• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdeal yaş

Teşekkür ederim yorumunuz için umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 💕 pişman olduğunuz ya da şöyle yapsaydım dediğiniz bişey var mı peki özel olmazsa en azından bu konuda?
Şu hayatta cinsel yaşantım başladığı anda hpv aşısı yaptırmamış olmak dışında hiçbir pişmanlığım yok 🥹 eşimle 2016 yılında tanıştım. 3,5 sene sevgili kaldıktan sonra da evlendik. Evlenmeden önce ailelerimizin de onayıyla uzun süre birlikte yaşadık. Bu benim en büyük iyi ki’mdir. Belki de bu yüzden evlilik konusunda acele etmedik veya abartı taleplerimiz ve beklentilerimiz olmadı evliliğe dair. Çocuk konusunda aslında isteğimiz vardı ama maalesef biraz geç kalınmış müdahaleler ve sağlık sorunları yüzünden evlendikten 5 sene sonra hamile kalabildim. Belki bu konuda biraz daha erken aksiyon alabilirdik fakat bu yine de benim pişmanlık olarak nitelendirdiğim bir durum değil. Şimdiki aklım olsa sağlık konusunda hiçbir şeyi ertelemezdim. Onun dışında hayat önüme ne çıkarırsa o şekilde yaşardım, yaşıyorum. Üniversite yıllarımda çok eğlendim. Çalışmaya başladıktan sonra hem çalıştım hem eğlendim. Keşke şunu da yapsaydım dediğim çok çok az şey var.

Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Siz kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız doğru zaman odur. Bence 25- 35 arası evlilik için ideal ancak yaş ilerledikçe seçicilik artıyor, beklentiler farklılaşıyor. O yüzden çok da geciktirmemek lazım.

Yani mutlu bir evliliğim var 40 yaşına gelmek üzereyim. Ama bu bayramda 3 günlüğüne eş ailesine gidip sıkılacağım mesela. Bekar arkadaşım da sri lankaya gidecek. Sence hangisi daha cazip😂
Ben de kayinvalideme gideceğim, o nedenle kayinvalide seçeneği daha cazip tabi ki🤣🤣🤣

Evlenecekseniz bile cocuk yapmak icin evlenmeyin. Bilmiyorum herkesin evliligi yaşama biçimi değisik ama evlilik, cocuk olmadigi sürece BENIM İÇİN ekstra sorumluluk getiren, gezme tozma, hayatimizi degistirme gibi seyleri kisitlayan bisey olmadi ama cocuk olmaz korkusuyla evlenip evlendiginiz gibi coluk cocuk icine düşerseniz işte o zaman geri dönülemez yollarda kendinizi bulabilirsiniz. 😄😄😄 Cocuk yapacaksaniz geç evlenin, yapmayacaksaniz erken degil yarin evlenin. 😃

Allah affetsin ama ortamda balta balta konuşan biri varsa genelde doktor çıkıyor. :ruh:Çuvalla paranız var, yiyin paranızı,gezin , değişik deneyimler satın alın balta kalmayın bunu bana yapmayın. Aynen konudaki gibi hem hayatsız yaşıyorlar hem de yaşamak isteyenlere de engel oluyorlar tövbe est
Hayatsız derken 🤭 paten yapıp iyi derece keman çalıyorum. 2 dil biliyorum ama kendimi gerçekleştiremedim. İstediğim gibi gezemedim o dilleri kullanamadım.

Şu hayatta cinsel yaşantım başladığı anda hpv aşısı yaptırmamış olmak dışında hiçbir pişmanlığım yok 🥹 eşimle 2016 yılında tanıştım. 3,5 sene sevgili kaldıktan sonra da evlendik. Evlenmeden önce ailelerimizin de onayıyla uzun süre birlikte yaşadık. Bu benim en büyük iyi ki’mdir. Belki de bu yüzden evlilik konusunda acele etmedik veya abartı taleplerimiz ve beklentilerimiz olmadı evliliğe dair. Çocuk konusunda aslında isteğimiz vardı ama maalesef biraz geç kalınmış müdahaleler ve sağlık sorunları yüzünden evlendikten 5 sene sonra hamile kalabildim. Belki bu konuda biraz daha erken aksiyon alabilirdik fakat bu yine de benim pişmanlık olarak nitelendirdiğim bir durum değil. Şimdiki aklım olsa sağlık konusunda hiçbir şeyi ertelemezdim. Onun dışında hayat önüme ne çıkarırsa o şekilde yaşardım, yaşıyorum. Üniversite yıllarımda çok eğlendim. Çalışmaya başladıktan sonra hem çalıştım hem eğlendim. Keşke şunu da yapsaydım dediğim çok çok az şey var.
Çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için 🌸

