İfade vermeye çağırıldım

Arkadaşlar az önce öğrendim ki şu an Denizli’de süren davada sanıklardan biri bu aileden birilerinin isimlerini vermiş .. Bunlar sanırım soruşturuluyor şuan..

İşte bunlar tam insanların hayatını karartan sapık bir zihniyetin maddi manevi destekçileri.Duyan kişiler belki tanıştıkları için cesaret gösterememişler ben ettim işte ne diyim gidip “bir de bana anlatsanıza ihbar edeceğim”mi ?Basit birşey değil bütün yorumları okuyun diyemem ben size ama bilmeden de bu kadar keskin konuşmayın .Teşekkürler yine de..
Bakın burda sorunun temeli karşı tarafa yapılan hareket vs degil. Senin sadece aldığın duyum üzerine gidip şikayetçi olman. Ortada insanların haysiyeti, hayatını ya da herneyse konuyu bilmiyorum etkileyen bir sebep var ise, ve dediğin gibi tanıdık oldukları için buna cesaret edememişlerse, bu konu davaya sebep olsa, o anda cesaret edebileceklerinin garantisinin olmaması. Hayır böyle bir olay yaşanmadı diye işin içinden çıkarlarsa, ve şikayet ettiğin taraf da inkar ederse, bu işin sonucunun sana dönecek olması. Eğer mağdur kişiler çocuk, kendini savunamayacak derece akıl sağlığı yerinde olmayan veya korunmaya muhtaç kişiler değillerse eğer. Bir de olayın doğruluğundan hiçbir zaman tam emin olmadan bu işe kalkışmanız. Tamam ben kesinlikle Emin'im duyumu aldığım kişilere güvenim tam dersen de eğer, ispat sorunu karşına çıkıyor. Bazen öyle suçlar ya da durumlar vardır ki, sadece dillendirilmesi bile yeterli olabiliyor. Ama ben Emin'im. Bu konu yargıya dökülse de mağdur taraf zaten benim dediklerimi tekrarlayacaktır diyorsan eğer için rahat olsun.

Bakın burda sorunun temeli karşı tarafa yapılan hareket vs degil. Senin sadece aldığın duyum üzerine gidip şikayetçi olman. Ortada insanların haysiyeti, hayatını ya da herneyse konuyu bilmiyorum etkileyen bir sebep var ise, ve dediğin gibi tanıdık oldukları için buna cesaret edememişlerse, bu konu davaya sebep olsa, o anda cesaret edebileceklerinin garantisinin olmaması. Hayır böyle bir olay yaşanmadı diye işin içinden çıkarlarsa, ve şikayet ettiğin taraf da inkar ederse, bu işin sonucunun sana dönecek olması. Eğer mağdur kişiler çocuk, kendini savunamayacak derece akıl sağlığı yerinde olmayan veya korunmaya muhtaç kişiler değillerse eğer. Bir de olayın doğruluğundan hiçbir zaman tam emin olmadan bu işe kalkışmanız. Tamam ben kesinlikle Emin'im duyumu aldığım kişilere güvenim tam dersen de eğer, ispat sorunu karşına çıkıyor. Bazen öyle suçlar ya da durumlar vardır ki, sadece dillendirilmesi bile yeterli olabiliyor. Ama ben Emin'im. Bu konu yargıya dökülse de mağdur taraf zaten benim dediklerimi tekrarlayacaktır diyorsan eğer için rahat olsun.

Benim ihbarımda ciddi anlamda usül bilmezlik var bu doğru.Ama şöyle düşünün.Siz bir bombalı eylem hazırlığı diyaloğuna şahit olmuş birilerinden diyelim ki zanlıların komşularından bir duyum aldınız.Beni ilgilendirmiyor diye düşünür müydünüz ya da ben mutlaka düzeneği görmeliyim diye..Araştırılır bakılır , ben haysiyet zedeleyici bi eylemde bulunmadım ki,yazılı veya görsel yayın organı kullanmadım ihbarım devletle benim aramda..
Nitekim şuan o ailenin isminin dava dosyasında geçtiğini öğrendim ,suçunu kabul edip pişmalık dilekçesi imzalayan bir sanık tarafından verilmiş ve şuandan itibaren vicdanen çok rahatım.

