IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

anladım canım..yorgun olmadığın zamanlarda iftardan sonra poğaça börek tarzı şeyleri yapabilirsin ..ben öyle yapıyoruum...

Anca hafta sonu yapabilirim o zamanda kursa gidiyorum vakit yok işte Ramazan dışında da pek bu tarzlar şeyler yiyemiyoruz biz:26:Siz anlatınca çok canım çekti

Anca hafta sonu yapabilirim o zamanda kursa gidiyorum vakit yok işte Ramazan dışında da pek bu tarzlar şeyler yiyemiyoruz biz:26:Siz anlatınca çok canım çekti

ahh yaa keşke aynı apt .da otursaydık her sahur paylaşırdım yaptıklarımı..bende kimseye ikram edemediğim için üzülüyorum apt.da ..ama bak burda biçok kişi çalışıyo hem çocuklarıda var ..aslında vakit yaratmak senin elinde..mesele boş olduğun bigün çok yap buzluğa at..sonradan fırsatın olmadığı günlerde yersin...

sahurda :

mercimek çorbasi
kahvaltiliklar
omlet
börek
çay

vardi..

iftara tam karar vermedim ama belki :

bir çesit çorba
taze fasulye
arpa sehriyeli pirinç pilavi
kirmizi biber kizartmasi~ üzerine yogurt (dünden)
haydari

bugün gögüs kafesimin yanina sag tarafina bi kramp girdi dünden beri geçmiyor pek bi çesitli menü hazirliyamicam

Canımm çok iyisin teşekkür ederim Hele evlenirsem açlıktan ölürüz herhalde biz çok tembelim sanırsam

Canımm çok iyisin teşekkür ederim Hele evlenirsem açlıktan ölürüz herhalde biz çok tembelim sanırsam

bişey yaptığım yok canım rica ederim:)aman yok işte şimdiden ufak ufak sevdiğin şeyleri yap evlendiğinde zorlanmazsın....yani biliyomusun yemek yapmayı bilmiyorum ama evlendiğinde misafirler aileler filan olunca mecburen yapıyosun..

selam hatunlar

bugün kolaya kaçicam valla
haftasonuna misafirim var o yüzden firtina öncesi dinlenicem

mercimek corbasi
pane balik (hazirlardan)
patatesli yumurta

bugünlük bu kadar

Bu arada diger konuya yazmistim ama cevap alamadim acaba bi degerlendirme yapar misiniz hamarat hanimlar

Cumartesiye esimin arkadaslari (kimileri esli kimileri essiz olarak) gelicekler toplamda 11 kisi olcaz iftara yani.
Evimizde aile disinda gelen ilk misafirlerimiz olcak

Yemege sunlari düsünüyorum ama bana az gibi geliyor

- Yayla çorbasi
- Yaglama (kayseri usulü)
- Biber dolmasi
- Firinda soslu tavuk kanatlari
- Firinda patates graten (kremali patates yani)
- Yogurtlu havuç salatasi
- Yesil salata
- Muhtemelen karpuz & kavun yemekten sonra.

Birde daha sonra çayin yanina tiramisu.

Tatli bir çesit daha yapsam mi?
Yemek olarak ne ekleyebilirim az gibi geliyor bana.

Tesekkür ederim simdiden yardimlariniz için

merhaba canım öncelikle kolay gelsin

yayla çorbası da pirinçli
biber dolması da

o yüzden ben olsam mercimek -tarhana- ezogelin- şehriye vs çorba düşünürdüm
dolma güzel fikir

diğerlerinin hepsi de çok şık bence

tatlı yeterli tek çeşit
illaki bir tane daha olsun dersen revani ya da kadayıf bence

iftara kayınvalidem çağırdı, ben çorba ve salatayı yapıp götürcem, ama bugün çok uyuşuğum, oturduğum yerde sızıyorum, halbuki gece de iyi uyudum :44: beni bıraksalar, böyle uzanırım saatlerce (uyumasam da). neyse kayınvalidemin menüsünü paylaşırım sonra

bende menümü belirledim:
Tel şehriye çorbası
tepsi kebabı
çin pilavı
karışık kızartma
abugannuş (közlenmiş patlıcan salatası)

sahurda da tuzlu kek yaptım

taze fasulye
haşlanmış tavukulu pilav
çorba bulamadım_???evir çevir aynı çorbalar gına geldi
ezme salata
cacık
kavun karpuz
bu gün pazarda kahve öğütüyolardı mis gibi koktu canım istedi yaaa onun yanınada lokum tıkıştırırım :)
tatlım yokdondurma yeriz artık

sahura inş.
yandaki fırından hamur alıp yalancıktan pizza yapıcam tembel pizzası:)
kahvaltılık
eşime omlet

iftar menüm

mercimek çorba
bezelye yemeği ( patatesli , kırmızı biberli ),
tavuk budu
pirinç pilavı
yoğurt
soğuk içecekler
revani

Bugün tembel işi menüsü var ben de hasta oldum o yüzden keyfim yok bir de memlekete gidicez birşey de almıyoruz o yüzden evde son kalanları tüketiyoruz

patates kızartması
yumurta salatası
poğaça sade ve deotlu
karpuz ve üzüm

bu gun yine iftara misafir agirladik. menu
pilav
kiymali borek
kisnis tohumuyla annemin ellerinden harika tavuk
2 tur azeri salatasi. ismi paytaxt salati ve perperen salati (turkce bilmmiyorum isimlerin )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…