İdeal yaş

7 ay evli kalmış çalışan bir kadın olarak anladığım şu ki evlilik = kadının koca bir evin yükünü yüklenmesi nokta. Eşin dünyanın en becerikli hamarat erkeği de olsa yine günün sonunda işten gelip bir ev işi yapman gerekecek çünkü bir sürü iş var asla bitmiyor evlenince eşinin ailesi de devreye girecek daha gençliğini yaşayamadan kendini bir hengamede bulacaksın ben de 27 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa kesinlikle 35 e kadar beklerdim sen daha iyi bilirsin tıbben ama ailende erken menopoz yoksa anne olmak için acele etme derim
 
koskoca dr olmuşsun kendine gel. Sen kendini ne zaman hazır hissettiğinde ne zaman istediğinde o zaman buna karar verirsin. Hayatındaki insanda iyi tanı bence çünkü birbirinize katlanmanız için gerçekten sevgi ve saygı anlayış olması gerekiyor karşı tarafın tutumu çok önemli. Evlenip boşanmanı istemez ki ailen de sonuçta. Ben 38 yaşındayım yazın ilk kez evlenicem nasipse belki geç ama ben herhangi biriyle evlenmek istemedim. Emin olup doğru insanı bulmamda biraz zaman aldı.
20 li yaşlarda 22 23 ciddi gelenler oldu ama o zaman da ben kendimi hazır hissetmiyordum sonra da doğru insanı ararken yaş geçti biraz ama önemli değil. Senin ise mesleğin gereği karşına oldukça da talipler çıkacak çünkü dr sun:) hayatındaki insan ne derece seviyor ve ne derece tanıyorsun ne kadar zaman ayırdınız birbirinize mesela esas soru bunlar.. sen önce bir atan bakalım o zaman ilişkiniz nasıl devam edecek sen ayrı şehirde olursan zaten çok zor ilişkinizin devam etmesi uzaktan bu işler olmuyor sen yoğun çalışacaksın ona uzaktan vakit bile ayırman çok zor olacak belki devam etmeyeceksin belki gittiğin yerde çok daha iyi kısmet bulacaksın bence biraz kendine zaman ver. Hayatındaki insan seni kaçırmak istemez mutlaka ama evlenmek basit önemlı olan hayatın yükünü üstlenmen. Kalkıp sana diyecek ki annemlere gitmemiz lazım onları çok ihmal ettik beni çok özlemişler ya da diyecek ki kız kardeşimle annem bize geliyor malum uzaktayız ya bizde kalacaklar :) bu gibi sorunlar yaşıcaksın belkide eşin seninle para muhabbetlerine girecek işte yok parayı biriktirelim şunu alalım bu ne yapalım belki senin elindeki paraya bile göz koyacak okuyoruz süreklı böyle seyler Biyolojik olayına da şu anlık takılma sen daha 27 yaşındasın 12 13 yıl daha var yani illaki çocuk yaparsın 5 tane falan yapmayı düşünmüyorsab acele etmene gerek yok:) zaten sen de istemiyor gibisin çünkü şu an önceliklerin evlilik değil yerleşip adapte olup bir hayata başlamak çok kritik bi noktadasın . Gerekirse seneye bu insanla evlenirsin ama şimdiden bunun planını yapmak için zaten erken hemen Nişanlanmana gerek yok gittiği yere kadar gitsin evlilik dediğin üç ay içinde oluyor oldu bitti bir gelinlik gibi düğün tamam işteBen bile bu yaz evleneceğime rağmen seneye çocuk düşünüyorum tabii ki Allah nasip ederse
 
Son düzenleme:
Ben de 30 da evlendim. Evet kafa yapısı, hayat refahı için daha iyi. Gezdim tozdum çok fazla ülkeye gittim . Ama mesela benim yaştaki tanıdık arkadaşlar gerçekten geç hamile kaldı. Bende deniyorum henüz bir şey yok. Artık bizde bunu yaşa bağlıyoruz yani. Dürüst olayım, bende şu yaş muhabbetinde hak vermeye başladım. 🥹
Bence alakası yok çünkü 32 yaşında denemeye başladığımızın ikinci ayında hamile kaldım. 35 yaşında iki arkadaşımda öyle hemen kaldı. Yani bu sorunu yaşayanlar 20de de yaşayacaktı bence.
 
