IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Kanal D’nin iki sezondur izlenme rekorları kıran dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, yeni yayın dönemine yeni karakterleri ve şaşırtacak sürprizleriyle bomba gibi başlayacak. Osman’ın lisede okuduğu yeni sezon, 80’li yılları ekrana taşıyacak.Geçtiğimiz sezon Türkiye’yi gözyaşlarına boğan bir bölümle tatile giren “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, yeni sezona sürprizlerle başlıyor. Yeni karakterlerin de katıldığı üçüncü sezonda izleyiciler, Akarsu Ailesi’nin 80’li yıllarda yaşadıklarına tanıklık edecek.
[h=3]MACİT KOPER’İN OĞLU OYNUYOR[/h]Bütün hikâyenin anlatıcısı olan Osman, yeni sezonda lise öğrencisi... Duyarlı, içe dönük bir kişiliğe sahip ve okumaya meraklı olan Osman, sosyalist felsefe ve siyaseti benimsiyor, küçük şiirler ve denemelerle başladığı yazma uğraşını zaman içinde geliştirerek yazar kimliği kazanıyor. Sessiz ve sakin görünüşünün altında, inatçı ve dirençli bir kişilik olan Osman’ın gençliğini ünlü sanatçı Macit Koper’in kendisi gibi tiyatrocu olan oğlu Gün Koper canlandırıyor.
[h=3]ARİF’İN ETKİSİ BÜYÜK OLACAK[/h]Yeni sezonda dizide yer alacak yeni karakterlerden biri, Muhammed Uzuner’in canlandırdığı Arif... Cemile ve Osman’ın tüm hayatını etkileyecek olan Arif, gençliği siyasi mücadele içinde geçmiş biri. Hapiste yatmış, siyasetten ayrı düşmüş Arif, içe kapanık ve yalnız başına yaşamayı seviyor.
[h=3]ZEHRA’YLA DENİZ KOCAMAN OLDU[/h]Yeni sezonda Berrin’le Hakan’ın kızları Zehra, ilkokula gidiyor. Soner ve Aylin’in kızları Deniz de büyüyor ve güzel mi güzel bir kız çocuğu oluyor. Zehra’yı Mina Nur Kaymas, Deniz’i ise Nisa Melis Telli canlandırıyor.
[h=3]BAHAR, SONER’İN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK[/h]Mine Tugay da Soner’in ve kızı Deniz’in hayatını değiştirecek dans hocası Bahar karakteriyle yeni sezon bölümlerinde yer alacak. Bahar; bale eğitimi almış, ancak ağır bir sakatlık yaşadığı için mesleğini yapamayan genç bir kadın. Ailesini bir trafik kazasında kaybeden Bahar, geçimini sağlamak için dans kursları veriyor, doğum günlerinde animatörlük yapıyor, ürün tanıtım işlerinde çalışıyor. Bahar, nişanlısı Ziya kendisini aldatınca ondan ayrılıyor ve yolu Deniz’e bakıcılık yapmak üzere Soner’in evine düşüyor...

[COLOR=#000000 !important][h=3][/h][h=4]Öyle Bir Geçer Zaman ki OR Gün Koper[/h]

[/COLOR]

iftara mercimek çorbam var dünden
yanınada çerkez tavuğu yapacağım kısmetse
bol yeşillikli zeytinyağlı salata
limonlu buz gibi soda ve soğuk su
tatlı olarak bugün hazır baklava yufkasından cevizli baklava deneyeceğim,bayrama ilk kez baklava yapıp annemlere süpriz yapmayı düşünüyorum
gerçi anacığımın ev baklavalarının yanında sönük kalacağına eminim deee,çok heves ettim yapacağım illaki kafaya koydum:)
o yüzden riske atmamak için önce kobay olarak kocişimi seçtim:)))

çerkez tavuğunu merak edenlere hemen paylaşıyorum ççookk leziz ve kolay bi yemek

MALZEMELER :

2 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çar bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
3-4 adet kornişon turşu (salatalık)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 diş sarımsak

Tavuk göğüs etlerini bir tencere içinde üzerini geçecek kadar su , tuzu da ilave edip iyice haşlayın. Haşlanan tavuk etlerini soğuduktan sonra büyük bir cam kase içine didikleyin. Ekmek içini ilave edin, sarımsakları dövüp ekleyin, kornişon turşuları küp küp doğrayıp ekleyin, karabiberi yoğurt ve mayonezi, cevizi ekleyip iyice karıştırın. Yoğun bir karışım olması lazım sulu gibi olmuşsa ekmek içi ilave edebilirsiniz.

Servis tabağına alın, 1 yemek kaşığı sıvı yağda kırmızı biberi ısıtın ve üzerine ekleyin.

