İftar sorunu.?

Özür dilemiyorum ilk etapta kendi hatalarım için özür diledim . Kandildi zaten, uzamasini istemedim ama o böyle uzatan bi yapıda. Sudan sebepler olduğu için adım attım bu sebepten bitmesi komik olurdu çünkü.
Ama beni böyle hemen gözden çıkartacak birine guvenim kalmadı. Biticek sanırım.

Adam nasıl desem şımarık, hep benim dediğim olsun cinsinde yatak ayırmalar, yemek ayırmalar, yok çamaşırı ayrı yıkamalar vs.vs. bence boşanma işini bir kez daha düşün. Bu arada psikolojin nasıl ? Tek başına tatile gitsen, eşinden bir süre ayrı kalsan daha sağlıklı kararlar verebilirsin. Sürekli aynı mekanda olunca duygular manipüle ediliyor. Şuan eşin senden boşandığı zaman mutlu olucağını sanıyor fakat yanılıyor sürekli yanında olduğunun için kıymetini bilmiyor insanoğlu nankördür elindekinin kıymetini kaybedince anlar.

Amma deve kini varmış adamda. İnsan biraz olsun yumusamaz mi karısını görünce. Sarılmak istemez mi en azından.
Bişey soracağım çok merak ettim. Sevgili iken ya da nişanlı iken de böyle kindar ve inatçı olduğunu gostermemis miydi biraz olsun?
Hayır canım sevgiliyken çok anlayışlı, sabırlı ,her türlü kaprisi çeken,sakin biriydi. Dayanamazdı bana . Ben sandım ki dünyanın en anlayışlı en sevgi dolu , en aşık adamı beni buldu.
Tamam evlendikten sonra da hepten canavar olmadı ama kinci ve inatçı yanlarını baya sert gösterdi.
Başlarda inanamadım ama artık bu dedim .

Bu arada evde iftarı nasıl yapıyorsunuz? Akşama sahura kalktığınızda herkes ayrı tencere mi kaynatıyor? Hiç mi çarpışıp göz gözegelmiyorsunuz? Ya da bi karşı karşıya gelme olmuyor? Sen nasıl dayanabiliyorsun hala?

Bu arada evde iftarı nasıl yapıyorsunuz? Akşama sahura kalktığınızda herkes ayrı tencere mi kaynatıyor? Hiç mi çarpışıp göz gözegelmiyorsunuz? Ya da bi karşı karşıya gelme olmuyor? Sen nasıl dayanabiliyorsun hala?
Evet ben de buna şaşırıyorum

es
Selam kızlar,
Gitmek zorunda olduğum is arkadaşlarım ve eşleriyle iftar yemeği var 3 gün sonra.
Ama eski konularımi bilenler bilir esimle aramız çok kötü.
Bahane bulmak istesem gitmemek için, iki arkadaşımız tayinci . Son yemeğimiz olucak. İlle ısrar ederler . Ben de zaten ne desem bahane bulunacağı için tamam demiş bulundum.
Eşime gidelim bi seferlik idare et diyemem gibi geliyor.
Aklımda Son dk hastayım bişey derim diye düşünüyodum. Ama iftar yapılacak yer çok yakında bi yer. Sonuçta iftar acicaksin orucluyken gel aç gidersin gibi şeylerle karşılaşabilirim ki haklılar.
Bir de iftardan sonra erkeklerin birlikte maçı var. Hani başka bi yere sözümüz var diye gitmesem ya da işimiz çıktı bi yere gittik diye. Eşim maça gitcek yine işin içinden çıkamıyorum.
Ne yapcagimı bilemiyorum.

