybetmeye başlıyor. tüp bebek tedavisinde bile yaşa göre başarı şansı veriliyor. elbette 35inden sonra kolayca hamile kalan kadinlar var ama emin olun bi o kadar uğraşan da var. bir sürü ilac tedavisine ragmen tüp bebek sürecinde zar zor 2-3 yumurt toplanan kadinlar var ki onlarda sagliksiz çıkabiliyor... ve daha kötüsü artik erken menapozda yaygin hale geldi felaket tellali gibi oldum ama tabi bunlar nasip işi istedigin kadar yaş plani yap Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman oluyor. benim yaş planlari tutsaydi seneye 2. cocugun calismalarina baslamam lazimdi ama bizim henüz elde var sıfır

bu kişiye göre degisir elbet ama bana göre bayanin ideal evlenme yaş aralığı 24-28 ilk çocuğunu dünyaya getirme içinse 26-30 (tabi maddi manevi şartlar el veriyorsa). bir bayan evlendikten sonra en az 1 yıl beklemeli çocuk icin çünkü eşini evliligini maddi durumunu incelemeli sonra ona göre karar vermeli.

sin bunu gidinde bi de bir tüp bebek doktoruna sorun :))) yumurta hücreleri yaşlanıyor canim zamani durduramazsin malesef. Rahim de 40a geldiginde 20sindeki kadar güçlü olmuyor malesef acı gercekler bunlar

Tüp bebek tedavilerimde doktora hocam şansım yüzde kaç diyorum direk sorduğu "YAŞIN KAÇ ?".
Çünkü malesef hamile kalmada ilk en önemli faktör bu

Keşke sizin dediginiz kadar kolay olsaydi. Arti malesef 40indan sonra olan hamileliklerde down sendoromlu ya da engelli cocuk doğurma orani aritiyor. 35 yaş üstü hamile bayanlarda amniyosentez testi ya da özel gebelik takibi neden yapilmak isteniyor saniyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…