IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Yoğurdun üstüne tavuk yakışır mı ki?

Bende yarın akşam yapıcam cnm kürdan kebabını

Resimde eklerim hatta

valla teyzem çok yakıştığını söyledi onuda denicem deneyince söylerim ben de onun fotosunu eklerim

dün kavurmalı halinin fotosunu ekleseydim bende keşke ama karnım doyduktan sonra aklım başıma geliyo sonrada geç oluyo

benim menüme gelince kuskus çorbası, yoğurtlu ve salça soslu misket köfte, kavun, el emeği meyve suyum veee bolca suuuuuuuuuuuuuuu

evet üzerinde sos gibi duruyo bütünlük kazanınca çok güzel oluyo

evet yaa dün nerde ne yazdımsa hepsi uçmuş :44: neden olduysa artık
afiyet olsun, dun ne yaptiniz :)

caaaniiimmmmmmmm

Ne kadar su içtiysem yine tuvaletin olunu yol ettim
gercekten, sen cok tatli bir kizsin, tam tanimasamda seni gercekten cok seviyorum
burasi da cok sicakdi dun ama bu gun sukurler olsun bir az iyi, yine fanta afiyet olsun canim

Resimde eklerim hatta
ben her seyle yogurt yerim, her seyle. afiyet olsun

Merhabalaaar...ben bugun regll oldumm..

soguk bir corba yapmak istiyorum bugun, icimiz yandi resmen gunlerdir Allahim tum oruclulara yardim etsin
sanirim sehriyeli yogurtlu sarimsakli corbadan yapicam
menemen
karpuz yeriz gibime geliyor

Resimde eklerim hatta

dün yaptım ben, zaten daha önceden de yaptığım bir yemekti "çökertme kebabı" olarak da biliniyor. tavuk göğsünü ince seritler halinde doğradım ve yağsız tanada sarımsak doğrayıp, suyunu salıp çekene kadar pişirdim. sonra tereyağı-z.yağı karışımında soteledim. sotelerken şerit halinde doğranmış biber de ekledim. almadan önce de kimyon kekik ve pulbiber. enfes oldu, yoğrt tavukla olur mu diye hiç endişe etmeyin, mutlaka deneyin.

bu akşama yemeğim yok, çorbam var dünden o kadar. bakalım canım ne isteyecek. 7de evde oluyorum, iftara kadar dün çorba, çökertme ve salata yaptım. bugün çorbam olduğu için sadece yemek ve salata yapıcam...

afiyet olsun, dun ne yaptiniz :)

Dün ki menümdü canım bu kuskus çorbası, yoğurtlu ve salça soslu misket köfte, kavun, el emeği meyve suyum veee bolca su amaa bugün ne etcem henüz karar vermedim kuskus çorbam var o kesinde sonrası mechul burdan eccik kopya çekebilirim belkim
oohhh kuzuma eline sağlık tavukla nasıl yapıldığını da öğrendik eline sağlık kuzum benim

dün bir yere davetliydik, bugünkü menüm
mercimek çorbası
etli kuru fasulye (yaz günü pek gitmez gibi görünse de bizim erkekler severler her mevsim )
pirinç pilavı
turşu
cacık
benim pirinç ve kuru fasulye ile pek aram yok, kendime de taze fasulye kavurcam yumurtayla

Mercimek Çorbası
Fırında çıtır tavuk
Pilav
salata ve cacık

Tavuğun tarifini de ekleyeyim çok basit, yumuşacık oluyor.

Kalça alıyorum, 4 parça (2 kişiyiz biz)

Bir kase süt, sütün içine biraz zeytinyağı ve baharat ekliyorum. Başka bir kaba da galeta unu koyuyorum, süte batırdığım eti galetaya bulayıp, yağlı kağıt serdiğim borcama diziyorum. 180 C de tam 1 saat pişiriyorum. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık oluyor.

Eşim yemeklerin yanında pilavdan başka birşey yemediği için mecburen pilav yapıyorum ben, patates püresi de çok leziz olur.

Son düzenleme:
kızlarr çok acıktım ya biraz da rahatsızım bugün zaman hiç geçmiyor Allahım yardım etsin hepimize.

