Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

canım hemşom ığdıra hiç gitmedim
abim işinden ötürü sık sık gidip gelir ve çok beğenir ığdırı
havası doğudan çok farklı sıcacık bir havası var
kayısıları meşhurdur
aklına gelebilecek çoğu meyve yetişir
yanılmıyosam pamuk tarlası bile var
gelişmiş illerden birisidir
söylenenleri hiç kafana takma canım
insanları çokta iyidir
çoğusu azeridir zaten
mezhep olarak çoğunluk caferi diye biliyorum
ama gözün hiç korkmasın
ığdır benim doğuda merak ettiğim illerden birisidir

Diyorumya şuan İstanbul'da ailem için yaşıyorum.
Aslında farklı nedenlerde var, yani uzaklaşmam hepimizin açısından iyi olacak.
Ramazandan sonra benim için daha bi yaşanmaz hale gelecek burası (

İnsan hiçbirşeyin %100 garantisini veremiyorki.
Ben bilemiyorum yaşayabilecekmiyim, ama yaşantım çok lüks olmadığı için alışabileceğimi umuyorum. Yani beklentilerim yüksek değil, aksine...
Ama sırf bu yüzden bitirmek mantıklımı? bilemiyorum, çünkü evleneceğim kimse için garantim yokki...
Nişanlımın iyi niyetini sırf uzaklık yüzünden birden suistimal edememki, yani onu bırakma nedenim bu olmamalı diye düşünüyorum.
He yanlış bir hareketini, katlanamayacağım bir karakterini görürsem o zaman durumun rengi değişir. Başka kişi olursa ve ileride başka bir ile giderse ben gelmiyorum diyemem sonuçta. İnan tüm detayları düşünüyorum, içim acısada bazen onu bırakmalımıyım? diye düşünüyorum
Tayin durumu var ama yakın zamanda değil...

Bir de Iğdır'da gece hayatı en az Batı şehirleri kadar gelişmiş durumda. Azeri kadınların fazlacana(!) bulunduğu şehirde kuaför ve giyim sektörü ileri durumda :smiley-cool:

Gece hayatım yoktur zaten, kuaförede öyle sık giden biri değilim, ara sıra bazı ihtiyaçlarım için giderim ama yinede ihtiyaç olduğu için gerekli tabi...

Ya herkes kendi halindeymiş orada, patronum insan bakımından sevdiğim bir il der.
Evet meyvesi çokmuş ve fiyatları uygunmuş, hatta kiralarınında uygun olduğunu söyledi nişanlım...

aybur eskiden pamuk yetişirmiş çok eskiden yani birde aklına gelebilecek meyva sebze ben hiç görmedim

Aklına gelebilecek olmasa da sıcak il olduğu için, şeftali, kayısı gibi meyveler çokmuş.
Zaten bizde hergün tropikal meyve yemiyoruz, mevsiminde yetişen meyveler yetiyor, e orada da bunlar mevcuttur diye düşünüyorum.

canım ben ığdırlıyım aslen.ığdırda tek korkman gereken istanbuldaki sosyal yasamı orda bulamayacak olman.yani öyle eğlence hayatı falan yok.ama insanları kürdüyle türküyle azerisiyle dostluk ve kardeşlik içinde yaşarlar.mahalleler hep karışıktıır hepsi içiçe oturur ve herkes kendi halindedir.insanları yardımseverdir esnafı iyidir hak yemez merhametlidir.hayat şartları ve kiralar oldukça ucuzdur büyük şehre göre.bir çok insan yeni evlendiğinde bilerek ığdır gibi küçük şehirleri tercih eder çünkü para biriktirebilecekleri bi yerdir.pek çok sehre göre giyim kusam konusunda daha moderndir.sonuçta doğu diye kafada farklı hayal ediliyor ama ben orda giyebildiğimi kırıkkale kırsehir gibi batıda olan küçük şehirlerde giyemedim.kısacası böyle canım tabiki sıkıntı yasayacaksın büyük şehirden sonra çoook küçük gelecek ama batıda bir küçük şehre gitmissen burada öyle yani çok farklı değil

