Ideal gelin nasıl olunur ???

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
slm arkadaşlar merak ediyorum eşinizin ailesine en ideal gelin nasıl olunur mesela sürekli hizmet edene çok iyi gelinmiş aferin derler ama kendimizi kötü hissetmezmiyiz hiçmetçi gibi hissetmez miyiz o zaman da sizce nasıl davranmalı mesafe koyulmalı mı ne yapılmalı? ben enayi gibi hissediyorumda kendimi

ben sana bişey söyleyim mi? benim evliliğimde 3 sene bitti.4 e döndü.eğer evliliği deliliğe vurursan süper gidiyo.ama her söyleneni her yapılanı ciddiye alacak olursan hayat zindan karası, çekilmez oluyo.benim eşim tek çocuk.onların her istediğini yaparsan senden iyisi yok.ama yaptığın en ufak bi yanlışta,ters bi harekette 4 sene boyunca yatığın herşeyi bi anda siliyolar ve kötü gelin oluyosun.o yüzden deliliğe vurmaya çalışıyorum.üzülsemde içime atıyorum.işten çıkıp kaynanama gidiyorum.misafir geliyo hadi gidelim diyolar.akıllı kaynanam oturun sanki nolacak sırtlarında taş mı taşıdılar.yatınca uyurlar diyoD.bende hee taş taşımadıkya oturun bakalım diyorum.ayyyy ne iyi gelinin var diyolar

canım bence sadece ideal gelin değil ideal insan Allah tan korkan olur, Allah korkan kimseye eliyle diliyle zarar vermez her zaman Efendimiz s.a.v güzl karakteri gibi yumuşak huyludur kalp kırmamaya özenlidir ama hakkını elbette yedirmez, eger herkes bu denli hassas olsa idi bu dünya da hiç bi sıkıntı kavga olmazdı diye düşünüyorum

Hizmet etmek için evlenmiosunki onları annalerımz etmısler bıttı sımdı bızımkılrın hakkını yıyemem evlerıne gıderım bısey ettırmezler mısafr gıbı gıder gelırım zorla gırer mutfga bıseyler yapmaya calısırım cok ıs yapıosn ıyı gelınsın tabıkı kendı kızlrını kenara cekıp gelınıne ıs buyuran ınsnlra uyuz oluorum kı bıtanesı benım babannemmıs annem yıllrca gelınlklerını yaptı hastalıklrında baktı yemek ıcmek aklınıza gelebılcek her hızmet ama bugn annem sankı hıcbırsey yapmamıs muamelesı goruo sen kocana hızmet etcksın aılesıne hızmet etmk zorunda deılsın ama ınsanız yapıoruz tabıkı ben onlra zorla hızmet edıorum yanı kendım zola yapıorum hıcbıseye elımı surdurtmuolr ALLAH razı olsn ama aıleden oyle gormrmısız yaa onunde durmadn hızmet eden bır anne modelı varyaa ıste o yuzden mecbur bıseyler yapmak zorunda hıssedıo ınsn kendını :))) yanı ben yapmasm kımse bana kotu gelın demez bılıorum ama yardım etmeyı sevıorum benı ezmk ıcın bana ıs yaptrmıcklrını bılıorum o yuzden hıc gocunmam kocamın aılesıne hızmet ederken bu bırazda karsıdakının tavrına gore anlam kazanıoo senı hızmetcı gıbımı gelın gıbımı goruolar:)

Öncelikle "iyi gelin " diye bir kavram yok.
Olsaydı şunlar kafii gelmeliydi.
Kocasına sadık,saygılı sevgili kadın ve evlatlarına iyi bir anne..
ama onlara hiçbirşey asla yetmez.
bir gün çayı sen koyuyorsan ertesi gün o koysun.
kendini parçalama iyi gelin olucam diye delirme.
kocanı mutlu et eşinin ailesine saygılı ol!
bu..
ötesi ziyan olur,kendinden veririsin..

İdeal olmak için neden uğraşıyorsun ki.Olduğun gibi ol.Emin ol onlar ideal kaynana yada ideal eş herneyse ideal olmak için böyle kafa yormuyorlardır.Sizde bir insansınız sizinde hoşlandığınız yada hoşlanmadığınız bir çok şey vardır.Onlar gelinim yorgun mu yada bu gelinimin hoşuna gidiyor mu demedikçe sizde kendinizi bu kadar yormayın.Ben sitemimi de dile getiriyorum artık ve aramızda bir mesafe var,tabi uzaklıktan da kaynaklanıyordur ama ziyaretlerine gittiğimiz de tüm sülale bana ayılıp bayılıyor ne tatlı ne canayakın diye...Evet yüzümden gülücük eksik olmuyor ama aman şunuda yapayım bunu da yapayım demiyorum.Hizmetçiliklerini yapmasam da sadece güleryüzlülüğümle iyi gelin oldum ben :92::92::92::92: Ama biliyorum ki tırnaklarımı biraz fazla çıkarsam benden kötüsü olmaz,eee nede olsa el kızıyım değil mi?

