IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

hafta sonu kimse yok galiba ben de bari bugünki menümü yazayım

şehriye çorbası
adıyaman köftesi
pirinç pilavı
üzüm
karpuz

bugün de bu kadarı yeter sanırım iki kişiye çok bilem tatlı olarakda çıtır kurabiyelerim var çayın yanına oohh mis gibim

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Mantı
Salata, Şekerpare

aminnnnnnnnnnnnnnnn inş. cnm.

Zaten önemli olan öteki dünya Rabbim utandırmasın hiçbirimizi
amin, insaALLAH, canim, msj kutunu temizledin mi? bu gunlerde pek giremiyorum, yeni bir hayata da ugrayamadim :26:

bu topik baya sessizleşti. nerdesiniz hatunlar yahu :26:
evet, ramazanin ilk gunleri her kesde farkli bir heyecan oluyor, gunler gectikce bir de insan alisinca boyle oluyor galiba. tabi ilk gunki gibi degil her sey. bir de cogu kisinin regl donemine dustu. bunun da etkisi var galiba:44:
Afiyet olsun canim, menun yine cok guzel

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Mantı
Salata, Şekerpare
sekerpare.... sik sik yaparim, bir de onu gul tatlisi gibi yap. harika bir gorunum oluyor

[h=3]Malzemeler[/h]

• 3 adet patlıcan
    3-4 dal ince kıyılmış taze soğan
    Biber salçası
    Kimyon, tuz, karabiber
    Hamuru için:
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurtanın akı
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı limon suyu

[h=2]Patlıcanlı Poğaça Yapılışı[/h]
Öncelikle 3 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Küçük zar şeklinde doğrayın. Çok az sıvıyağda patlıcanları az tuz ilavesiyle soteleyin. İyice yumuşayınca 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan, biraz biber salçası,kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde poğaça hamuru için, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limonsuyunu karıştırın. Aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdanceviz
iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. İçine patlıcanlı harçtan doldurun. Hamuru kapatıp, ters
çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. 20 kisilik ...

[h=3]Malzemeler[/h]

• 2 dilim tost ekmeği
    2 dilim tost kaşarı
    4 dilim sucuk
    2 dilim domates
    1 tatlı kaşığı tereyağı

[h=2]Karışık Tost Yapılışı[/h]
EKMEK dilimlerinden birini düz bir zemine koyun. Üzerine kaşar peyniri, sucuk ve domates dilimlerini yerleştirin. İkinci dilim ekmeği üzerine kapatın. Çevirerek her iki tarafına da tereyağı sürün. Tost makinesinde kızarana kadar pişirip servis yapın

[h=3]Malzemeler[/h]

• 4 adet yumurta
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3/4 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Bir tutam tuz

Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ

Servis için: Reçel

[h=2]Pankek Yapılışı[/h]
YUMURTALARI tozşeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.

[h=3]Malzemeler[/h]

• 3 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
    1 adet kırmızı kapya biber
    1 paket kabartma tozu
    Yarım su bardağı mısır unu
    1,5 su bardağı beyaz un
    Yarım çay kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre ayarlayın)
    Yarım kilo pırasa
    2 yemek kaşığı sıvı yağ (pırasayı kavurmak için)
    1 tatlı kaşığı biber salçası

[h=2]Pırasalı Kek Yapılışı[/h]
Pırasalar temizlenip yıkanır ve beyaz kısımları ince ince kıyılır. Bir tencerede sıvı yağ ısıtılır, pırasalar eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Tuz ve salça ile tatlandırılıp ocak kapatılır, soğumaya bırakılır. Biberin çekirdekleri çıkartılıp küp şeklinde doğranır. Yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürünceye kadar çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta mısır unu, beyaz un, tuz ve kabartma tozu harmanlanır, birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir. Soğuyan pırasa, peynir ve doğranmışbiber eklenip karıştırılır. (Kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak.) Margarinle yağlanmış bir fırın kabına ya da istenilen kek kalıplarına uygun miktarlarda dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkan kek bir süre dinlendirilip ters çevrilerek kalıptan çıkarılır, ılık olarak servis yapılır.

