- 6 Mart 2024
- 10.264
- 18.447
- 218
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence alakası yok çünkü 32 yaşında denemeye başladığımızın ikinci ayında hamile kaldım. 35 yaşında iki arkadaşımda öyle hemen kaldı. Yani bu sorunu yaşayanlar 20de de yaşayacaktı bence.Ben de 30 da evlendim. Evet kafa yapısı, hayat refahı için daha iyi. Gezdim tozdum çok fazla ülkeye gittim . Ama mesela benim yaştaki tanıdık arkadaşlar gerçekten geç hamile kaldı. Bende deniyorum henüz bir şey yok. Artık bizde bunu yaşa bağlıyoruz yani. Dürüst olayım, bende şu yaş muhabbetinde hak vermeye başladım.![]()
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Çocuk konusu tam bir sürpriz yumurta.40 yaşında ayda bir iliskiyle tek seferde hamile kalan kadınlar da var, 25 yaşında hergün sevişip hamile kalamayan da.hangi kısımların denemeden bilmek imkansız.doktora gitsen de bir işe yarayacağını düşünmüyorum o yüzden.bilemiyorlar.kısmetinde varsa oluyor işte.ben böyle düşünüyorum.ileride evet olmaya bilir ama 25 yaşında da olmayabilirdi yani.yaşa bağlayacaksın ama onu da bilemezsin.hep söyleyip beğenmedim alırım ama bu üreme sistemi tıpla lakalı değil,direkt Yaradana bağlı.Kadın doğum hocalarımızyani hepsinde bir erken evlenin çocuğunuz olmaz, yok şöyle olabilir, risk şöyle artar falan filan. Bir yandan da ev huzursuz tam şu anda bile içeride bişeyler oluyor. Yani o kadar yaşayamadım. İlerde bişeylerden pişman olur muyum diye korkuyorum.
Ben 27 yaşında evlendim ve saydığın her şeyi evlendikten sonra eşimle yaptım. Yurtdışına cikmadan da sevgili ve evli olarak gayet yıllarca Türkiyede yaşadık. Bana o yüzden bu kısıtlama muhabbeti ezik büzük biri değilse insan çok saçma geliyor. Çocuk isini ayrı tutuyorum tabi ama evlenip ne insanı kısıtlıyor asla anlamadığım bir muhabbet. Bir de yani 4 5 senelik sevgilim olsa, ayrilmayi ve farklı deneyimler yaşamayı istemiyorsam eger, evlenmeyip neyi bekleyeyim kiama soyle bir durum var sen zaten 29una kadar hayatini kaliteli yasamissin. haliyle bir hayat nasil yasanir biliyorsun. ustelik yurtdisindasin, belki esin de yabancidir bilemiyorum. olmasa bile avrupada ailelerden sulaleden uzak, keyifli bir hayat suruyorsun.
konu sahibiyse kötü bir ailede büyümüş, daha hayatini yasamamis, belki de ders calismak disinda bir atraksiyona girmemistir. daha yeni mezun doktor genc kiza bile "cocugun olmaz hee" diye evlilik baskisi yapacak bir cevrede yasiyor. sence evlense hayatina sen ve kocan gibi "ev arkadasi gibi evli cift" olarak mi devam eder yoksa o mahalle baskisinin "evli kadin şöyle böyle olmali, yasin geldi hadi hemen cocuk yapin, olmaz ararsiniz hee" diye dayatmalarini kafaya takip bir de esinin ailesiyle anasıyla danasiyla mi uğraşır?
bence hic riske atmasin, kendine ve bekarlik günlerine bir sans versin
Sakın evlenme. Evlilik çok zor. Ye iç gez dolaş. Köylü gibi ilk fırsatta evlenme. Evlilikle meslek aynı anda çifte kavrulmuş zorlukta. Çok pişman olursun.Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Ben 25 yaşında evlendim, bir iki sene düşünmedik, eşim 9 yaş büyük, ona bağlı tüp bebek hariç çocuğumuzun olma ihtimali çok düşük olduğunu öğrendik. Tüp bebek olacaksa kaçış yok.Biyolojik bir gerçek. Yukarıda kadın doğumculara kezban diyenler vardıama bilimsel konuşuyorlar yoksa hepsi hayatını sonuna kadar yaşamış insanlar. Umarım en yakın zamanda istediğiniz bebek haberini alırsınız.