Evlenecekseniz bile cocuk yapmak icin evlenmeyin. Bilmiyorum herkesin evliligi yaşama biçimi değisik ama evlilik, cocuk olmadigi sürece BENIM İÇİN ekstra sorumluluk getiren, gezme tozma, hayatimizi degistirme gibi seyleri kisitlayan bisey olmadi ama cocuk olmaz korkusuyla evlenip evlendiginiz gibi coluk cocuk icine düşerseniz işte o zaman geri dönülemez yollarda kendinizi bulabilirsiniz. 😄😄😄 Cocuk yapacaksaniz geç evlenin, yapmayacaksaniz erken degil yarin evlenin. 😃
Hayır sevgilimi çok seviyorum. Dua ettiğim şekilde Allah verdi sanki sipariş üzerine 🤭 onunla bir ömür için evlenmek istiyorum ama çocuk da istiyorum. Sadece 30 ve sonrası anne olmak ne derece zor, daha mı yorar onu merak ediyorum.

Hayatsız derken 🤭 paten yapıp iyi derece keman çalıyorum. 2 dil biliyorum ama kendimi gerçekleştiremedim. İstediğim gibi gezemedim o dilleri kullanamadım.

Bebişim söylemek istediğim, evinden, çevrenden hatta ülkenden çıkıp dünyayı görmen. Imkanı olanlar dünya görmeli, deneyimlemeli. Dil iyidir hoştur ama o dili yaratan kültürden biriyle sohbet etmediğin sürece sana getireceği değeri tam olarak alamazsın. Spor da iyidir hoştur, kaslarını geliştirir ama sürekli aynı sporu yapmak aynı kas grubunu gelistirir diğer kaslarınin varlığından , neler yapabileceğinden haberin bile olmaz. Diyecegim o ki, hayat dediğin deneyimlerde, deneyim dediğin de sokakta. Dünyada 4 koldan akan bir hayat var, ne seni ne beni bekler, kaçırma. O yüzden diyecegim şu ki al bir yurtdışı bileti, varsa kız arkadaşin davet et, yoksa sevgilinle git ya da en iyisi kendin git. Dunyaya açıl, bekleme. Senin yerinde olsam ilk durak olarak Barcelonaya vınlardım tam sezonu. Genceciksin, hep yazıyorum gençler kişisel gelişimlerine odaklanmalı, hayatlarını yasamalı. 26 yaş olmayan çocuğun hesabının yapılacağı bir yaş degil bence, yaşamak istediklerini yaşa çocuk kaçmıyor nasılsa bir kez hayatına gelince hayatboyunca onlarla yasayacaksın zaten. Hayatsız derken de haksız mıyım, hocaların hayatsız değil mi, hayatı deneyimlememiş genç bir insana çocuk çocuk diyorlar🙄🙄Ellerinde degree olabilir, doktora olabilir ama hayatsızlar bariz şekilde içleri geçmiş.

Son düzenleme:
Hayır sevgilimi çok seviyorum. Dua ettiğim şekilde Allah verdi sanki sipariş üzerine 🤭 onunla bir ömür için evlenmek istiyorum ama çocuk da istiyorum. Sadece 30 ve sonrası anne olmak ne derece zor, daha mı yorar onu merak ediyorum.

Annelik tecrubelerim yok ama +35 ustu cocuk sahibi olanlar var cevremde cocuk yoracaksa 4-5 yaş buyuk olmussunuz kucuk olmussunuz bisey farketmiyor bana kalirsa. Bilmiyorum belki anne olmak istemeyen biri olarak bu konuya tarafli bakiyor olabilirim ama cocuk için hayatinizi aceleye getirip yillarinizi hiç etmeyin evliliginizin hayatinizin tadini cikarin. Ha bir baskasina sorsaniz "anne olmadan once napiyoooomusummm boşaaa yaşamişim" diyen de cikar. 🫠 yani kendiniz deneyimleyene kadar bunu bilemeyecek olabilirsiniz.