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Kadın doğum hocalarımız 🫠 yani hepsinde bir erken evlenin çocuğunuz olmaz, yok şöyle olabilir, risk şöyle artar falan filan. Bir yandan da ev huzursuz tam şu anda bile içeride bişeyler oluyor. Yani o kadar yaşayamadım. İlerde bişeylerden pişman olur muyum diye korkuyorum.
Çocuk konusu tam bir sürpriz yumurta.40 yaşında ayda bir iliskiyle tek seferde hamile kalan kadınlar da var, 25 yaşında hergün sevişip hamile kalamayan da.hangi kısımların denemeden bilmek imkansız.doktora gitsen de bir işe yarayacağını düşünmüyorum o yüzden.bilemiyorlar.kısmetinde varsa oluyor işte.ben böyle düşünüyorum.ileride evet olmaya bilir ama 25 yaşında da olmayabilirdi yani.yaşa bağlayacaksın ama onu da bilemezsin.hep söyleyip beğenmedim alırım ama bu üreme sistemi tıpla lakalı değil,direkt Yaradana bağlı.😁 hayat biraz da böyle birşey.
 
ama soyle bir durum var sen zaten 29una kadar hayatini kaliteli yasamissin. haliyle bir hayat nasil yasanir biliyorsun. ustelik yurtdisindasin, belki esin de yabancidir bilemiyorum. olmasa bile avrupada ailelerden sulaleden uzak, keyifli bir hayat suruyorsun.
konu sahibiyse kötü bir ailede büyümüş, daha hayatini yasamamis, belki de ders calismak disinda bir atraksiyona girmemistir. daha yeni mezun doktor genc kiza bile "cocugun olmaz hee" diye evlilik baskisi yapacak bir cevrede yasiyor. sence evlense hayatina sen ve kocan gibi "ev arkadasi gibi evli cift" olarak mi devam eder yoksa o mahalle baskisinin "evli kadin şöyle böyle olmali, yasin geldi hadi hemen cocuk yapin, olmaz ararsiniz hee" diye dayatmalarini kafaya takip bir de esinin ailesiyle anasıyla danasiyla mi uğraşır?
bence hic riske atmasin, kendine ve bekarlik günlerine bir sans versin
Ben 27 yaşında evlendim ve saydığın her şeyi evlendikten sonra eşimle yaptım. Yurtdışına cikmadan da sevgili ve evli olarak gayet yıllarca Türkiyede yaşadık. Bana o yüzden bu kısıtlama muhabbeti ezik büzük biri değilse insan çok saçma geliyor. Çocuk isini ayrı tutuyorum tabi ama evlenip ne insanı kısıtlıyor asla anlamadığım bir muhabbet. Bir de yani 4 5 senelik sevgilim olsa, ayrilmayi ve farklı deneyimler yaşamayı istemiyorsam eger, evlenmeyip neyi bekleyeyim ki😅 Evet çok genc evlenmisim, evet çoğu kişi artık 30dan sonra evleniyor ama muhtemelen gençken buldukları kişinin yanlış kişi olduğunu anladıkları için öyle oluyor. 20lerin başında doğru kişiyi bulunca problem orda çıkıyor sanırım 😅
 
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Sakın evlenme. Evlilik çok zor. Ye iç gez dolaş. Köylü gibi ilk fırsatta evlenme. Evlilikle meslek aynı anda çifte kavrulmuş zorlukta. Çok pişman olursun.
 
