IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

bugün sag tarafima giren kramp hala geçmedi sahura kadar uyuyamam herhalde
biraz düzelirsem sahur için :

firinda domatesli yumurta yaparim
birde kahvaltiliklar + çay..

bunun tarıfını alabılrımıyım tatlım ya

canım hemen kopyalıyım sana
NUTELLALI AÇMA

Malzemeler:

1 bardak süt
1 adet yumurta (akı hamur, sarısı üzeri için)
1/2 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
nutella

Yapılışı:

1-Nutella hariç hamur malzemeleri aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır.
2-İçine nutella konur ve kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine konur.
3-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

evettt sahura az kaldı,kocişim uyuyor ve ben birazdan bişiler hazırlayacağım,nutellanın tarifini ekleyince canım krep istedi
1 saat sonra krep hazırlayıp pişireceğim,kocişte çok seviyor seve seve yiyeceğine hiç şüphem yok,uykumda yok hem:)
yanına söğüş domates biber salatalık doğrayıp,her zamanki vazgeçilmez yeşilliklerim maydanozum ve dereotumuda limon ve zeytinyağı ile harmanlıcam
kreplerin arasına beyaz peynir,kaşar peynir koyup yemeyi çok seviyoruz,ama ben bikaç tanede nutella sürüp götürmeyi düşünüyorum umarım gündüz çok susatmaz beni nutellaammm:)
içecek olarak çay demlicem epeydir sahurda çay demlemiyordum,bol bol soğuk su ve en son limonlu sodamıda içip cumburlopp yatağa...
Allah kabul etsin şimdiden,sofralarınız bereketli olsuunn

Allahım ben çok üşengecim galiba, bu saatte krep yapmam sanırım bak krepi ben de özlemişim, bi ara anneme söyliyim, güzel yapıyor o, ben bal sürüp ceviz de serpiştiriyorum, ohh mis biraz bulaşıyor eline falan ama çok hoş oluyor bu şekilde. ben bu tarz şeyleri iftarda da yiyebilirim. hatta diyorum ki, bi gün iftara, krep, patates salatası, mercimek köfte yapmak, ekmek dilimlerinin üzerine biraz tereyağı ve yumurta-peynir karışımı sürüp fırında pişirmek istiyorum, ben böyle kuru şeylere bayılırım

ellerine saglik cok nefis gozukuyor. canim revani yapmak kolaymi ? ben de yapsammi acaba :44:

hiçbir zorluğu yok canım aynı kek pişirir gibi pişirip hazırladığımız şerbetle ıslatmaktan başka birşey değil

4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
vanilya
1-2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 fiske tuz

Şerbeti İçin

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

tüm malzeme karıştırılır ,fırında 30 -40 dk kadar sürede pişirilir
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.

ben mutfakla alakalı hiç bişeye asla üşenmem,gecenin 2 sinde kek yaptığımı biliyorum canım :)
krep aslında çok basit yani hazırlaması 5 dk,pişirmesi biraz sürüyor ama ben zevk alıyorum
bal sürmedik biz ama bala batırarak yedik birde kaymakk ohhh misss,ceviz hiç denememiştim canım bi dahaki sefere aklıma gelirse denerim inşlh.
iftarda mercimek köftesi ağır olabilir belki ama diğerleri olur çay ile :)

Ben ilk kez sahurda sahanda sucuklu yumurta yaptım. Sahanda yumurta susatır diye yapmıyordum. Bakalım nasıl geçecek gün.
Sahur menüm:
Peynir, zeytin
Domates,salatalık
Sahanda sucuklu yumurta
Pide ve çay

İFtara yine bir davetteyim. Üç gündür yemek pişirmiyorum

ellerine saglik cok nefis gozukuyor. canim revani yapmak kolaymi ? ben de yapsammi acaba :44:
Cnım farmasi de güzel bir tarif vermiş. Bir de forumda azerikızının verdiği tarif var. Tam tarif. Hiç şaşmaz. Çok güzel olur.

bu gun yine iftara misafir agirladik. menu
pilav
kiymali borek
kisnis tohumuyla annemin ellerinden harika tavuk
2 tur azeri salatasi. ismi paytaxt salati ve perperen salati (turkce bilmmiyorum isimlerin )
Kişniş tohumuyla tavuk nasıl oluyor :26: Azeri salatası falan ilginç. Tarifini verir misin?

bugün sag tarafima giren kramp hala geçmedi sahura kadar uyuyamam herhalde
biraz düzelirsem sahur için :
firinda domatesli yumurta yaparim
birde kahvaltiliklar + çay..
İlginç yemeklerin tarifinide verip resmini de koysanız kızlar ne iyi olur. Bu domatesli yumurta nasıl bir şey?