Kendinizle kalmak istediğiniz kadar kalabilirsiniz bunun için birilerinden izin almanız ve bu süreye bir final çizgisi çizmeniz gerekmiyor. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Ailenizin empoze ettiği sınırlardan, belki duygusal baskılardan, endişelerden kurtulmak isterken zihninizde gene başkalarının sesleriyle kendinizi kısıtlamışsınız. Evlilik de çocuk da kaçmıyor, olmayacaksa olmaz zaten.

Türkiye'de kadin dogumcularin normal olduğundan kuskuluyum. İyi bir lisede okudum, bir jinekolog doktor gelip bize neredeyse liseyi bitirince evlenip çocuk yapın demeye getirdi.

Yani aynen öyle, geçende Youtubeda gördüm bir jinekolog, komşu teyzeden halliceydi🙄🙄 85 yaşındaki anneannem bile önce kendini düşün, kendini bulmadan evlenme derken tıp doktoru bir insanın bütün hayatı üremeye endekslemesi inanılmaz🙄🙄Bizim toplumda üremekten başka bir hayat amacı yok sanırsam varsa yoksa çocuk, çocuk, çocuk

Yani aynen öyle, geçende Youtubeda gördüm bir jinekolog, komşu teyzeden halliceydi🙄🙄 85 yaşındaki anneannem bile önce kendini düşün, kendini bulmadan evlenme derken tıp doktoru bir insanın bütün hayatı üremeye endekslemesi inanılmaz🙄🙄Bizim toplumda üremekten başka bir hayat amacı yok sanırsam varsa yoksa çocuk, çocuk, çocuk
Onu bende anlamıyorum gerçekten. İsteyen doğursun ama evlenmeyince ya da çocuk sahibi olmayınca bişey kaybetmiyor insanlar...hatta bana göre egitimli kadınlar için evlilik daha çok kaybettiren bir kurum

Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Ben 29 yaşında evlendim 31’de doğum yaptım. Asla geç olduğunu düşünmüyorum anneliğimin. Hatta eskisine göre daha sabırlıyım daha sakinim. Çocukluğumda sahip olmak istediğim ebeveyni biliyorum ve öyle bir ebeveyn olmaya çalışıyorum. Bu arada dilini 30 yaşında öğrenmeye çalıştığım bir ülkede eşimle birlikte büyütüyoruz çocuğumuzu.
Bu arada kuzenimle benzer zamanlarda doğum yaptık. Kendisi 25 yaşında ona sorsan o geç kalmış anne olmaya😂

Bence bir sorun da çocuk olmayınca çoğunlukla kadın doğum doktorunun ilgilenmesi. Erkeklerde yaş çocuk için zihinsel hastalıklarda çok önemli bir faktör iken kimse erkeklere bir şey demiyor. Sonra her yerde otizmli çocuk falan. Kadının da yaşı varsa direkt kadın suçlu oluyor. Ürologlar da bence tüp bebek gibi süreçlere eşit şekilde dahil olmalı.

Tekrar alıntı yapıyorum ama bence Türkiye'de yaşlılara devlet bakımı Almanya gibi olmadığı için böyle bir takıntı var. Örneğin az önce ekşi sözlükte başlık gördüm, çocuğu olmayanlara yaşlanınca kim bakacak diye.

Tekrar alıntı yapıyorum ama bence Türkiye'de yaşlılara devlet bakımı Almanya gibi olmadığı için böyle bir takıntı var. Örneğin az önce ekşi sözlükte başlık gördüm, çocuğu olmayanlara yaşlanınca kim bakacak diye.

Valla ben bambaşka bir yorum yapıcam çok çok inanmasam da bu açıklama über kafam yatmıştı. Youtubeda bir astrologa denk gelmiştim adam dedi ki Türkiyenin yükseleni aslan burcudur, toplumdaki şatafat aşkı, gösteriş merakı da bu yüzdendir çocuk çocuk çocuk demek de bu yüzdendir demişti .. olamaz mı?

Valla ben bambaşka bir yorum yapıcam çok çok inanmasam da bu açıklama über kafam yatmıştı. Youtubeda bir astrologa denk gelmiştim adam dedi ki Türkiyenin yükseleni aslan burcudur, toplumdaki şatafat aşkı, gösteriş merakı da bu yüzdendir çocuk çocuk çocuk demek de bu yüzdendir demişti .. olamaz mı?
Burçtan hiç anlamam, olabilir bence :)

Back
X