İftarda eşimim bana hazırladIğı hakaretleri yedim

Eşin tavrı iğrenç belki sadece bu konu yüzünden belki başka seylerin birikimiyle sana buradan saldırıyor
Ama senin tavrina da anlam veremedim okumam da okumam diye
50 -55 yaşında ki insanlar ingilizce kurslarına gidiyor ki açıktan liseyi bitirmeye uğraşıyor
Sizin onlara göre öğrenmeniz cok daha kolay
Ayrıca esinizden ayrılmak istesen dahi o diplomay yine mecbursun

Ya alt tarafı açıktan lise okuyucan harvardda yüksek lisans yapmican sonuçta.
Sirf onun o sözlerine katlanmak için okur bir an önce bitirirdim.

Aynı anda yazmışız

Bunları söyleyebilecek birine bu adam bu şekilde konuşamaz
Eminim adama sövüp sayıyordur konu sahibi köşesinde en fazla iki kelam edip susuyor siniyor ağlıyordur
Acı bir durum... Ben olsam susmam. Ona edeceğim laf çok ağır olurdu. Evlilik biterdi zaten. Yatakları da ayırırdım. Ve derdim ki bir hayvanla aynı yatağı paylaşamam, hadi ahırına...
Bence çok ağır bu laf ona yeter. Ardından da bir boşanma davası... Ama konu sahibi böyle bir şey söylese can güvenliği ne durumda olur bilemem. Hamile eşine böyle acımasız hayvanca yaklaşan bir adamdan gözü döndüğünde şiddeti de beklerim.

Ya alt tarafı açıktan lise okuyucan harvardda yüksek lisans yapmican sonuçta.
Sirf onun o sözlerine katlanmak için okur bir an önce bitirirdim.
Bence anlamsız. Birilerinin gözüne sokmak için okumak niye? Niye kendini ispatlama ihtiyacına girsin ki konu sahibi. Kendi rızasıyla kendi geleceği için okuyacaksa okusun. Okumuyorsa da kimseye laf düşmez bu konuda. Asıl okumak yerine haddini bildirsin susmasın ezdirmesin kendini. İnsan olamamış bir maskotun lafına neden okuyup zahmete gireyim? İnsan okumadan da kendini geliştirebilir ayrıca.

Sizin gelismeniz için desteklemesi güzel ama tarzı kafa karıştırıcı..
Biran evvel işgüc bulun da sizde eve nakit akışı sağlayın diye mı bunlar acaba?
Benim bir tanıdığım ciddi anlamda hasta olan karısını eve girecek para azalmasın diye emekli olmasına karşı çıkıyor.. Kadın sürüne sürüne çalışıyor... Aklıma o geldi...

Esin asker ve askerler katu kuralli olur. Zor bi adamla evlenmissin..yalniz oku demesi cok guzel.. ya okuma deseydi.. tabi bunu sldaha guzel bir dille soyleseydi kirilmazsin.. hamilesin... bosan yada bosanma diyemem.. karninda bebek varken.. ama guzel bi dille konus anlat icinden geçenleri.. belki orucun verdiği sinirle saymistir ( hakaret etmesini gerektirmez kesinlikle oruç!) Biraz sakinlesin.. konusun tekrardan..

Esin belki baska bir seye sinirliydi sinirini de senden çıkardı.
Ama bu neticede gercek düşünceleri maalesef.

Bence de okulunu bitir ama esin istedigi icin degil kendin icin.
Ilerde kim ne durumda olur bilemeyiz.
O diplomaya mecbur kalabilirsin.

Ise ihtiyacın olabilir garantimiz yok sonuçta.

Lise cok zor bitirilecek bir ogrenim degil yaparsın. Hatta belki sonra acıktan üniversite bile okursun.
Ne guzel olur senin icin.

Bence biraz bahane bulmadan kendinizi çalışmaya verin. Okulunuzu okuyun meslek sahibi olunca artık bebek de büyümüş olur, adamdan boşanırsınız. Yoksa adam her kavgada bunu yüzünüze vuracak, yarın bir gün başka sebepten ayrılmak isteseniz işiniz yok diye ayrılamayacaksınız.

Esinin davranışını hiçbir sebep mantıklı kilamaz,uzulmekte kirilmakta haklısın ama..
eşin istedi diye değil kendin için ve yavrun için okumalisin , evliliğinin devam edeceğinin garantisi yok yarın öbür gün evladinla birlikte türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
O zaman elimde bir mesleğim olsaydı dememek için okumalisin. Hazır eşin bu kadar okumani istiyorken ,maddi açıdan ve zaman açısından problemin yokken ,eğitimini tamamla, evet ilk başlarda zor gelecektir ders çalışmak ama zamanla motive olursun ,birşeyler öğrendiğin için mutlu olursun . Lütfen kendin için yap bunu..

msjların hepsini okumadım ama eşiniz ne mezunu?
evlenirken bilmiyor muymuş lise mezunu olmadığınızı?

