IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Iftara 1 saat 6 dkk daha var.. ölüyorum ben ne büyük nimetmis yiyip içebilmekk..
Allah kimseyi açta açikta birakmasin (Aminnnnnn)
bu arada tarifler süper kizlar paylasimlar için tskr edyrm kendi adima

Son düzenleme:

kızlaaaaaarrrrrrrrrrr çıtır kurabiyelerimiii yaptım sonunda ııııımmmmmmmmmmm enfes oldu kesin ama kesin denemelisiniiiiiiizzzzzz

kurabiye tarifim ;2 adet yumurta
1 paket sana yağ
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
geri kalanı hep nişasta
1 paket kabartma tozu güzelce hamurumuzu yoğurun ceviz büyüklüğünde hatta biraz daha küçük toplar halinde yuvarlayın 180 derece fırında pembemsi oldumu olmadımı acaba dediğinizde çıkartın fırından

sonraaaaa yarım çay bardağı sıvıyağa bir kutu çikolatayı eritin (kahvaltılık çikolatadan ben bimdekini aldım tarifi aldığım yerde daha çabuk donduğu yazıyodu o yüzden bimden peripella aldım) yine bimden mısır gevreği aldım erittiğim çikolataya kurabiyeleri batırdım ardından mısır gevreğine buladım sonrada afiyetle yedim gerçekten çok güzel oldu kesin tavsiye ederim bu sefer fotoyu çekmeyide unutmadım biraz küçük oldu ama idare edin artıkım

vay beeeee, cok guzel gozukuyor. ellerine saglik cok severim citir seyleri, dur sana bir tarifde ben vereyim

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt tozu​
  • 3,5-4 su bardağı hindistan cevizi​
  • 3/4 çay bardağı toz şeker (1 çay bardağından 1 parmak eksik)​
  • 200 ml (1 kutu) krema​
  • bulamak için hindistan cevizi​
Yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi bir kaba alalım ve iyice yoğuralım. Hafif yapışkan bir kıvam alıcak, bu şekilde küçük toplar yaparak hindistan cevizine bulayalım​
  2. Buzdolabında kıvamın sertleşmesi için 1-2 saat bekletelim.​
Not: Tarif Portakalağacından Haticeye ait.​
İsteğe göre topların içine fındık,fıstık veya çikolata da konulabilir.​
Afiyet olsun...
ben cok severim yumru toplari

Bu akşam yemek yok, bütün restaurantlar benim :) sec beğen ye

günaydın kızlar
sahurdaki menüm kazanda su böregi, patatesli omlet, domates salatalık, karpuz, krem peynirr. çay.
bu akşamda iftar davetindeuyiz yemek derdim yok şükür. zira kulak çınlamam 2 gündür durmamacasına devam ediyor. feci baş agrısı var. rabbim sabrını verir inşl. bu gün zor gecicek gibi

dun menemen yapacaktim corbayla ama surpriz bir sekilde disarda yedik kismetse bugune artik dunku saydiklarim

buarada yarina misafirim var galiba..menumu baska bir topikte paylasmistim ama fikir veren olmadi sanirim :26:

mercimek corbasi
etli taze fasulye
pilav uzeri adana dusunuyorum ama belkide pilav uzeri tavuk doner olur
patatesli ve kiymali borek
icli kofte
firinda sutlac
visne kompostusu
yogurt
karpuz
coban salatasi

menum nasil bir fikir verin bi zahmet? :26:

Son düzenleme:
Selam Kızlar,

Ben bugün yorgun, bitkin haldeyim ne yemek yapacağıma karar veremiyorum. Gerçi eşim evde bugün. Patates ve tavuk kızartırım diyordu eğer yaparsa pilav yada makarna ve domates çorbası ile tamamlayabilirim.

Selam Kızlar,

Ben bugün yorgun, bitkin haldeyim ne yemek yapacağıma karar veremiyorum. Gerçi eşim evde bugün. Patates ve tavuk kızartırım diyordu eğer yaparsa pilav yada makarna ve domates çorbası ile tamamlayabilirim.

bence menün çok güzel. pilav üzeri dediğin iki yemek de güzel bence, hangisini yapmayı daha çok istiyorsan onu yap.
benim bugünkü menüm
mercimek çorbası(dünden kalma)
kuru fasulye (bir tabak kadar dünden kaldı)
fırında tavuk
peynirli gözleme
salata
karpuz
suuuuuu

etli taze fasulye,kıymalı börek ,içli köfte,adana...biraz fazal etli bir menü olmuş gibi..fasulyeyi sade zeytinyağlı yapabilirsin daha iyi olur ..adana yerine tavuk döner daha iyi olur belki kırmızı et sevmeyen biri varsa seçenek olur..(ne olur demişim ama:))

Son düzenleme:

hahaha daha dun ben birine ayni yorumu yapmistim

bana kalsa ben cogu seyi hepten etsiz yaparim, etle cok fazla aram yok cunku

dedigin gibi ya fasulyeyi zeytinyagli yaparim ya da onun yerine turlu dusunuyorum :44: boregide aslinda peynirli ve patatesli yapmak istiyorum ama sevgili esim etobur oldugu icin, kiymali yapayim diye az sitem etti bakalim artik nasil denk gelirse oyle yapicam gibi gozukuyor sutlaclari bu aksamdan yapmayi dusunuyorum. hem guzelce buzdolabinda sogumus olur hemde yarina bir cesit az yapmis olurum

Son düzenleme:

bak gülme komşuna gelir başına demişlerbence fasulye iyi türlüdense..aslında bakma bende herşeyi etli yaparım benim eşimde etoburdur..ama işte misafir olunca belki et yemiyodur filan diye seçenek sunmak gerekiyo:)şimdiden kolay gelsin

aynen oyle oldu sen soylemedende farkinda degildim zaten bu kadar seyin etli olduguna

hani aslinda bana kalsa ne fasulye yaparim ne de turlu..ama ana yemegine gecmeden once bi ara yemek araniyor sanki :44:

aynen oyle oldu sen soylemedende farkinda degildim zaten bu kadar seyin etli olduguna

hani aslinda bana kalsa ne fasulye yaparim ne de turlu..ama ana yemegine gecmeden once bi ara yemek araniyor sanki :44:

yok yok zeytinyağlı veya yoğurtlu bişeyler aranıyo ..iyi olur yaparsan..

Bu sicakta, senin rizan icin susuz kaLanLara, Mahserde "KEVSER" havuzundan kana kana su icmeyi nasip eyle ALLAHim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…