İftarda eşimim bana hazırladIğı hakaretleri yedim

Bu erkekler böyle. Bazı sebeplerden köylü kızıyla evlenmek isteyen erkekler görüyorum. Onlarında bu kızları bi süre sonra değiştirmeye çalışacağına , şikayet edeceğine eminim. Erkekler dengesiz.

Sizin yerinizde olsam evde bir kap bile yemek yapmam, o hödüğün çamaşırlarını yıkamam yani kısacası hiçbir işini yapmam.. Oturur ders çalışırım sıkı sıkı.. Tüm derslerimi veririrm..Sorarsa da kendimi geliştirmek için uğraşıyorum lütfen beni oyalama der kapımı kapatıp ders çalışırım.. Yapabilirsiniz ya açıktan lise öyle zor olmasa gerek.. Ama tabi sadece diplomayla olmaz.. Dil kurslarına gidin.. Dil öğrenmeye çalışın.. Kitap okuyun.. Kitap okumak insanın ufkunu açar.. Sadece diploma almak yetmiyor.. Eşiniz olcak o eş kişisine de kapak olsun.. Fakat şu da bir gerçek herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok ama ben bu adamı boşardım..

Eşiniz kompleksli bence bu konuda baskısının sebebi bu. Kendisi yükselip subay olacak ya diğerlerinin yanında ezik kalmak istemiyor.Madem özel ders aldırsın söyleyin. Kolay değil kaç yıl aradan sonra insanın kafası almayabilir.Hakaret edeceğine çözüm üretsin. Siz de gayret edin gercekten kendiniz için. Tabiki normalde bir eşin bu konuda ısrarcı olması güzel ama tavrı iğrenç. Alttan almayın yaptığı hatayı anlasın resmen kul hakkı ramazan günü

Ama siz de çalışıp liseyi bitirin bu arada biraz gayret gösterin yapabilirsiniz ve yapmalısınız aslında kendiniz için. Bitirmenizi istemekte haklı ama böyle davranıp hata etmiş

Eşiniz okulu bitirmeyi isteme konusunda haklı. Bu güzel bir şey. Ama üslup da hata var. Çok sert. Ders çalışmadığın için kiziyor ise güzel dille uyarabilir yani.

Hem 6 yıl ara verdirip daha sonra kendini geliştir demesi de hata. En başta ara verme ne izin vermeyecekti.

Senin yerinde olsam ev islerini daha az yapardim, sürekli ders çalışmaya calısırdım. Kendisi de bakar ki eskisi gibi ev işlerini yapan yok şikayet edeceği zaman kendimi geliştiriyorum işte, yapmadığım zaman çok fazla hakaret edip kalbimi kırmıstin ya bir daha canım yanmasın diye bu şekilde yapıyorum derdim.

Zorla ve igrenc uslupla dunyada kac kisi beklenileni guzelce yapar?
Sizinle evlenirken akli nerdeymis?
Sizi oldugunuz gibi kabul etmeden mi evlenmis?

Neresinden tutsan elinde kalan konulardan.

Konu sahibi arkadasim, sen hic uzulme. Egitim konusunda elinden geleni KENDİN icin yap.
Senin ve bebeginin sagligi her seyden cok daha kiymetli unutma.
Sıkma canini.
Korkma hicbir seyden.
Her seyde bir hayir vardir.

bunlara hakkı yok, evlenirken de eğitim durumunuz bu idi değişen bir şey yok.. onun için o kadar önemli bir konu ise buna dikkat ederek evlenseymiş.. onun için okul okumak zorunda değilsiniz evliliğin sorumlulukları arasında böyle bir şey yok. işine geliyorsa ben buyum diyeceksin madem öyle adam olup beğenmediği kadından çocuk dünyaya getirmeye kalkmasaymış beyefendi.. tutarsızlık ve sorun ondan bu durumda.
bir şeyleri bahane ediyor gibi geldi.. maddi sıkıntılar mı var ? gerçi hiçbir şey bu kadar şeyin açıklaması olamaz değişmeyecek gibiyse böyle bir insanla ömür de geçmez.. kendi başına tutunacak dalın olmadığını bildiğin için rahat tabi gitmenden korkmuyor. bana kalırsa sen oku kendini geliştir bu adam da bu kadar kötü biri olmaya devam ederse o zaman kendi yoluna bakarsın.