Nasıl kivirabilirim ne dersiniz?
Siz olsanız ne yaparsınız?
Tek gidemem herkese bi açıklama yapmam gerekir.
imiş
Selam kızlar,
Gitmek zorunda olduğum is arkadaşlarım ve eşleriyle iftar yemeği var 3 gün sonra.
Ama eski konularımi bilenler bilir esimle aramız çok kötü.
Bahane bulmak istesem gitmemek için, iki arkadaşımız tayinci . Son yemeğimiz olucak. İlle ısrar ederler . Ben de zaten ne desem bahane bulunacağı için tamam demiş bulundum.
Eşime gidelim bi seferlik idare et diyemem gibi geliyor.
Aklımda Son dk hastayım bişey derim diye düşünüyodum. Ama iftar yapılacak yer çok yakında bi yer. Sonuçta iftar acicaksin orucluyken gel aç gidersin gibi şeylerle karşılaşabilirim ki haklılar.
Bir de iftardan sonra erkeklerin birlikte maçı var. Hani başka bi yere sözümüz var diye gitmesem ya da işimiz çıktı bi yere gittik diye. Eşim maça gitcek yine işin içinden çıkamıyorum.
Ne yapcagimı bilemiyorum.

Nasıl kivirabilirim ne dersiniz?
Siz olsanız ne yaparsınız?
Tek gidemem herkese bi açıklama yapmam gerekir.
esimin cenazesi çıktı deyimler sonuçta orda gerilmekten iyidir

Adam nasıl desem şımarık, hep benim dediğim olsun cinsinde yatak ayırmalar, yemek ayırmalar, yok çamaşırı ayrı yıkamalar vs.vs. bence boşanma işini bir kez daha düşün. Bu arada psikolojin nasıl ? Tek başına tatile gitsen, eşinden bir süre ayrı kalsan daha sağlıklı kararlar verebilirsin. Sürekli aynı mekanda olunca duygular manipüle ediliyor. Şuan eşin senden boşandığı zaman mutlu olucağını sanıyor fakat yanılıyor sürekli yanında olduğunun için kıymetini bilmiyor insanoğlu nankördür elindekinin kıymetini kaybedince anlar.
Biliyorum. Pişman olacağını da biliyorum.
Çünkü gecinilmesi zor bir insan ve ailesi ondan da beter. Kim çeker bilmiyorum.

Kendisi de pişman olacağımı biliyorum dedi. Ama sanki gerçekleri göremiyor gibi gözleri kapanmış gibi. O böyle uzattikca da benim kafamda bitiyor.

Bundan bi 5 ay önce yine boşanma durumuna geldik. Kendisi istedi yine . Ben de bir iki uğraştım sonra takmadim yeter dedim nasıl istersen. Gideni zorla tutamam. Ailemin yanına gittim tatilde ve geldiğimde bu evden gitmiş ol dedim.
Tatilden sonra eve girdim masanın üzerinde not bırakarak gitmiş ailesinin yanına. Sorunlarimizi inşallah cozebiliriz filan diye.
Benden sonra geldi eve . Bana hiçbir şey olmamış gibi bir sıkı sıkı sarılışı öpüşü vardı ki komşum vardı yanımda neye ugradigimi şaşırdım.
Sonradan dank edip de dönüşleri de oldu yani.
Yine pişman olacağına da eminim. Ben onun için fazla iyiyim aslında bitse benim hayrıma olacak ama kurulmuş bir yuva. Sürdürmeye çalışayım dedim tepeme çıktı. Ben de dur bi orda dedim
Muhattap olmuyorum yine.

[QUOTE="belmiyum
Tatilden sonra eve girdim masanın üzerinde not bırakarak gitmiş ailesinin yanına. Sorunlarimizi inşallah cozebiliriz filan diye.
Sözde demekle olmuyor ki, azcık kafasını kullanıp lütfetsin düşünerek hareket etsin. Bak benim eşim de benzer şekilde davranıyor barışıyoruz daha birgün geçmeden yine saçmalamaya başlıyor. Artık ben saniyesinde "oldu mu şimdi bu biraz düşün hareket et, mahvetme tekrar herşeyi" diyorum. Evlilik bu afedersin kıçını yayıp yatma yeri değil:sinirli: ne sanıyorlarsa

Eşinizle konuşun.iftar meselesini bu sizin tek başınıza sorununuz değil boşanmadığınıza göre birlikte çözeceksiniz ne yapacağız ben kimsenin şimdiden hakkımda konuşmasını istemiyorum yemeğe gidecekmiyiz gideceksek orda belli etmeni istemiyorum deyin yok bir bahane bulalım gitmeyelim derse ozaman maça da gitmesin ki kimse anlamasın ucunda ölum yokya konuşun gitsin