benim eşimin babaannesi yalnız yaşıyor eşimin halaları arada gelip ilgilenirler yanında kalırlar. bayram üstü temizlik yapılacak evinde dayanamadım dedim ki hala arife günü size yardıma gelirim eğer isterseniz olur dediler. gittim evi temizledik en çok ben yaptım haliyle neyse akşam iftarı yaptık eve dönmemeiz gerekiyor hele bi durun bulaşıklarıda yıkayıp öyle çıkayım dedim evde iki halası vardı büyüğü tutturdu nereye gidiyosun daha dolma sarıcaz valla dedim ben gidiyorum evde daha işim bitmemişti küçüğü dediki bırak abla kız gitsin koca kız buraya mı zimmetledik dedi büyüğü hala ben mutfaktayken söyleniyor ama daha dolmaz yapcaz niye gidiyor ki yıkadım bulaşıklarını demledim çayı hadi bana eyvallah dedim surat asıldı büyük halanın:))

ya ben bazı ailelerde sırf iş yapmak gösteri yapmak için temizlik,yemek vs yapıldığını düşünüyorum.
işte gelin evi temizledi işte yengeler baklava yaptı falan filan..
iyi yapmışsın mesafeni koy.
kendilerine yepyeni çıtır bir köle arıyorlar,yaşlandıkça işleri paslamak isterler yenilerine...
böyle devam eden bir saçma zincir.
kır zincirlerini

En iyi şey güleryüzlü olmak,o zaman iş yapmasanız da severler sizi.Benim kayınvalidem çok iyi bir insan,elimden geldiğince ona yardım ederim ama o istemez,yorulma der.

Annesine,gelini tarafınfan yapılmasını istemediği davranışlardan uzak duran gelin ideal gelindir.

Kızına,kayınvalidesi tarafından yapılmasını istemediği davranışlardan uzak duran kayınvalide ideal kayınvalidir.:97:

Olay budur...

Son düzenleme:
Ben hep gözümün önüne abimi, yengemi ve annemi getiriyorum. Abimler yeğenim doğmadan önce haftada bir akşam yemeğe gelirlerdi, biz çok mutlu olurduk. 4 yıllık evliliklerinde bizim gittiğimiz sayılıdır abimlere. biz de eşimin ailesiyle haftada bir görüşmeye çalışıyoruz. ama biz her seferinde k.valideye gitmiyoruz,bizde toplandığımız da oluyor. Yengemde mesafeli bir sıcaklık vardır asla soğuk olduğunu söyleyemem ama kesinlikle sınırını korumayı beceriyor. ben o kadar mesafe koyamadım. ama anneme git sor, gelini birtanedir. eşi benzeri yoktur. oğlunu mutlu ediyor, çalıştığı halde torununa mükemmel bakıyor evi pırıl pırıl.. daha ne olsun.. yüzüne de söyler.. arkasından da her ortamda yeri geldiğinde över gelinini.

biz arayıp haftasonu sana gelmek istiyoruz diyemedik hiç yengeme, o çağırırsa gittik. ki o da kendi gelmeyi tercih ettiği için pek çağırmaz:)) ama k.validemler müsaitseniz geliyoruz deyip yarım saat sonra çıkar gelirler:)) böyle bir mesafeden bahsediyorum..

kayınvalidem benim için birtanedir benim gelinim demiyordur:)) ama nişanlılık dönemime göre aramız daha iyi diyebilirim. eşim memnun kalıyor benim tavrımdan benim için de önemli olan bu.

ideal olmaya çabalamıyorum ama güleryüzlüyüm. başlarda fazla sohbet etmez, dertlerini dinlemezdim ama zamanla alışıyoruz birbirimize. şimdi hoşsohbet olduğumu söyleyebilirim. espriliyimdir. bi de eşimin 1.5 yaşındaki yeğeniyle aramızda çok güzel bir bağ var. bana çok düşkün. yaramazlık yapsa bile "yapma etme" demeden sakin sakin konuşarak anlaşıyorum onunla. annesine nefes aldırabiliyorum biraz:)) sanırım k.validemi ve k.pederimi en çok etkileyen de bu oldu. onların bana karşı önyargıları kırıldı. benim iyi bir anne olacağımı düşünmeye başladılar.

k.valideme gitmişsek yemeğe karışmazdım başta ama şimdi öğrenmek için eğer hazırlanacaksa hadi onu ben doğrıyım onu ben kavurayım diyerek hem yemeği öğrenmeye çalışıyorum (yöresel bir şeyse özellikle) hem elindeki işi hafifletmiş oluyorum. salata, sofra kur kaldır,bulaşık çay, tatlı, çerez meyve servisi gibi şeylerde hiç üşenmeden hizmet ediyorum. bir de k.valideme soruyorum bazı şeyleri gururu okşanıyor. eşim, biz nişanlıyken daha huzursuzdu, tartışıyorduk bir de düğün yaklaştıkça onun gergin halinden dolayı bana kızıyorlardı ama şimdi eşim çok huzurlu ve onu böyle görmek onları da çok mutlu ediyor. inşallah böyle devam eder..

