- Konu Sahibi cimcime eses
-
istanbul...tamam her türlü imkan burda, muhteşem bi şehir ama kalabalıktan, trafikten vs cinnet geçirmiyormuyuz hepimiz? sen de bıktım diyorsun, belki daha tenha bi yer sana iyi gelecektir. coğrafya bilgilerimden hatırladığım kadarıyla ığdır bir mikroklima alanı. yani iklimi yumuşak hatta pamuk yetiştiriliyor. ankaradan doğuya hiç geçmedim hayatımda hiç bilmiyorum, insanı hakkında da bi fikrim yok. ama yalnız kalacağım diye şartlandırma kendini. ayrıca evliliğin ilk yıllarında ne senin ailen ne onun ailesiyle aynı yerde olmamanız faydanıza. birbirinize iyice bağlanırsınız, iyice tanır ve alışırsınız diye düşünüyorum. insanların da aranıza fitne sokmalarına izin verme canım. bu arada seni dua topiğinde göremez oldum, neden?
Buna verilecek en iyi cevap sende saklı. Ben yaşayamazdım açıkcası. Doğruya doğru. Ama sen katlanabilecek misin yaşadığın her türlü zorluğa. Eğer ki nişanlından eminsen; sana her türlü desteği vereceğine güveniyosan ve yaşarım dayanırım diyosan önyargılarını yık ve yap düğününü. Ama daha sonra sırf bu yüzden evliliğinde sorun yaşıcak olursan da baştan bitir bu işi. Daha sonra huzursuzluk yaşamak da var işin içinde.
peki tayin durumu falan yok mu yakın zamanda ?
Bir de Iğdır'da gece hayatı en az Batı şehirleri kadar gelişmiş durumda. Azeri kadınların fazlacana(!) bulunduğu şehirde kuaför ve giyim sektörü ileri durumda :smiley-cool:
canım hemşom ığdıra hiç gitmedim
abim işinden ötürü sık sık gidip gelir ve çok beğenir ığdırı
havası doğudan çok farklı sıcacık bir havası var
kayısıları meşhurdur
aklına gelebilecek çoğu meyve yetişir
yanılmıyosam pamuk tarlası bile var
gelişmiş illerden birisidir
söylenenleri hiç kafana takma canım
insanları çokta iyidir
çoğusu azeridir zaten
mezhep olarak çoğunluk caferi diye biliyorum
ama gözün hiç korkmasın
ığdır benim doğuda merak ettiğim illerden birisidir
aybur eskiden pamuk yetişirmiş çok eskiden yani birde aklına gelebilecek meyva sebze ben hiç görmedim
Her sene Bilecik'e gidiyorum, orada bir kasabada kalıyoruz, çok seviyorum zaten çarşısı bizim buradaki çarşıya benziyor.
Tabi Ortaköy veya Bebek gibi değil ama, binalar falan gayet güzel...
Dediğim gibi öyle gece hayatım falan yoktur, ailemde gayet mütevazi bir ailedir...
Tabi memnun olurum, zaten şimdiden oralarda arkadaş arıyorum kendime :))
Ah be canım kocaman istanbul' da yaşıyoruz ama nimetlerinden ne kadar faydalanabiliyoruzki....Trafik ayrı bir sorun....insan kalabalığı...İnsanlar kendilerini büyük şehirde yaşadıklarını düşünürler halbuki yaşadıkları sadece kendi çevrelerinden ibarettir. Sanki hergün müze müze dolaşıp, cafe, piknik alanımı geziyoruz, her akşam boğaz gezisimi yapıyoruz. Ablam benim şehir dışında yaşıyor geldiğinde benden çok geziyor istanbulu tam tadını çıkarıyor sende öyle yaparsın. Bir düşün ne yapıyorsun bütün gün...işe git, eve gel, markete uğra, belki bir iki komşu ile kapı arasında muhabbet et sonra evine çekil...haftasonu bi yere git 10 dk'lık yolu 1 saatte git sonra eve geldiğinde hem bi dünya paran çıksın cebinden, hemde turşun çıksın....bu mudur? yani ...bakma sen...küçük yerler daha güzel bence...trafik sorunu yok ulaşım kolay... gezme yerleri daha nezih...küçük yerlerde insan ilişkileri daha kuvvetli...yani demem o ki orada oluşturacağın çevreye bağlı...orada güzel bir çevre oluşturursan yapacakların buradan çok farklı şeyler değil....Hayat senin için daha kolay olacaktır...Üzülme canım olaylara iyi yönden bakmaya çalış...Sevgiler
anladım canım pek zorlanmazsın o zaman.dediğim gibi hem evliliğin ilk yıllarında eşinle birbirinize ayırmıs olursunuz tüm zamanınızı hemde ilersi içinde birikim yapabilirsiniz çünkü ığdırda heryer yürüme mesafesindedir dolmus otobüs kültürü fazla yoktur gerekmediği için.çevresindede pek çok gezecek yer var bazı hafta sonları doğu beyazıta vana muradiye şelalesine gidebilirsiniz.hem mutlaka orda sizin gibi tayinle gelmiş insanlarla ahbap olacaaksın yapayalnız kalacak değilsin canım içini rahat tut olumlu yönlerini görmeye çalış nede olsa geçici kalacaksınız
cimcimecim nişanlımda bozüyükte askerdi geçen yıl orda bende geldim gördüm oraları :))) baya ortak noktamız var
Aaaa bu kadar olur yani :))
Keşke sizde Iğdır'a gelseydiniz en azından gitmeden bir arkadaş bulmuş olurdum :))
saol canımcım evet (+) yönleri var, para biriktirmek açısından.
Birde nişanlım yüksek lisans düşünüyor, 100. yıl ünv.tesinde o açıdan da iyi olacak.
Belki de orada olmamız ikimiz açısından da hayırlıdır, insan duygusala bağlayınca hep kötü yönünü düşünüyor nedense, maddiyat hiç aklıma gelmemişti açıkçası.
Ben Bozüyük'e gittiğimde kuzenimin yaşadığı evi çok beğendim, gerçekten hem çok güzel hemde büyüktü ve kirasını duyunca şok oldum. 300 tl'miş, inanamadım İstanbul'un en kötü yerinde öyle bir ev kesinlikle 600'den aşağı değildir, ayrıca kaloriferli ev ve kömürde çok uygunmuş.
İnşallah Iğdır'da da öyle bir evim olur...
canım kesinlikle öyle kuzenim koskocaman dört odalı kaloriferli bi evde oturuyor 250 tl ye.senin gibi pek çok insan var ordada kendini yanlız hissetme.halkıda çok yardımseverdir.arkadaşımın oturuğu binada bi öğretmen çift vardı bi gün bile evde yemek yapmazlardı komsular hergün salatalarına kadar götürürdü o kadar güzel bağlar kurmuslardıki tayinleri çıktığında ağlayarak gittiler.oradaki öğrenciler gene öyle komsular müsade etmez yemek yapsınlar.insallah sizede öyleleri denk gelir orda canım her işte bir hayır var zaten
cicime bak gördünmü kimse kötü eleştirmemiş ne güzel doğuda yaşayanda batıda yaşayanda aynı fikirleri taşıyo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?