Benim ihbarımda ciddi anlamda usül bilmezlik var bu doğru.Ama şöyle düşünün.Siz bir bombalı eylem hazırlığı diyaloğuna şahit olmuş birilerinden diyelim ki zanlıların komşularından bir duyum aldınız.Beni ilgilendirmiyor diye düşünür müydünüz ya da ben mutlaka düzeneği görmeliyim diye..Araştırılır bakılır , ben haysiyet zedeleyici bi eylemde bulunmadım ki,yazılı veya görsel yayın organı kullanmadım ihbarım devletle benim aramda..
Nitekim şuan o ailenin isminin dava dosyasında geçtiğini öğrendim ve şuandan itibaren vicdanen çok rahatım.

Konuyu okudum. Eğer gerçekse sizi tebrik ediyorum. Bu tür durumlar kamu davası ve ihbar niteliğindedir. Siz duyduklarınızı aynı şekilde anlatın ve kimliğinizin gizli kalmasını istediğinizi, can güvenliğinizden endişe duyduğunuzu da belirtin. Bunu da tutanaga geçirtin ve bir örnegini kesinlikle saklayın.

Tabi konuyu da bilmiyorum ama. Kafam iyice karıştı. Bence adınızın gizli kalması, can güvenliği vs diyip iyice ortalıgı karıştırıp, tanık konumundan mağdur konumuna geçmeyin. Şikayetçinin adı verilmiyor buna Emin'im. Çünkü görmüştüm daha önce bimerden gelen dilekçe örneği. Siz bence daha önceki şikayetimi tekrarlıyorum, uzun zaman geçti ayrıntıları hatırlamıyorum diyin. Ayrıntıları karıştırmanızdansa en iyisi bu. Sonradan devlet istiyorsa kendisi yapsın araştırmayı. Siz sonuçta duyumunuzu söylemişsiniz. Endişelenmeyin.

Tabi konuyu da bilmiyorum ama. Kafam iyice karıştı. Bence adınızın gizli kalması, can güvenliği vs diyip iyice ortalıgı karıştırıp, tanık konumundan mağdur konumuna geçmeyin. Şikayetçinin adı verilmiyor buna Emin'im. Çünkü görmüştüm daha önce bimerden gelen dilekçe örneği. Siz bence daha önceki şikayetimi tekrarlıyorum, uzun zaman geçti ayrıntıları hatırlamıyorum diyin. Ayrıntıları karıştırmanızdansa en iyisi bu. Sonradan devlet istiyorsa kendisi yapsın araştırmayı. Siz sonuçta duyumunuzu söylemişsiniz. Endişelenmeyin.

Ben de bimere bi ozel okul hakkinda yazmistim. Sozlesmede olmadigi halde yemek parasi vs zorunlu tutuyorlar diye. Cevap olarak boyle bir sey yapilmadigini ve okulu karalamak icin oldugu ve dava acacaklarini belirtmisler iftira diye. Tabiki iftira degil sozlesmemiz yoktu ve okul bize cok diretince cocugun okula da gitmek iatemedi ve nakil alindi. Ama gitmedigi halde 3 aylik para + 3 aylik yemek parasi cayma bedeli ve kirtasiye masrafi diyerek 4000 zorla aldilar. Makbuzda sadece egitim bedeli yazilmis. ( cocuk 1 bucuk ayi okula gitmedi ) simdi bu okul dava acar mi blöf mu bilmiyorum ama acsa dahi bu yil icin imzaladigimiz sozlesmemiz yok nasil sonuclanir acaba

Gecen yil sozlesme imzalanmisti ama gecen yildaki sozlesmede de yemek ucreti diye bir ucret yoktu
Bu yil zorunlu tutuldu ama bu yil biz sozlesmeyi yenilememistik daha

Yok ben zaten olayı toptan yoksayacak değilim ama bağlantı vermek istemiyorum ...

Back
X