Bi an ben mi yazdim bunlari diyip isme baktim o kadar benzer ki mevzular. Bende kpss icin debeleniyorum hergun ders konusu ne kadar calistin kac soru cozdun vs vs. Bi bakamadim de basliyo soylenmeye laf sokmaya. Burnumdan getiriyo kisaca birde su aralar oruc ya acligin verdigi seyle hergun tartisacak bisey buluyo. Neyse bisekilde aglayip konusup duzeltiyorum arayi ama bazende koseme cekiliyorum. Yalniz kalip dusununce insan diger kisi seytan oluyor oyle sacma seyler gecirmeye sebep olur. Burada bur cogu kestirip bosan bilmem ne diye kestirip atiyo. Evlilik her zaman mukemmel gitmeyebilir iki ayri uc noktalari yasiyor insan bazen asiri muhabbet duyarsin bazende olesiye nefret edersin. Hep sunu dusun nasik olsa duzelecek ben kendimi uzmekle kalcam. Tamam onlarda bizim icin istiyorlar boşa kurek cekmeyelim emek verip alalim istiyorlar ama yontem yanlis iste bunu onlara anlatabilmek mesele. Allah yardimcimiz olsun

Adamin bagirip cagirmasi tamam kotu de karsinda kendini salmis bir kadin gormek istememesi suc mu? Ilkokul mezunu mu kaldi artik. Tamam diyelim okul okumak istemiyorsun, baska seyler yaparsin, kurslara gidersin meslek edinirsin, ama ben buyum evlenirken boyleydim banane demek ne kadar dogru? Alacagin diplomayla hem esini memnun etceksin hem kendini. Ama en cok kendini. Atla deve degil ki disardan okul bitirmek. Huzur bozmaya degmez.

"İnsanlıktan nasibini alamamış" ne kadar yanlış anlamda kullanılıyor, insan korkunç bir varlık, keşke insanlıktan nasiplenmemiş olsaydı eşiniz.

Sizin çalışmanızı istemiyor ise, sizden maalesef utanıyor. Fakat siz yine de okuyun.

Konu sahibesi kardeşim, ortada bebek var kelimesini sık kullanmışsınız lakin henüz doğmamış bebeğinizi de bu saygısız adamla büyümeye zorluyorsunuz
Size saygısı olmayan bir eş, baba olacak pehh ...
Sanki daha önce de böyle bir konu okumuştum buralarda .
Ders çalısısın diye demediğini bırakmamıştı bir koca kişisi....
Ayrıl/ ayrılma ben bunu söyleme hakkına sahip değilim ama karşınızdaki kişi eğitim hayatınızı devam ettirmenize destek olmaya çalışırken kişiliğinizi de alip götürüyor....
Lütfen dikkat !

Herşey zamanında güzel yaş kemale ermiş 5 aylık hamilesin lise bitse ne olacak, oooo x Hanım lise mezunu hadi ceo mu yapalım diyecek millet, dert kendini geliştirmekse bunu evde de yapabilirsin, ha bence zamanında okuyup mezun olup iş güç sahibiyken evlenmen makbuldü ama şimdi yapacak bişey yok, çocuk var bosanamam diyosun o zaman sen de ona bağır çağır ne diyim

ben olsam sırf inat için okuyup,diplomamı elime alırdım,hem okumak iyi bişey kötü bişey değilki,oku diye arkandada duruyormus ama size bu yüzden hakaret edemez,bile bile sizle bir yuva kurmuş ve bebeğinizde yolda,hakkınızda hayırlısı ,inş diplomanızı elinize alırsınız,bebeğiniz size uğur getirsin

Eşinizin mesleği ne , ne mezunu?

bence dıplomanız olsun ve bır ıse gırın eve para getırın dıye ıstıyor
Çalıştırmam demiş. Bence toplum içinde benim de eşim şu mezunu demek için. Subay olacakmış ya yanında tasidigi hanımın etiketi de iyi olmalı. Çünkü kadın onun mali.

bana eşiniz bahane arıyor gibi geldi
birde siz diyorsunuz ya ailem köyde yaşıyor vs oralara dönmek istemediğinizi düşünüp eziyor da eziyordur

benim eşim de okumamış bir insan şuan oda bitirmeye çalışıyor
bikaç kez ısrar ettim çok değil ama böyle şeyler içten gelcek olmuyor yapamıyor
hala bikaç dersi duruyor.. bende zorlamıyorum artık ne yapalım yani

bir de ters açıdan baksalar keşke. kadın, kocasının ilkokul mezunu olmasına takacak, ondan liseyi bitirmesini isteyecek adam bu kadar rahat davranacak. herkes çıldırır. bir de düşünsene tüm gün evdesin adam yemeği bile dışardan yiyelim diyebiliyor, o kadar umursamaz ev işlerine karşı. biz olsak dırdırın alasını yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…