Çocuğunuz olur olmaz bu konu sizin hormonlarınızın üreme organınızın ne kadar sağlıklı olduğuyla ilgilidir siz zaten daha iyi biliyorsunuzdur. Ben işin sosyolojik tarafından yorum yapacağım. Herkesin istekleri hayata bakışı farklıdır. Ben 26 yaşımda evlendim öncesinde atanmadan evlenmem derdim ama hayat her zaman bizim planlarımıza göre işlemiyor eşime de güveniyorum o yüzden evlendim 30 yaşıma gelmeden 2 çocuk doğurmak istedim oldu da çok şükür. 40 yaşımda çocuk bakma enerjisine sahip olamam diye düşündüm hep sonra rahat etmek açısından. Bu benim tamamen kendi düşüncelerim. Siz de kendi yolunuzun planını yapmışsanız size uygundur demek ki. Planlı olan ve her şeyin yolunda gittiği kararları verirken hiçbir şey için geç değil hiçbir şey için de erken değildir.
 
Biyolojik bir gerçek. Yukarıda kadın doğumculara kezban diyenler vardı 🤣 ama bilimsel konuşuyorlar yoksa hepsi hayatını sonuna kadar yaşamış insanlar. Umarım en yakın zamanda istediğiniz bebek haberini alırsınız.
Ben 25 yaşında evlendim, bir iki sene düşünmedik, eşim 9 yaş büyük, ona bağlı tüp bebek hariç çocuğumuzun olma ihtimali çok düşük olduğunu öğrendik. Tüp bebek olacaksa kaçış yok.

Kız kardeşim 32 de evlendi 33 de çocuğu oldu, 36 yaşında da ikizleri oldu🥴 ki ailede pek yok. Nasip derim.

Genç yaşta evlenen çiftin yıllarca çocukları olmadı, sonra evlat edindiler, evlatlık çocuk kardeş istedi, kuzeninin kardeşi olmuştu o dönem, mucize gibi onunda kardeşi oldu. Ki tıbben mümkün değil demişler.
 
Ben 27 yaşında evlendim ve saydığın her şeyi evlendikten sonra eşimle yaptım. Yurtdışına cikmadan da sevgili ve evli olarak gayet yıllarca Türkiyede yaşadık. Bana o yüzden bu kısıtlama muhabbeti ezik büzük biri değilse insan çok saçma geliyor. Çocuk isini ayrı tutuyorum tabi ama evlenip ne insanı kısıtlıyor asla anlamadığım bir muhabbet. Bir de yani 4 5 senelik sevgilim olsa, ayrilmayi ve farklı deneyimler yaşamayı istemiyorsam eger, evlenmeyip neyi bekleyeyim ki😅 Evet çok genc evlenmisim, evet çoğu kişi artık 30dan sonra evleniyor ama muhtemelen gençken buldukları kişinin yanlış kişi olduğunu anladıkları için öyle oluyor. 20lerin başında doğru kişiyi bulunca problem orda çıkıyor sanırım 😅
O kısıtlanma durumu kişisel meseleden ziyade iş durumuyla da ilgili oluyor.herkes hatta büyük çoğunluk nöbetli, vardiyalı bir sistemle çalıştığı için izinleri denk getirip, plan yapmak da hiç kolay olmuyor.eleman açiğı varsa her istediğin zaman izin vermiyorlar mesela.aynı evde yaşayıp günlerce görüşemeyen çifler var artık.haa bir de bayramlardaki mecburi ziyaretler var.bunlar da kastediliyor.dediğine de katılıyorum ama o yaşlarda insanlar daha toksik bir ilişki anlayışı içinde olabiliyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Allah'ım çok kiZiyrm böyle anne babalara ve tıp okuyup belirli bir zeka parıltısı gösterip duygusal egemenlgni eline alamaynlara.
Neden geçsin yaşınız yumurta dondurun madem cocgnz olmaz diye korkuyrsnz.
Hayatınızı yaşayın ve gerçekten evliliğe değecek biri yoksa isterseniz 40 yaşında evlenin kime ne.
 