Her sene Bilecik'e gidiyorum, orada bir kasabada kalıyoruz, çok seviyorum zaten çarşısı bizim buradaki çarşıya benziyor.
Tabi Ortaköy veya Bebek gibi değil ama, binalar falan gayet güzel...
Dediğim gibi öyle gece hayatım falan yoktur, ailemde gayet mütevazi bir ailedir...

cnm mrb ben karslıyım ığdır buraya 130 km gördüm güsel biyer herşey var iklimi karsdan çok farklı sıcak yeşillik doğunun küçük çukur ovası derler ığdır için eminimki oraya kısa sürede alışırsın ilgi alanların neyse ona göre etkinliklerde bulacaksındır bence bişeye ihtiyacın olursada istersen irtibata geçeriz:))

kardeşimde ıoğdırda asker şuann...yaa zaten şöyle bişiy var kii TR nin hiç bir yeri İstanbul gibi petropolle karşılaştırman mümkün değil..ben istanbulda doğup büyüdüm,il kez İstanbul dan ayrılmam üniversite zamanımda oldu benimde. Karaman gibi küçük bir il de öğrencilik yaptım..herkes yakınıp dururdu ,hatta küçük şehirlerden gelenler bile..kızardım onlara ki daha 18 yaşındaydım..çünkü bi beklenti içinde olmak saçma gelirdi bana..demem o kii yanında eşin var seni anlayan birisi,evet orası ufak bir şehir ama olayı kendi tarafından artılarla doldur bence..ne güzel evliliğin ilk yıllarını yalnız başbaşa geçireceksiniz ki şurda konulara baksan bunu isteyen bir sürü arkadaş görürsün..tabii ki aileden ayrı kalıncak ama artık yaa çocuk da değiliz kii..illaki bi zaman gelicek ve ayrılcaz ama özlemler ,hasretler sevgilerinin kıymetini artırıyor bu zamanda..sonra bence şanslısın şu açıdan; ığdır bulunduğu konum itibariyle sıcak bir yer..her türlü sebze meyva vs bulunuyor..doğuda sıcak bir yer! mümkün müü..Iğdır sayesinde mümkünn..hem yine evliliğinizin ilk yıllarında para borçlarınızı ödemeniz belkide para biriktirmeniz bile söz konusu olabilir...malum büyük şehirde bunlar çok zor çünkü giderler çok fazla...inşallah herşeyin hayırlısı olur...seni çekemeyenler olumsuz konuşmuş tatlım yaaa:asigim:

Ah be canım kocaman istanbul' da yaşıyoruz ama nimetlerinden ne kadar faydalanabiliyoruzki....Trafik ayrı bir sorun....insan kalabalığı...İnsanlar kendilerini büyük şehirde yaşadıklarını düşünürler halbuki yaşadıkları sadece kendi çevrelerinden ibarettir. Sanki hergün müze müze dolaşıp, cafe, piknik alanımı geziyoruz, her akşam boğaz gezisimi yapıyoruz. Ablam benim şehir dışında yaşıyor geldiğinde benden çok geziyor istanbulu tam tadını çıkarıyor sende öyle yaparsın. Bir düşün ne yapıyorsun bütün gün...işe git, eve gel, markete uğra, belki bir iki komşu ile kapı arasında muhabbet et sonra evine çekil...haftasonu bi yere git 10 dk'lık yolu 1 saatte git sonra eve geldiğinde hem bi dünya paran çıksın cebinden, hemde turşun çıksın....bu mudur? yani ...bakma sen...küçük yerler daha güzel bence...trafik sorunu yok ulaşım kolay... gezme yerleri daha nezih...küçük yerlerde insan ilişkileri daha kuvvetli...yani demem o ki orada oluşturacağın çevreye bağlı...orada güzel bir çevre oluşturursan yapacakların buradan çok farklı şeyler değil....Hayat senin için daha kolay olacaktır...Üzülme canım olaylara iyi yönden bakmaya çalış...Sevgiler