sahur menüm
bir tane muz
2 tane zeytin
biraz pide ve su

iftara annemler ve abimler gelicek, geçen gün yazıp da yapamadığım menüyü yapıcam eklemelerle
şehriyeli yoğurt çorbası
taze fasulye yemeği
pirinç pilavı
patatesli kıymalı börek
köfte
abimin eşi aradı ve tatlıyı ben yaptım, sen daha yapma dedi kız kardeşim de abla ben mantar sote yapıcam dedi, menümüz böyle şimdilik.

kişniş tohumlu tavuk tarifini alabiliriyim

Kişniş tohumuyla tavuk nasıl oluyor :26: Azeri salatası falan ilginç. Tarifini verir misin?
Annemden aldim tarifi. cok kolaymis. once tavugu suda pisene kadar hasliyoruz, bir az kovuruyoruz. ayri bir tavada da sogani bu sekilde dograyip guzelce kizarana kadar kovuruyoruz. sonra tavugu icine dokup uzerine tuz, kara biber , 1 avuc kisnis tohumu ve az bir az kekik otu atiyoruz. guzelce karamelize olduktan sonra afiyetle yiyoruz farkli bir tat , farkli bir lezzet ...

paytaxt salati . malzemeler. 3 patates, 3 havuc , 3 yumurta. bunlari hasliyoruz. sonra kucuk kucuk dogruyoruz. daha sonra icine 3 tane kornison, sonra kavanozda satilan yesil nohut. tursusu . 1 elma. tuz ve kara biber. haa mayonez ... ve karistirib afiyetle yiyoruz. azerbaycanda cok meshur bir salatadir bu. hemen hemen her evde yapilir

cok basitmis yahuuu. yaparim insaALLAH . cok sagol canim tarif icin

dün sahura kalkamadık ..ölüyorum susuzluktan...sanırım yemek yapamıycam..dışarda yeriz ..offf çok zorlanıyorum..Allahım kimseyi açlıkla susuzlukla terbiye etmesin. yoksul ülkelerde yaşayanların halini azıcık anlayabilmişizdir inş..onlar için elimizden bişey gelmiyosa da dua edelim bari............

amoretta canim,perperen yani semizotu

ben soframiz programinda bir corba gorgum,etli,cevizli nohut corbasi,yapmak isterim,denemis olaniniz varmi>??

iftar menüm

mercimek çorbası
taze fasulye
ev eriştesi
yoğurt
soğuk içecekler
revani ( dondurmayla sunarım)

yemekten sonra meyve tabağı hazırlarım ( şeftali , incir, üzüm ,armut)

kızlar kendi yaptığım erişteler

diğer türlü uzun kestiklerimi bitirdik o nedenle resmini çekemedim.

ister makarna olarak yiyin, isterse haşlayıp sarımsaklı yoğurtla soğuk yiyin

yapımı hem kolay hem de zevkli hem de evinizin hijyeninde daha ne olsun ...

Son düzenleme:
iftar için mercimek çorbası yaptım kekikli
iftariyelikler var hurma ceviz..
ve pide var menüde... kocişiminde benimde canımız istedi
evime çok yakın fırın var kıymalı harc hazırladım 4 gibi malzemeleri götürdüm iftara yakın alıcaz
içecek olarak bol bol limonlu soda ve soğuk su var:)
tatlı yapmadım gölbaşına gidicez akşitomla yemekten sonra serin serin...
orada dondurma götürürüz:)

İlginç yemeklerin tarifinide verip resmini de koysanız kızlar ne iyi olur. Bu domatesli yumurta nasıl bir şey?

cok pratik bisey tavsiye ederim tarifi verim ama foruma cep telefondan girdiğim için resim ekliyemicem canım

Malzemeler
&#8226; 1 küçük soğan
&#8226; 1 çorba kaşığı zeytinyağı
&#8226; ¼ çay kaşığı kırmızı pul biber
&#8226; 1 çay kaşığı tuz
&#8226; 1 avuç ince kıyılmış taze maydanoz
&#8226; 4 adet yumurta
&#8226; 2 diş sarımsak
&#8226; ¼ çay kaşığı kekik
&#8226; ½ çay kaşığı karabiber
&#8226; 1 fincan ufalanmış beyaz peynir
&#8226; 2 adet orta boy domates
Yapılışı
1. Soğanı ve sarımsakları soyun ve küçük küçük doğrayın.
2. Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
3. Tavada zeytinyağını ısıtın ve sırasıyla soğan, sarımsak ve domatesleri bu yağda soteleyin.
4. Üzerine maydanoz, peynir, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
5. Karışımı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın ve her birinin üzerine 2&#8217;şer adet yumurta kırın.
6. Önceden 180 C&#8217; ye ısıtılmış fırında pişirin.Sıcak olarak servis edin.

birde ben fırından çıkarmaya yakn üzerine kaşar rendesi serpiyorum çok güzel oluyor

Son düzenleme:
selam . sahurda o kadar az yedim ki hic halim yok. nasil spor yapicam kara kara dusunuyorum. aksama da pogaca ve farmasi 'den tarifini aldigim revanini yapicam insaALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…