Afiyet Olsun

sahur menüm
bir tane muz
bir mantarlı, bir de patatesli börek
2 bardak su

eşim iftarda evde olmayacak, ben de annemlere gidicem, dünden çorba ve fasulye artmıştı, onları da götürürüm.

geçen gün kayınvalidemlere gitmiştik ya, onun menüsünü de paylaşayım, fikir olur belki
ayran çorbası
pirinç pilavı
güveç
etli yaprak dolması
su böreği
salata
ekmek kadayıfı

ben kendim yapıyorum baklavanın hamurunu..hazırı pek hoş olmuyo bence yani ..böyle sert sert kalıyo..ama ondan dolanger yaparsan değişik böyle çıtırı çıtır bir tatlı oluyo ..bu bayram iki tepsi yapıcam baklava..bir tepside kadayıf ve su böreği..kalabalık olucaz inş.

dün iftara bir arkadaşa davetliydik o yuzden yemek yapmadm

bugün :

sebze çorbasi
su böregi (fırına attım pişiyor)
karpuz
ev yapimi lahmacun
yeşil salata
soğan piyazı
domates dilimleri
ev yapimi limonata

sonrasında meyve tabağı hazrlycam: üzüm, incir, kavun ve muz olacak

herkese afiyet olsun Allah olmayanlarada versin insallah..

iftar menüm

kuru fasulye
pirinç pilavı
sucuklu yumurta
yoğurt
domates -salatalık
kavun
soğuk içecekler
cevizli sütlü irmik helvası( dondurma ile sunacağım)

yemekten sonra meyve tabağı hazırlarım ( şeftali , incir , üzüm ,armut)
[/B]

Son düzenleme:

canım harika oldu,ben ilk kez denedim bayram için yapmıyorum eşimle bana yaptım:)
bayramlarda anneciğim kendi ev baklavasını ve okladan çekme yani büzme baklavasını yapar hep,ama bu bayram çok içimden geldi bende tatlı yapıp götürmek istiyorum azcık hava atayım biricik kızı baklava yapmış diye:)) o yüzden denemek istedim nasıl olucak lezzeti diye
eşim bayıldı çok lezzetli oldu,ben fırına sürmeden önce üzerine eritilen yağı 1,5 paket teremyağ kullandım ve 2 yemek kaşığıda sıvı yağ ekledim yumuşacık oldu üstü kabuk kabuk olmadı,tam normal yani..birde şerbetini çekerken üzerini kapatmadım o şekilde çekti..ayy çok pratikmiş gerçekten yorucu hiç bişeyi yok ser yufkayı bas cevizi::))
tabii ev baklavasına asla benzemiyor ama anlık kurtarıcı baklavam ilan ettim ben:))

günaydın hanımlar sabahtan iftar menümü ayarladım.

tarhana çorbası
tavuk budu
pirinç pilavı
karışık kızartma( patlıcan ,kabak,patates, biber)
vişne kompostosu
yoğurt
puding

şimdilik bu herhangibir değişiklik olur mu bilmiyorum .

Günaydınnn
bugün pazar ve biz her zamanki gibi gölbaşına gideceğiz kocişimle ve iftarıda orada yapacağız kısmetse
ne yapacağıma hala karar veremedim hali hazırda yemeğimde yok,kocişim uyansın belki birlikte hazırlarız:)

ben iki kere yaptım ikisinde de sert oldu..beceremedim galiba demiştim ama komşumun yaptığıda aynı olmuştu..acaba bizim yufkacının kendi imalatı olduğu içinmi değişik oldu???iyi o zaman süper ..bi güzel hava atarsın baklavanla:)ama dediğim gibi işte o oklavadan çekme dolanger süper oluyo o hazırla..ona da ben bayılıyorum ..

canım belkide markadan markaya değişiyor olabilir,birde ben 500 gr lık olan paketten almıştım içerisinde 25 tane yufka vardı incecik,Seymen marka.
ve ben her 3 yufkada bir ceviz serptim bol bol ve hiç bekletmeden hemen yaptım sürdüm fırına..çünkü yufkalar ince diye çok çabuk kuruyormuş komşum uyarmıştı beni beklemeden hemen yap diye..ve şerbeti döktükten sonra çekmesi için üstünü kapatmamamı söylemişti bende öyle yaptım.iyice çektikten sonra kapattım
okladan çekme zaten benim çocukluğumdan bu yana her bayram olmazsa olmazım..anacığım normal baklavasını yapınca onuda mutlaka yapar benim için..
ayyy kurban olurum ben ona özledim

ahhh ah bende çok özledim ..ama bu bayram ayrıyız..kanına girebilirsem bayram sonu bana gelmesi için takalalar atıcam:)

ahhh ah bende çok özledim ..ama bu bayram ayrıyız..kanına girebilirsem bayram sonu bana gelmesi için takalalar atıcam:)

inşallah bir an önce kavuşursunuz canım:))
bana çok yakınlar aslında 1,5-2 saati bulmuyor ama ben tam bir anne baba delisi olduğumdan yanlarındayken bile doymuyorum
Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini inşallah canım

dun yaptim revanini. kotu bir resim oldu ama bu dondurmayla bir sunum yaptim, anem, babam, nisanlim coookkkk begendiler.bir daha cok tesekkur ederim Farmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…