Bak canım Eşimin işyerinden arkadasinin hanımı acikogretimden adalet okuyor,sonra özel bir üniversite de hukuka tamamlıyor ,eşi destek oluyor maddi manevi her anlamda ,avukatlık yapmaya basliyor ama bu bile ona yetmiyor bu son hakim alımlarında çalışıyor sınavı yine kazanıp hakim oluyor.
simdi hakimlik eğitimlerine başladı. Ve hiç zorlanmadigini sadece evde TV başında ,ya da temizlikle,komşu oturmalarinda vakit gecirmedigini boş zamanlarını ders çalışarak değerlendirdiğini söylüyor.

Demem o ki hicbisey imkansız değil aslında ,umarım içine biraz okuma hevesi gelir ve kendinde olan gücü de farkedersin. O zaman çok daha güzel şeyler yaparsın ve eşin sana böyle bir hakarette bulunduğunda kendine olan güveninle çocuğunu alıp cikabilirsin o evden ve ne kendi ailene ,ne başka birine boyun eğmek zorunda kalmazsin.

Bu hakaretlerinden sonra acaip geliştirdim kendimi.. gözüm açıldı valla.. de bari.. belki aklı başına gelir.

Bu arada siz okumak istemiyor musunuz? ?tabiki zorlanırsınız ama en azından lise mezunu olmuş olursunuz. . Ilerde çocuklarına daha faydalı olursun.

Liseden sonra askeriyeye girip astby olmuş simdide subay olcak . Dışarıdan 2 yıllık üniversite bitirmiş . İki tamd bnden beklentşsi Sadece diploma başka bi beklentisi yok çalışmama izin vermezmiş

Bir an sandım ki , ülkeyi kurtarmak üzere olan bir adam eşiniz.
Karşısındakine " gelişmeni istiyorum " demek çok kırıcı.
Kendisi sanki kitaba gömülmüş.

Herneyse, eğer boşanmaya niyetiniz yoksa bu lafları ona yedirtin. Ama o istiyor diye değil , kendiniz için.

Bırakın temizliği , yemeği..
Kitapları masaya dizin , hergun ders çalışın.. Kulaginizda , elinizde kalemle karşılayın onu.
Akşamları kahvenizi yapın. Kitap okuyun.

Yemek sormasın, iş sormasın.. Size kolay kolay ulaşamasin.Öyle bir hale getirin onu.

Kuaföre gidin. Sosyal faaliyetlere katılın. Tiyatroya gidin. Kurslara yazılın.
Evde o karşılasın sizi.

Sakin ola, uzun süre ne evinize ne eşinize emek verin.

Zaten bebek olduğunda ilk aylar zor olacak. Şimdi tadini çıkarın.
Bu arada hamileliginizin en kolay ayları geldi. Her şey yapabilirsiniz.

Benim bı arkadaşım var eşi uzman doktor.cocuk doktorluğu üzerinde ihtisasını tamamlamış.kiz ise ilkokul mezunu.evet yanlış okumadınız.ve birkez bile eşinin diplomasiyla alakalı muamele yapmazmis.

Seni yanına pek yakistirmiyo birileriyle kiyasliyo olabilir. Yada kavga için bir bahane. Seni pasif aciz göruyo. Bir nevi assagiliyo.

Üniversite kazanamayacak durumda olanlar böyle asker ya da polis olur kendi ne yapmış da kurs ile subay oluyorum diye mi bu tavırlar asker olmak beden ile oluyor sınavda barajı geçersin başvurursun gerisi mülakat ve beden becerisine bağlı sonra da yükselebilirsin Amaç biraz da erken yaşta para kazanmaya geçinmeye başlamaktır yani maaşları iyi başlangıçta bile (askeri lise den itibarem yüksek okullara gidenleri tenzih ederim onlar ayrı)

Kimse için değil kendin için sen de eğitimini tamamla derim bir meslek sahibi olur kendini ezdirmezsin

ben de siz okumak istiyorsunuz o izin vermiyor anladım ilk başta.

yani tamam tavrı falan hoş değil de siz hiç çaba göstermiyorsanız ona sinirlemiştir belki. eşim ilkokul mezunu demekten utanıyordur. gurur meselesi falan yapmıştır.

eşiniz için değil ama kendiniz için çaba gösterin bence . 55 yaşındaki annem dışardan ortaokul bitirmeye çalışıyor. o bitince lise hatta üni bile istiyor. meslek sahibi olmak için de değil elbette.

ara vermek , evli olmak, hamile olmak mesele değil bence kendinize bahane üretmeyin. sırf diploma için bile olsa okunmalı bence. ilerde çocuğunuz için de daha iyi olur belki hem.

Sabret kardeşim genellikle asker polis eşler veya onun çocukları böyle sinirli ve agrasif oluyor. Meslek hayatı oruç hepsi bunlara bi etken yavrun için ayakta durmaya.çalış. birde sert karakterli erkekler yanlarında sürekli duygusal eşler ve güçsüz eşler istemiyor. Kendi evliliğimden biliyorum hayat zor çok zor evet ama kolaylaştırmak için sabır ve emek bol bol dua gerekiyor. Hamileliğin verdiği bir.duygusallıkta var ama bu günleri beraber atlatacagınızı karşılıklı konuş bitanem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…