anladım canım pek zorlanmazsın o zaman.dediğim gibi hem evliliğin ilk yıllarında eşinle birbirinize ayırmıs olursunuz tüm zamanınızı hemde ilersi içinde birikim yapabilirsiniz çünkü ığdırda heryer yürüme mesafesindedir dolmus otobüs kültürü fazla yoktur gerekmediği için.çevresindede pek çok gezecek yer var bazı hafta sonları doğu beyazıta vana muradiye şelalesine gidebilirsiniz.hem mutlaka orda sizin gibi tayinle gelmiş insanlarla ahbap olacaaksın yapayalnız kalacak değilsin canım içini rahat tut olumlu yönlerini görmeye çalış nede olsa geçici kalacaksınız

saol canımcım evet (+) yönleri var, para biriktirmek açısından.
Birde nişanlım yüksek lisans düşünüyor, 100. yıl ünv.tesinde o açıdan da iyi olacak.
Belki de orada olmamız ikimiz açısından da hayırlıdır, insan duygusala bağlayınca hep kötü yönünü düşünüyor nedense, maddiyat hiç aklıma gelmemişti açıkçası.
Ben Bozüyük'e gittiğimde kuzenimin yaşadığı evi çok beğendim, gerçekten hem çok güzel hemde büyüktü ve kirasını duyunca şok oldum. 300 tl'miş, inanamadım İstanbul'un en kötü yerinde öyle bir ev kesinlikle 600'den aşağı değildir, ayrıca kaloriferli ev ve kömürde çok uygunmuş.
İnşallah Iğdır'da da öyle bir evim olur...

Geçtiğimiz senerlde hep turistlerin daha iyi gezdiğini ve İstanbul'a turist olarak gelmenin çok daha iyi olduğunu söylerdim :))
Nereden bilebilirdimki birgün başka bir şehire gideceğimi :))

Nişanlım "burada o tarz bir çok aile var, hepside mutlu sende onlar gibisin" diyor.
Ama biraz zaman geçince aynı düşüncelere kapılıyorum, o nedenle bir an önce evlenmek istiyorum (

canım kesinlikle öyle kuzenim koskocaman dört odalı kaloriferli bi evde oturuyor 250 tl ye.senin gibi pek çok insan var ordada kendini yanlız hissetme.halkıda çok yardımseverdir.arkadaşımın oturuğu binada bi öğretmen çift vardı bi gün bile evde yemek yapmazlardı komsular hergün salatalarına kadar götürürdü o kadar güzel bağlar kurmuslardıki tayinleri çıktığında ağlayarak gittiler.oradaki öğrenciler gene öyle komsular müsade etmez yemek yapsınlar.insallah sizede öyleleri denk gelir orda canım her işte bir hayır var zaten

cicime bak gördünmü kimse kötü eleştirmemiş ne güzel doğuda yaşayanda batıda yaşayanda aynı fikirleri taşıyo:)

Oh iyimiş :))
Bende iş bulabilirsem çalışırım zaten, ya da kurs tarzı bişey düşünüyorum, yani boş kalmaya alışkın değilim.
Kızlar inşallah dediğiniz gibi olur, buna çok ihtiyacım olacak çünkü...

cicime bak gördünmü kimse kötü eleştirmemiş ne güzel doğuda yaşayanda batıda yaşayanda aynı fikirleri taşıyo:)

Herkesten Allah razı olsun, tabi sizden de...
Olumlu düşünceleriniz cesaret verdi bana...
Sanırım bizimkiler biraz istisna :))
Akşam bile orada yaşanmayacağının muhabbetini yapıyorlardı :)

ya insanlarda hep ön yargı olduğu için böyle konuşuyorlar.tv'de izliyoruz doğu ve g.doğu bölgeleriyle ilgili haberleri.bir kaç kişi yüzünden ordaki insanların hepsi mahvoluyor.her yörenin iyisi de vardır kötüsü de.neyse fazla lafı uzatmamayım :)))

yanınızda sevdiğiniz varsa alışırsınız.hakkınızda hayırlısı olur inş.(artık oraya gidince orayla ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşırsınız :)) kendinize iyi bakın) her şey gönlünüzce olsunopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…