Bizde de bugün;

Arabaşı Çorbası
Patlıcan yemeği
Cacık (bol domatesli ve fesleğenli ve sarımsaklı)
Soğuk ayran aşı var (sarımsaklı)

ayyyy sofrayı kurmadan hemencik yazam menümü

tel şehriyeli tavuk çorbacı (hazırından )
pirinç pilavı
fırında mantar
karpuz
su vee meyve suyu bugünlük bu kaddem yarında davetliyim oohhhh mis gibim

herkese hayırlı iftarlar

soguk bir corba yapmak istiyorum bugun, icimiz yandi resmen gunlerdir Allahim tum oruclulara yardim etsin
sanirim sehriyeli yogurtlu sarimsakli corbadan yapicam
menemen
karpuz yeriz gibime geliyor

Pideli kofte yaptik cok yedim dev bir tabak yedim itiraz etmeden
Pisman degilim
Afiyet olsun hepinize arkadaslar. ALLAH sofranizi bol ve bereketli yapsin her zaman insaALLAH :) cok guzel menuler paylasmisiniz. ben regl oldum, o yuzden iftar sofrasi paylasamiyorum, ama netten sizler icin yemekler paylasicam. belki sevib yaparsiniz :)

[h=3]Malzemeler[/h]

• 2 su bardağı pirinç
    İki buçuk su bardağı su
    1 adet tavuk göğsü
    Bir tutam safran
    3 çorba kaşığı tereyağı
    50 gram badem
    1 su bardağı bezelye
    1 çay kaşığı toz zencefil
    50 gram kabuksuz antepfıstığı
    Tuz

[h=2]İstanbul Pilavı Yapılışı[/h]
TAVUK etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın.

[h=3]Malzemeler[/h]

• 1 kg tavuk kanadı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1’er çorba kaşığı Ülker Ducros Kırmızı Tatlı Biber, Ülker Ducros Kırmızı Acı Biber, Ülker Ducros Kekik
    2 çorba kaşığı yoğurt
    2 diş dövülmüş sarmısak
    Tuz

[h=2]Kırmızı toz biberli tavuk kanadı Yapılışı[/h]
Zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın. Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve soslanmış kanatları fırın kabına dizin. Hafif kızarmaya başlayıncaya kadar 200 derece fırında, daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürerek kızarana kadar pişirin.

[h=3]Malzemeler[/h]

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet küçük boy patates
    1 adet orta boy havuç
    1 adet soğan
    4 su bardağı su
    3 su bardağı et veya tavuk suyu
    Yarım çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı un
    Tuz
    Üzerine: Nane

[h=2]Mercimek Çorbası Yapılışı[/h]
AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

• Hamur için:
    3 su bardağı un
    100 gram oda sıcaklığında margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı irmik
    20 gram yaş maya
    2 adet yumurta
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çay kaşığı tuz
    Yeteri kadar su
    Hamurların üzerine sürmek için:
    1 adet yumurta sarısı

İç malzemesi için:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay bardağı hindistancevizi
    1 çay bardağı toz antepfıstığı
    Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
    7 adet yumurtanın akı

Kızartmak için:
    Sıvıyağ

Şerbeti için:
    2 kg tozşeker
    1 litre su
    Yarım limonun suyu

Üzerine:
    Toz antepfıstığı

[h=2]Çerkes Tatlısı Yapılışı[/h]
Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limonsuyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakalkabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 1 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın. 1 adet şeridi, açılmış hamurun kenarına koyup, rulo yapın ve kesin. İç harç ve hamur bitene kadar işleme devam edin. İç harçlı uzun hamurları baş parmak uzunluğunda kesin. Çok kızgın olmayan sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Bir kevgir yardımıyla tatlıları yağdan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 15 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

[h=3]Malzemeler[/h]

• 2 su bardağı süt
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet patates (haşlanmış)
    4 çorba kaşığı irmik
    Yarım su bardağı un
    2 adet yumurta
    2 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için: 4 su bardağı su
    Bir buçuk su bardağından bir
    parmak eksik tozşeker
    1 adet limonun suyu

[h=2]Patates Tatlısı Yapılışı[/h]
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip, şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan, süt ve tereyağını tencereye alıp kaynatın. Unu ve irmiği kaynayan süte ekleyin. Karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alıp, derin bir kaba dökün. Ortasını açıp yumurtaları, haşlanıp püre yapılmış patates ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. Krema torbasına doldurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde tepsiye sıkın. 190 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra, üzerine ılınmış şerbeti gezdirip servis yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…