Aynen bizi de.. Ama biz kimseyi tembihlemedik.. İlk kez ailelerimizden ayrı Ramazan geçirdiğimiz için.. Arayanımız çok olduŞöyle ki ...
- Annem
- Büyük ablam
- Ortancı ablam
- Küçük ablam
- Kayın pederim
Her akşam arayalım birbirimizi bizden çıt çıkmazsa sen ara , uykuda kalmışızdır dediler
işini garantiye almış adam.
e haklı bu sıcaklarda sana kalırsa akşam eve zor düşer kocacığın
Evet kesinlikle öyle Rabbim sabrını da kolaylığını da veriyor çok şükür
Puhahaaabilerek yapmadı dimi kaynanan o halde kendi de aç kalmıştır
Süt içtin mi süt sen ondan haber ver
İlk bir iki günden sonra alışırsın daha kolay gelir..
maşallah ne kadar çok ablan var...ne güzel..
benim annemde ablamda ilk günler öyle diyor ortasından sonra aramayı unutuyolar beni..
Hayırlı sabahlar kızlar,
Kaykılın ben geldim
Böyle bir konu açtığın için biz teşekkür ederiz öncelikle... Yurt dışı kadar olmasa da burada da artık her geçen gün oruç tutma sayısı azalmakta.. İnanç meselesi yurt dışındakiler inanmadıkları için tutmuyorlar ama bizim yurdumuzdakilere sorulduğunda ' hava sıcak , günler uzun , dayanamam , midem de sorun var ' vs. gibi bahaneler sıralıyorlar..
Her koyun kendi bacağından asılır elbette ama kendimizi kandırmaya da gerek yok.. Tutmuyorsan tutmuyorsundur kimseyi ilgilendirmez ama fetvalar uyduranlara da sinir oluyorum...
Kitabımızda serin havalarda şart sıcaklarda tercihe bağlı veya kısa günler de tutun uzun günler de tutmak size kalmış , kendi kendine teşhis koyabilirsin gibi şeyler yer almıyor ki.. Sağlık sorunu doktor tarafından belirlenir ve ' oruç tutman sakıncalı ' denildiğinde tutulmaz.. Onun yerine de gerekli miktarda 30 günlük yemek ödeneği verilir ihtiyaç sahiplerine..
Valla süt içtim :)) Kaynanam kendide aç kalmış zaten :) Evet şuan içimden kalkayım da çay söyleyim diyorum sonra aklıma geliyo :))
Evet bu konu da çoook şanslı hissediyorum kendimiBüyük ablam ikinci annem gibidir hatta
Bakalım.. Benim ilk ayrı Ramazanım.. Unuturlarsa küserim
Valla süt içtim :)) Kaynanam kendide aç kalmış zaten :) Evet şuan içimden kalkayım da çay söyleyim diyorum sonra aklıma geliyo :))
yaa bende 5 te biliyodum ezanı..
uyandığımda ezan okunuyodu..
sahurda yapamadık...
niyet edip geri yattık naapalım..
gerçektenmi bende sana şimdi sorucaktım ilk sahurun nasıl geçti diye...
çok zor olucak desene..:26:
Allah kuvvetini verir ya...
sahurda yapamadık...
ne güzel yazmışsın.hepsine katılıyorum.tutmayan tutmasın ama bana geçen sene benim yaptığımgibi sinirliyim,dayanamam,sigara ararım v.s gibi şeyler söylemesin ve benimoruıcuma bari müdahale etmesin.
benim tek istediğim hep derim üstüme fazla gelmeyin diye.o da kimseyi kırmamak için
o dediğin yemek ödeneği de 10 tl ye yakın ya da o kadar sanırım....
bencede şanslısın..
kaç yaşındasın..?
sahurda yapamadık...
dün akşamüstü işten eve gittikten sonra komşum kahce içmeye geldi bana.oturduk işte sahurdan falan bahsederken dedimsaat kaça kadar yicez
dedi ezana kadar 5 te falan heralde.iyi dedim
Allahtan akşam imsak saatine bakmıştımda 4:09 yazıyordu.ona göre ayarladım kendimi.
ama niye genelde 5 sanıldı bu sene anlamadım.bende imsakiyeye bakmasaydımöyle sanacaktım.
ay inşallahhhh....
bu gece çıkartıcam acısını...
25 yaşındayım , sen peki ?
çıkar bencede herşeyden yersin bu akşam sen 24 saat tutmuş olucaksın neredeyse..
geçen sene ramazanda bir kalktım ezana 10 dk var hemen eşimi kaldırdım oda baktı aa 10 dk kalmış evet dedi biz kalktık hızlı hızlı yemek yedik meyve yedik su içtik dişlerimizi fırçaladık ezan okunmuyor dedim herhalde hocada uyudu ...
dışarıya bir baktım ki hava aydınlanmış hiç farkında değiliz güneş çoktan doğmuş bile..
ama nasıl ikimizde baktığımız saati yanlış gördük hala aklım almıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?