O kısıtlanma durumu kişisel meseleden ziyade iş durumuyla da ilgili oluyor.herkes hatta büyük çoğunluk nöbetli, vardiyalı bir sistemle çalıştığı için izinleri denk getirip, plan yapmak da hiç kolay olmuyor.eleman açiğı varsa her istediğin zaman izin vermiyorlar mesela.aynı evde yaşayıp günlerce görüşemeyen çifler var artık.haa bir de bayramlardaki mecburi ziyaretler var.bunlar da kastediliyor.dediğine de katılıyorum ama o yaşlarda insanlar daha toksik bir ilişki anlayışı içinde olabiliyor.Ben 27 yaşında evlendim ve saydığın her şeyi evlendikten sonra eşimle yaptım. Yurtdışına cikmadan da sevgili ve evli olarak gayet yıllarca Türkiyede yaşadık. Bana o yüzden bu kısıtlama muhabbeti ezik büzük biri değilse insan çok saçma geliyor. Çocuk isini ayrı tutuyorum tabi ama evlenip ne insanı kısıtlıyor asla anlamadığım bir muhabbet. Bir de yani 4 5 senelik sevgilim olsa, ayrilmayi ve farklı deneyimler yaşamayı istemiyorsam eger, evlenmeyip neyi bekleyeyim kiEvet çok genc evlenmisim, evet çoğu kişi artık 30dan sonra evleniyor ama muhtemelen gençken buldukları kişinin yanlış kişi olduğunu anladıkları için öyle oluyor. 20lerin başında doğru kişiyi bulunca problem orda çıkıyor sanırım
![]()
Allah'ım çok kiZiyrm böyle anne babalara ve tıp okuyup belirli bir zeka parıltısı gösterip duygusal egemenlgni eline alamaynlara.Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Malesef bilinçli olarak korunmuyorlar ama ben hiç ilk ayda hamile kalanı görmedim. En az 1 yılda falan. Hani birinde düşünün hiç bir sebep yoktu kalamıyordu, çatlatma iğnesi yok işte rahim fikminden sonra kaldı. Ona gelip nasıl hamile kaldın diye soruyolarmış. Birisi tüp bebekte şuan. Yani çol hikaye var. Bende korunmuyorum yumurtalıklarda vs bişey çıkmadı. Bende kalmadım daha. Amh değerime baktıracağım. Sizin adınıza sevindim amaÖncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydım
Sizin adınıza sevindimBence alakası yok çünkü 32 yaşında denemeye başladığımızın ikinci ayında hamile kaldım. 35 yaşında iki arkadaşımda öyle hemen kaldı. Yani bu sorunu yaşayanlar 20de de yaşayacaktı bence.
Benim çevremde erken anne olan pek yok ondan hiç ya kalamazsam kafasına girmedim. Olursa olur diye bıraktık korunmayı belki de ondadır. Hatta arkadaşım 35te direkt ilk denemede kaldı. 35belki 40 sonrası evet zor olabilirdi ama 30-35 arası bence gayet idealSizin adınıza sevindimUmarım dediğiniz gibidir. Ben çevremde gerçekten 30 yaş üstü ilk ayda hamile kalanı görmedim. İlk ayda hamile kalan kime sorduysam, genelde 30 yaş altı çıktı. Sonra ben bunu doktora giderek hamile kalan arkadaşa sordum yaşla alakası var mı diye, doktor var demiş
![]()
Kendi çevremde yaş grubu farketmeksizin kuzenim dışında zor hamile kalan kimseyi bilmiyorum bende. Yabancı bir arkadaşım 45 yaşında doğum yaptı, doğal yolla hamile kalmıştı odaBenim çevremde erken anne olan pek yok ondan hiç ya kalamazsam kafasına girmedim. Olursa olur diye bıraktık korunmayı belki de ondadır. Hatta arkadaşım 35te direkt ilk denemede kaldı. 35belki 40 sonrası evet zor olabilirdi ama 30-35 arası bence gayet ideal
Boşuna demiyorlar bibicim erken yaşta evlenin diye çünkü ileri yaşta insanın aklı başına geliyor32 de evlendim erken evlenmişim hoş 42 de de evlensem aynı düşünürdüm kısacası evlilik her zaman erken en iyi evlilik olmayan evliliktir![]()
DoruuBoşuna demiyorlar bibicim erken yaşta evlenin diye çünkü ileri yaşta insanın aklı başına geliyor
Aklı başında insan da evlenmiyor![]()