Benim anlamadığım noktalar var. Şimdi plan iftardan sonra maç yapmak şeklinde yapılmışsa eşiniz iftardan haberdardır zaten. Tuhaf değil mi sizin haber vermeniz?
İftara gitmeyip maça gitmeyi mi düşünüyor eşiniz?
Siz şimdi bahaneler üretmek istiyorsunuz. Ama bu adam büyük ihtimal iftara da katılır. Bütün bahanelerinizi yerle bir eder bu durum. İftara katılmasa bile maça gidecek. Orada aynı konuşmalar erkekler arasında yapılacak. Eğer bu kadar kopuksanız bunu etrafa ister istemez belli etmiş olacaksınız ne yazık ki.
Ikili olarak katilsaniz rol yapsaniz bile bazı insanlar anlıyor. Ve konuşmaya başlıyorlar. Kaçış olmuyor yani.
Eğer sizin için her şey bittiyse bu olumsuzluğu aşmak için mümkün olduğunca erken yüzleşin. Diğer türlüsü sizi aşırı yıpratır.

Onun haberi yok daha. Benim söylemem lazım. Bugün arkadaslarla kararlastirdik
Tamam o zaman arkadaslar iftara davet ettiler bizi cevap vermedim sen ne diyorsun diye sor?
Gelemem derse ben gidicem agzimiz bir olsun sunu diyelim ya da ben de gitmiycem isimiz var diycem dersin

Biliyorum. Pişman olacağını da biliyorum.
Çünkü gecinilmesi zor bir insan ve ailesi ondan da beter. Kim çeker bilmiyorum.

Kendisi de pişman olacağımı biliyorum dedi. Ama sanki gerçekleri göremiyor gibi gözleri kapanmış gibi. O böyle uzattikca da benim kafamda bitiyor.

Bundan bi 5 ay önce yine boşanma durumuna geldik. Kendisi istedi yine . Ben de bir iki uğraştım sonra takmadim yeter dedim nasıl istersen. Gideni zorla tutamam. Ailemin yanına gittim tatilde ve geldiğimde bu evden gitmiş ol dedim.
Benden sonra geldi eve . Bana hiçbir şey olmamış gibi bir sıkı sıkı sarılışı öpüşü vardı ki komşum vardı yanımda neye ugradigimi şaşırdım.
Sonradan dank edip de dönüşleri de oldu yani.
Yine pişman olacağına da eminim. Ben onun için fazla iyiyim aslında bitse benim hayrıma olacak ama kurulmuş bir yuva. Sürdürmeye çalışayım dedim tepeme çıktı. Ben de dur bi orda dedim
Muhattap olmuyorum yine.

Bu adamı gerçekten seviyorsan ve sabrın varsa psikolojin yeterli ise son kez yine bir şans ver ama sevgi , saygın ve sabrın bitmiş ise evliliğe noktayı koy. Her zaman önceliğin kendi benliğin olsun ve sende biliyorsun evliliğin ilk 5 yılı çok önemli birbirine alışma süreci kabul etme süreci.

Ne yapayım Yarejani
İlk gün ben oruclu olmamama rağmen yemek yaptım ve ona senin için de yaptım bu yemeği dememe rağmen, ben senden hiçbir şey istemiyorum bana iyilik yapmak istiyosan bişey yapma benim için filan dedi.
Anlamıyor hosaftan insanlıktan.
Ben de bu kadar olayın üstüne bayılmiyorum
Ama böyle görmedim işte. Ramazan böyle geçmez ,düşmanın olsa el uzatirsin.
Herkes kendi gördüğünü uyguluyor.

O girince mutfağa mecbur kalmadıkça ben girmiyorum ya da tam tersi. Mecburen ikimizin de kendi yemeğinde ilgilendiği zamanlar oluyor . Göz göze filan gelmemeye çalışıyorum. Ona çok kızgınim böyle zamanlar yaşattığı için bana. :(