Amoretta kuzum yapılacak şimi bu şimdi tam acıkmışım ımmm enfes paylaşımlarla karşılaşıyom ama uzanıyom tutamuyom
eline sağlık kuzum paylaşımlar güzel şleker pare çok güzel görünüyo

tesekkur ederim canim ama bunlar bir dergiden alinti, sizler icin paylasiyorum. ama ben sik sik pogaca fln yaparim insaALLAH pastane acmayi dusunuyorum amin

hımmm cok leziz ve şık duruyor, nasıl yaptığını anlatır mısın mutlaka deneyeceğim.
boyle yapiliyor canim, beni takip et
hamurumuzu guzelce aciyoruz, bardak yardimiyla boyle boyle kesiyoruz

sonra bu sekilde ust uste koyuyoruz

sonra boyle en alttan uste dogru sariyoruz

ve tam ortadan ikiye boluyoruz

afiyet olsun canim :)

Son düzenleme:

Harika, yapılışı bile güzel. Çok teşekkürler amoretta mutlaka ama mutlaka deneyeceğim, çok şık bir sunum olacak.

tesekkur ederim canim ama bunlar bir dergiden alinti, sizler icin paylasiyorum. ama ben sik sik pogaca fln yaparim insaALLAH pastane acmayi dusunuyorum amin

aaaaaaa poğaça mıııı bayılırım ben de poğaça yapmaya şuana kadar ama 3 tane beğendiğim ve tutturabildiğim oldu iki tane fos çıktı bakalım bundan sonrası nasıl olursa değişik güzel tarifin varsa paylaşırsan sevinirim
ayyyy cidden mi inşallah açarsın yaa açarsan ben de sana yaptığım ve herkes tarafından beğenilen pasta tarifleri söylerim faydamız dokunsun ama dimi

selam kizlar, biz bugunde sanirim evvelsi gunden kalanlari yiycez ac gozluluk yaptim herhalde bir suru birseyler yapmisim... :44:
baktim borekler kaldi buzluga attim mecburen.

mercimek corbasi
pilav var bugun icin
icli kofte var
taze fasulye yemegi var..
yanina biraz salata yaparim
yogurt bu kadarida yeter herhalde.

baskada birsey yapacak halim yok cok yorulmusum

iftar
domatesli şehriye çorbası
etli biber dolması
cacık
kakaolu ıslak kurabiye (dünden-ama sanırım iyi pişiremedim ya, daha önce başklarında yediklerim daha güzeldi)

sahur
bilmiyorum yaaaa zeytinli çörekotlu ekmek yapmıştım, dün gece bitti. 1-2 dilim kaldı. yine poğaça mı yapsam acaba... ya da tuzlu kek mi yapsam ki? dereotlu peynirli falan?

afiyet olsun kuzumm sahura ben de krep yapmayı düşünüyorum sen de tuzlu kek yap kuzum sanki daha pratik gibi geldi bana

bugün ki menüm yine amorettanın verdiği bir tarifi denicem tavuk kızartma, pilav, çorba olarak sanırım kesma yoğurt çorbası yaparım ve üzüm ohh yeter de atar bilem

size de afiyet olsun balkaymağım benim eşim de krepi sever ama nedense benim aram yok, ben onun daha kalın yapılanını seviyorum, üzerine çikolata sos ile bu akşam keki deniyim bari ben. bir yemeklik yaparım ki beğenmezsek ziyan olmasın

hayırlı ramazanlar,
yarın iftara iki arkadaş gelecek, menümde domates çorbası, zeytinyağlı yaprak sarması, mantarlı et sote, pilav , salata, semizotu salatası, karpuz, tatlı olarak da haşhaşlı irmik tatlısı ve dondurma olacak.. menüm yeterli mi sizce?

ooohh bence fazla fazla yeter, sizi bilmem ama ben sıcaklardan zaten yiyemiyorum. Bence menünüz oldukça doyurucu olmuş. şimdiden afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…