Aman benim eşimin ailesine karşı ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Onlara bırak hizmet etmeyi ayaklarını yıkasan su çok sıcaktı derler yine kötüleyecek bir şey bulurlar. Oğullarını çok kıskandıkları için melek olsaydım da dünyaya inseydim yine de ideal gelin olamazdım.

Vaaay helal sana sen işi bayağı bi politikliğe vurmuşsun

valla bende öyle gibiyim.2,5 senelik evliyim bende ilk sıralar çok takardım ama şimdi bende senin gibi işi komediye espriye vuruyorum
sağolsunlar onlarda benden pek bişey beklemezler,hatta üstüme titrerler diyebilirim,o yüzden bende onları üzmemeye çalışırım ama bende sürekli hizmet bekleyen tiplere dayanamıyorum...

şöyle evinin işlerini yapılsa.
oğluyla haftada bir tek kalsa başbaşa .
ben hergün arasam nasıl diye.
günlerine gitsem misafir agırlasam negüzel olr onun için benden iyisi olmaz.

Eşinin ailesinden insan olarak saygı gören herkes ideal gelin olur, saygı görmeyen de günde 8 saat eğitim alsa gene ideal olmaz bence
Önce eşin ailesi düzgün davranacak
Sonuçta evlilik bir başkalaşım bayan için, ailenin evinden ayrılıp kendi sorumluluğunda yeni bir eve geçme,yeni akrabalar edinme,
aynı eve bir adamla girme,dünya evine girdi diye boşuna denmiyor yani,bu süreçte zaten kırılgan,hassas oluyor insan. Eşin ailesi size saygı çerçevesinde
güleryüzlü yaklaşırsa, sizi kendi ailesine alıştırırsa ozaman herkes iyidir,kötülük olmaz bence

Ben özel istisnalar dışında kötü gelin diye karalanan herkesin sorununun eş ya da eşin ailesinden kaynaklandığına inanıyorum
İstisnalar harici:2:

biz asla ideal gelin olamayız benim teyzemin gelini okadar kibar okadar tatlı dilli ve hizmetkardırki ama teyzem hala

sölenir beni sinir ediyo çok yapmacık diye ben onu hiç anlamam yaa neyse... bütün kaynanalar kendi gelinlerine bir

kusur bulur onlar için ideal gelin yoktur..

ideal gelin kaynadan fazla dedi kodu yapan kaynanaya laf sokan oğlunu ona karşı dolduran olmalı bence hihi....

şaka bi yana kimseye yaranamazsın bırakalımda onlar ideal kaynana olsunlar

Mesafesini koruyan, sinirlari olan ve kocasi dahil kimseye gerektiginden fazla deger vermeyen bayan,
ideal gelindir.
Ama ideal gelin olmaya calismak cok gereksizdir,cünkü ideal gelin olmanin sirri esinizin
sizi ne kadar sevdigi ile alakalidir.
Eger kocanizin ailesi, kocanizin sizi cok sevdigini ve size asla laf söyletmeyecegini bilirlerse,
direk ideal gelin oluverirsin.Cünkü kimse oglunun kiymetlisiyle kötü olmak istemez.

Son düzenleme:
Ben ilk başlarda o kadar çok takıyordum ki kafama
Allah'ım beni neden sevmiyorlar ? Neden hep gizli gizli konuşuyorlar beni aralarına almıyorlar?
İdeal olabilmek için neler neler yaptım her söyleneni yuttum her işlerine koştum.
Temizlik derseniz bunu kendileride söylüyorlar temizlik manyağı diye
Hatta duyduğum tek iyi laf pişirdiği yenir, yıkadığı giyilir temizliğinden hiç tereddüt etmeyin demişti birine.
Ama hep bir memnuniyetsizlik , hep laf sokma sürekli beni istemediğini başkasını gelin istediğini yüzüme söylemeler.
Sonra birgün tv izlerken bir psikolog dediki herkes sizi sevmek zorunda değil birileri sizi sevmiyor diye kendinizi hırpalamayın.
4. senemize doğru yol alıyoruz. Hala en ufak bir saygısızlığım olmamıştır ama bakıyorum da son 1 yıldır falan artık eskisi takar kafama takıpta üzmüyorum kendimi...
NE YAPARSAK YAPALIM BİZ ONLAR İÇİN EL KIZIYIZ ASLA ''İDEAL'' OLAMAYIZ.
HEE BİRDE BENİM KAYINVALİDEM GİBİ OĞLUMU ELİMDEN ALDI DİYE DÜŞÜNENLER VARSA ONLARA HİİİİÇÇÇ UĞRAŞMAYIN :) NAFİLE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…