Benim anlamadığım noktalar var. Şimdi plan iftardan sonra maç yapmak şeklinde yapılmışsa eşiniz iftardan haberdardır zaten. Tuhaf değil mi sizin haber vermeniz?
İftara gitmeyip maça gitmeyi mi düşünüyor eşiniz?
Siz şimdi bahaneler üretmek istiyorsunuz. Ama bu adam büyük ihtimal iftara da katılır. Bütün bahanelerinizi yerle bir eder bu durum. İftara katılmasa bile maça gidecek. Orada aynı konuşmalar erkekler arasında yapılacak. Eğer bu kadar kopuksanız bunu etrafa ister istemez belli etmiş olacaksınız ne yazık ki.
Ikili olarak katilsaniz rol yapsaniz bile bazı insanlar anlıyor. Ve konuşmaya başlıyorlar. Kaçış olmuyor yani.
Eğer sizin için her şey bittiyse bu olumsuzluğu aşmak için mümkün olduğunca erken yüzleşin. Diğer türlüsü sizi aşırı yıpratır.
Mac sabit o günde . Her hafta yapıyorlar zaten. Bugün iftar planini o güne koyduk . Onun haberi yok benim is arkadaşlarım. Onun değil.

Yüzleşme demissiniz boşanma fikriyle yüzleşmeye çalışıyorum. Tatilde dé bakıcam durumlara daha erken bişey yapamam.

Bu arada ben örnek bi çiftmisin gibi görüntü vermeye çalışmıyorum. Evet zaten biraz dikkat eden anlayabilir soguklugu.

Ne yapayım Yarejani
İlk gün ben oruclu olmamama rağmen yemek yaptım ve ona senin için de yaptım bu yemeği dememe rağmen, ben senden hiçbir şey istemiyorum bana iyilik yapmak istiyosan bişey yapma benim için filan dedi.
Anlamıyor hosaftan insanlıktan.
Ben de bu kadar olayın üstüne bayılmiyorum
Ama böyle görmedim işte. Ramazan böyle geçmez ,düşmanın olsa el uzatirsin.
Herkes kendi gördüğünü uyguluyor.

O girince mutfağa mecbur kalmadıkça ben girmiyorum ya da tam tersi. Mecburen ikimizin de kendi yemeğinde ilgilendiği zamanlar oluyor . Göz göze filan gelmemeye çalışıyorum. Ona çok kızgınim böyle zamanlar yaşattığı için bana. :KK43:
İnsanlık değil hakkaten yaptığı bir de Ramazandayız. Yazık gerçekten. Ayrıca günah sana yaptığı da. Kurban olsun sana :sinirli:

Bu adamı gerçekten seviyorsan ve sabrın varsa psikolojin yeterli ise son kez yine bir şans ver ama sevgi , saygın ve sabrın bitmiş ise evliliğe noktayı koy. Her zaman önceliğin kendi benliğin olsun ve sende biliyorsun evliliğin ilk 5 yılı çok önemli birbirine alışma süreci kabul etme süreci.
Şans isteyen biri yok ki.
Beni istemeyen biri var.
İstediği zaman da çok geç olacaksa benim yapabileceğim bişey olmaz . İnş olmaz

Mac sabit o günde . Her hafta yapıyorlar zaten. Bugün iftar planini o güne koyduk . Onun haberi yok benim is arkadaşlarım. Onun değil.

Yüzleşme demissiniz boşanma fikriyle yüzleşmeye çalışıyorum. Tatilde dé bakıcam durumlara daha erken bişey yapamam.

Bu arada ben örnek bi çiftmisin gibi görüntü vermeye çalışmıyorum. Evet zaten biraz dikkat eden anlayabilir soguklugu.
Hmm o zaman eşinize arkadaşlarınızla bir plan yaptığınızı söyleyin. Maça gittiğinde beni bozma halletmem gereken işler vardı diye gecistir deyin. Plan yapmamış olsaydınız baştan gelmeyim diyebilirdiniz. Ama olmuş artık.
Ihtimaller üzerine konuştum. Her durumda bir şeyler anlayabilirler diye. Tüh keske eşli olmasaydı iftar. Daha iyi olurdu.

Şans isteyen biri yok ki.
Beni istemeyen biri var.
İstediği zaman da çok geç olacaksa benim yapabileceğim bişey olmaz . İnş olmaz

Bazı insanlar kendi eliyle hayatına son veriyor. Eşinde bu yolda ilerliyor. Her şeyin hayırlısı olsun Allah yolunu bahtını güzel yapsın eşine de akıl fikir ihsan etsin.

Back
X