korili tavuk ne canim? soya sosu guzel oluyormu yemekte gercekten? bizim marketlerde de satiyorlar ama daha cesaret edemedim. icinde sarap yok dimi?
Seda,cım merhaba.Tavuk disinda birseyde denemedim ama tavukta mukennel oluyor
Tavuk gogsunu ince uzun kesiyorum ben
Uc kasik yogurt kori bir kasik kadar zeytinyagi kafama gore soya sosunu karistirip sos yapiyorum tavuklari sostabekletiyorum
Ne kadar beklerse o kadr guzel oluyor elektrikli izgarada pisiriyorum sonra
Sarap falan yok var mi diye gittim baktim :))
Seda,cım merhaba.
Ben de yapıyorum körili soya soslu tavuk. Pamuk gibi oluyor. Çokta lezzetli.
Bazen de çöp şişlere sıralayıp üzerine kavrulmuş susam serpip fırınlıyorum. Misafir için şık bir sunum oluyor.
Elektrikli ızgara pratik olur fırındansa. Aklıma gelmemişti bu.
Bir dahaki sefere öyle yaparım. Ellerine sağlık seninde:)
Soya sosu epeyce tuzlu olduğu için sosa tuz ilave edilmemeli. İlk defa yapacak olanlar için dikkat!
Tavukları çöp şişe sıraladıktan sonra
fırın tepsisine yan yana dizip
180 derece civarındaki fırında servisten bir saat kadar önce pişirmeye başlıyorum.
İstersen sosu üzerine gezdirirsin istemezsen sossuz pişirirsin. Öyle yapıyorum ben.
Konu baharatsa çeşit severim. Hatta bu sosa birkaç diş sarımsak ve bir iki tatlı kaşığı kadar bal ilave ediyorum.
Bal karamelize olmasını sağlıyor. Hoş bir aroma veriyor tavuğa.
Tavukları çöp şişe sıraladıktan sonraFirinda hic denemedim izgarada daha pratik geliyor :))
Ince kesince tavuklari daha cok isliyor icine daha cok seviyorum oyle
Sanirim baharatlari cok seviyorum :))
Firinda nasil pisiriyorsunuz?
Sosu oldugu icin tavada firinda falan yapmadim hic :/
Sosta bekliyor.
Bal az ilave et ama. Tatlımsı olmasın sonra.
Çöp şişte mi yapıcaksın?
Sosta bekliyor.Sosta beklemiyor yani?
Sarimsak bizim ailede kimse yemez ona hic girmeyeyim ama balla da deneyecegim
Sahur zamanida yaklasti aciktim canim istedi
Bir kac gune deneyeyim hemen
Afiyet olsun şimdiden:)Oyle yapayim birazinada susam
Afiyet olsun şimdiden:)
neten hemen arasdirdim, cok lezzetli gozukuyor. daha once ismini hic duymamisdim. sos gibi galibakızlaaaaarrr kibrit kebabını yaptım kavurmayla enfess oldum ımmmm tavsiye ederim sonraaa teyzeme anlatıyodum ben onu tavuklu yapıyom dedi oda çok güzel oluyo dedi bilginize kuzulaarrr
evet üzerinde sos gibi duruyo bütünlük kazanınca çok güzel oluyoneten hemen arasdirdim, cok lezzetli gozukuyor. daha once ismini hic duymamisdim. sos gibi galiba
evet yaa dün nerde ne yazdımsa hepsi uçmuş :44: neden olduysa artıkkızlar dün yazdığımız cevaplara ne olmuş :26:
kızlaaaaarrr kibrit kebabını yaptım kavurmayla enfess oldum ımmmm tavsiye ederim sonraaa teyzeme anlatıyodum ben onu tavuklu yapıyom dedi oda çok güzel oluyo dedi bilginize kuzulaarrr
neten hemen arasdirdim, cok lezzetli gozukuyor. daha once ismini hic duymamisdim. sos gibi galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?