IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

tüylerin ne alemde ?
açıkcası ben onun tüy sorununa iyi geldigini bilmiyordum canim taze naneyi çok sevdigim için yiyorum ve suanda hamilelikten dolayi azalma oldu bende normaldede tüy sorunum yoktu :)

Allah Allah ben de nanenin iştah kestiğini duymuştum :44: hatta kilo vermek istiyorsanız, şu minicik naneli şekerlerden bi iki tane yiyin yemekten önce diyorlardı.

bilemicem canim acaba bende mi ters etki yapiyor masaya oturuyorum hiç bisey yiyesim yok naneden bir iki tane alınca ferahlik hissi verdiğinden yemeye basliyorum

iftar menüm

kaşarlı domates çorbası
hamsi tava
yeşil salata

birde bunun yaninda hafif tatlı yapcm ama karar vermedim henüz

annemle konuştum az önce, karnıyarık yapıyorum, abinler gelicek akşam, siz de gelmez misiniz dedi? geliriz dedim, aslında ona fazla zahmet vermek istemiyorum, kolu şişiyor biraz yorulunca. dedim ki çorbayı gelip ben yaparım. bir de el böreği yapıcakmış, (kayınvalidemler patile diyor buna) onu da ben gelir yaparım dedim. şu hamur mayalayıp, beze yapılıp, elle genişletilip içine patates, peynir vs.konulan şey, sizler ne diyorsunuz buna bilmiyorum ama ben ve eşim çok severiz, gerçi yağda kızartılıyo, çok da hafif değil. "yağ günleri" bitti ama "karbonhidrat günleri" olması gerek şu birkaç gün, dikkat edeyim dikkat edeyim diyorum ama neyse, aşırıya kaçmadıkça bir zararı olmaz inşallah

iftar menüm

kaşarlı domates çorbası
hamsi tava
yeşil salata

birde bunun yaninda hafif tatlı yapcm ama karar vermedim henüz

menüye ek yaptm $öyle olacak:

kaşarlı domates çorbası
hamsi tava
bol limonlu yeşil salata
domates dilimleri
icecekler (su, kola, limonata, elma suyu)
muzlu bisküvili pasta

bu pasta zor zamanda kurtaricim olur cok basit, pratik ve lezzetli

elmali kurabiyem cok guzel oldu biz yemekten sonra yedigimiz icin tabak dagildi fotografi alinti yapiyorum denerseniz eger

Eki Görüntüle 487345
enfes gozukuyor canim, tarifi yazarmisin. annem elmali kurabiyeleri cok sever :)

ben de önceden öyleydim
nasılsa 2 yıl önce doğru beslenmeyi öğrendim ve de hayata geçirdim
topiğim bile var öykümü anlatan
hatta resimlerim var
topiginin linkini atsana, bi bakayim

laaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn,ben napıyordum acaba???????????????????????????
bilmeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmm, sana sormali. ne yapiyodun o sirada haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bu gun her zamanki gibi aksama misafir var oruclu insana yemek hazirlamak dokunmuyo da aileden hic kimsenin oruc tutmadan sana misafir gelmesi baya bi moral bozuyor adamda
menu : tatli pilav, kiymali pogaca, etli bir yemek, adin bilmiyorum, 2 tana farkli salata, cocostar kurabiye :117::117::117:

cnm maşallah bir Ramazan boyunca ne kadar çok misafir ağırladınız maşallahh...

Günaydınn
dün söylediğim gibi arkadaşlarımızda iftara davetliydik eşimle
harika bir iftar ve gece geçirdik
menüyüde çok beğendim,aynen aktarıyorum
itariyelikler vardı,hurma,ceviz,kuru kayısı ve kuru incirden oluşan
peynir tabağı
kremalı mantar çorbası vardı ama hazır değil kendi yapmış arkadaşım ve çok lezzetliydi
hasanpaşa köfte ve sade pilav vardı
zeytinyağlı taze fasulye
etli beyaz lahana sarması
yoğurtlu pazı kavurması
dereotlu kabak salatası
mısırlı göbek salata
tatlı olarakta kemalpaşa ve dondurma vardı
ilerleyen saatlerde beraber meyve tabakları ve çerez hazırladık cola eşliğinde

bu arada benden de içli köfte istemişlerdi onu yaptım götürdüm kocişlerimiz daha çorbayı içerken tabağın yarısını götürdüler:)
onlar bize geldiklerinde sahura kadar birlikteydik ama biz sahura kalamadık bugün eşler işe gidecek diye
bu akşamda diğer arkadaşımıza davetliyiz
yani yemek felan yapmayacağım,dünden içli köftelerim var yarısını ayırmıştım bu akşam giderken götüreceğim orda haşlayıp kızartacağız
dün gece sahurda çok bişi yiyemedik iftarda epey yüklendik mideye,kalabalıkta yeniyor çünkü:)
pide bal kaymak meyve suyu ve bol bol soğuk su içtik sahurda..
muhtemelende bu geceki sahurumuzda öyle olacak nasipse.
şimdiden hepimizin sofraları bereketli haneleri huzurla nurla dolsun..
mübarek Kadir gecesini layıkı ile geçirelim,dualarınızda benide unutmayın emi,Allah razı olsun şimdiden...

bu akşamki menüyü bilemiyorum onuda yarın yazarım:)

Günaydın
Sahurda; patatesli biberli omlet, peynir, zeytin ve bol meyve vardı

İftara davetliyim. Yemek derdim yok

Herkesin kandili mübarek olsun

Kadir Gecemiz mübarek olsun :) Allah dualarımızı kabul eder inşallah.

Bugün iftara ne yapıcağımı bilmiyorum, birşeyde yapasım yok:S Yarın iftara misafirlerim var 10 kişi ve yapmayı düşündüğüm menü sizce yeterli olurmu ki ??

-Mercimek Çorbası
-Tas Kebabı
-Pirinç Pilavı
-Yaprak Sarma
-Peynirli Börek
-Karışık Kızartma
-Salata
-Kayısı Kompostosu

Bence yeterli olur. Gayet yerinde bir menü. Çok fazla yapıp da israf olmasın yemekler. Zaten çok yenmiyor, suyu çorbayı içince tıkanıyor insan

sahur menüm
4 kayısı ve 5-6 erik
zeytin
pide ve su

dün annemin kolu çok şişmişti, bugün de daha fazla yorup şişirmesin diye bize gelmelerini söyledim, iftar menümü de bi ara yazarım, şimdiden yazınca öğlenden sonraya doğru değişiklikler falan oluyor

menü güzel fakat

yoğurt ve de tatlı da oldu mu bence süper olur

canım sen hamilesin sahurda biraz daha çeşitli ve seni güçlü tutacak şeyler yemeni tavsiye ederim

yumurta bal peynir ceviz domates salatalık vs gibi sahurunu çeşitlendirebilirsin

Bence yeterli olur. Gayet yerinde bir menü. Çok fazla yapıp da israf olmasın yemekler. Zaten çok yenmiyor, suyu çorbayı içince tıkanıyor insan

Evet haklısın çok fazla yenmiyor aslında. İki bardak su bir kase çorba yetiyor. İşte alışkanlık şunuda yapayım bunuda yapayım diyorsun. zaten yemek dökmekten nefret ediyorum ve mümkün olduğunca tüketmeye çalışıyorum. aklıma hep bir lokma bile bulamayan çocuklar geliyor utanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…