IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

sahurları eşim hazırlıyor, bu gece canı et çekmiş, bonfile pişirmiş teflonda, yağ katmamış hiç. iyi ki katmadın diyorum, ay takvimine göre "yağ günleri" bugünler, yediğmiz yağın karşılığını fazlasıyla görmeyelim durduk yere. siz de dikkat edin bence
bir parça bonfile
biraz pide
2 şeftali
2 bardak su idi sahur menüm.
iftara davetliyiz yine

bugün sahurda:

peynir ve recel cesitleri
tereyagi , bal
su boregi
pide
cay

vardi..

iftar icin kesin olmamakla birlikte (degisiklik yapmazsam)

sebze corbasi (dunden)
zeytinyagli taze fasulye
bulgur pilavi
patlicanli borek (yufkayi incecik ben acicam umarim guzel olur)
limonata

simdi hazirlamaya basliyorum en son halim kalirsa elmali kurabiye istiyor canim

Selam bayanlar.Konu açtım ama kimse bilmiyor galiba burada da sorayım dedim.Hazır revaniye benzeyen revani tarifiniz var mı?İrmik pek ağıza gelmesin istiyorum.

Son düzenleme:
kızlar bugün tatlı olarak puding iptal

onun yerine ev baklası var anneciğime bayram hazırlığı olarak baklava yaptık ,daha doğrusu o açtı ben döşedim.

hiç açmadım üzerine olsam yaparım eminim ama uğraşmadım

bugün yiyebilmek adına da küçük bir tepsi de bana döşedik
eve getirdim pişirdim , şerbetledim ...

işte görüntüsü

bu bildiyimiz turk baklavasi mi? oruclu oruclu bunu nasil hazirladiniz? masaALLAH . biz bir defa annemle yaptik anamiz agladi. tabi sonra ogrendik isin taktigini. afiyet olsun, cok lezzetli gozukuyor

bu bildiyimiz turk baklavasi mi? oruclu oruclu bunu nasil hazirladiniz? masaALLAH . biz bir defa annemle yaptik anamiz agladi. tabi sonra ogrendik isin taktigini. afiyet olsun, cok lezzetli gozukuyor

evet canım ev baklavası

iki kişi olup da birimiz açıp diğeri tepsiye döşeyince
1 büyük tepsiyi bir de benim için yapılan bu resimdeki küçük tepsinin döşenme süresi 1- 1.5 saat sürdü

Son düzenleme:
bu arada karışık kızartma da iptal

istedim ki bugünkü bütün yemekler bitsin ve yarın yeni şeyler yapayım

o nedenle
bugün

tarhana çorbası
tavukbudu
pirinç pilavı
yoğurt
vişne kompostosu
ev baklavası

mideler iyice küçüldü bir çorba bile beni tıka basa doyuruyor eşim de fazla yiyemiyor eskiye nazaran

o nedenle güzelim kızartmalık malzemeleri heba etmiyeyim yarın birgün yaparım inşaallah sevimli sevimli yenir diye düşündüm

ben de bugün patates kroket, nugget filan pratik şeyler hazırlamaya kaçıyorum artık, ramazan yorgunlugu mu oldu nedir, yemek yaparken canım eriyo yaaaa

ben hazırladım iftarlık yemeklerimi,kocişimle müdavimi olup huzurla kafa dinlediğimiz bir yerde iftarımızı yapacağız.Gölbaşında..
yemeklerimi çok teferruatlı yapmadım çünkü saklama kaplarına koyucam öyle gidicez gölbaşına
çorba yapmadım arabada zor olucak çorba taşımak diye,onun yerine ayranla başlangıç yaparız :)
kabak salatası yaptım dereotlu
ciğer kavurdum,sade soteledim soğan sarmısak v.s. yok
nohutlu pilav yaptım ve dondurucumda haşlanmış nohut vardı onu kullandım
çoban salata yaptım
bol bol ayran ve limonlu soda soğuk su
tatlı olaraksa yakın zamanda yaptığım hazır baklava yufkasından cevizli baklava:)
merak edenlere yerimizin resmini ekliim harika bir yer,resimdekiler kocişimle kardeşimle gittiğimiz kahvaltımız

Son düzenleme:

çok güzel bir mekan hele orada tek ailelik bölmeler olması çok hoş kimse kimseyi rahatsız edemez , çok güzel düşünülmüş

Dün iftara misafirim vardı. Menüm şöyle oldu:

Mercimek çorbası
Peynirli börek
Yoğurtlu semizotu
Zeytinyağlı barbunya
Yaprak sarması
Mantarlı kuzu güveç
Pirinç pilavı
Salata
Tulumba tatlısı+dondurma

çok güzel bir mekan hele orada tek ailelik bölmeler olması çok hoş kimse kimseyi rahatsız edemez , çok güzel düşünülmüş

evet canım aynen,daha görmediğiniz o kadar güzel kısımları varki bu resimler sadece bizim sürekli oturduğumuz çardak..birde bunların üstü kapalı şekilde olan çardakları var ve her çardağın yanında özel olarak hazırlanmış mangal kısmı ızgaralar var.çocuklar içinde ayrı alanlar var,spor yapmak isteyenler için spor alanı var bir sürü alet falan:)
bak sana biraz resimleri göstereyim,kocişimi kalplere boğdum azıcık:)

Sağol canım. Misafirlerim memnun kaldı ben de çok sevindim ev sahibi olarak

evet cnm içine sinmesi çok önemli
bizde geçtiğimiz günlerde 2 arkadaşımızı eşleriyle davet etmiştik her ne kadar samimi olsak senelerdir tanışıyor olsakta,aman sofradaeksik bişi varmı,aman masa hoş oldumu,aman lezzeti yerindemi yemeklerin demekten kendini alamıyor insan:)

neyse kızlar ben kaçtım ufak ufak inelim dedi aşkitom,herkese hayırlı iftarlar sofralarımız bol huzurumuz hep yerinde olsun...

Son düzenleme:
elmali kurabiyem cok guzel oldu biz yemekten sonra yedigimiz icin tabak dagildi fotografi alinti yapiyorum denerseniz eger

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…