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)

33 yaşımda oğlumu doğurdum. 37 yaşımda ve hamileyim şu an. Kendimi geç kalmış hissetmiyorum. Pişmanlığım çocuk öncesi yapamadıklarım hala :) 30dan önce üniversite okuyan çalışan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan insanların doğum yapması kolay değil.
Evlenme yaşından ziyade evleneceğin kişinin doğru insan olduğundan emin olmalısın. Bu işler aceleye gelmez.
Evleneceğin insan zaten senin kafa dengin biriyse evlilik de tatlı gelir. Ama çocuk için acele etme.
 
Öncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydım
Malesef bilinçli olarak korunmuyorlar ama ben hiç ilk ayda hamile kalanı görmedim. En az 1 yılda falan. Hani birinde düşünün hiç bir sebep yoktu kalamıyordu, çatlatma iğnesi yok işte rahim fikminden sonra kaldı. Ona gelip nasıl hamile kaldın diye soruyolarmış. Birisi tüp bebekte şuan. Yani çol hikaye var. Bende korunmuyorum yumurtalıklarda vs bişey çıkmadı. Bende kalmadım daha. Amh değerime baktıracağım. Sizin adınıza sevindim ama🌝
 
Bence alakası yok çünkü 32 yaşında denemeye başladığımızın ikinci ayında hamile kaldım. 35 yaşında iki arkadaşımda öyle hemen kaldı. Yani bu sorunu yaşayanlar 20de de yaşayacaktı bence.
Sizin adınıza sevindim 🌝Umarım dediğiniz gibidir. Ben çevremde gerçekten 30 yaş üstü ilk ayda hamile kalanı görmedim. İlk ayda hamile kalan kime sorduysam, genelde 30 yaş altı çıktı. Sonra ben bunu doktora giderek hamile kalan arkadaşa sordum yaşla alakası var mı diye, doktor var demiş🥹
 
Sizin adınıza sevindim 🌝Umarım dediğiniz gibidir. Ben çevremde gerçekten 30 yaş üstü ilk ayda hamile kalanı görmedim. İlk ayda hamile kalan kime sorduysam, genelde 30 yaş altı çıktı. Sonra ben bunu doktora giderek hamile kalan arkadaşa sordum yaşla alakası var mı diye, doktor var demiş🥹
Benim çevremde erken anne olan pek yok ondan hiç ya kalamazsam kafasına girmedim. Olursa olur diye bıraktık korunmayı belki de ondadır. Hatta arkadaşım 35te direkt ilk denemede kaldı. 35belki 40 sonrası evet zor olabilirdi ama 30-35 arası bence gayet ideal
 
Bence bu işin reçetesi yok, 25 alt sınır olmalı. Bunun dışında herkes hazır olduğu yaşta evlenmeli. Evet biyolojik saatimiz var ama sırf işi kitabına uyduracağım diye koştur koştur evlenmemeli insan. Mutlu evlilikler olmalı ki mutlu nesiller yetişsin.
 
Benim çevremde erken anne olan pek yok ondan hiç ya kalamazsam kafasına girmedim. Olursa olur diye bıraktık korunmayı belki de ondadır. Hatta arkadaşım 35te direkt ilk denemede kaldı. 35belki 40 sonrası evet zor olabilirdi ama 30-35 arası bence gayet ideal
Kendi çevremde yaş grubu farketmeksizin kuzenim dışında zor hamile kalan kimseyi bilmiyorum bende. Yabancı bir arkadaşım 45 yaşında doğum yaptı, doğal yolla hamile kalmıştı oda
 
32 de evlendim erken evlenmişim hoş 42 de de evlensem aynı düşünürdüm kısacası evlilik her zaman erken en iyi evlilik olmayan evliliktir 🤣
Boşuna demiyorlar bibicim erken yaşta evlenin diye çünkü ileri yaşta insanın aklı başına geliyor
Aklı başında insan da evlenmiyor :KK53:
 
Back
X